Advent Prágában 2 nap / 1 éj | TravelOrigo

Advent Prágában 2 nap / 1 éj

2 napos adventi utazás Csehország fővárosába

Utazás: autóbusszal
Időpontok és Árak

Advent Prágában 2 nap / 1 éj

2 napos adventi utazás Csehország fővárosába

Utazás: autóbusszal


👉 Tudnivalók az EU országaiba való utazáshoz

Az Európai Unió országaiba való utazáshoz egységesen elfogadott a QR-kódot tartalmazó, magyar és angol nyelvű Uniós digitális Covid-igazolvány, vagyis "zöld útlevél” (green pass). Az Uniós digitális Covid-igazolvány a megfelelő védettséggel rendelkezők számára nyomtatott és elektronikus formában egyaránt ingyenesen elérhető: nyomtatott formában igényelhető a kormányablakoknál, ügyfélkapuval rendelkezőknek néhány kattintással letölthető és nyomtatható az eeszt.gov.hu oldalról, vagy digitálisan elérhető az EESZT mobilalkalmazáson keresztül.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a kártya formátumú magyar védettségi igazolvány önmagában általánosságban nem elegendő a külföldi utazáshoz, azt a külföldi hatóságok nem minden ország esetében fogadják el.
A belépéshez szükséges egészségügyi dokumentumok megléte az utazó felelősségi körébe tartozik.
Az egyes országokra vonatkozó teljes körű és részletes szabályozásokat (pl. elfogadott oltás típusok, stb.) a Konzuli szolgálat oldalán országonként csoportosítva találják, ide kattintva elérhető:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/utazasi-tanacs

Hazautazás Magyarországra:
A jelenleg érvényes szabályok szerint közúton, vasúton és vízi úton – állampolgárságtól és a koronavírus elleni védettségtől függetlenül – járványügyi korlátozás nélkül be lehet lépni Magyarország területére Horvátország, Ausztria, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia és Ukrajna területéről, azonban a beutazás egyéb, általános feltételeivel (pl. érvényes úti okmány) rendelkezni kell.
Kérjük, hogy a foglalás és az utazás közötti időben is kísérjék figyelemmel az esetleges változásokat az aktuális szabályozásokat illetően, az ezeknek megfelelő dokumentumok megléte az utasok saját felelőssége.

Prága nagyon szép város. Nem csak Európa, hanem a világ egyik legszebb fővárosa, csupa hangulat, csupa kedély, csupa báj. Fedezzük fel együtt az adventi fényekben pompázó Prága gyöngyszemeit, ne hagyd ki!
Utazás hossza: 2 nap / 1 éj

Advent Prágában 2 nap / 1 éj Programleírás

1. nap - PRÁGA

Indulás a kora reggeli órákban, folyamatos utazás Prágába. Érkezés Prága városába, amit joggal neveznek a városok királynőjének. Ismerkedés az Óvárossal,megtekintjük a Lőportornyot és a szecessziós stílusban épült Reprezentációs Házat, a Városházát, tornyán a középkori csillagászati óraművel, az Orlojjal, amely immár ötszáz éve minden kerek órában bábjátékkal szórakoztatja a nézőket.A tér ékességeként itt áll a Tyn templom,amely aszimmetrikus homlokzatával adja a tér egységes képét. Sétánkat az Újvárosban folytatjuk és a Vencel téren fejezzük be. Prága már november közepétől ünnepi légkört áraszt, néhány üzlet még ennél korábban. Az utcák színei fényekben pompáznak, a gyönyörű kirakatok a boltokba csábítják a vásárlókat, megnyitnak a karácsonyi vásárok és minden nagyobb téren karácsonyfa magasodik. A városnézés után kicsit elmerülünk a karácsonyi forgatagban. A vásárokban kis fabódékat találhattok,ahol cseh szuvenírek széles választékát kínálják továbbá kézműves termékeket, hagyományos karácsonyi díszeket és további ajándéktárgyakat, mint kerámiabögréket, fajátékokat, bábokat, cseh kristályt stb..

Ha megéheztél, vagy éppen szomjas vagy, nem kell otthagyni a vásárt, hiszen sok bódéban árusítanak tipikus olyan cseh ételeket és italokat, mint a forralt bor ( csehül svafák ), mézlikőr ( medovina ) vagy grog.

* Fakultatív sörvacsora

Az esti órákban részvétel egy hamisítatlan prágai sörvacsorán, hangulatos étteremben.

* Fakultatív hajókirándulás a Moldván

Egy órás hajókázás során a folyóról élvezhetjük a prágai látnivalókat.

Szálláshely elfoglalása az esti órákban. (Hotel Duo

2. nap - PRÁGA - HAZAUTAZÁS

Reggelit követően szabadprogram ill Fakultatív gyalogos városnézés a Hradzsinban, a prágai várban. Sétánkat a strahovi kolostornál kezdjük, elsétálunk a Lorettói Szűz Mária templomhoz, és a Cernin- palotához. Miután az Érseki és a Schwarzenberg Palota mellett elhaladtunk , eljutunk a gótikus Szent Vitus székesegyházhoz, amelynek a tornyából csodás kilátás nyílik a városra. Sétánkat a Károly- hídnál zárjuk.

Búcsút veszünk Prágától, elindulunk hazafelé. 
Hazaérkezés a felszállási helyre késő esti órákban.


A programváltoztatás jogát fenttartjuk!
Egyéb tudnivaló

Az ár tartalmazza:
 • utazás felsőkategóriás autóbusszal
 • szállás középkategóriájú szálloda kétágyas szobáiban
 • reggeli
 • csoportkísérő idegenvezető


Az ár nem tartalmazza:
 • útlemondási és utasbiztosítás
 • idegenforgalmi adót 5 EUR
 • egyágyas felár 6.000 Ft
 • Fakultatív gyalogos városnézés a Hradzsinban 290 CZK/fõ (+ belépőjegyek 250 CZK)
 • Fakultatív 1 órás sétahajózás a Moldván Moldvai hajókirándulás 1 órás: 320 CZK/fő
 • Fakultatív sörvacsora egy hangulatos cseh étteremben 20 EUR/fő

A fakultatív programokat az idegenvezetõnél tudják befizetni CZK-ban.

Fakultatív városnézés belépője:

Prágai Vár (kiskör: Katedrális, Régi Királyi Palota, Arany Utcácska, Daliborka-torony, Szent György

bazilika): CZK 250,-/fõ (kötelező)

Szt. Vitus Katedrális déli kilátótornya: CZK 150,-/fõ (opcionális)

A belépõk árai tájékoztató jellegűek, elõzetes értesítés nélkül módosulhatnak!


Programjainknál a feltüntetett alap részvételi díj per főre és a programban szereplő alap ellátásra vonatkozik, és az utazás meghirdetett programjában szereplő minden forintban kötelezően fizetendő díjat tartalmaz.
A helyszínen (program függő) valutában illetve egy-egy esetben forintban fizetendő költségeket külön feltüntetjük.
A fentieken felül – igény szerint – fizethető pl. fakultatív programok, belépők, extra étkezések, vízumdíjak, útlemondási biztosítás díj, egyéb választható szolgáltatások az árkalkulációs résznél, illetve az ár nem tartalmazza résznél is feltüntetésre kerülnek. Szállásos programoknál egyedül utazók, vagy egyágyas szobában történő foglalás esetén egyágyas felár kerül felszámításra, melyet az árkalkulációban is megtalálhat.

A teljes részvételi díjat mely már a fent említett választható szolgáltotásokat is tartalmazza, az adott indulási időpont kalkulációjánál tekinteheti meg a Foglalás gombra kattintva.

Advent Prágában 2 nap / 1 éj Képek

 • Csehország, Szlovákia utazás - Advent Prágában 2 nap / 1 éj - TravelOrigo Utazási Iroda
Foglalás