A Cseh Paradicsom és Szász Svájc mesebeli világa | TravelOrigo

A Cseh Paradicsom és Szász Svájc mesebeli világa

4 napos utazás Csehországba

Utazás: autóbusszal
Időpontok és Árak

A Cseh Paradicsom és Szász Svájc mesebeli világa

4 napos utazás Csehországba

Utazás: autóbusszal


👉 Tudnivalók az EU országaiba való utazáshoz

Az Európai Unió országaiba való utazáshoz egységesen elfogadott a QR-kódot tartalmazó, magyar és angol nyelvű Uniós digitális Covid-igazolvány, vagyis "zöld útlevél” (green pass). Az Uniós digitális Covid-igazolvány a megfelelő védettséggel rendelkezők számára nyomtatott és elektronikus formában egyaránt ingyenesen elérhető: nyomtatott formában igényelhető a kormányablakoknál, ügyfélkapuval rendelkezőknek néhány kattintással letölthető és nyomtatható az eeszt.gov.hu oldalról, vagy digitálisan elérhető az EESZT mobilalkalmazáson keresztül.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a kártya formátumú magyar védettségi igazolvány önmagában általánosságban nem elegendő a külföldi utazáshoz, azt a külföldi hatóságok nem minden ország esetében fogadják el.
A belépéshez szükséges egészségügyi dokumentumok megléte az utazó felelősségi körébe tartozik.
Az egyes országokra vonatkozó teljes körű és részletes szabályozásokat (pl. elfogadott oltás típusok, stb.) a Konzuli szolgálat oldalán országonként csoportosítva találják, ide kattintva elérhető:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/utazasi-tanacs

Hazautazás Magyarországra:
A jelenleg érvényes szabályok szerint közúton, vasúton és vízi úton – állampolgárságtól és a koronavírus elleni védettségtől függetlenül – járványügyi korlátozás nélkül be lehet lépni Magyarország területére Horvátország, Ausztria, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia és Ukrajna területéről, azonban a beutazás egyéb, általános feltételeivel (pl. érvényes úti okmány) rendelkezni kell.
Kérjük, hogy a foglalás és az utazás közötti időben is kísérjék figyelemmel az esetleges változásokat az aktuális szabályozásokat illetően, az ezeknek megfelelő dokumentumok megléte az utasok saját felelőssége.

Közép-Európa egyik leglátványosabb, legnépszerűbb idegenforgalmi régiója, a Csehország és Németország határán fekvő Cseh Svájc és Szász Svájc nevű, rendkívül változatos felszínű, különleges sziklaformációiról híres régió. Az Elba vágja ketté e csodás vidéket, jobb bal partján a cseh és német oldalon is Nemzeti Parkokat alakítottak ki, ahol a legszebb, legérdekesebb látványosságok csoportosulnak.
Utazás hossza: 4 nap / 3 éj

A Cseh Paradicsom és Szász Svájc mesebeli világa Programleírás

1. nap - HRADEC KRÁLOVÉ, JICIN, CSEH PARADICSOM

Indulás a kora reggeli órákban a választott felszállási helyről a Cseh Paradicsom felé. Utunkat a Rumcájsz mesék színhelyérvel, Jicin városában kezdjük. Megismerkedünk a város nevezetességeivel, a barokk árkádsorral díszített főtérrel, Szent Jakab templommal és az érseki palotával, és a mesékből ismerős óratornyos Valdice kapuval. Kívülről megtekintjük Wallenstein gróf kastélyát. A fárasztó nap végén Ústi nad Labem –ben levő szálláshelyünkre utazunk.

2. nap - DECIN, HRENSKO, EDMUND - SZURDOK

Kora reggel egész napos túrára indulunk , első állomásunk Decin, Cseh Svájc kapuja, itt kezdődnek a hegyvonulat magaslatai és itt folyik bele a Ploučnice az Elbába, hogy együtt folytassák útjukat az Északi-tengerig. Kiemelkedő látványossága a vár és a hozzátartozó rózsakert. Továbbutazunk Hřensko – ba, a gyalogtúránk kiindulópontjába, ahonnan egy kilátópontokkal tarkított erdei ösvényen, a Kamenice patak mentén haladunk. Az egyre keskenyebbé váló szurdokban hamarosan elérjük azt a pontot, ahol a folyó miatt gyalog már nem mehetünk tovább. Ez az Edmund-szurdok, ahol hajókra szállunk, és csaknem egy kilométert utazunk az átlagosan 100 méteres magasságú sziklafalak között. Jól megszervezett, gondolaszerű csónakok feszes ritmusban közlekednek a szurdokban. A hatalmas sziklafalak és a mesebeli táj igazi nagy élmény mindenki számára. A vadregényes hajóút végén ismét gyaloglás vár ránk egészen a parkolóig, ahol az autóbuszunk várakozik ránk és indulunk vissza szálláshelyünkre.

3. nap - SZÁSZ SVÁJC, KÖNIGSTEIN

Reggeli után Szász Svájc-ba utazunk, mely Németország területén található. A német oldalon található nemzeti park csupán 93.5 km², 40 %-t erdő borítja, mégsem erdőiről híresült el a vidék, hanem a különleges homokkőtornyairól és sziklás szurdokairól csakúgy, mint Cseh Svájc. Itt sincsenek gigantikus, meghódításra váró hegyek, a legmagasabb pontja is mindössze 556 méter.

Az Elba mentén haladva Bad Schandau-ba érkezünk, amely termálvizéről ismert. Rövid sétát teszünk a korzón, lifttel felmehetünk a kilátóba, ahonnan majdnem Drezdáig el lehetett látni, az Elba kanyarait végig, a hajókat rajta, a Bastei-t, a Lilien hegyet, a königstein-i erődöt.

Utunkat Szász-Svájc leggyönyörűbb vidékén, a híres Bástya-körzetben (Basteigebiet) a folytatjuk. A legimpozánsabb, emberi kéz alkotta műemléke a Basteibrücke, egy fantasztikus kőhíd, ami 76 méter hosszan nyúlik el a Mardeltelle völgy fölött. Ehhez az egészen különleges építményhez mintegy 2000 tonna követ használtak fel 1851-es felépítésekor.

Következő látnivalónk Königstein hatalmas vára lesz., mely Háborúban a szász fejedelmi család menedékhelye volt, itt rejtették el kincseiket is. A várban rengeteg a látnivaló, ahogyan a várfalakról látható panoráma is elsőrangú.Visszatérünk szálláshelyünkre.

4. nap - PLOSKOVICE, TEREZIN

Reggeli után indulunk Ploskovice-i kastélyhoz, mely V.Ferdinánd osztrák császár és cseh király nyári rezidenciája volt. A 1960-as években nyitották meg a kastélyt a közönség előtt. Azóta több lépcsőben történtek helyreállító munkálatok, melyeknek köszönhetően az épületegyüttes és a kastélypark ismét csodás látványt nyújt. Nem csoda, hogy számos filmet is forgattak itt.


Utunkat Terezín barokk erődítményéhez vezet, melyet a tragikus emlékeket idéző Theresienstadt német nevén ismerhetnek. Az erődvárost a nácik a második világháború idején gyűjtőtáborrá, gettóvá alakították át, ahol kb. 140 ezer zsidó fordult meg egész Európából, mielőtt a keleti megsemmisítő táborokba vitték volna őket. A városban megközelítőleg 35 ezer ember halt meg. A gettó melletti ún. Kis erődöt a Gestapo börtönnek használta. A háború után Terezínt a Szenvedés Emlékművévé nyilvánították. Maga az erődítmény figyelemreméltó építészeti emlék. Építése több mint tíz évig tartott, összességében közel 400 hektáron terül el, az egyes részeket összekötő földalatti járatok hossza kb. 30km. A terezíni erődtől mindössze néhány kilométerre, az Elba túlpartján fekszik Litoměřice városa, ahol rövid sétát teszünk, megkekintjük történelmi város árkádos polgárházak övezte tágas főterét, templomát, a püspökséget és a városfalak megmaradt részeit.


Visszaérkezés késő este a felszállási helyre


A programváltoztatás jogát fenttartjuk!
Egyéb tudnivaló

3 éjszaka Úst nad Labem-ben 3*-os szállodában, saját fürdőszobás szobákban

FONTOS: Az esetleges határellenőrzésre számítva kérjük győződjenek meg utazási okmányaik érvényességéről. Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák például adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer stb.

Útközbeni felszállók figyelmébe: Az útközbeni felszállást választók figyelmét felhívjuk arra, hogy az autóbusz visszafelé úton legtöbb esetben a másik oldalon lévő pihenőben fog megállni! Az autópályán történő átkelés felüljáró hiányában nem megoldható, tehát kérjék meg egy ismerősüket, hogy vegye fel Önöket a másik oldalon.

Kérjük, hogy szíveskedjenek a pontos összeggel fizetni, mert nagyobb címlet esetén probléma adódhat a visszaadásból.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Választható felszállásihelyek és időpontok

A Cseh Paradicsom és Szász Svájc mesebeli világa felszállási lehetőségek

 • Budapest / 06:00
 • Buda - Budaörsi út / 06:30
 • Tatabánya / 07:00
 • Győr / 07:40
 • Mosonmagyóvár / 08:25

Az ár tartalmazza:
 • utazást autóbusszal
 • szállást 3 éjszakára
 • félpanziós ellátást
 • magyar nyelvű idegenvezetést


Az ár nem tartalmazza:
 • Egyágyas felár: 15.900 Ft/fő
 • FIX üléshely felár: 3.000 Ft/fő
 • Cseh Svájc: Sziklakapu, hajózás a Kamenice- szurdokban: 12 EUR/főBBP utasbiztosítás
 • Szász Scájc belépővel Königstein várba 18 EUR/fő
 • Ploskovice-i kastély 210 CZK/fő, Nyugdijas és 9-18 éves diák 150 CZK/fő, 6 év alatt ingyenes
 • Terezín emlékhely 220 CZK/fő, nyugdijas és diák 170 CZK/fő.
 • Utasbiztosítást (ajánlott)
 • Üzemanyag pótdíj
 • Idegenforgalmi adó: 150 CZK

Programjainknál a feltüntetett alap részvételi díj per főre és a programban szereplő alap ellátásra vonatkozik, és az utazás meghirdetett programjában szereplő minden forintban kötelezően fizetendő díjat tartalmaz.
A helyszínen (program függő) valutában illetve egy-egy esetben forintban fizetendő költségeket külön feltüntetjük.
A fentieken felül – igény szerint – fizethető pl. fakultatív programok, belépők, extra étkezések, vízumdíjak, útlemondási biztosítás díj, egyéb választható szolgáltatások az árkalkulációs résznél, illetve az ár nem tartalmazza résznél is feltüntetésre kerülnek. Szállásos programoknál egyedül utazók, vagy egyágyas szobában történő foglalás esetén egyágyas felár kerül felszámításra, melyet az árkalkulációban is megtalálhat.

A teljes részvételi díjat mely már a fent említett választható szolgáltotásokat is tartalmazza, az adott indulási időpont kalkulációjánál tekinteheti meg a Foglalás gombra kattintva.

A Cseh Paradicsom és Szász Svájc mesebeli világa Képek

 • Csehország, Németország utazás - A Cseh Paradicsom és Szász Svájc mesebeli világa - TravelOrigo Utazási Iroda
Foglalás