Isztriai nyaralás - Porec | TravelOrigo

Isztriai nyaralás - Porec

1 hetes nyaralás az Isztrián Porecben

Utazás: autóbusszal
Időpontok és Árak

Isztriai nyaralás - Porec

1 hetes nyaralás az Isztrián Porecben

Utazás: autóbusszal


Az Isztriai - félsziget Opatijatól egészen Umagig tart. A sziget partvonala nagyon csipkézett így gyönyörű helyeket találhatunk a strandoláshoz, felkeresünk szép velencei városokat, dombos szőlő ültetvényeket és akár az 1400 méter magas Ucka hegységben is túrázhatunk egyet. Ismerjük meg jobban az Isztriai-félszigetet és nyaraljunk az egyik legszebb tengerparti városban, Porecsen.
Utazás hossza: 8 nap / 7 éj

Isztriai nyaralás - Porec Programleírás

1. nap - Elutazás Horvátországba

Indulás a kora reggeli órákban Budapestről, útközbeni felszállási lehetőségekkel. Az út során rövid pihenőket teszünk, majd a kora délutáni órákban érkezünk meg Porecsbe, ahol elfoglajjuk szállásunkat.Vacsoráig lehetőségük van megmártózni a tengerben, vagy kellemes sétát tenni a környéken. 

2. nap - Szabadprogram

Utasaink eldönthetik, hogy a helyi strandok valamelyikén töltik a napot, vagy velünk tartanak az Isztirai-félsziget páratlan kulturális kincseinek feltérképezésén az alábbi fakultatív kirándulási lehetőségeket választva:

MOTOVUN-BALE-PULAElső állomásunk Motovun erődváros lesz, mely egy kis domb tetején fekszik. Egy helyi kisbusszal jutunk fel az óvárosba. A város falai a Mirina folyó völgyében haladó kereskedelmi útvonalat voltak hivatott védeni, és a mai napig állnak, sőt a falakon sétálva lélegzetelállító látványban lehet részünk. Ha rajongunk a kulináris élvezetekért, itt megkóstolhatunk egy igazi különlegességet a szarvasgombás étkek sorából, de ha szeretnénk hazavinni belőlük, azt is megtehetjük, mert a helyiek számtalan különféle módon készítik el ezt a finomságot.Az ízletes falatok után folytatjuk utunkat Baléba, mely a mai napig őrzi századokkal ezelőtti hangulatát. Rövid séta után indulunk Pula városa felé. A város már a római korban nagyon fontos helyszín volt, és jelentőségét az Osztrák Magyar Monarchia idejére csak növelte, hiszen haditengerészeti bázis működött itt. A hajdan volt amfiteátrum sétánk egyik meghatározó állomása lesz.


BRIJUNI - SZIGETEKA Brijuni Nemzeti Park Pulától picit északra, Fazana település előtt található, az Isztria félsziget egyetlen szigetcsoportja. A szigetek többsége annyira kicsi, hogy lakatlan. A legnagyobb, vagyis a Veliki Brijuni látogatható. A Nagy Brijuni Titó személyes lakhelye volt. Ha ma ellátogatunk egy brijuni kirándulásra, egy egész napos, nagyon aranyos, hajókázós, vonatozós, állatsimogatós, fürdőzős programban lesz részünk.-


EGÉSZ NAPOS HAJÓKIRÁNDULÁS EBÉDDEL Egész napos hajókirándulás az Isztria partja mentén, a szigeteken keresztül, megállás Rovinjban, melynek épületei hűen tükrözik a velencei uralom stílusjegyeit. A tengerbe nyúló földnyelven épült város legmagasabb pontja ad otthont Szent Eufémia templomának, mely a város védőszentjének szarkofágját őrzi, s melynek harangtornya a velencei Campanile mintájára készült. érkezés. Ebéd a hajón, melyet a legénység szolgál fel, indulunk tovább a Limski-fjordon, mely 10 km hosszúságban, megközelítőleg 100 méter magas sziklafalakkal övezve kanyarog a szárazföld belseje felé. Megállunk a kalóz barlangnál, pihenés és fürdőzés. Visszatérés Porečba 17.30 körül.


KOPER, PIRAN, PORTOROZEzen a napon átruccanunk a szomszédos Szlovéniába, ahol első állomásunk 25.000 fő lakosú, mediterrán jellegű Koper. A középkorban a Velencei Köztársaság része volt, majd az Osztrák-Magyar Monarchia idején a birodalom egyik legnagyobb kikötővárosa lett. Gyalogos városnézés közben megtekintjük többek között a főtéren velencei stílusú palazzókat és katedrálist. Továbbutazunk Szlovénia legszebb történelmi kikötővárosába, Piranba. A város keleti határát védelmező erődbe felmászva kitárul elénk Piran csodálatos panorámája. Az olaszok és szlovének által lakott, 4800 fő lakosú középkori kereskedőváros szintén a hajdani velencei birodalom pompájának hangulatát árasztja. A völgybe leereszkedve a város főterére jutunk, ahol a város híres szülöttének, Giuseppe Tartininak szobra áll. A főtérről fölkapaszkodhatunk a Szent György templomhoz, ahonnan szintén pazar kilátás nyílik a városra és a tengerre. Programunkat a szlovén riviéra legjelentősebb üdülőközpontjával, Portorož-al zárjuk. A szűk tengerparti sávban elhelyezkedő szállodasorból álló pazar luxus-üdülőváros Ferenc-József korának eleganciáját és nagypolgári luxusát idézi. Az 1911-ben épült Grand Hotel és az 1913-ban befejezett Kaszinó az üdülőváros két legfontosabb épülete. Visszautazásig lehetőségük van fürdőzésre is.Egyik este besétálunk Porec óvárosába, ahol megtekintjük a leírhatatlan szépségű, bizánci mozaikokkal díszített Euphrasius bazilikát, melyet méltán választottak meg az UNESCO világörökség részévé. A város letűnt korokat idéző utcácskáin barangolva, úgy érezhetjük, mintha visszatérnénk a római birodalom korába.

3. nap - Szabadprogram

Szabadprogram, strandolás vagy fakultatív program lehetőség

4. nap - Szabadprogram

Szabadprogram, strandolás vagy fakultatív program lehetőség

5. nap - Szabadprogram

Szabadprogram, strandolás vagy fakultatív program lehetőség

6. nap - Szabadprogram

Szabadprogram, strandolás vagy fakultatív program lehetőség

7. nap - Szabadprogram

Szabadprogram, strandolás vagy fakultatív program lehetőség

8. nap - Hazautazás

Reggeli után elköszönünk az isztriai vidéktől, és megkezdjük utunkat Magyarország felé, érkezés az esti órákban várható.


A programváltoztatás jogát fenttartjuk!
Egyéb tudnivaló

A szállásról: Hotel Delfin ** Porecs

Az elhelyezésről: Kétágyas, saját fürdőszobás szobákban. Egy- és háromágyas szobák igényelhetők.

Az ellátásról: Félpanzió büférendszerben.

Gyerekkedvezmény pótágyon 7 éves korig: 40 %, 7-14 éves korig 20 %, 14-18 éves korig 10 %, főágyon 7 éves korig 20 %, 7-14 éves korig 10 %


Az ár tartalmazza:
 • Utazás felsőkategóriás autóbusszal
 • Csoportkísérő idegenvezető
 • 7 éjszaka szállás Porecsen
 • félpanziós ellátás
 • idegenforgalmi adó


Az ár nem tartalmazza:
 • Egyágyas felár: 9.000 Ft
 • Ülőhelyválasztási felár: 3.000 Ft/fő
 • Fakultatív Motovun-Bale-Pula program: 20 EUR/fő + belépők
 • Fakultatív Brijuni - szigetek: 45 EUR/fő* foglaláskor kell jelezni a részvételi szándékot
 • Fakultatív hajókirándulás ebéddel: 35 EUR/fő
 • Fakultatív kirándulás Koper, Piran, Portoroz: 25 EUR/fő

Belépők (fakultatív):

 • Pulai Arena (amfiteátrum): 50 HRK
 • Motovun kisbusz: 20 HRK
 • Motovun erődfal: 25 HRK
 • Euphrasius bazilika (Porec): 50 HRK

Utasbiztosítás 2.640 Ft/fő

A belépők és fakultatív programok a buszon fizetendők. 

FONTOS:

Az esetleges határellenőrzésre számítva kérjük győződjenek meg utazási okmányaik érvényességéről.

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák, például adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer stb.

Útközbeni felszállók figyelmébe: Az útközbeni felszállást választók figyelmét felhívjuk arra, hogy az autóbusz visszafelé úton legtöbb esetben a másik oldalon lévő pihenőben fog megállni! Az autópályán történő átkelés felüljáró hiányában nem megoldható, tehát kérjék meg egy ismerősüket, hogy vegye fel Önöket a másik oldalon.

Kérjük, hogy szíveskedjenek a pontos összeggel fizetni, mert nagyobb címlet esetén probléma adódhat a visszaadásból.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!


Programjainknál a feltüntetett alap részvételi díj per főre és a programban szereplő alap ellátásra vonatkozik, és az utazás meghirdetett programjában szereplő minden forintban kötelezően fizetendő díjat tartalmaz.
A helyszínen (program függő) valutában illetve egy-egy esetben forintban fizetendő költségeket külön feltüntetjük.
A fentieken felül – igény szerint – fizethető pl. fakultatív programok, belépők, extra étkezések, vízumdíjak, útlemondási biztosítás díj, egyéb választható szolgáltatások az árkalkulációs résznél, illetve az ár nem tartalmazza résznél is feltüntetésre kerülnek. Szállásos programoknál egyedül utazók, vagy egyágyas szobában történő foglalás esetén egyágyas felár kerül felszámításra, melyet az árkalkulációban is megtalálhat.

A teljes részvételi díjat mely már a fent említett választható szolgáltotásokat is tartalmazza, az adott indulási időpont kalkulációjánál tekinteheti meg a Foglalás gombra kattintva.

Isztriai nyaralás - Porec Képek

 • Horvátország utazás - Isztriai nyaralás - Porec - TravelOrigo Utazási Iroda
Foglalás