Barangolás Dél-Lengyelországban | TravelOrigo

Barangolás Dél-Lengyelországban

Zakopane, Dunajec, Krakkó, Wieliczka

Utazás: autóbusszal
Időpontok és Árak

Barangolás Dél-Lengyelországban

Zakopane, Dunajec, Krakkó, Wieliczka

Utazás: autóbusszal


👉 Tudnivalók az EU országaiba való utazáshoz

Az Európai Unió országaiba való utazáshoz egységesen elfogadott a QR-kódot tartalmazó, magyar és angol nyelvű Uniós digitális Covid-igazolvány, vagyis "zöld útlevél” (green pass). Az Uniós digitális Covid-igazolvány a megfelelő védettséggel rendelkezők számára nyomtatott és elektronikus formában egyaránt ingyenesen elérhető: nyomtatott formában igényelhető a kormányablakoknál, ügyfélkapuval rendelkezőknek néhány kattintással letölthető és nyomtatható az eeszt.gov.hu oldalról, vagy digitálisan elérhető az EESZT mobilalkalmazáson keresztül.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a kártya formátumú magyar védettségi igazolvány önmagában általánosságban nem elegendő a külföldi utazáshoz, azt a külföldi hatóságok nem minden ország esetében fogadják el.
A belépéshez szükséges egészségügyi dokumentumok megléte az utazó felelősségi körébe tartozik.
Az egyes országokra vonatkozó teljes körű és részletes szabályozásokat (pl. elfogadott oltás típusok, stb.) a Konzuli szolgálat oldalán országonként csoportosítva találják, ide kattintva elérhető:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/utazasi-tanacs

Hazautazás Magyarországra:
A jelenleg érvényes szabályok szerint közúton, vasúton és vízi úton – állampolgárságtól és a koronavírus elleni védettségtől függetlenül – járványügyi korlátozás nélkül be lehet lépni Magyarország területére Horvátország, Ausztria, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia és Ukrajna területéről, azonban a beutazás egyéb, általános feltételeivel (pl. érvényes úti okmány) rendelkezni kell.
Kérjük, hogy a foglalás és az utazás közötti időben is kísérjék figyelemmel az esetleges változásokat az aktuális szabályozásokat illetően, az ezeknek megfelelő dokumentumok megléte az utasok saját felelőssége.

A természet adta szabadság érzését semmi más nem tudja helyettesíteni. Főleg akkor nem, ha vízen ringatózva élvezhetjük a vadregényes táj adta nyugalmat. Ezt kombináljuk most a dél-lengyel területeken fellelhető kulturális, gasztronómiai és történelmi látnivalókkal, hogy komplex élményekkel feltöltődve térhessen haza három napos kirándulásunkról.
Utazás hossza: 3 nap / 2 éj

Barangolás Dél-Lengyelországban Programleírás

1. nap - DUNAJECI TUTAJOZÁS, ZAKOPANE, GUBALOWKA-HEGY

Indulás a reggeli órákban a választott felszállási helyről, a megadott időpontban. Dél környékén a szlovák-lengyel határon fekvő, festői szépségű Pieniny Nemzeti Parkban veszi kezdetét kirándulásunk első része. Fából készült tutajokra szállunk, és kb. 2 óra alatt leereszkedünk a Dunajec folyón, ami Közép-Európa legnagyobb kanyonja. A vadregényes, mesés tájat csaknem hat kilométer hosszan csodálhatjuk - a természet érintetlen szépsége egyszerűen mindenkit magával ragad. Délután érkezünk érkezünk Zakopane-ba, ahol lehetőség nyílik a Gubalowka csúcsra felvonóval feljutni, nézelődni és vásárolni a piacon, illetve megkóstolni a finom sajtokat. A késő délutáni órákban elfoglaljuk a szállásunkat Zakopane-ban.  

2. nap - Krakkó

Reggeli után Krakkóba indulunk, ahol megelevenedik a történelem. Egy igazi középkori város, egyetemi székhely, királyi város, tele magyar vonatkozású emlékekkel. Az Óvárosa, valamint az egyeteme világhírű, nem beszélve a Posztócsarnokról és a gótikus Mária templomról. A Wavel királyi vár és a székesegyház szintén a középkorból maradt fenn ránk, zsidónegyedét a világörökség részeként tartják számon. 

Délután szabadprogram, amikor érdemes felsétálni a lengyel "Akropolisz"-on magasodó Wawelt, mely a XVII. századig a királyok koronázási és temetkezési színhelye volt. Este a szállás elfoglalása Krakkó környékén. 

3. nap - WIELICZKA

Reggeli után felfedezünk egy különleges föld alatti világot, a wieliczkai sóbányát. Aki nem látta még, milyen kincset rejt a föld mélye, elképzelni sem tudja, milyen a maga valójában ez a bámulatos, termeket, kápolnákat, izgalmas tárnákat, só domborműveket, sószobrokat és tavakat magában rejtő csodavilág, melyekhez megannyi izgalmas történet, legenda fűződik.

Kora délután hazaindulás Lengyelországból. Érkezés Magyarországra a késő esti órákban.A programváltoztatás jogát fenttartjuk!
Egyéb tudnivaló

1 éj Krakkó környékén várhatóan:
Hotel City SM vagy hasonló

1 éj Zakopane környékén várhatóan:
PENSJONAT ANTALÓWKA*** vagy hasonló

Választható felszállásihelyek és időpontok

Barangolás Dél-Lengyelországban felszállási lehetőségek

 • Budapest / 05:00
 • Dunakeszi / 05:30
 • Vác / 06:00

Az ár tartalmazza:
 • Utazás felsőkategóriás autóbusszal
 • 2 éj szállás középkategóriás szálláshelyen, 2 ágyas szobában
 • Reggeli
 • Csoportkísérő idegenvezető


Az ár nem tartalmazza:
 • Fakultatív vacsora (2 éj): 9.800 Ft
 • Egyágyas felár: 16.000 Ft
 • Gubalowka felvonó retúr: 25 PLN, Diák: 21 PLN/fő
 • Dunajeci tutajozás (2 óra): 15 EUR
 • Wieliczkai sóbánya: 89 PLN
 • Utasbiztosítás

Programjainknál a feltüntetett alap részvételi díj per főre és a programban szereplő alap ellátásra vonatkozik, és az utazás meghirdetett programjában szereplő minden forintban kötelezően fizetendő díjat tartalmaz.
A helyszínen (program függő) valutában illetve egy-egy esetben forintban fizetendő költségeket külön feltüntetjük.
A fentieken felül – igény szerint – fizethető pl. fakultatív programok, belépők, extra étkezések, vízumdíjak, útlemondási biztosítás díj, egyéb választható szolgáltatások az árkalkulációs résznél, illetve az ár nem tartalmazza résznél is feltüntetésre kerülnek. Szállásos programoknál egyedül utazók, vagy egyágyas szobában történő foglalás esetén egyágyas felár kerül felszámításra, melyet az árkalkulációban is megtalálhat.

A teljes részvételi díjat mely már a fent említett választható szolgáltotásokat is tartalmazza, az adott indulási időpont kalkulációjánál tekinteheti meg a Foglalás gombra kattintva.

Barangolás Dél-Lengyelországban Képek

 • Lengyelország utazás - Barangolás Dél-Lengyelországban - TravelOrigo Utazási Iroda
Foglalás