Barangolás a Salzkammerguti tóvidéken | TravelOrigo

Barangolás a Salzkammerguti tóvidéken

4 napos kiskörút utazás Ausztriában

Utazás: autóbusszal
Időpontok és Árak

Barangolás a Salzkammerguti tóvidéken

4 napos kiskörút utazás Ausztriában

Utazás: autóbusszal
Ausztria és Németország határában van egy mesés régió, amelyből Felső-Ausztria, Salzburg és Stájerország is magáénak mondhat egy-egy szeletet. Tartson velünk és fedezze fel e gyönyörű tájegység, melybe beletartoznak a bájos városok és lélegzetelállító természeti kincsek is!

Programleírás

1. nap - Melki apátság, Snapsz kóstolás

A kora reggeli órákban találkozunk a foglaláskor megbeszélt helyen és időpontban, ahonnan a TravelOrigo kényelmes autóbuszaival meg is kezdjük utunkat Salzburg felé. Útközben kisebb pihenőket tartunk, míg meg nem érkezünk első nagyobb megállónkhoz, a Melk városában található bencés rendi apátsághoz. Itt végigsétálunk a ma is működő apátság termein, melyek értékes régiségeket sorakoztatnak fel, megtekintjük a mintegy százezer kötetet őrző könyvtárat, a csodás barokk templomot és a hozzá tartozó kertet.

Ezután folytatjuk utunkat Berchtesgaden felé, ahol egy snapszfőzdét látogatunk meg, hogy egy tipikus helyi „pálinkakóstolón” vegyünk részt. A helyi snapszkülönlegességek mellett más neves alkoholfajtákat is megízlelhetünk.

Este a Salzburg környékén fekvő szálláshelyünkön elfoglaljuk a szobákat az elkövetkezendő három éjszakát töltjük el. 

2. nap - Berchtesgaden - Königsee

Reggeli után Németország felé vesszük az irányt, ahol a csodás Berchtesgaden–Königsee vidékén töltjük el tartalmas programokkal az egész napot. 

A napot a Halleini sóbánya látogatásával kezdjük - itt befelé kisvonaton mehetünk, míg kifelé egy óriási facsúszdán is lecsúszhatunk, amit a bányászok közlekedési eszközként használnak. Aki nem szeretne a föld alá menni, Hallein szépséges faluját is felfedezheti.

Ezután Hitler egykori sasfészkét nézzük meg az Obersalz hegyen, ahol a hitleri propagandába és valóságba kapunk betekintést. A hegyet speciális autóbuszokkal lehet megközelíteni, majd a Sasfészek szívébe aranylifttel jutunk fel. A hely ma vendéglőként üzemel, de megtekintjük itt Éva Braun egykori szobáját is. Szép időben páratlan kilátás nyílik többek között Salzburgra és a Königsee-re. (rossz idő esetén a programváltozás jogát fenntartjuk)

A csúcsról visszatérve hajózáson vehet részt a Királyok taván, a Königsee-n. Miközben az elektromos csónakok hangtalanul siklanak a vizen, az utazás egyik fő attrakciójaként az Echowand-ot, vagyis a visszhangfalról visszaverődő trombitaszót is meghallgatjuk. Érintjük a mesék világát idéző St. Bartholoma-félszigetet is, ahol érdemes megkóstolni a tó egyetlen halásza által kifogott füstölt pisztrángot. 

Este visszatérünk szálláshelyünkre.

3. nap - Hallstatt - Bad Ischl - Saint Wolfgang

Reggeli után Hallstattba látogatunk, melynek jellegzetessége, hogy fecskefészekszerűen simul bele az őt átölelő hegyoldalba. Itt szabadon nézelődhetünk, élvezhetjük a csodás városi légkört.

Ezt követően Bad Ischlbe, a neves fürdővárosba érkezünk, ahová Ferenc József hatvan nyáron keresztül minden évben visszatért. Felkeressük a császári vadászkastélyt, a Kaisers Villa-t, ahol megnézhetjük a császári pár egykori lakhelyét. 

Következő állomásunk a salzkammerguti tavak gyöngyszeme, a különös hangulatú, bájos városka, Saint Wolfgang, ahol a mesébe illő kegytemplom gótikus és barokk oltára kihagyhatatlan nevezetesség.

A tartalmas nap végén visszatérünk szálláshelyünkre.


4. nap - Salzburg

Mielőtt Magyarország felé vennénk az irányt, idegenvezetőnk Salzburgban kalauzolja el kedves utasainkat. A Mozart-városban felfedezzük a Mirabell-kertet, Mozart szülő- és lakóházát, és a világörökség részeként számontartott salzburgi óvárost. A sok látnivaló után barangoljunk még egy kicsit az ódon utcákon, kóstoljuk meg a Fürst cukrász által készített eredeti Mozart-golyót, vagy igyunk egy finom feketét „Mozarték” kedvelt kávéházában.

Salzburgi kalandunk után hazaindulunk, a felszállási helyekre pedig az esti órákban érkezünk meg.Az alapár tartalmazza:
 • utazás felsőkategóriás autóbusszal
 • 3 éj szállás középkategóriás szálláshelyen, 2 ágyas szobában (1 ágyas szoba lekérésre)
 • reggeli
 • csoportkísérő idegenvezető


Az alapár nem tartalmazza:
 • Kötelező Audio Guide (VOX) 2000 Ft/fő
 • Utasbiztosítás
 • Egyágyas felár: 40.000 Ft / fő
 • Fakultatív vacsora: 20.000 Ft / fő
 • Melki Apátság idegenvezetéssel: 14 EUR / fő
 • Hajózás a Königsee-n: 14 EUR / fő
 • Bad Ischl vadászkastély: 15 EUR/fő
 • Sasfészek: 24 EUR / fő
 • Halleini Sóbánya: 21 EUR/fő + 2,5 EUR audioguide 


Figyelem! A belépőárak tájékoztató jellegűek és minden előzetes értesítés nélkül módosulhatnak!

Fakultatív programok

Hajózás a Königseen

Ausztria, Berchtesgaden

Hajózás a Königssee-n: A csúcsról visszatérve hajózáson vehet részt a Királyok taván. Miközben az elektromos csónakok hangtalanul siklanak a vizen, az utazás egyik fő attrakciójaként az Echowand-ot, vagyis a visszhangfalról visszaverődő trombitaszót is meghallgatjuk. Érintjük a mesék világát idéző St. Bartholoma-félszigetet is, ahol érdemes megkóstolni a tó egyetlen halásza által kifogott füstölt pisztrángot.

14 EUR/fő   

BŐVEBBEN

Barangolás a Salzkammerguti tóvidéken Képek

Loading..
online
Foglalás