Horvátországi vakáció - Krk-sziget | TravelOrigo

Horvátországi vakáció - Krk-sziget

5 napos utazás Horvátországba

Utazás: autóbusszal
Időpontok és Árak

Horvátországi vakáció - Krk-sziget

5 napos utazás Horvátországba

Utazás: autóbusszal

Fedezze fel Horvátország egyik legszebb és legnépszerűbb szigetét, Krk-t! 5 napos vakációnk alatt bőven lesz idő strandolásra, de felfedezheti Krk-sziget mellett a Monarchia hangulatát idéző Rijekát és Opatiját is.Programleírás

1. nap - Krk-sziget

A kora reggeli órákban találkozunk a foglaláskor megjelölt felszállási helyen és időpontban, majd elindulunk Horvátország felé. Rövid pihenőket tartunk útközben, így a kora délutáni órákban meg is érkezünk Krk-szigetére, ahol egyből elfoglaljuk szálláshelyünket. Vacsoráig még jut időnk kipihenni az út fáradalmait, amihez a tengerpart tökéletes helyszínt biztosít és a tengerben is megmártózhatunk.

2. nap - Krk város, Vribnik, Baska

Dönthet egész napos pihenés és strandolás mellett is, vagy válassza fakultatív autóbuszos kirándulásunkat: egyből reggeli után Krk-sziget látnivalóinak és érdekességeinek felkutatására indulunk.

Az első megállónk Krk, a sziget "fővárosa" lesz. Középkori jellegével még ma is egy erődítmény, amelyet teljesen körbevesznek a város vastag falai. Kővel burkolt utcái és terei egyik ámulatból a másikba ejtik az embert: több érdekesség is megtekinthető, mint például a XII. századból származó Frangepán vár maradványa, vagy az V. századból fennmaradt katedrális. Városnézésünk során a hangulatos kikötőbe is ellátogatunk, nézelődünk a számos bolt kirakata előtt és megpihenhetünk valamelyik bájos étterem teraszán, egy kávé társaságában.

Ezután a sziget déli csücskébe utazunk: Baska festői strandjával és mesés óvárosával kényeztet, ahol a bazársor, tengerparti sétány, éttermek, cukrászdák, kávézók kínálatában dúskálhatunk. A strandot sem érdemes kihagyni: a 2 km hosszú aprókavicsos, lassan mélyülő part frissítő fürdéssel kecsegtet.

Végül Vrbnik-et fedezzük fel, ahol elsőként a dombtetőn tündöklő, bűbájos középkori óvárost járjuk be és megkeressük a világ legszűkebb utcáját. Aki szeretne, annak javasoljuk fakultataív programunkat, ahol a híres NADA pincészetbe látogatunk. 3 féle pálinkát (gyógynövényes, törköly és füge), majd 3 féle bort (Zlahtina, Brajda, Poret szokott lenni, saját termelésből) kóstolhatunk, hozzá sajtot, sonkát ehetünk.

Élményekkel teli nap után, vacsorára térünk vissza szálláshelyünkre.


3. nap - Hajókirándulás, Punat, Cizici

Ismét választhatunk a pihenés és strandolás lehetősége vagy fakultatív hajókirándulás között, mialatt a környező vadregényes öblök világát fedezzük fel. Autóbuszunkkal Punati kikötőhöz utazunk, majd a hajón üdvözlő itallal köszöntik a csoportot, majd a két órás kirándulás során a hajóról megcsodálhatjuk Punat és Krk partjait. Gyönyörködhetünk Plavnik- és Cres-sziget látványos szikláiban, majd megnézzük Kormat partjait is, ahol hihetetlen mennyiségű sirály él. Lehetőségünk lesz megetetni a sirályokat. Egyedülálló látványt nyújt, amint a rengeteg sirály kíséri a hajót!

A hajókázás után a Soline-öböl partján lehetőség lesz fürdésre is, Cizici falucska lassan mélyülő homokos és gyöngyiszapos strandján.

A program után garantált jókedvvel térünk vissza a szálláshelyre.

4. nap - Városnézés és fűrdőzés a Monarchia hangulatában (Rijeka, Opatija)

Fakultatív programunk keretében elhagyjuk a Krk-szigetet és először Rijekába látogatunk. Autóbuszunkkal Trsat várához látogatunk, ahol már a római korban állt erődítmény, majd a Frangepánok építették a ma is álló várfalakat. A várból gyönyörködhetünk a Kvarner-öböl és Rijeka kikötőjének panorámájában. A vár közelében áll a Trsati Szűzanya temploma és a hozzá kapcsolódó, fogadalmi ajándékokkal telezsúfolt kápolna is. Az egyik legismertebb horvát zarándokhelyhez 561 lépcső vezet a városból, a zarándokok ezen keresztül érkeznek a Trsatra. Rijeka központjában az egykori magyar kikötőváros, Fiume emlékeivel ismerkedünk, sétálunk a Korzón és a kikötőben, valamint a piacot is útba ejtjük.

Továbbutazunk Opatijába, a Monarchia nemessége és Ferenc József császár által kedvelt tengerparti üdülőhelyre, ahol kellemes sétát tehetünk a Lungomare sétányon, Abbázia elegáns villái és szállodái árnyékában, strandolhatunk a kristálytiszta Slatina strandján és megpihenhetünk az egykori botanikus kert fái alatt. Strandolásra, napozásra is lehetőséget ad a délután, majd vacsora előtt visszatérünk a szállodánkhoz a Krk-szigetre.


5. nap - Strandolás

Reggeli után még egyszer belevethetjük magunkat a szállásunkhoz közel eső partszakasz hullámaiba, ugyanis csak dél körül indulunk vissza Magyarországra. A felszállási helyekre az esti órákban érkezünk meg.


Az alapár tartalmazza:
 • Utazás felsőkategóriás autóbusszal
 • Csoportkísérő idegenvezető
 • 4 éj szállás kétcsillagos tengerpart közeli szálláshelyen
 • Félpanziós ellátás (reggeli, vacsora)
Az alapár nem tartalmazza:
 • Egyágyas felár: 22.000 Ft
 • Idegenforgalmi adó: 2.400 Ft
 • Fakultatív Krk - Vrbnik - Baska kirándulás: 15 EUR
 • Fakultatív bor, sonka és sajtkóstoló: 13 EUR
 • Fakultatív hajókirándulás sirályetetéssel: 20 EUR
 • Fakultatív Rijeka- Opatija kirándulás: 20 EUR
 • Utasbiztosítás


Horvátországi vakáció - Krk-sziget Képek

Loading..
online
Foglalás