Hasznos tudnivalók

  1. Hogyan foglalhatom le a kiválasztott programot?
  2. Hogyan tudom befizetni a részvételi díjat?
  3. Mikor kapom meg az utastájékoztatót / részvételi jegyet?
  4. Vidéki Utasainkra is gondoltunk!
  5. Milyen dokumentumokra van szükségem a határátlépéshez?
  6. Kiskorú gyermekem kísérővel vagy egyedül utazik. Milyen engedélyek szükségesek ehhez, kell-e egyáltalán ilyen engedély?

Hogyan foglalhatom le a kiválasztott programot?

A kiválasztott programváltozatnál az időpont alatt egyszerűen csak kattintson a Foglalás menüpontra és értelemszerűen töltse ki a megjelenő űrlapot! Kérjük, adja meg a lehető legtöbb információt, hogy pontos foglalást készíthessünk! Ügyintézőink felveszik Önökkel a kapcsolatot a regisztrációtól számított egy-két munkanapon belül. FONTOS: a foglalásokat a visszaigazolástól számított maximum 3 munkanapig tudjuk tartani, ezalatt kérjük, hogy rendezze a befizetését! Átutaláskor kérjük vegye figyelembe, hogy csak a munkanapokon 12:00-ig elindított utalások érkeznek be adott napon. Irodánk elérhetősége és nyitva tartási ideje a Kapcsolat menüpontra kattintva érheti el. Jelentkezéskor kérjük, adják meg nevüket, születési dátumaikat, telefonszámukat, e-mail címüket és utastársaik nevét is!


Hogyan tudom befizetni a részvételi díjat?

Utasaink a részvételi díjat visszaigazolásunk alapján tudják befizetni. Irodánk elérhetősége és nyitva tartási ideje a Kapcsolat menüpontra kattintva érheti el. Vidéki utasaink személyesen partnerirodáinknál vagy átutalással fizethetik be a részvételi díjat. Kérjük utaláskor minden esetben töltsék ki a közlemény rovatot: foglalási azonosító (melyet visszaigazolásunkban küldünk meg)

FONTOS: úgy semmiképpen ne utaljanak, hogy munkatársunktól nem kaptak visszaigazolást a foglalásról! Miután számlánkra megérkezett a részvételi díj, e-mailben elküldjük Önöknek az utazáshoz szükséges dokumentumokat. (Utazási szerződés, stb.) Felszálláskor a részvételi jegyüket kérheti az idegenvezető, ezért kérjük, ne felejtsék otthon!


Mikor kapom meg az utastájékoztatót / részvételi jegyet?

Az utastájékoztatót vagy részvételi jegyet az utazás időpontja előtt 2-3 nappal megelőzően küldik ki kollégáink a megadott emial címre. A TravelOrigo Utazási Iroda sajátszervezésű utazásai esetén az utastájékoztatóban többek között olyan plusz információkat adunk utasainknak, hogy mi lesz a busz rendszáma, ki lesz az idegenvezető és milyen telefonszámon érik majd el stb.

Vidéki Utasainkra is gondoltunk!

A buszok haladási útvonalán több helyen is biztosítunk felszállási lehetőséget, illetve egyes időpontokban vidéki indulásokra is van mód. A részletekről érdeklődjenek Irodánknál.

Zárt csoportoknak a meghirdetett időpontoktól eltérő napon, és vidéki kiállással is indítunk utakat!


Milyen dokumentumokra van szükségem a határátlépéshez?

A külföldre utazáshoz szükséges okmányokat Magyarországon törvény határozza meg. A törvény (1998 évi. XII. Tv. a külföldre utazásról 1.§. (3). bek.) alapján a külföldre utazás joga érvényes úti okmánnyal gyakorolható. A magyar állampolgár érvényes személyazonosító igazolvánnyal is gyakorolhatja a külföldre utazás jogát az Európai Gazdasági Térségről szóló egyezményben részes tagállam területére történő beutazáskor és a tagállamok közötti utazás során, valamint ha azt nemzetközi szerződés lehetővé teszi.

Tehát az az okmány, amely jó a határátlépéshez:
- az útlevél
- a személyi igazolvány (régi és új típusú egyaránt; puha fedeles, kemény fedeles és a kártya formátumú is).
- Ideiglenes személyi igazolványt is fel lehet használni úti okmányként, de csak azt, amelyik kártya formájú.


FONTOS:
- amennyiben régi típusú személyigazolvánnyal szeretne utazni, ellenőrizze, hogy minden bejegyzés jól olvasható-e, nincs-e elkenődve, megfolyva az írás.
- a kártya formátumú igazolvány szerves része a lakcímkártya is. Mindenképpen hozzák magukkal.

Ebből következik, hogy más okmányt - például az új típusú jogosítványt, diákigazolványt, születési anyakönyvi kivonatot - nem lehet felhasználni a határátlépéshez. Tehát ha otthon maradt az útlevél vagy a személyi, sajnos más választás nincs, vissza kell menni érte.


Kiskorú gyermekem kísérővel vagy egyedül utazik. Milyen engedélyek szükségesek ehhez, kell-e egyáltalán ilyen engedély?

A gyermek útlevele vagy személyi igazolványa birtokában, a magyar szabályok szerint, önállóan is átlépheti a határt. Ajánlatos azonban, hogy a kiskorú vagy a vele utazó személy vigye magával a szülők - magyarul és a meglátogatni szándékozott ország, illetve a tranzitország nyelvén megfogalmazott, vagy ezekre lefordított -nyilatkozatát arról, hogy a kiskorú külföldre utazásához hozzájárulnak.

A nyilatkozat tartalmazza a kiskorú, a kísérő és a szülő(k) adatait, a kiskorú úti okmányának számát, a külföldi tartózkodás célját, helyét, a meglátogatni kívánt személy vagy intézmény adatait, elérhetőségét. A külföldi határőrizeti szervek különösen akkor vizsgálhatják a hozzájárulás meglétét, ha felmerül annak a gyanúja, hogy a gyermek jogellenes külföldre viteléről, gyermekkereskedelemről vagy a kiskorú érdekeinek másfajta veszélyeztetéséről van szó. E szabályok államonként eltérőek lehetnek, ezért javasolt az előzetes tájékozódás, amely az adott állam külképviseletén megtehető.