Ausztria - Medve-szurdok | TravelOrigo
Utazás Medve-szurdok - Ausztria

Ausztria - Medve-szurdok

1 napos autóbuszos utazás Ausztria egyik legszebb szurdokvölgyébe

Utazás: autóbusszal
Időpontok és Árak

Ausztria - Medve-szurdok

1 napos autóbuszos utazás Ausztria egyik legszebb szurdokvölgyébe

Utazás: autóbusszal
Ausztria méltán híres vizes szurdoka a gyönyörű természeti kincsekkel megáldott Medve-szurdok, a Hochlantsch-vidék egyik leghosszabb, és 24 vízesése révén legszebb vizes szurdoka, mely a Pernegg Nemzeti Park területén található. Ha mackókat nem is láthatunk ezen a csodás helyen, kárpótol minket a környék páratlan szépsége.

Programleírás

1. nap - Budapest - Ausztria - Medve-szurdok - Budapest

FONTOS INFORMÁCIÓK AZ UTAZÁS ELŐTT
Mivel a túraútvonalak néhol meredek ösvények mentén vagy létrákon, hidakon keresztül vezetnek a túrabakancs viselése elengedhetetlen. Átlagos középhegységi időjárással kell számolnunk, ami azt jelenti, hogy nyáron is bármikor előfordulhat eső vagy hirtelen zápor - ezért különösen fontos a vízálló ruházat. Napközben 15-25 fok közötti hőmérséklet várható, ami természetesen a tengerszint feletti magasság, a völgy zártsága és az éppen aktuális időjárási frontok függvényében változhat.

A szurdokban található vízmennyiség az aktuális, illetve a korábbi napok időjárása szerint változik. Minden utasunknál legyen egy kisebb méretű hátizsák mindazon felszereléssel, amire a túra alatt szüksége lehet: víz újratölthető kulacsban, elemózsia, amit a napi túrára magunkkal viszünk, elemlámpa, egészségügyi ragtapasz, naptej, UV-szűrős napszemüveg és fejfedő, ezen kívül pedig vízálló túrabakancs, kamásli és túraöltözet viselését javasoljuk, valamint legyen nálunk jó minőségű esőruha és meleg váltásruha is. A gyengébb térdízületek kíméléséhez jó szolgálatot fog tenni egy sport térdvédő vagy fásli, valamint a túrabot is hasznos társunk lehet!

KORA REGGEL
Kora reggel indulunk Ausztriába a foglaláskor megadott helyszínről és időpontban, majd rövid pihenőkkel tarkítva, folyamatosan utazunk Mixnitzig.

DÉLELŐTT
Gyönyörű alpesi túránk alatt végigjárjuk a Mixnitzbach patak által kivájt szurdokot, melynek érdekességei közvetlen közelről élvezhetőek, a kiépített utat létrák, hidak teszik biztonságossá és látványossá. Nem szükséges különösebb hegymászó tudás a szurdok meghódításához, de alapfeltétel némi túrázási tapasztalat, a sportos fizikum, stabil mozgáskoordináció és a szédülésmentesség.

A Medve-szurdok a falu mellett található - a parkolótól nagyjából egy órás túra után, magunk mögött hagyva egy meredek emelkedőt, érjük el a szurdok bejáratát, ahol elkezdődnek a valódi izgalmak. Innen 200-300 méter magas sziklafalak között haladunk, főként létrák, lépcsők, hidak segítségével, melyből összesen 169 darab található, a szintkülönbséget pedig 2900 lépcsőfok hidalja át. Kényelmes tempóban és fényképszünetekkel nagyjából 2 óra alatt tesszük meg a 2 kilométeres távot, utunkat mindenhol lélegzetelállító látvány kíséri. A hegy egyik oldalán csak felfelé megyünk, mivel a közlekedés egyirányú - majd 1209 méter magasan, a sziklák közül kiérve a tisztáson turistaház vár minket, ahol megpihenhetünk a fárasztó kapaszkodó után. A visszaút a hegy másik oldalán történik, egy fenyvesek között kanyargó ösvényen, ami a Teichalm-tóhoz vezet. Itt érdemes egy rövid levezető sétát tenni a tóparti ösvényen.

Számos különleges növény és állat menedéke a szurdok, melyeket mindenképpen érdemes megfigyelni a kirándulás alatt. Sőt, további érdekességeket is találhatunk itt, ugyanis számos barlangban, köztük a „Sárkány-barlangban” is találtak leleteket, melyek az ember újkőkori jelenlétét bizonyítják.

KÉSŐ DÉLUTÁN
Késő délután indulunk vissza Magyarországra, várhatóan a késő esti órákban érkezünk meg a felszállási helyekre.

FONTOS:
 Szurdoktúra programunkhoz hegymászótudásra nincs szükség, ám túrázási tapasztalatot, sportos erőnlétet, jó kondíciót és szédülésmentességet feltételez. Mivel a túraútvonalak néhol meredek ösvények mentén vagy létrákon, hidakon keresztül vezetnek, a stabil mozgáskoordináció és a túrabakancs elengedhetetlen. A táv kb. 13 km, 800 méteres szintemelkedéssel.

Átlagos középhegységi időjárásra kell számítanunk. Nyáron is bármikor előfordulhat eső vagy hirtelen zápor, ezért különösen fontos a vízálló ruházat. Napközben 15-25 fok közötti hőmérséklet várható, ami természetesen a tengerszint feletti magasság, a völgy zártsága és az éppen aktuális időjárási frontok függvényében változhat. A szurdokokban található vízmennyiség az aktuális, illetve a korábbi napok időjárása szerint változik.

Kis hátizsák (mindazon felszereléssel, vízzel, elemózsiával, amit a napi túrára magunkkal viszünk), lehetőleg vízálló túrabakancs, kamásli, túraöltözet, jó esőruha, meleg ruha, elemlámpa, kulacs, egészségügyi ragtapasz, naptej, UV-szűrős napszemüveg, fejfedő ajánlott.

A gyengébb térdízületek kímélése érdekében jó hasznát vehetik egy sport térdvédőnek vagy fáslinak, valamint a túrabotnak!

Az alapár tartalmazza:
  • Buszos utazás
  • Csoportkísérő idegenvezető
Az alapár nem tartalmazza:
  • Adminisztrációs díj: 1.000 Ft
  • Medve-szurdok belépő: 4 EUR
  • Utasbiztosítás

Ausztria - Medve-szurdok Képek

Loading..
online
Foglalás