Advent Debrecenben | TravelOrigo

Advent Debrecenben

Óriásakvárium a Tisza-tónál, Hortobágy és Debrecen

Utazás: autóbusszal
SZÉP-kártyával is fizethető!
SZÉP-kártyás fizetés irodánkban kizárólag személyes befizetés esetén lehetséges OTP, K&H és MKB szolgáltatók által kibocsátott SZÉP-kártyával. A jogszabályoknak megfelelően csak teljes egészében belföldi úti célokat magába foglaló utazásokra tudunk SZÉP-kártyás befizetési lehetőséget biztosítani és csak a Szálláshely alszámláról.
Időpontok és Árak

Advent Debrecenben

Óriásakvárium a Tisza-tónál, Hortobágy és Debrecen

Utazás: autóbusszal
SZÉP-kártyával is fizethető!
SZÉP-kártyás fizetés irodánkban kizárólag személyes befizetés esetén lehetséges OTP, K&H és MKB szolgáltatók által kibocsátott SZÉP-kártyával. A jogszabályoknak megfelelően csak teljes egészében belföldi úti célokat magába foglaló utazásokra tudunk SZÉP-kártyás befizetési lehetőséget biztosítani és csak a Szálláshely alszámláról.

A ''cívisváros'' karácsonyi városa minden bizonnyal az egyik leglátványosabb a hazai adventi kínálatban. Debrecen kulturális élete, múzeumai, látnivalói és izgalmas rendezvényei az év minden szakában rengeteg lehetőséget kínálnak a városba érkezőknek, a ''Debreceni Advent'' rendezvényei pedig mindezt különleges illatok, ízek és fények kavalkádjával teszi felejthetetlenné. Debreceni kirándulásunkon most ráadásul Órásakváriumba is ellátogatunk a Tisza-tó mellett, illetve a Hortobágy téli hangulatával is megismerkedünk. Programleírás

1. nap - Budapest - Debrecen

KORA REGGEL: TALÁLKOZÓ 
Idegenvezetőnk a TravelOrigo autóbuszánál várja a csoportot a választott felszállási helyen és időpontban. Felszállás után megkezdjük utunkat a Tisza-tó irányába.

DÉLELŐTT: 
Első helyszínónk az Óriásakvárium lesz a Tisza-tó központjában, Poroszlón. Az Ökocentrumban kialakított zárt látogatóközpont egész évben várja a látogatókat. A helyszín legnagyobb látványossága Európa legnagyobb édesvízű akváriumrendszere, melyben közel 1 millió liter vízben ismerhetjük meg az élővilágot. Az különlegesség víz alatti alagúton is átsétálhatunk, illetve a létesítmény legvidámabb lakóit, a vidrákat is megnézhetjük. A kisgyermekektől az idősekig mindenki számára szórakoztató és érdekes programunk után autóbuszunkkal a Hortobágy felé indulunk. Út közben egy fotószünet erejéig megállunk a télen is látványos kilenclyukú hídnál, mely 2009 óta Világörökség. A történelmi Magyarország leghosszabb közúti kőhídja a 19. században épület a korábbi fahíd helyére. A híd tervezésénél fontos szempont volt, hogy a pusztai állatterelés útvonalaként is jól funkcionáljon. 

KORA DÉLUTÁN:
A Hortobágyon keresztül második legnépesebb városunkba, Debrecenbe érkezünk. Városnéző sétánk során érdekességeket tudhatnak meg a város kialakulásáról, múltjáról, híres épületeiről és egykori híres lakóiról is. A "kálvinista Rómaként" és "cívisvárosként" is ismert város történelme bővelkedik a fordulatokban; kétszer volt színhelye Országgyűlésnek és 1849-ben rövid időre az ország fővárosává is vált. A Piac utca és a Kossuth tér az adventi időszakban díszbe öltözik, a finomságokat és kézműves remekeket áruló fabódék között sétálgatva hangolódhatunk az ünnepre, de a város múzeumai is remek időeltöltési lehetőségeket kínálnak a délutáni szabadidő alatt. A Déry Múzeumban a híres Munkácsy Krisztus-trilógia mellett megtekinthető a város és környéke mellett az emberiség múltját komplexen bemutató látványos régészeti kiállítás, valamint a helytörténeti gyűjtemény is. Az adventi vásáron találkozhatunk a "kackiás verklissel", aki zenélő szerkezetével a rendezvény egyik központi figurája, fotózkodhatunk a fénygömb, a jégfa és más látványos installációk között, vagy megcsodálhatjuk a Régi Városháza élő Betlehemét is.

ESTE:
A tartalmas és élménydús nap végén, este indulunk vissza Budapest felé, ahová 22:00 óra körül érkezünk meg. 


Az alapár tartalmazza:
  • Utazás felsőkategóriás autóbusszal
  • Csoportkísérő idegenvezető 


Az ár tájékoztató jellegű, az árváltozás jogát a szervező iroda fent tartja!Az alapár nem tartalmazza:
  • Ökocentrum (óriásakváriummal) belépőjegy: felnőtt 1.300 Ft/fő, 18 év alatt vagy 62 év felett 1.100 Ft/fő
  • Adminisztrációs díjat: 1.000 Ft
Figyelem! A belépőjegy árak tájékoztató jellegűek és minden előzetes értesítés nélkül módosulhatnak! 
A belépők a buszon fizetendők. 

FONTOS:
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák például adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer stb. 

Útközbeni felszállók figyelmébe: Az útközbeni felszállást választók figyelmét felhívjuk arra, hogy az autóbusz visszafelé úton legtöbb esetben a másik oldalon lévő pihenőben fog megállni! Az autópályán történő átkelés felüljáró hiányában nem megoldható, tehát kérjék meg egy ismerősüket, hogy vegye fel Önöket a másik oldalon.

Kérjük, hogy szíveskedjenek a pontos összeggel fizetni, mert nagyobb címlet esetén probléma adódhat a visszaadásból.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Advent Debrecenben Képek

Loading..
online
Foglalás