Advent Zakopaneban lovasszánazással | TravelOrigo

Advent Zakopaneban lovasszánazással

1 napos adventi utazás és ismerkedés Zakopane szépségeivel

Utazás: autóbusszal
Időpontok és Árak

Advent Zakopaneban lovasszánazással

1 napos adventi utazás és ismerkedés Zakopane szépségeivel

Utazás: autóbusszal
Zakopane a Magas-Tátra népszerű üdülővárosa, pazar faházaival igazi időutazás a múltba. Lélegzetelállító kilátásban lesz részed a Gubalowka-hegyről, s még a lovasszánozást is kipróbálhatod! Mesebeli hely, hamisítatlan adventi hangulat, gyönyörűen feldíszített belváros. Az adventi fényekben pompázó üdülőparadicsom, Zakopane, a hely, ami teljesen megbabonáz!

Programleírás

1. nap - Zakopane

Kora reggel találkozunk a TravelOrigo buszainál, mindenkivel a korábban megbeszélt helyszínen és időpontban. A helyek elfoglalása után indulunk is Lengyelországba, ahová Szlovákián keresztül vezet utunk.

EGÉSZ NAP: GUBALOWKA-HEGY, PIACOZÁS
Zakopane-ba a késő délelőtti órákban érkezünk meg. Sétát teszünk az adventi díszítésben pompázó üdülőparadicsom sétálóutcáján, ahol a gorál népcsoport díszes faházait és templomát is megcsodáljuk. Ezután fogaskerekűvel juthatunk fel a Gubalowka-hegyre (1128 m), ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a városra és az azt körülölelő hegyekre. A fogaskerekű állomásnál vár minket a piac, ahol megkóstolhatjuk a helyi ínyenc ízeket: a faszénen sült húsok, kolbász és hurka illatának nehéz lesz ellenállni! A piac első részén a híres sajtpiac terül el, ami Zakopane egyik legfontosabb kulináris állomása. A helyi kistermelők házilag készített sajtjait, lekvárjait, ecetes vagy szárított gombáit lehet itt megvenni. Talán ezer féle sajt van, az ízük aszerint változik, hogy mennyire sózták, mivel füstölték, melyik állat tejét használták alapul. Szerencsére mindenhol kis falatokat nyomnak a szánkba, így lehetőségünk van sokféle sajtot megkóstolni; az idősebbek pedig tudnak még egy-két szót magyarul is. Ezt követően tovább nézelődhetünk a piac kézműves termékei között, ahol jó minőségű bőrárut, fafaragványokat, bőr papucsokat, sapkákat, gyapjú kesztyűket és még számos - karácsonyi ajándéknak is illő - csecsebecsét találunk. Bőr- és faáruból elképesztően nagy választék van, de hagyományos mintájú kendők és ékszerek is kaphatók, és természetesen temérdek szuvenír is.A piacozás után folytassuk a nézelődést Zakopane mesés, karácsonyi fényekbe öltöztetett sétálóutcáján, vagy érdemes felkeresni a helyi specialitásokat kínáló hangulatos éttermeket is!

FAKULTATÍV PROGRAMLEHETŐSÉG
Lovasszánozás Zakopane-ban (hó esetén): Életre szóló élmény lovasszánnal suhanni a Zakopane környéki kacskaringós ösvényeken, közben a Tátrán legeltetni a szemünket, a lovak patkóinak ütemes kopogását elnyelő hóban, csengők csilingelésétől kísérve. Aki egyszer részt vesz hasonlón, annak felejthetetlen emlékkel gazdagodik az élete. A rendszerint kora estig tartó, egy órás szánozásokat fáklyákkal és tábortűz melletti pihenővel teszik még hangulatosabbá. Abban az esetben, ha nincs hó a látogatásunk ideje alatt, a program lovaskocsikázásra módosul.

DÉLUTÁN: HAZAINDULÁS
Délután élményekkel és vásárfiával megrakodva indulunk haza Magyarországra. A kiindulási helyekre éjféltájban érkezünk meg.

Az alapár tartalmazza:
  • utazás felsőkategóriás busszal
  • csoportkísérő idegenvezető
  • program szerinti idegenvezetés


Az alapár nem tartalmazza:
  • Gubalowka belépő retúr: F: 22 PLN/fő, 5-26 év között/65 év felett: 18 PLN/fő
  • A belépőjegy előzetes információ nélkül módosulhat!
  • Utasbiztosítást
  • Adminisztrációs díjat
Fakultatív programok
Lovasszánozás (kocsikázás) Zakopanéban

Lovasszánozás (kocsikázás) Zakopanéban

Lengyelország, Zakopane

75 PLN/fő   

BŐVEBBEN

Advent Zakopaneban lovasszánazással Képek

Loading..
online
Foglalás