Vízesések Világa - Plitvice - Una Nemzeti Park | TravelOrigo

Vízesések Világa - Plitvice - Una Nemzeti Park

3 napos utazás Horvátországba

Utazás: autóbusszal
Időpontok és Árak

Vízesések Világa - Plitvice - Una Nemzeti Park

3 napos utazás Horvátországba

Utazás: autóbusszal

Háromnapos utazásunk alatt gyönyörű tájakat fedezünk fel, melyek középpontjában fenséges vízesések tündökölnek. A mesés Plitvicei-tavak Horvátországban és az érintetlen Strbacki buk Bosznia határában és egyaránt varázslatos látványt nyújtanak, ahol a zubogók elsöprő erejével és az őket körülölelő táj nyugalmával töltődhetünk fel.Programleírás

1. nap - Hazautazás

A reggeli órákban találkozunk a foglaláskor egyeztetett helyszínen és időpontban, majd megkezdjük utazásunkat Horvátország felé, hogy felfedezhessük a Plitvice Nemzeti Parkot.

Útközben megállunk Zágrábban, hogy felfedezhessük magunknak a történelmi városközpontot, majd egy rövid fotószünetre megállunk a fetői Rastoke településen, amely leginkább káprázatos természeti környezetéről és a vízesései között épült, többszázéves, ám tökéletes állapotban megőrzött vízimalmairól híres.

A délutáni érkezést követően elfoglaljuk szállásunkat, majd rövid közös sétánk alkalmával megismerhetjük a környéket és annak történetét idegenvezetőnk segítségével. Később szabadidő keretében lesz alkalmunk kipihenni az utazás fáradalmait. Szállás Plitvicében középkategóriás szállodában.

2. nap - Una Nemzeti Park

Ébredés majd reggelit követően rövid utazással érhetjük el az Una Nemzeti park területét, melyet 2008-ban hoztak létre az Una folyó és környéke gyönyörű természeti értékeinek védelmére. A folyó Martin Brod és Bihać közötti részén egy szurdokvölgyben folyik és számos kisebb-nagyobb vízesés tarkítja. A legjelentősebb vízesés 800 méteren, Martin Brodnál található, ahol a víz néhol több mint 50 méteres szintkülönbséggel zubog alá. A víz színei egyszerűen elbűvölőek: a folyó színe a türkiztől az opálon át a mélykékig változik. Az érintetlen természeti szépségeken kívül néhány középkori vár maradványait is felfedezhetjük itt. A Nemzeti Park legnagyobb látványossága a Štrbački buk vízesés, amelyhez természetesen mi is ellátogatunk. A táj egyedülálló: a szűk, szorosban örvénylő Una vize egy hatalmas, több lépcsőből álló vízesésen zubog le, ahol kis fából készített teraszok, kiépített gyalogutak, hidak és kilátópontok segítik a vízesések megközelítését - ezeken haladva kényelmesen bejárhatjuk az egész területet. Útközben kedvünkre gyönyörködhetünk ebben a lenyűgöző természeti csodában, a háttérben érintetlen erdőket és hegyeket láthatunk. A védett terület erdeiben medve, farkas és hiúz is él szép számban - a medvékkel való találkozás lehetőségére több helyen is tábla figyelmeztet! Ezt követően visszautazunk plitvicei szállásunkra.

3. nap - Plitvicei Nemzeti Park

A reggelit követően Európa egyik legszebb természeti látnivalója vár minket, amely kiemelkedő jelentősége miatt, már 1979-ben kiérdemelte az UNESCO védelmét és felkerült annak Világörökségi listájára! A Plitvice Nemzeti Parkot 1949-ben alapították, egy erdős hegyekkel körbevett völgyben helyezkedik el, medve, farkas, vidra és erdei fülesbagoly otthona. A mészkőhegységben a nagy esésű folyók tavakat, vízeséseket, zubogókat mostak ki, így különleges természeti képződmények jöttek létre melyeknek csodája járnak a turisták. Az egész napos kirándulás alkalmával a tóvidéket járjuk végig, hogy felüdülhessünk annak nem mindennapi látványában! A délutáni órákban indulunk vissza Budapestre, várható érkezés hajnali órákban.

Egyéb tudnivaló

A túra időtartama a nemzeti parkban pihenőkkel, hajózással, kisvonatozással együtt kb. 7 óra. A túra idegenvezetőnk kíséretével történik.

A nemzeti park turistaútjai jól kiépítettek. A vizes részeken pallókat helyeztek le, hogy megkönnyítsék a túrázást. Érdemes kényelmes, utcai cipőt, illetve esőkabátot is hozni az útra. A pénztárnál és a kikötőknél lehetőség van étkezésre, szuvenírek vásárlására, illetve mellékhelyiség áll a látogatók rendelkezésére.

Az út minden korosztály számára ajánlott, viszont a nap folyamán kb. 10-13 km-es gyaloglásra kell számítani és a Nemzeti Park területén nincs sok pad illetve pihenőhely kialakítva.

Az út az aktuális időjárástól függetlenül indul.

A program rossz idő esetén is egész napos! (Rossz idő esetére javasoljuk: esőkabát, váltóruha, gumicsizma.)


Az alapár tartalmazza:
 • Autóbuszos utazást a leírt útvonalon
 • Elhelyezést középkategóriás szállodákban, 2 ágyas szobákban
 • Reggelis ellátást (fakultatív vacsora befizethető)
 • Csoportkísérő idegenvezető
Az alapár nem tartalmazza:
 • Plitvice idegenforgalmi adó: 4 EUR
 • Rastoke belépő: 30 HRK*
 • Pitvicei tavak belépőjegye: szezonálisan változik 23-43 EUR között*
 • Una Nemzeti Park helyi idegenvezetővel: 20 EUR*
 • Utasbiztosítás
 • Vacsora felár: 10.000 Ft/fő
 • Egyágyas felár: 15.000 Ft/fő

Vízesések Világa - Plitvice - Una Nemzeti Park Képek

Loading..
online
Foglalás