Prágai hosszúhétvége Kozel sörgyárlátogatással | TravelOrigo
Prágai hétvége - 3 nap / 2 éjszakás utazás

Prágai hosszúhétvége Kozel sörgyárlátogatással

3 napos városlátogató program Prágában

Utazás: autóbusszal
Időpontok és Árak

Prágai hosszúhétvége Kozel sörgyárlátogatással

3 napos városlátogató program Prágában

Utazás: autóbusszal
Prága festői városának szépségét, egyszer mindenképpen meg kell tapasztalni, utána úgyis a rabjává válunk! Romantikus, eldugott utcák, gazdag kulturális és történelmi háttér, igazi cseh sörkülönlegességek és egy csipetnyi kulináris kaland fűszerezi prágai csavargásunkat!

Programleírás

1. nap - Budapest - Csehország - Prága

Utunkat a kora reggeli órákban kezdjük meg a foglaláskor egyeztetett helyszínről, és rövid pihenőket tartva a délután folyamán érkezünk meg Prága óvárosába, ahol megkezdjük városnéző sétánkat.

Első állomásunk a Vencel tér lesz, ezt követően meglátogatjuk a Lőportornyot és a Reprezentációs Házat. Az Óváros központjában található a világhírű Orloj névre keresztelt csillagászati óra, mely óránkénti harangjátékkal és mozgó apostolszobrok táncával teszi még lenyűgözőbbé egyébként is patinás kinézetét. Az óramű mellett a téren található még a Városháza csodálatos épülete, Husz János szobra, és egy igazi építészeti remekmű, a Tyn templom. Folytatjuk utunkat a zsidó negyedbe, ahol egy kis szabadprogram keretein belül mindenki kedvére barangolhat a középkori világot idéző kanyargós utcácskákban, vásárolhat az ajándékboltok egyikében valami kedves emléket az otthoniaknak, vagy élvezheti a város számos kiváló éttermének vendégszeretetét.  

Az esti órákban elfoglaljuk szállásunkat.


2. nap - Prága városnézés és fakultatív programok

Reggeli után a prágai várnegyed szűk utcácskáinak sorát fedezzük fel. Utunk a strahovi kolostornál indul, átsétálunk a Lorettói Szűz Mária templom gyönyörű épületéhez és a Cernín-palotához. Az Érseki és a Schwarzenberg Palota érintésével elérjük a gótikus stílusban épült Szent Vitus székesegyházhoz. Sétánkat az ikonikus Károly-hídnál fejezzük be, ahonnan önállóan fedezhetik fel utasaink a Kisoldal városrészt. Több nevezetesség mellett itt található a Wallenstein-palota, a Szent Miklós templom, és egy igazán látványos utca mely a híres költő-újságíróról, Jan Neruda-ról kapta a nevét.


Este fakultatív sörvacsorán vehetünk részt az egyik autentikus étteremben. 

3. nap - Prága - Velke Popovice - Budapest

Reggeli után utasaink választhatnak, hogy szabad programmal vagy fakultatív moldvai hajókázással töltik az utolsó napot. A kora délutáni órákban búcsút intünk a száztornyú városnak, és megkezdjük utunkat Magyarország irányába. Azonban útközben kis kitérőt teszünk a Velké Popovicében található Kozel sörgyárba, ahol a kóstolás mellett érdekes kulisszatitkokat tudhatunk meg a sörfőzés évszázados mesterségéről. Rövid üzemi látogatást teszünk a híres nedű gyártásának helyszínén, melynek végén természetesen lehetőségünk lesz vásárolni is az ízletes italból. Visszaérkezésünk a késő esti órákra tehető.


Az alapár tartalmazza:
  • utazást autóbusszal Csehországba
  • 2 éj szállást középkategóriás szállodában reggelis ellátással
  • magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezetőt
  • a feltüntetett programokat


Az alapár nem tartalmazza:
  • Egyágyas felár: 12.000 Ft /fő
  • VOX készülék: 1.500 Ft /fő
  • Kozel sörgyár: 180 CZK /fő
  • Fakultatív 1 órás hajókázás a Moldván: 340 CZK/fő
  • Fakultatív sörvacsora (3 fogás, itallal): 590 CZK /fő
Előleg:
Az előleg az utazást megelőző 40-ik napig a teljes részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő. 40 napon belüli indulási időpont foglalása esetén már csak a teljes részvételi díj megfizetése mellett van lehetősége utazást foglalni.


Hátralék:
A hátralék az utazás teljes részvételi díjának 60%-a, mely legkésőbb az utazást megelőző 30-40-nappal fizetendő.
Fakultatív programok
kozel sörgyárlátogatás

Kozel sörgyárlátogatás kóstolóval

Csehország, Velke Popovice

Egy kóstolóval egybekötött, fakultatív gyárlátogatást teszünk Velké Popovicében, a Kozel sörgyárban.

180 CZK/fő   

BŐVEBBEN
Hajókázás a Moldván

Hajókirándulás a Moldván

Csehország, Prága

Az egyórás hajókirándulás során különleges módon fedezhetjük fel Prága szépségeit. A folyón átívelő hidak alatt hajózva szinte elérhető közelségbe kerül a történelem. A programot az idegenvezetőnél lehet befizetni CZK-ban (min. 10 fő jelentkezése esetén indulnak).

340 CZK/fő   

BŐVEBBEN
Prágai sörvacsora - Csehország

Prágai sörvacsora

Csehország, Prága

Az esti órákban részvétel egy hamisítatlan prágai sörvacsorán, hangulatos étteremben.

590 CZK/fő   

BŐVEBBEN

Prágai hosszúhétvége Kozel sörgyárlátogatással Képek

Loading..
online
Foglalás