Advent Salzburgban és Grazban | TravelOrigo

Advent Salzburgban és Grazban

3 napos adventi utazás Ausztria két méltán híres városába

Utazás: autóbusszal
⚡ Előfoglalási Akció 2022. január 31-ig!

2022-ben induló több napos utazásaink 20% előleg befizetésével, egynapos és non-stop utazásaink 50% előleggel foglalhatóak! A fennmaradó hátralék összeget indulás előtt 35 nappal kell rendezni!

ÁRGARANCIA: Minden olyan utasunknak árgaranciát biztosítunk, aki 2022-es utazását a szokásos előleg megfizetésével, azaz több napos utazását 40% előleggel, egynapos és non-stop utazását teljes összeggel foglalja le.

Időpontok és Árak

Advent Salzburgban és Grazban

3 napos adventi utazás Ausztria két méltán híres városába

Utazás: autóbusszal
⚡ Előfoglalási akció 2022 január 31-ig!

2022-ben induló több napos utazásaink 20% előleg befizetésével, egynapos és non-stop utazásaink 50% előleggel foglalhatóak! A fennmaradó hátralék összeget indulás előtt 35 nappal kell rendezni!

ÁRGARANCIA: Minden olyan utasunknak árgaranciát biztosítunk, aki 2022-es utazását a szokásos előleg megfizetésével, azaz több napos utazását 40% előleggel, egynapos és non-stop utazását teljes összeggel foglalja le.👉 Tudnivalók az EU országaiba való utazáshoz

Az Európai Unió országaiba való utazáshoz egységesen elfogadott a QR-kódot tartalmazó, magyar és angol nyelvű Uniós digitális Covid-igazolvány, vagyis "zöld útlevél” (green pass). Az Uniós digitális Covid-igazolvány a megfelelő védettséggel rendelkezők számára nyomtatott és elektronikus formában egyaránt ingyenesen elérhető: nyomtatott formában igényelhető a kormányablakoknál, ügyfélkapuval rendelkezőknek néhány kattintással letölthető és nyomtatható az eeszt.gov.hu oldalról, vagy digitálisan elérhető az EESZT mobilalkalmazáson keresztül.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a kártya formátumú magyar védettségi igazolvány önmagában általánosságban nem elegendő a külföldi utazáshoz, azt a külföldi hatóságok nem minden ország esetében fogadják el.
A belépéshez szükséges egészségügyi dokumentumok megléte az utazó felelősségi körébe tartozik.
Az egyes országokra vonatkozó teljes körű és részletes szabályozásokat (pl. elfogadott oltás típusok, stb.) a Konzuli szolgálat oldalán országonként csoportosítva találják, ide kattintva elérhető:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/utazasi-tanacs

Hazautazás Magyarországra:
A jelenleg érvényes szabályok szerint közúton, vasúton és vízi úton – állampolgárságtól és a koronavírus elleni védettségtől függetlenül – járványügyi korlátozás nélkül be lehet lépni Magyarország területére Horvátország, Ausztria, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia és Ukrajna területéről, azonban a beutazás egyéb, általános feltételeivel (pl. érvényes úti okmány) rendelkezni kell.
Kérjük, hogy a foglalás és az utazás közötti időben is kísérjék figyelemmel az esetleges változásokat az aktuális szabályozásokat illetően, az ezeknek megfelelő dokumentumok megléte az utasok saját felelőssége.

Ha advent idején lehetőségünk adódik pár napra elutazni, fedezzünk fel olyan városokat, melyek télen a legszebbek. Ilyen például Graz, mely adventkor csodálatos fényárban úszik. Kicsit tovább utazva Salzburgban is csodálatos adventi élményekre tehetünk szert. Salzburg télen a legromantikusabb arcát mutatja a látogatóknak, akik számtalan program közül válogathatnak: elidőzhetnek a karácsonyi vásárokban, egy pohár forralt bort kortyolgatva fedezhetik fel Mozart városának minden csodáját. Advent Salzburgban és Grazban Programleírás

3 nap / 2 éj

1. nap - Graz

A hajnali órákban kezdjük meg utunkat a foglaláskor egyeztetett helyszínről, mindössze rövid pihenőket tartva a délelőtt folyamán érkezünk meg Grazba. A központ lenyűgöző látványosságait idegenvezetőnk színes és informatív előadása teszi még érdekesebbé. A karácsonyi időszak egyik igazi kuriózuma egy gigantikus jégszobor, ami az Adventi Betlehemet ábrázolja, elkészítéséhez 50 tonna jeget használnak fel minden évben.

Szinte az összes nagyobb teret a városban ebben a néhány hétben színpompás vásári forgatag lepi el, telis tele a legkülönfélébb helyi ínyencségekkel, ízletes és fűszeres forralt bor illat lengi be a területet. Érdemes kilátogatni a Városháza előtt található térre is, ahol a nyüzsgő vásári forgatag mellett egy óriási kalendáriumot is megcsodálhatunk.

Ellátogatunk az Óratoronyhoz is, ahol az időszakosan megszólaló csengettyűjátékot az épület homlokzatán táncoló fából faragott párocska teszi még érdekesebbé. Táncuk végén egy több szólamban felcsendülő aranykakas zárja a nem mindennapi produkciót.

Alkalmunk lesz meglátogatni a Várhegyet is, ahová az üvegtetejű siklóra szállva, mindössze 4 perc alatt kúszhatunk fel. A lélegzetelállító panorámát mindenképpen megéri megszemlélni!

Szállásunkat az esti órákban foglaljuk el, Graztól nem messze.

2. nap - Salzburg

Reggelink elfogyasztása után elindulunk Salzburg felé. A kora délutáni órákban érkezünk meg, ahol gyalogosan fedezzük fel a város főbb nevezetességeit.

Sétánkat a Mirabell kastély lenyűgöző kertegyüttesénél kezdjük, majd tovább haladunk a világhírű Zeneművészeti Egyetem, a Mozarteum felé. Utunk ezután az óvárosba vezet ahol mesébe illő kanyargós utcácskákon jutunk el a Dómhoz, a Mirabell térhez, és végül megtekintjük Mozart egykori szülőházát is.

Sétánk után bebaragolhatjuk a környéken található karácsonyi vásárok egyikét, melyek pompás adventi hangulata vetekszik a bécsi, párizsi vagy akár az amszterdami vásárokéval.

A kora esti órákban elfoglaljuk Salzburgtól nem messze lévő szállásunkat.


3. nap - TRAUN-TÓ, GMUNDEN, STEYR

Ízletes reggelink elfogyasztása után útra kelünk a Traun tó irányába. Rövid buszozás után érkezünk meg a csodás Traunsee partján fekvő Gmunden városába. A tóparti városka amellett, hogy Ferenc József uralkodása alatt kedvelt üdülőhely volt, az évszázados múltra visszatekintő kerámiamanufaktúráiról vált Európa-szerte híressé, itt készül a híres zöld-fehér gmundeni kerámia. Egy rövidebb séta után folytatjuk utunkat az osztrák történelem egyik legősibb településére, Steyrbe.

Az Enns és a Steyr folyók találkozásánál fekvő apró városka gótikus és reneszánsz korabeli műemlékekkel tűzdelt kanyargós szűk utcái, meghitt árkádokkal ékesített terecskéi egész évben szemet gyönyörködtető látványt nyújtanak, de advent idején az igazi a varázsuk. Városnéző sétánk során útba ejtjük a Lamberg kastélyt, a Plébánia templomot, megcsodáljuk a városháza épületét, a megállók között pedig gyönyörködünk az eltérő korok építészeti remekműveiben.

Természetesen nem maradhat ki a helyi karácsonyi vásár sem, hiszen ezt tartják az osztrákok Ausztria hivatalos karácsonyi vásárának. A karácsonyi vásárok Anyjának mesevilágát bebarnagolva, feltöltődve élményekkel és hagyományőrző ajándékokkal a kora esti órákban megkezdjük utunkat hazánk felé, leszállási helyünkre a késő esti órákban érkezünk meg.

Útleírás

Az ár tartalmazza:
 • Autóbuszos utazás
 • Csoportkísérő idegenvezető
 • 2 éj szállást középkategóriás hotelben
 • Reggeli 


Az ár nem tartalmazza:
 • Egyágyas felár: 14.000 Ft
 • Félpanziós felár: 15.000 Ft
 • VOX készülék városnézéshez: 1.500 Ft
 • Salzburg helyi idegenvezetés: 10 EUR
 • Idegenforgalmi adó: 4 EUR
 • UtasbiztosításProgramjainknál a feltüntetett alap részvételi díj per főre és a programban szereplő alap ellátásra vonatkozik, és az utazás meghirdetett programjában szereplő minden forintban kötelezően fizetendő díjat tartalmaz.
A helyszínen (program függő) valutában illetve egy-egy esetben forintban fizetendő költségeket külön feltüntetjük.
A fentieken felül – igény szerint – fizethető pl. fakultatív programok, belépők, extra étkezések, vízumdíjak, útlemondási biztosítás díj, egyéb választható szolgáltatások az árkalkulációs résznél, illetve az ár nem tartalmazza résznél is feltüntetésre kerülnek. Szállásos programoknál egyedül utazók, vagy egyágyas szobában történő foglalás esetén egyágyas felár kerül felszámításra, melyet az árkalkulációban is megtalálhat.

A teljes részvételi díjat mely már a fent említett választható szolgáltotásokat is tartalmazza, az adott indulási időpont kalkulációjánál tekinteheti meg a Foglalás gombra kattintva.

Advent Salzburgban és Grazban Képek

 • Ausztria utazás - Advent Salzburgban és Grazban - TravelOrigo Utazási Iroda
Foglalás