Dalmát körutazás mandarinszürettel | TravelOrigo

Dalmát körutazás mandarinszürettel

5 napos körutazás Horvátországba Dalmáciában mandarinszüret idején

Utazás: autóbusszal
Időpontok és Árak

Dalmát körutazás mandarinszürettel

5 napos körutazás Horvátországba Dalmáciában mandarinszüret idején

Utazás: autóbusszal

👉 Tudnivalók az EU országaiba való utazáshoz

Az Európai Unió országaiba való utazáshoz egységesen elfogadott a QR-kódot tartalmazó, magyar és angol nyelvű Uniós digitális Covid-igazolvány, vagyis "zöld útlevél” (green pass) szükséges. Az Uniós digitális Covid-igazolvány a megfelelő védettséggel rendelkezők számára nyomtatott és elektronikus formában egyaránt ingyenesen elérhető:
- nyomtatott formában igényelhető a kormányablakoknál,
- ügyfélkapuval rendelkezőknek néhány kattintással letölthető és nyomtatható az eeszt.gov.hu oldalról,
- vagy digitálisan elérhető az EESZT mobilalkalmazáson keresztül.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a kártya formátumú magyar védettségi igazolvány önmagában általánosságban nem elegendő a külföldi utazáshoz, azt a külföldi hatóságok nem minden ország esetében fogadják el.

Az egyes országokra vonatkozó teljes körű és részletes szabályozásokat (pl. elfogadott oltás típusok, stb.) a Konzuli szolgálat oldalán országonként csoportosítva találják, ide kattintva elérhető:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/utazasi-tanacs

Hazautazás Magyarországra: A jelenleg érvényes szabályok szerint közúton, vasúton és vízi úton – állampolgárságtól és a koronavírus elleni védettségtől függetlenül – járványügyi korlátozás nélkül be lehet lépni Magyarország területére Horvátország, Ausztria, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia és Ukrajna területéről, azonban a beutazás egyéb, általános feltételeivel (pl. érvényes úti okmány) rendelkezni kell.

Kérjük, hogy a foglalás és az utazás közötti időben is kísérjék figyelemmel az esetleges változásokat az aktuális szabályozásokat illetően, az ezeknek megfelelő dokumentumok megléte az utasok saját felelőssége.

A Neretva-folyó völgyében, a Ploče, Metković és Opuzen közötti területen csodálatos citrus gyümölcsösök találhatók. Több mint egymillió mandarinfa nő, melyek már szeptember elején elkezdenek érni és a szüreti szezon egész decemberig tart. A narancssárga mandarinokkal teli zöld ültetvények látványa, megjelenése lassan, de biztosan egyre nagyobb számú turistát vonz, akik kipróbálják magukat a mandarinszedésben, és lédús gyümölcsökkel megtömött szatyrokkal távozzanak, melyet maguk szedtek. Kalandos mandarin szüret mellett bemutatjuk Dalmácia legszebb városait: Zadart, Trogírt, Sibeniket és Splitet és csodálatos élményben lesz részünk a Krka-vízesésnél.Dalmát körutazás mandarinszürettel Programleírás

5 nap / 4 éj

1. nap - UTAZÁS HORVÁTORSZÁGBA, ZADAR

Kora reggeli órákban indulunk Horvátországba, rövidebb pihenőkkel érkezünk Dalmácia kapujába, Zadarba. Szállásunk elfoglalása után gyalogos városnézését teszünk az óvárosban, mely egy félszigeten helyezkedik el. A város legjelegzetesebb műemléke a Szent Donat templom, melyet 2008-ban teljes mértékben felújítottak a mellette lévő harangtornnyal együtt, ma már az Unesco védelme alatt van. Zadar óvárosában régen 4 főkapu volt ebből már csak kettőt tekinthetünk meg, ezek közül a legnevezetesebb az Oroszlános kapu. A Szent Donat előtti tengerparti sétányon, alakították ki a Tengeri Orgonát ami a világon egyedülálló. A tenger hullámai valamint a dagály-apály szólaltatja meg a nap 24 órájában. Éjszaka led lámpák működnek a sétányon ami a hangokkal együtt harmonikusan változtatja színét és a fény erősségét.

2. nap - KRKA VÍZESÉS, SIBENIK, MAKARSKA

Búcsút veszünk Zadartól és indulunk a Krka Nemzeti Parkhoz. Érkezéskor felfrissíthetjük magunkat (toalett, mosdó lehetőség), majd elkezdjük egész napos programunkat csoportkísérő idegenvezetőnk kalauzolásával! Túránkat festői környezetben kezdjük meg, Skradin városában először hajóra szállunk és a park leghíresebb vízesésének aljához jutunk. Ezután gyalogosan barangoljuk be a nemzeti parkot. Egyénileg vagy csoportkísérőnkhöz csatlakozva van erre lehetőség. A park felfedezése során számos kilátót találhatunk, illetve egy vízi malommal és skanzenre emlékeztető résszel is találkozhatunk.

Késő délután elbúcsúzunk a parktól és Sibenik városában teszünk városnéző kitérőt. Sétánk során lehetőség nyílik a Világörökség részét képező Szt. Jakab Katedrális megtekintésére. A főtér közelében kis szabadidő, mely során fel lehet sétálni a régi erődhöz illetve temetőhöz, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik az öbölre.

Érkezés a Makarska Riviérára az esti órákban. A lélegzetelállítóan szép, hosszú, aprókavicsos strandokkal, pálmafás sétányokkal nem kérdés, miért ez az egyik legkedveltebb része Dalmáciának. Szállás elfoglalása.

3. nap - FAKULTATÍV KIRÁNDULÁS SPLIT, TROGÍR

Egész napos pihenés, séta a Makarska-i riviérán.

Fakultatív kirándulási lehetőség
azoknak, akik inkább barangolni, várost felfedezni szeretnének. Első állomásunk Dalmácia fővárosa, Split, ahol városnézés keretén belül  megnézzük a Világörökségi védelem alatt álló római kori, óriási méretű Diocletianus-palotát, valamint Split nyüzsgő óvárosát, mely érdekes, hogy a palota belsejében épült (főként annak köveiből) így a keskeny sikátorokban sétálva lépten-nyomon előbukkannak az egykori palota monumentális maradványai. Kis pihenő és ebédszünet után továbbutazunk Trogir-ba, melynek óvárosa a Világörökség része. A római kori város egy kis szigetre épült az öbölben, rengeteg ókori és középkori emlékkel, hangulatos mediterrán óvárosával, templomaival, fehér, márványköves sétáló utcáival és tereivel, valamint egyéb csodálatos látnivalóival méltán nevezhetjük Horvátország „kis Velencéjének”. A város mai arculatát a velencei fennhatóság alatt nyerte el, mészkő épületei, szűk sikátorai, megkapó szépségű reneszánsz palotái mind ezt a kort idézik. Visszautazunk makarska-i szállásunkra. 

4. nap - NERETVA-VÖLGYE

Reggel elindulunk felfedezni a Neretva vidékét, mely több, mint egymillió mandarinfával büszkélkedhet, melyről kb. 70.000 tonna gyümölcsöt szüretelnek le. A helyiek megmutatják a mandarinszedés fortélyait, és sok érdekességet, amit, aki nem látogat el oda, sosem tud meg. Kellemes hangulatban, vidám zene kíséretében mi is kipróbálhatjuk a szüretelést. Egy kedves kis vendéglőben fogyasztjuk el bőséges ebédünket (grillezett ételek, házi kenyér, saláta, egy pohár bor, és víz). Majd helyi neretvai kishajókkal járjuk be a szebbnél, szebb részeket.  Este visszatérés a szállásra.

5. nap - HAZAUTAZÁS

Reggeli után hazautazás Magyarországra kisebb-nagyobb megállókkal.

Egyéb tudnivaló

FONTOS:

Az esetleges határellenőrzésre számítva kérjük győződjenek meg utazási okmányaik érvényességéről.

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák például adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer stb. 

Útközbeni felszállók figyelmébe: Az útközbeni felszállást választók figyelmét felhívjuk arra, hogy az autóbusz visszafelé úton legtöbb esetben a másik oldalon lévő pihenőben fog megállni! Az autópályán történő átkelés felüljáró hiányában nem megoldható, tehát kérjék meg egy ismerősüket, hogy vegye fel Önöket a másik oldalon.

Kérjük, hogy szíveskedjenek a pontos összeggel fizetni, mert nagyobb címlet esetén probléma adódhat a visszaadásból.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Választható felszállásihelyek és időpontok

Dalmát körutazás mandarinszürettel felszállási lehetőségek

 • Budapest / 06:00
 • Buda - Budaörsi út / 06:30
 • Székesfehérvár / 07:00
 • Siófok / 07:30
 • Balatonlelle / 08:00
 • Nagykanizsa / 09:00

Az ár tartalmazza:
 • utazást autóbusszal
 • szállást 4 éjszakára (1 éjszaka Zadarban, 3 éjszaka Makarskán)
 • Zadarban reggeli, Makarskán félpanziós ellátás
 • magyar nyelvű idegenvezetést végig az utazás során


Az ár nem tartalmazza:
 • Egyágyas felár: 34.000 Ft/fő
 • Üléshelyválasztási felár: 3.000 Ft/fő
 • Vox készülék: 2.500 Ft/fő*
 • Idegenforgalmi adó 2.400 Ft/fő*
 • Fakultatív vacsora Zadarban 3.200 Ft/fő
 • BBP utasbiztosítás 1.650Ft/fő
 • Krka vízesés belépő felnőtt 75 HRK/fő, diák és gyerek 7-18 éves korig 30 HRK/fő
 • Fakultatív kirándulás Split, Trogír 25 EUR/fő+belépők
 • Mandarinszüret program 30 EUR/fő*
 • Split katedrális: 25 HRK/fő, Diocletianus pince 40 HRK/fő
 • Trogir katedrális: 25 HRK/fő


A belépők a buszon fizetendők.
* kötelezően fizetendő!


Programjainknál a feltüntetett alap részvételi díj per főre és a programban szereplő alap ellátásra vonatkozik, és az utazás meghirdetett programjában szereplő minden forintban kötelezően fizetendő díjat tartalmaz.
A helyszínen (program függő) valutában illetve egy-egy esetben forintban fizetendő költségeket külön feltüntetjük.
A fentieken felül – igény szerint – fizethető pl. fakultatív programok, belépők, extra étkezések, vízumdíjak, útlemondási biztosítás díj, egyéb választható szolgáltatások az árkalkulációs résznél, illetve az ár nem tartalmazza résznél is feltüntetésre kerülnek. Szállásos programoknál egyedül utazók, vagy egyágyas szobában történő foglalás esetén egyágyas felár kerül felszámításra, melyet az árkalkulációban is megtalálhat.

A teljes részvételi díjat mely már a fent említett választható szolgáltotásokat is tartalmazza, az adott indulási időpont kalkulációjánál tekinteheti meg a Foglalás gombra kattintva.

Dalmát körutazás mandarinszürettel Képek

 • Horvátország utazás - Dalmát körutazás mandarinszürettel - TravelOrigo Utazási Iroda
Foglalás