Adventi forgatag Mariazellben | TravelOrigo

Adventi forgatag Mariazellben

Fantasztikus fények, csodálatos hangulat, igazi kis ékszerdoboz ami Rád vár!

Utazás: autóbusszal
Időpontok és Árak

Adventi forgatag Mariazellben

Fantasztikus fények, csodálatos hangulat, igazi kis ékszerdoboz ami Rád vár!

Utazás: autóbusszal


👉 Tudnivalók az EU országaiba való utazáshoz

Az Európai Unió országaiba való utazáshoz egységesen elfogadott a QR-kódot tartalmazó, magyar és angol nyelvű Uniós digitális Covid-igazolvány, vagyis "zöld útlevél” (green pass). Az Uniós digitális Covid-igazolvány a megfelelő védettséggel rendelkezők számára nyomtatott és elektronikus formában egyaránt ingyenesen elérhető: nyomtatott formában igényelhető a kormányablakoknál, ügyfélkapuval rendelkezőknek néhány kattintással letölthető és nyomtatható az eeszt.gov.hu oldalról, vagy digitálisan elérhető az EESZT mobilalkalmazáson keresztül.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a kártya formátumú magyar védettségi igazolvány önmagában általánosságban nem elegendő a külföldi utazáshoz, azt a külföldi hatóságok nem minden ország esetében fogadják el.
A belépéshez szükséges egészségügyi dokumentumok megléte az utazó felelősségi körébe tartozik.
Az egyes országokra vonatkozó teljes körű és részletes szabályozásokat (pl. elfogadott oltás típusok, stb.) a Konzuli szolgálat oldalán országonként csoportosítva találják, ide kattintva elérhető:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/utazasi-tanacs

Hazautazás Magyarországra:
A jelenleg érvényes szabályok szerint közúton, vasúton és vízi úton – állampolgárságtól és a koronavírus elleni védettségtől függetlenül – járványügyi korlátozás nélkül be lehet lépni Magyarország területére Horvátország, Ausztria, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia és Ukrajna területéről, azonban a beutazás egyéb, általános feltételeivel (pl. érvényes úti okmány) rendelkezni kell.
Kérjük, hogy a foglalás és az utazás közötti időben is kísérjék figyelemmel az esetleges változásokat az aktuális szabályozásokat illetően, az ezeknek megfelelő dokumentumok megléte az utasok saját felelőssége.

Mariazell csodálatos adventi kivilágítással várja az ide látogatókat! Légy részese Te is a fantasztikus hangulatú adventi Mariazell vendégszeretetének és csodáljad meg a világ legnagyobb adventi koszorúját, az 5 méter magas, 1000 kg eredeti mézeskalácsból épült házikót, az ökröket és szamarakat felvonultató élő jászolt valamint a mariazelli adventi kalendáriumot!

Adventi forgatag Mariazellben Programleírás

1 nap

1. nap - PROGRAM

HAJNALBAN: INDULÁS

A hajnali órákban találkozunk a TravelOrigo buszainál a korábban megadott helyszínen és időpontban. Megkezdjük utunkat Mariazell felé, amit rövid pihenőkkel szakítunk csak meg.

DÉLELŐTT: LINDT CSOKIGYÁR, VÁROSNÉZÉS MARIAZELLBEN

Mielőtt Mariazellbe érnénk, a tőle másfél órányira található Gloggnitzban látogatást teszünk a Lindt csokigyár mintaboltjában. Érdemes feltankolni az ünnepi édességkészletet, hiszen a kiváló minőségű csokoládét itt a bolti árnál kedvezőbben vásárolhatjuk meg.

Utunkat tovább folytatva, az Alpok hegyvonulatai közt jutunk el Európa egyik legfontosabb zarándokhelyére, Mariazellbe, melyet minden évben több mint egymillió ember keres fel. A tisztelet tárgya a Szent Szűz csodatévő szobra, amelyet egy bencés rendi szerzetes hozott ide 1157-ben, majd egy cellát vésett számára a sziklába: „Maria in der Zelle“ – Mária a cellában. A szobor ma egy kápolnában van, amelyet gazdagon díszítettek ezüstből és más drága anyagokból készült tárgyakkal.

A városnézés alkalmával felkeressük a kálváriát és a kegytemplomot, a templom múzeumában pedig megtekintjük a többek között Nagy Lajos király és Mária Terézia adományait is tartalmazó gyűjteményt. Innen utunk egy magánházhoz vezet, ahol a több mint 300 figurát számláló mechanikus Betlehemet nézzük meg.

KORA DÉLUTÁN: ARZBERGER LIKŐRÜZEM, ADVENTI VÁSÁR

Az informatív ingyenes városnézés után ellátogatunk az Arzberger likőrüzembe, ahol 33 fajta gyógynövényből állítják elő a gyógyító nedűt. Ezt követően szinte kötelező végigjárni a város minden további szegletét, hiszen apró meglepetések várnak ránk mindenütt. Ha kedvünk tartja, a Bazilikában hallgassunk meg egy ünnepi misét, vagy vegyünk részt egy orgonakoncerten. A különleges gyűjteményt tartalmazó múzeum egyik tornyában több száz faragott szoborból összeállított Betlehemet láthatunk. A város utcáin jól érezhető a méltán híres Pirker mézeskalács illata.

Több különleges látványosságot is megtekinthetünk Mariazellben: a világ legnagyobb adventi koszorúját, az 5 méter magas, egy tonna eredeti mézeskalácsból épült házat, a szamarakat és ökröket felvonultató élő jászolt, a mariazelli adventi kalendáriumot és az angyalok postahivatalát. Az adventi hétvégéken mindezek mellett változatos programkínálat vár minket: meseszínház, adventi és templomi énekek, regionális kórusok és zenekarok, romantikus adventi séták, fáklyás túrák és még rengeteg minden közül választhatunk. A környék kézművesei a karácsonyi fénybe öltöztetett Fő téren apró faházaikban árulják hagyományőrző portékájukat, illetve itt kaphatunk a testet-lelket felmelegítő forró puncsból, forralt borból és a finom fánkokból is. Ne hagyjuk ki a Mesterek utcáját sem, ahol fazekaskodhatunk, gyertyát önthetünk és más mesterek is beavatnak a kézművesség titkaiba.

KÉSŐ DÉLUTÁN: HAZAINDULÁS

A tartalmas nap után a késő délutáni órákban találkozunk a megbeszélt helyen és indulunk is vissza Magyarországra. Várhatóan a késő esti órákban érkezik vissza a busz a kiindulási helyre.


Útleírás


Választható felszállásihelyek és időpontok

Adventi forgatag Mariazellben felszállási lehetőségek

 • Budapest / 05:00
 • Buda - Budaörsi út / 05:30
 • Tatabánya / 06:00
 • Győr / 06:40
 • Mosonmagyaróvár / 07:25

Az ár tartalmazza:
 • utazás felsőkategóriás busszal
 • csoportkísérő idegenvezető
 • informatív városnézés, igény szerint Bazilika látogatással (kincstár kivételével)


Az ár nem tartalmazza:
 • adminisztrációs díjat
 • utasbiztosítást 
 • belépőket
Előleg:
Az előleg az utazást megelőző 40-ik napig a teljes részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő. 40 napon belüli indulási időpont foglalása esetén már csak a teljes részvételi díj megfizetése mellett van lehetősége utazást foglalni.


Hátralék:
A hátralék az utazás teljes részvételi díjának 60%-a, mely legkésőbb az utazást megelőző 30-40-nappal fizetendő.
Fakultatív programok

Arzberger likőrgyárlátogatás Mariazellben

Ausztria, Mariazell

Mariazelli programunk során látogatást teszünk a híres Arzberger Likőrüzemben, ahol 33 fajta gyógynövényből állítják elő a gyógyító nedűt. Betekintést nyerünk a likőrgyártás folyamataiba és meg is kóstolhatjuk az Arzberger féle likőrt. (magyar idegenvezetéssel)

5 EUR/fő   

BŐVEBBEN

Programjainknál a feltüntetett alap részvételi díj per főre és a programban szereplő alap ellátásra vonatkozik, és az utazás meghirdetett programjában szereplő minden forintban kötelezően fizetendő díjat tartalmaz.
A helyszínen (program függő) valutában illetve egy-egy esetben forintban fizetendő költségeket külön feltüntetjük.
A fentieken felül – igény szerint – fizethető pl. fakultatív programok, belépők, extra étkezések, vízumdíjak, útlemondási biztosítás díj, egyéb választható szolgáltatások az árkalkulációs résznél, illetve az ár nem tartalmazza résznél is feltüntetésre kerülnek. Szállásos programoknál egyedül utazók, vagy egyágyas szobában történő foglalás esetén egyágyas felár kerül felszámításra, melyet az árkalkulációban is megtalálhat.

A teljes részvételi díjat mely már a fent említett választható szolgáltotásokat is tartalmazza, az adott indulási időpont kalkulációjánál tekinteheti meg a Foglalás gombra kattintva.

Adventi forgatag Mariazellben Képek

 • Ausztria utazás - Adventi forgatag Mariazellben - TravelOrigo Utazási Iroda
Advent Mariazell
Foglalás