A Felvidék földalatti csodái: Dobsinai és Gombaszög | TravelOrigo

A Felvidék földalatti csodái: Dobsinai és Gombaszög

1 napos kirándulás Szlovákiában

Utazás: autóbusszal
Időpontok és Árak
Programjainknál a feltüntetett alap részvételi díj per főre és a programban szereplő alap ellátásra vonatkozik, és az utazás meghirdetett programjában szereplő minden forintban kötelezően fizetendő díjat tartalmaz.
A helyszínen (program függő) valutában illetve egy-egy esetben forintban fizetendő költségeket külön feltüntetjük.
A fentieken felül – igény szerint – fizethető pl. fakultatív programok, belépők, extra étkezések, vízumdíjak, útlemondási biztosítás díj, egyéb választható szolgáltatások az árkalkulációs résznél, illetve az ár nem tartalmazza résznél is feltüntetésre kerülnek. Szállásos programoknál egyedül utazók, vagy egyágyas szobában történő foglalás esetén egyágyas felár kerül felszámításra, melyet az árkalkulációban is megtalálhat.

A teljes részvételi díjat mely már a fent említett választható szolgáltotásokat is tartalmazza, az adott indulási időpont kalkulációjánál tekinteheti meg a Foglalás gombra kattintva.

A Felvidék földalatti csodái: Dobsinai és Gombaszög

1 napos kirándulás Szlovákiában

Utazás: autóbusszal

👉 Így utazhatunk Szlovákiába

2021. 06. 09- től Magyarország állampolgárai korlátozás (teszt-, karantén kötelezettség) nélkül léphetnek be Szlovákiába az oltási igazolások/védettségi igazolvány kölcsönös elismeréséről szóló, kétoldalú megállapodás értelmében, amennyiben rendelkeznek az oltottságot igazoló, magyar illetékes hatóság által kiállított érvényes védettségi igazolvánnyal és az oltóanyag típusát és valamennyi oltás dátumát rögzítő oltási igazolással, ugyanakkor legkésőbb a határon regisztrálni szükséges a https://korona.gov.sk/ehranica/ weboldalon. A védettségi igazolvány és az oltási igazolás birtokában mindazokat a szolgáltatásokat és kedvezményeket igénybe vehetik, amelyek a szlovák oltási igazolással elérhetők.

Szlovákia és Magyarországon az egymás országában használt oltóanyagokkal történt oltást elfogadja. A Szlovák Közegészségügyi Hivatal hatályos, 212/2012. sz. rendeletében foglaltak alapján az mRNS-alapú oltóanyaggal (Pfizer, Moderna) történt második oltástól eltelt 14 nap, a vektor-alapú oltóanyaggal (AstraZeneca, Johnson & Johnson, Sputnyik V) és a Sinopharmmal történt első oltástól eltelt 28 nap után lehet regisztrációs és karanténkötelezettség nélkül Szlovákiába belépni.

A védettségi igazolvánnyal és oltási igazolással rendelkező személyeket kísérő 18 évnél fiatalabb kiskorúak hasonlóan korlátozás nélkül utazhatnak be Szlovákiába, s mindazokat a szabadságokat élvezhetik, mint a védettségi igazolvánnyal utazó személyek.

Egész napos kirándulásunk alatt megismerhet a Felvidék magyar határhoz közeli, egyedülálló természeti csodáit. Fedezze fel a Szlovák Paradicsom bámulatos jégvilágát, majd tegyen egy sétát a festői Rozsnyó városában!

Programleírás

1. nap - Dobsina - Rozsnyó - Gombaszög

KORA REGGEL: INDULÁS, DOBSINAI-JÉGBARLANG
Kora reggel indulunk el a Felvidék irányába, utazásunkat igény szerint rövid pihenőkkel szakítjuk meg.Elsőként a csodálatos Dobsinai-jégbarlangot tekintjük meg. Ez a védett természeti ritkaság Szlovákia egyik legértékesebb és legérdekesebb természeti jelensége. A barlang átlaghőmérséklete -1 fok, így könnyed barlangtúránk alatt mindenképpen javasolt a télikabát és meleg cipő viselete!

A Dobsinai-jégbarlang egyik leglátogatottabb, hosszúságával és mélységével pedig a legnagyobb jégbarlangok közé tartozik Európában - 2000 óta az UNESCO Világörökségi Listáján is szerepel. Sehol, az alpesi térségen kívül nem található annyi jég, mint itt: a több mint száztízezer köbméter jég majd tízezer négyzetméter területet foglal el padlójég, jégesés, jégsztalagmit és jégoszlopok formájában.

KORA DÉLUTÁN: GOMBASZÖGI-CSEPPKŐBARLANG
A nap zárásaként a Gombaszögi-cseppkőbarlangot keressük fel. A több mint másfél kilométer hosszan feltárt barlang folyosóin és termeiben fehér és vörös színekben pompázó cseppkövekben gyönyörködhetünk. Különlegességnek számítanak itt az úgynevezett szalmacseppkövek (3-5 mm átmérőjű, belül üreges cseppkövecskék), melyek a mennyezetről tömegesen függenek alá és némelyik hossza a három métert is eléri.

KÉSŐ DÉLUTÁN: ROZSNYÓ, HAZAINDULÁS
Ezt követően rövid sétát teszünk Rozsnyó városában, ahol lesz egy kis szabadidőnk is. Ez idő alatt megnézhetjük a város legszebb és legfontosabb nevezetességét, a 14. századi gótikus Szűz Mária Mennybevétele-katedrálist is. A történelmi városrészt a látogatók a magasból, a reneszánsz őrtorony erkélyéről is megcsodálhatják. Azok, akik meg szeretnének ismerkedni a város bányászati múltjával, meglátogathatják a Bányászati Múzeumot, amely a Szlovák Karszt természeti szépségeit is bemutatja.

Rövidke szabadidő után indulunk haza és a késő esti órákban érkezünk vissza a kiindulási helyekre.

A kiránduláshoz meleg öltözetet ajánlunk! A hegyek között bármikor eleredhet az eső, ezért érdemes esőkabátot vagy esernyőt hozni, és vízálló lábbelit választani.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk! A program rossz idő esetén is egész napos!


Útleírás

Az alapár tartalmazza:
  • Autóbuszos utazás
  • Csoportkísérő idegenvezető


Az alapár nem tartalmazza:
  • Dobsinai jégbarlang belépő: F: 8 EUR/fő, Gy: 4 EUR/fő, fotó- és videojegy: 10 EUR
  • Gombaszögi barlang belépő: F: 5 EUR/fő, Gy: 2,5 EUR, fotó- és videojegy: 7 EUR

A Felvidék földalatti csodái: Dobsinai és Gombaszög Képek

  • Szlovákia utazás - A Felvidék földalatti csodái: Dobsinai és Gombaszög - TravelOrigo Utazási Iroda
Foglalás