Vadregényes tájakon - Plitvicei tavak és Slunj | TravelOrigo

Vadregényes tájakon - Plitvicei tavak és Slunj

2 napos utazás Horvátországba

Utazás: autóbusszal
Időpontok és Árak

Vadregényes tájakon - Plitvicei tavak és Slunj

2 napos utazás Horvátországba

Utazás: autóbusszal
Horvátország 7 Nemzeti Parkja közül a legjelentősebb a Plitvicei tavak vidéke. A nemzeti park több mint 200 négyzetkilométeren terül el. Bármilyen évszakot is válasszunk a kiránduláshoz, mindenképpen különleges élményben lesz részünk. Tavaszi olvadáskor megduzzad a patakok vize, nyáron zöldell a táj, míg ősszel az ezerszínű természet tárul elénk.

Programleírás

1. nap - Budapest – Zágráb – Karlovac - Sunj

Indulás a kora reggeli órákban. Első megállónk Horvátország fővárosa, Zágráb. Gyalogos városnézés keretében ismerkedünk az óváros magyar vonatkozású emlékeivel. Megtekintjük a hangulatos Jellasics főteret, a Szent István katedrálist. Élvezzük az óváros és a várnegyed szépségét, nosztalgiázunk a történelem nagy eseményei között, hiszen nem csak a város alapítása fűződik magyar király nevéhez, hanem sok más tett is. Rövid szabadprogram után továbbindulunk Slunjba, a festői kis településre, ahol megcsodálhatjuk Rakoste részen levő vízeséseket, valamint az itt található közel 300 éves tökéletes állapotban levő vízimalmokat. A kis sétát követően elfoglaljuk szállásunkat, majd szabadidő keretében lesz alkalmunk kipihenni az utazás fáradalmait.

2. nap - Plitvicei Nemzet Park (UNESCO Világörökség)

Reggeli után a Plitvicei Nemzet Parkba indulunk. Horvátország legismertebb természeti értéke a zuhatagos festői tavakból egybekovácsoló „Vizi csoda”. A tóvilág alsó részén a nagy vízesés a leglenyűgözőbb látvány. A kristálytiszta tavakban pisztrángok úszkálnak, közelről szemlélhetjük meg a tórendszert kialakító geológiai folyamatokat. A tavak között gyalogosan és hajóval közlekedünk. E vízi csodát, valamint a páratlan szépségű növényvilágot számtalan fából készült, a tavak felszíne felett átvezető hidak ívelik. A völgykatlan 1979 óta az UNESCO Világörökség része. Rövid szabadprogram után hazaindulunk, Nagykanizsa útvonalon érkezünk Budapestre az éjszakai órákban.

Az alapár tartalmazza:
 • Utazás felsőkategóriás autóbusszal
 • Csoportkísérő idegenvezető
 • szállás középkategóriás szállodákban, 2 ágyas, fürdőszobás szobákban
 • Reggeli (fakultatív vacsora befizethető)


Az alapár nem tartalmazza:
 • idegenforgalmi adó: 300 Ft/fő/éj 
 • Plitvicei tavak belépőjegye: szezonálisan változik
  április-május, október: F: 25 EUR/fő, Diák 15 EUR/fő, Gyerek 7-18 éves korig: 8 EUR/fő, 7 éves kor alatt ingyenes június-augusztus : Felnőtt: 42 EUR/fő , Diák 30 EUR/fő, Gyerek 7-18 éves korig: 15 EUR/fő, 7 éves kor alatt ingyenes
  szeptember : Felnőtt: 30 EUR/fő , Diák 18 EUR/fő, Gyerek 7-18 éves korig: 10 EUR/fő, 7 éves kor alatt ingyenes
 • Rastocke belépő: 5 EUR/fő*
 • utasbiztosítást
 • adminisztrációs díjat

A belépők és fakultatív programok a buszon fizetendők. 

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is  tartalmazzák, például adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer stb.  


Figyelem! A belépőjegy árak tájékoztató jellegűek és minden előzetes értesítés nélkül módosulhatnak!

Vadregényes tájakon - Plitvicei tavak és Slunj Képek

Loading..
online
Foglalás