Adventi kalandozás Semmeringen: élményvasút és Lindt csokoládé | TravelOrigo

Adventi kalandozás Semmeringen: élményvasút és Lindt csokoládé

1 napos adventi utazás Ausztriába

Utazás: autóbusszal
Időpontok és Árak

Adventi kalandozás Semmeringen: élményvasút és Lindt csokoládé

1 napos adventi utazás Ausztriába

Utazás: autóbusszal


Télen Semmering teljesen más arcát mutatja mint amit nyáron megszokhattunk, hiszen a hófedte fenyőerdők látványa és a szinte harapható csönd teljesen kiszakítja az embert a hétköznapokból. A 950 méter magas Semmering-hágón át vezet Európa legrégebbi hegyi vasútvonala, az UNESCO kulturális világörökséghez tartozó, egyedülálló semmeringi vasút. Télen a fák lombja sem zavarja a vonatból a kilátást, így zavartalanul élvezhetjük a híres látványt. 
Utazás hossza: 1 nap

Adventi kalandozás Semmeringen: élményvasút és Lindt csokoládé Programleírás

1. nap - Glognitz - Maria Schutz - Semmeringi vasút - Bécsújhely

Indulás kora Budapestről Gloggnitz-ba, útközben csak rövid pihenőkre állunk meg. Meglátogatjuk a Lindt csokoládé mintaboltját. Kóstolás után kedvezményes vásárlásra nyílik lehetőség, ahol beszerezhetjük a családnak szánt finomságokat.

Innen a közeli Maria Schutz-ba utazunk, mely egyike az ausztriai Mária-kegyhelyeknek. A Semmering-hegy lábánál lévő falu csodatévő forrásáról és ízletes fánkjairól nevezetes, melyeket nem érdemes kihagyni.

Busszal megyünk Semmeringbe, a XIX. század császári üdülőközpontjába, amely nem csak pihenőhely volt, hanem már akkoriban is a sport- és élményterület bölcsője. A parkolóból a Magic Mountain Xpress kabinos felvonóval érjük el a csúcsot és felfedezzük az 1340 méter magas Hirschenkogel hegy nyújtotta élményeket. A Hirschenkogel hegy legmagasabb pontja a 30 m magas Millennium kilátó, ahonnan csodaszép kilátás tárul a Semmering - Rax - Schneeberg "varázshegyek" álomvilágára egészen a Bécsi medencéig. (A felvonó csak hó illetve szélcsendes időjárásban működik. Amennyiben nem működik, rövid sétát teszünk a "20 Schillinges kilátóhoz", ahonnan szépen látszanak a viduktok és az alagutak)

Kora délután lesétálunk a semmeringi vasúthoz, amely Európa első hegyi vasútja volt. A vasúti pálya 41 km hosszú, 16 viaduktja (ebből a legtöbbje kétemeletes), 15 alagútja és 100 íves hídja van. Ennek a történelmi vasútvonalnak egy részén utazunk. A vonat egyik oldalán zord kősziklák emelkednek a magasba, míg a másik oldalon szédítő mélység tátong. A vonat ablakából a festői tájban lehet gyönyörködni. 30 perces utazást követően érkezünk Payerbachba, ahol már vár minket a buszunk.

Utolsó megállónk Sopron, ahol szabadidő keretében a belvárosi adventi vásár hangulatát élvezve tölthetjük el kellemesen az időt az esti hazaindulásig. A forralt bor, a finom ételek, a karácsonyi illatok mellett kézműves termékek vására és megannyi karácsonyi fénybe öltöztetett látványosság várja a látogatókat.


A programváltoztatás jogát fenttartjuk!
Egyéb tudnivaló

FONTOS:

Az esetleges határellenőrzésre számítva kérjük győződjenek meg utazási okmányaik érvényességéről.

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák például adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer stb.  

Útközbeni felszállók figyelmébe: Az útközbeni felszállást választók figyelmét felhívjuk arra, hogy az autóbusz visszafelé úton legtöbb esetben a másik oldalon lévő pihenőben fog megállni! Az autópályán történő átkelés felüljáró hiányában nem megoldható, tehát kérjék meg egy ismerősüket, hogy vegye fel Önöket a másik oldalon. 

Kérjük, hogy szíveskedjenek a pontos összeggel fizetni, mert nagyobb címlet esetén probléma adódhat a visszaadásból. 

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!


Az ár tartalmazza:
  • Utazás felsőkategóriás autóbusszal
  • Csoportkísérő idegenvezető
  • A leírásban szereplő programok


Az ár nem tartalmazza:
  • Vonatjegy: 8 Euro/fő
  • Felvonó jegy: retúr: F: 15 EUR, Gy (6-14 év) 7,5 EUR csak fel: F: 11 EUR, Gy (6-14 év) 5,5 EUR 

A belépők és fakultatív programok a buszon fizetendők. A *-gal megjelölt tételek kötelezően fizetendők.  


Programjainknál a feltüntetett alap részvételi díj per főre és a programban szereplő alap ellátásra vonatkozik, és az utazás meghirdetett programjában szereplő minden forintban kötelezően fizetendő díjat tartalmaz.
A helyszínen (program függő) valutában illetve egy-egy esetben forintban fizetendő költségeket külön feltüntetjük.
A fentieken felül – igény szerint – fizethető pl. fakultatív programok, belépők, extra étkezések, vízumdíjak, útlemondási biztosítás díj, egyéb választható szolgáltatások az árkalkulációs résznél, illetve az ár nem tartalmazza résznél is feltüntetésre kerülnek. Szállásos programoknál egyedül utazók, vagy egyágyas szobában történő foglalás esetén egyágyas felár kerül felszámításra, melyet az árkalkulációban is megtalálhat.

A teljes részvételi díjat mely már a fent említett választható szolgáltotásokat is tartalmazza, az adott indulási időpont kalkulációjánál tekinteheti meg a Foglalás gombra kattintva.

Adventi kalandozás Semmeringen: élményvasút és Lindt csokoládé Képek

  • Ausztria utazás - Adventi kalandozás Semmeringen: élményvasút és Lindt csokoládé - TravelOrigo Utazási Iroda
Foglalás