Dalmát körutazás | TravelOrigo

Dalmát körutazás

5 napos körutazás autóbusszal Horvátország egyik legszebb régiójában

Utazás: autóbusszal
⚡ Előfoglalási Akció 2021 december 31-ig!

2022-ben induló több napos utazásaink 20% előleg befizetésével, egynapos és non-stop utazásaink 50% előleggel foglalhatóak! A fennmaradó hátralék összeget indulás előtt 35 nappal kell rendezni!

ÁRGARANCIA: Minden olyan utasunknak árgaranciát biztosítunk, aki 2022-es utazását a szokásos előleg megfizetésével, azaz több napos utazását 40% előleggel, egynapos és non-stop utazását teljes összeggel foglalja le.

Időpontok és Árak

Dalmát körutazás

5 napos körutazás autóbusszal Horvátország egyik legszebb régiójában

Utazás: autóbusszal
⚡ Előfoglalási akció 2021 december 31-ig!

2022-ben induló több napos utazásaink 20% előleg befizetésével, egynapos és non-stop utazásaink 50% előleggel foglalhatóak! A fennmaradó hátralék összeget indulás előtt 35 nappal kell rendezni!

ÁRGARANCIA: Minden olyan utasunknak árgaranciát biztosítunk, aki 2022-es utazását a szokásos előleg megfizetésével, azaz több napos utazását 40% előleggel, egynapos és non-stop utazását teljes összeggel foglalja le.👉 Tudnivalók az EU országaiba való utazáshoz

Az Európai Unió országaiba való utazáshoz egységesen elfogadott a QR-kódot tartalmazó, magyar és angol nyelvű Uniós digitális Covid-igazolvány, vagyis "zöld útlevél” (green pass). Az Uniós digitális Covid-igazolvány a megfelelő védettséggel rendelkezők számára nyomtatott és elektronikus formában egyaránt ingyenesen elérhető: nyomtatott formában igényelhető a kormányablakoknál, ügyfélkapuval rendelkezőknek néhány kattintással letölthető és nyomtatható az eeszt.gov.hu oldalról, vagy digitálisan elérhető az EESZT mobilalkalmazáson keresztül.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a kártya formátumú magyar védettségi igazolvány önmagában általánosságban nem elegendő a külföldi utazáshoz, azt a külföldi hatóságok nem minden ország esetében fogadják el.
A belépéshez szükséges egészségügyi dokumentumok megléte az utazó felelősségi körébe tartozik.
Az egyes országokra vonatkozó teljes körű és részletes szabályozásokat (pl. elfogadott oltás típusok, stb.) a Konzuli szolgálat oldalán országonként csoportosítva találják, ide kattintva elérhető:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/utazasi-tanacs

Hazautazás Magyarországra:
A jelenleg érvényes szabályok szerint közúton, vasúton és vízi úton – állampolgárságtól és a koronavírus elleni védettségtől függetlenül – járványügyi korlátozás nélkül be lehet lépni Magyarország területére Horvátország, Ausztria, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia és Ukrajna területéről, azonban a beutazás egyéb, általános feltételeivel (pl. érvényes úti okmány) rendelkezni kell.
Kérjük, hogy a foglalás és az utazás közötti időben is kísérjék figyelemmel az esetleges változásokat az aktuális szabályozásokat illetően, az ezeknek megfelelő dokumentumok megléte az utasok saját felelőssége.

Horvátország talán legszebb és természeti adottságokban leggazdagabb térsége. Az Adriai-tenger itt szelíden nyúlik be a legmagasabb mediterrán hegyek közé. Harmonikus szépségét gazdagítják az egyes városok román stílusú építészeti emlékei, nyári fesztiválok, sportolási, búvárkodási és szórakozási lehetőségek.Dalmát körutazás Programleírás

5 nap / 4 éj

1. nap - ELUTAZÁS HORVÁTORSZÁGBA, ZADAR, TROGIR

Kora reggeli órákban indulunk Horvátországba, utközben megállunk Dalmácia kapujánál, Zadarban. Gyalogos városnézést teszünk az óvárosban, mely egy félszigeten helyezkedik el. A város legjellegzetesebb műemléke a Szent Donat templom, melyet 2008-ban teljes mértékben felújítottak a mellette lévő harangtornnyal együtt, ma már az Unesco védelme alatt áll. Zadar óvárosában régen 4 főkapu volt ebből már csak kettőt tekinthetünk meg, ezek közül a legnevezetesebb az Oroszlános kapu. A Szent Donat előtti tengerparti sétányon, alakították ki a Tengeri Orgonát, ami a világon egyedülálló. A tenger hullámai valamint a dagály-apály szólaltatja meg a nap 24 órájában. Továbbutazunk Trogír melleti szállásunkra.

2. nap - FAKULTATÍV KIRÁNDULÁS TROGÍRBA ÉS SPLITBE

Egész napos pihenés. Fakultatív kirándulási lehetőség, melynek első állomása Split, ahol városnézés keretén belül megnézzük a Világörökségi védelem alatt álló római kori, óriási méretű Diocletianus-palotát, valamint Split nyüzsgő óvárosát, mely érdekes, hogy a palota belsejében épült (főként annak köveiből) így a keskeny sikátorokban sétálva lépten-nyomon előbukkannak az egykori palota monumentális maradványai. Kis pihenő és ebédszünet után továbbutazunk Trogir-ba, melynek óvárosa a Világörökség része. A római kori város egy kis szigetre épült az öbölben, rengeteg ókori és középkori emlékkel, hangulatos mediterrán óvárosával, templomaival, fehér, márványköves sétáló utcáival és tereivel, valamint egyéb csodálatos látnivalóival méltán nevezhetjük Horvátország „kis Velencéjének”. A város mai arculatát a velencei fennhatóság alatt nyerte el, mészkő épületei, szűk sikátorai, megkapó szépségű reneszánsz palotái mind ezt a kort idézik. Visszautazunk szállásunkra.

3. nap - FAKULTATÍV KIRÁNDULÁS KRKA VÍZESÉSHEZ ÉS SIBENIKBE

Egész napos pihenés. Fakultatív kirándulási lehetőség: indulunk a Krka Nemzeti Parkhoz, ahol idegenvezetőnk kalauzolásával megkezdjük túránkat. Skradin városában először hajóra szállunk és a park leghíresebb vízesésének aljához jutunk. Ezután gyalogosan barangoljuk be a nemzeti parkot. Egyénileg vagy csoportkísérőnkhöz csatlakozva van erre lehetőség. A park felfedezése során számos kilátót találhatunk, illetve egy vízi malommal és skanzenre emlékeztető résszel is találkozhatunk.

Délután elbúcsúzunk a parktól és Sibenik városában teszünk városnéző kitérőt. Sétánk során lehetőség nyílik a Világörökség részét képező Szt. Jakab Katedrális megtekintésére. A főtér közelében kis szabadidő, mely során fel lehet sétálni a régi erődhöz illetve temetőhöz, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik az öbölre. Visszautazunk szállásunkra.

4. nap - FAKULTATÍV KIRÁNDULÁS DUBROVNIKBA

Egész napos pihenés. Fakultatív kirándulási lehetőség Dubrovnikba, Horvátország legszebb városába. Megismerkedünk a város legfontosabb látnivalóival, a Pile kapuval, a Placaval, a Rektori palotával, a Sponza palotával és az erődökkel. Visszautazás a szálláshelyre.

5. nap - HAZAUTAZÁS

Reggeli után hazautazás Magyarországra kisebb-nagyobb megállókkal.

Egyéb tudnivaló

A szállásról: -4 éjszaka Trogir mellett Hotel Sv.Križ 4* - Cioco

Az elhelyezésről: 2 ágyas, pótágyazható, fürdőszobás szobábanegyágyas szoba kérhető felár ellenében

Az ellátásról: félpanziós ellátás büfé rendszerben


Az ár tartalmazza:
 • utazást autóbusszal
 • szállást 4 éjszaka szállás Trogir melletti Ciovon
 • félpanziós ellátás
 • magyar nyelvű idegenvezetés
 • VOX készülék
 • idegenforgalmi adó


Az ár nem tartalmazza:
 • Egyágyas felár: 27.000 Ft
 • Üléshelyválasztási felár: 3.000 Ft/fő
 • BBP utasbiztosítás 1.650Ft/fő
 • Krka vízesés + Sibenik 25 EUR/fő (+ belépők)
 • Krka vízesés belépő felnőtt 75 HRK/fő, diák és gyerek 7-18 éves korig 30 HRK/fő
 • Fakultatív kirándulás Split, Trogír 20 EUR/fő+belépők
 • Split katedrális: 25 HRK/fő
 • Diocletianus pince 40 HRK/fő
 • Trogir katedrális: 25 HRK/fő   
 • Dubrovnik fakultatív kirándulás 35 EUR 

  A belépők a buszon fizetendők. 

Programjainknál a feltüntetett alap részvételi díj per főre és a programban szereplő alap ellátásra vonatkozik, és az utazás meghirdetett programjában szereplő minden forintban kötelezően fizetendő díjat tartalmaz.
A helyszínen (program függő) valutában illetve egy-egy esetben forintban fizetendő költségeket külön feltüntetjük.
A fentieken felül – igény szerint – fizethető pl. fakultatív programok, belépők, extra étkezések, vízumdíjak, útlemondási biztosítás díj, egyéb választható szolgáltatások az árkalkulációs résznél, illetve az ár nem tartalmazza résznél is feltüntetésre kerülnek. Szállásos programoknál egyedül utazók, vagy egyágyas szobában történő foglalás esetén egyágyas felár kerül felszámításra, melyet az árkalkulációban is megtalálhat.

A teljes részvételi díjat mely már a fent említett választható szolgáltotásokat is tartalmazza, az adott indulási időpont kalkulációjánál tekinteheti meg a Foglalás gombra kattintva.
Foglalás