Hétvége a Plitvicei tavaknál | TravelOrigo
Plitvicei-tavak a vízesések királynője

Hétvége a Plitvicei tavaknál

2 napos utazás Horvátország egyik legszebb látnivalójához

Időpontok és Árak
Itt a lehetőség, hogy Ön is ellátogasson és megnézze Európa egyik legszebb természeti képződményét! A Plitvicei-tavak Magyarországtól csupán 500 km-re, Karlovactól 75 kilométerre délre fekszik, így egynapos kirándulásunk tökéletes arra, hogy kedvére gyönyörködjön benne. A tórendszer Horvátország egyik varázslatos Nemzeti Parkjának részeként, egy erdős hegyek által körülölelt völgyben terül el, ami már 1979-től megtalálható az UNESCO természeti világörökségi listáján.

Töltsön velünk egy csodás napot Horvátországban, jöjjön velünk non-stop buszos utazásukra a Plitvicei-tavakhoz, és fedezze fel a vízesések paradicsomát!

Programleírás

1. nap - Irány Horvátország!

Péntekről szombatra virradó éjjel kezdjük meg utazásunkat a Plitvicei-tavak felé felső kategóriás autóbuszunkkal. Utazásunkat csupán rövid pihenőkkel szakítjuk meg a minél kényelmesebb utazás érdekében. Mivel az éjszakát az autóbuszon töltjük, érdemes kispárnával vagy nyakpárnával és pléddel is készülni!

2. nap - Horvátország - Plitvicei tavak

Az útiterv szerint a reggeli órákban, napsütésben érkezünk meg  Horvátország legjelentősebb nemzeti parkjába. A park legérdekesebb látnivalója egyben úticélunk is, a lenyűgöző Plitvicei-tavak, Európa egyik legszebb természeti látványossága. A tórendszert tápláló Bijela rijeka (fehér folyó) és a Crna rijeka (fekete folyó) folyók víztömegével, sodrásával és erejével több ezer éven keresztül vájta ki, alakította ki a Plitvicei tavak jelenlegi formáját.


A Plitvicei tavak, a tavakat körülvevő hegyek dolomit és mészkő egyvelegéből épül fel. Ahol a vízáramlat akadályba ütközött, ott alakultak ki a mai vízesések. Mindezekből következik, hogy a Plitvicei tavak - a víz erejének köszönhetően - még ma is alakulóban van.


Gyalogos, kisvonatos, hajós kirándulást teszünk a tavak körül – megtekintjük a nemzeti park legszebb részeit – áthajózunk a Kozjak-tavon, melynek különlegessége a mintegy 300 méter hosszú és 60 méter széles Štefanija sziget.

Lehetőségünk lesz közvetlen közelről megcsodálni a legszebb vízlépcsőket, lefényképezni a mellettük található megkövesedett fatörzseket. A felső tórendszert 12 tó alkotja, mely 637 méter magasan helyezkedik el, legszebb látnivalója a 20 méter magas Labudovac vízesés. A látvány olyan lélegzetelállító, hogy azt tartja a mondás, aki egyszer látta, az nem felejti el soha.


Az alsó tórendszert a Milanovac, Gavanovac, Kaluđerovac és a Novakovića Brod alkotják, mely egy mészkő kanyonban helyezkedik el. A tó peremén sétálva pisztrángokkal is találkozhatunk, ugyanis a tó legjellegzetesebb betelepített hala a pisztráng.


Kirándulásunk várhatóan igen izgalmas pillanata lesz mikor megpillantjuk az utolsó, hatalmas vízesést, amely csaknem 80 méter magas.  Ez zárja a Plitvicei tórendszer alsó tavait. Ez a vízesés nemcsak méterében, de kialakulásában is eltér a többi vízeséstől: amíg a többi vízesést a tavak szintkülönbsége formálja, addig a Nagy vízesés a meredek mészkő sziklafalból kizúduló vízzuhatag által keletkezett.


Bejárva a Plitvicei tavak lenyűgöző tóvidékét, a délutáni órákban, kellemes fáradtsággal telve indulunk haza.


A késő esti órákban érkezünk vissza Magyarországra, feledhetetlen élményekkel gazdagodva.

Egyéb tudnivaló
A túra időtartama a nemzeti parkban pihenőkkel, hajózással, kisvonatozással együtt kb. 7 óra. A túra idegenvezetőnk kíséretével történik. A nemzeti park turistaútjai jól kiépítettek. A vizes részeken pallókat helyeztek le, hogy megkönnyítsék a túrázást. Érdemes kényelmes, utcai cipőt, illetve esőkabátot is hozni az útra.

Szuvenírek vásárlására, étkezésre, mellékhelyiségek használatára a két nagyobb hajókikőtőben, illetve a buszparkoló és pénztár közelében van lehetőség. Az út minden korosztály számára ajánlott.

Az út az aktuális időjárástól függetlenül indul. A program rossz idő esetén is egész napos!
(Rossz idő esetére javasoljuk: esőkabát, váltóruha, gumicsizma)

Plitvicei tavak belépőjegye /fő:
január - március: felnőtt 60 kuna / gyermek 30 kuna
április-május és október: felnőtt 100 kuna / gyermek 50 kuna
június-szeptember: felnőtt 250kuna / gyermek 120 kuna
november - december: felnőtt 60 kuna / gyermek 30 kuna 

A külföldi valutában megadott belépőárakat a helyszínen kell kifizetni. Kérjük, hogy szíveskedjenek a pontos összeget átadni, mert nagyobb címlet esetén probléma adódhat a visszaadásból. Figyelem! A belépőárak tájékoztató jellegűek és minden előzetes értesítés nélkül módosulhatnak!
Választható felszállásihelyek
  • Balatonlelle / M7 Balatonlellei pihenő, Marché bisztró
  • Budaörsi út / Buda, Budaörsi út 112., OMV benzinkút
  • Budapest / Hősök tere
  • Nagykanizsa / Régi 7-es főút MOL benzinkút (Garay u. 15.)
  • Siófok / TESCO parkoló
  • Székesfehérvár / Székesfehérvár M7 Shell benzinkút

Az alapár tartalmazza:
Utazást felsőkategóriás autóbusszokkal Horvátországba, valamint csoportkísérő idegenvezetőt


Az alapár nem tartalmazza:
a foglalási díjat, a belépődíjakat és a biztosítást.
Előleg:
Az előleg az utazást megelőző 40-ik napig a teljes részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő. 40 napon belüli indulási időpont foglalása esetén már csak a teljes részvételi díj megfizetése mellett van lehetősége utazást foglalni.


Hátralék:
A hátralék az utazás teljes részvételi díjának 60%-a, mely legkésőbb az utazást megelőző 30-40-nappal fizetendő.

Hétvége a Plitvicei tavaknál Képek

Loading..
online
Foglalás