Szlovén csillagtúra | TravelOrigo

Szlovén csillagtúra

3 nap 2 éjszakás autóbuszos utazás Szlovénia legszebb látnivalóival

Utazás: autóbusszal
⚡ Előfoglalási Akció 2021 december 31-ig!

2022-ben induló több napos utazásaink 20% előleg befizetésével, egynapos és non-stop utazásaink 50% előleggel foglalhatóak! A fennmaradó hátralék összeget indulás előtt 35 nappal kell rendezni!

ÁRGARANCIA: Minden olyan utasunknak árgaranciát biztosítunk, aki 2022-es utazását a szokásos előleg megfizetésével, azaz több napos utazását 40% előleggel, egynapos és non-stop utazását teljes összeggel foglalja le.

Időpontok és Árak

Szlovén csillagtúra

3 nap 2 éjszakás autóbuszos utazás Szlovénia legszebb látnivalóival

Utazás: autóbusszal
⚡ Előfoglalási akció 2021 december 31-ig!

2022-ben induló több napos utazásaink 20% előleg befizetésével, egynapos és non-stop utazásaink 50% előleggel foglalhatóak! A fennmaradó hátralék összeget indulás előtt 35 nappal kell rendezni!

ÁRGARANCIA: Minden olyan utasunknak árgaranciát biztosítunk, aki 2022-es utazását a szokásos előleg megfizetésével, azaz több napos utazását 40% előleggel, egynapos és non-stop utazását teljes összeggel foglalja le.👉 Tudnivalók az EU országaiba való utazáshoz

Az Európai Unió országaiba való utazáshoz egységesen elfogadott a QR-kódot tartalmazó, magyar és angol nyelvű Uniós digitális Covid-igazolvány, vagyis "zöld útlevél” (green pass). Az Uniós digitális Covid-igazolvány a megfelelő védettséggel rendelkezők számára nyomtatott és elektronikus formában egyaránt ingyenesen elérhető: nyomtatott formában igényelhető a kormányablakoknál, ügyfélkapuval rendelkezőknek néhány kattintással letölthető és nyomtatható az eeszt.gov.hu oldalról, vagy digitálisan elérhető az EESZT mobilalkalmazáson keresztül.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a kártya formátumú magyar védettségi igazolvány önmagában általánosságban nem elegendő a külföldi utazáshoz, azt a külföldi hatóságok nem minden ország esetében fogadják el.
A belépéshez szükséges egészségügyi dokumentumok megléte az utazó felelősségi körébe tartozik.
Az egyes országokra vonatkozó teljes körű és részletes szabályozásokat (pl. elfogadott oltás típusok, stb.) a Konzuli szolgálat oldalán országonként csoportosítva találják, ide kattintva elérhető:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/utazasi-tanacs

Hazautazás Magyarországra:
A jelenleg érvényes szabályok szerint közúton, vasúton és vízi úton – állampolgárságtól és a koronavírus elleni védettségtől függetlenül – járványügyi korlátozás nélkül be lehet lépni Magyarország területére Horvátország, Ausztria, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia és Ukrajna területéről, azonban a beutazás egyéb, általános feltételeivel (pl. érvényes úti okmány) rendelkezni kell.
Kérjük, hogy a foglalás és az utazás közötti időben is kísérjék figyelemmel az esetleges változásokat az aktuális szabályozásokat illetően, az ezeknek megfelelő dokumentumok megléte az utasok saját felelőssége.

Szlovénia tökéletes helyszín egy rövid hétvégi kikapcsolódáshoz. Pazar szépségű tájak, smaragdzöld tavak, titokzatos barlangok, történelmi és kulturális látnivalók, melyek rabul ejtik az idelátogató turistákat.Szlovén csillagtúra Programleírás

3 nap / 2 éj

1. nap - LENDVA - MARIBOR - POHORJE LOMBKORONA TANÖSVÉNY

Indulás a megadott felszállási helyről a kora reggeli órákban Szlovéniába. Első megállónk Lendva, ahol rövid séta keretében megnézzük a várkastélyt, amely jelenleg múzeumként, illetve galériaként működik. Gazdag gyűjteménye sok érdekességet tartogat az idelátogatóknak. Következő célpontunk a XVIII. században épült Szt. Katalin-plébániatemplom. Ne hagyjuk ki az evangélikus templom, a zsinagóga, és a Szentháromság-kápolna megtekintését sem és a város büszkeségét, a Makovecz Imre által tervezett modern Kultúrházat. Folytatva utunkat Szlovénia második legnagyobb városába, Mariborba érkezünk, mely egyetemi város, katolikus érseki székhely. Rengeteg látnivaló fogad minket Pestis-oszlop, Szt. Lajos-templom, Városháza, Keresztelő Szent János katedrális, Egyetemi könyvtár, a Postapalota. Maribor híres borairól, itt található a világ legöregebb, még ma is termő szőlőtőkéje, melyet egy ház falára futtattak fel. Városnézés és rövid szabadidő után továbbutazunk Rogla hegyen található 1 km hosszú Pohorje lombkorona sétányhoz, melynek különlegessége, hogy egy kör alakú, 37 m magas panoráma kilátó is tartozik hozzá. Ide egy több szintes csigalépcsőn lehet feljutni, vagy körbe is lehet sétálni. Miután kinyörkögtünk magunkat a gyönyörű tájban indulunk szálláshelyünkre.

2. nap - SKOCJANI BARLANG - KOPER

Reggeli után egy természeti csoda , az olasz határ közelében fekvő vadromantikus Škocjani barlanghoz (UNESCO világörökség) megtekintésére indulunk. A barlang egyedülállósága, a gazdag cseppkőalakzatok mellett, az irdatlan földalatti kanyon, melynek alján a bővizű Reka-folyó zubog.
Páratlan élmény, a sziklafalba vájt úton, több tucat méterrel a mélyben rohanó folyó felett sétálni, a lélegzetelállító függőhídon átkelni, a gigantikus csarnok látványa megigéző. A barlangból kifelé vezető sétaút a Velika Dolina hatalmas sziklakatlanjában, a kilátás a sziklafal széléről pedig már csak hab a tortán.

A terület adottságai miatt melegebb öltözet és stabil, lábat tartó cipő, túracipő vagy sportcipő szükséges!

Túránk végeztével a kb. 40 km-re lévő tengerpartra utazunk. A szlovén partszakasz legnagyobb városába, egyben kikötővárosába, Koperbe látogatunk. Főterén, - ami még ma is Tito tábornok nevét viseli - láthatjuk a lenyűgözően csipkézett gótikus Prétori palotát, majd rácsodálkozhatunk a gyönyörű pálmafás sétányra. Középkori műemlékei, autentikus mediterrán városi hangulata hűen őrzi a több mint félévezredes velencei uralom emlékét. Városnézés, majd szabadiő után visszautazunk szálláshelyünkre.

3. nap - VINTGAR SZURDOK - CELJE

Reggeli után  Bled-től nem messze fekvő Vintgar szurdokhoz utazunk. A meredek sziklafalak között tajtékzó patak vájta szurdok Szlovénia egyik legfontosabb idegenforgalmi látványossága. A szurdok 1600 m hosszú, és helyenként 150 méter magas sziklafalak között kanyarog a Radovna patak. A fából épített járdák és hidak a szurdok teljes hosszában rendkívül megkönnyítik a látogatást. Néhány helyen haragosan zúg a patak, máshol kisimul a víztükör, az út végén a 16 m magas Šum vízesésnél hagyja el a szurdokot.

A szurdok végigjárása könnyű feladat, azonban érdemes legalább egy profi, csúszásbiztos, megfelelő talpú túracípőt húzni, a jellegzetes, kissé hűvösebb mikroklíma miatt hasznos dolog egy meleg, de jól szellőző polárdzsekit s betenni.

Rövid szabadidő után megyünk tovább a magyar kötödésekkel is bíró Celjébe.  Leghíresebb látnivalója ugyanis az az impozáns látványú és remek kilátással bíró vár (Stari Grad), amely az 1300-as évek közepétől több mint 100 évig a kor egyik legnagyobb hatalmú családjának, a Cillei grófoknak a birtokában volt. 

Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Egyéb tudnivaló
 • Szállás: 2 éjszaka Ljubljanaban vagy környékén 3 csillagos szállodában
 • Szobák: kétágyas, saját fürdőszobás szobákban (háromágyas vagy egy ágyas szoba igényelhető)
 • Ellátás: reggeli, vacsora igényelhető

Az ár tartalmazza:
 • Utazás felsőkategóriás autóbusszal
 • Csoportkísérő idegenvezető
 • 2 éjszaka szállás
 • Reggeli
 • VOX készülék
 • idegenforgalmi adó


Az ár nem tartalmazza:
 • Egyágyas felár: 21.000 Ft
 • Fakultatív vacsora: 12.000 Ft
 • Pohorje tanösvény 10 Eur/felnőtt, 8 Eur/diák és      nyugdijas
 • Skocjani - barlang 24 Eur/felnőtt, 18 Eur/fő, nyugdijas vagy diák 26 éves korig, 12,5 Eur/gyerek
 • Vintgar szurdok 10 Euró/felnőtt, nyugdíjas és diák 7 Euro, gyermek 6-15 éves korig 3 Euro


A belépők a buszon fizetendők. 

FONTOS: Az esetleges határellenőrzésre számítva kérjük győződjenek meg utazási okmányaik érvényességéről.

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák például adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer stb. 

Útközbeni felszállók figyelmébe: Az útközbeni felszállást választók figyelmét felhívjuk arra, hogy az autóbusz visszafelé úton legtöbb esetben a másik oldalon lévő pihenőben fog megállni! Az autópályán történő átkelés felüljáró hiányában nem megoldható, tehát kérjék meg egy ismerősüket, hogy vegye fel Önöket a másik oldalon.

Kérjük, hogy szíveskedjenek a pontos összeggel fizetni, mert nagyobb címlet esetén probléma adódhat a visszaadásból.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!


Programjainknál a feltüntetett alap részvételi díj per főre és a programban szereplő alap ellátásra vonatkozik, és az utazás meghirdetett programjában szereplő minden forintban kötelezően fizetendő díjat tartalmaz.
A helyszínen (program függő) valutában illetve egy-egy esetben forintban fizetendő költségeket külön feltüntetjük.
A fentieken felül – igény szerint – fizethető pl. fakultatív programok, belépők, extra étkezések, vízumdíjak, útlemondási biztosítás díj, egyéb választható szolgáltatások az árkalkulációs résznél, illetve az ár nem tartalmazza résznél is feltüntetésre kerülnek. Szállásos programoknál egyedül utazók, vagy egyágyas szobában történő foglalás esetén egyágyas felár kerül felszámításra, melyet az árkalkulációban is megtalálhat.

A teljes részvételi díjat mely már a fent említett választható szolgáltotásokat is tartalmazza, az adott indulási időpont kalkulációjánál tekinteheti meg a Foglalás gombra kattintva.

Szlovén csillagtúra Képek

 • Szlovénia utazás - Szlovén csillagtúra - TravelOrigo Utazási Iroda
Foglalás