Barangolás Dél-Lengyelországban | TravelOrigo

Barangolás Dél-Lengyelországban

Zakopane, Dunajec, Krakkó, Wielicka

Utazás: autóbusszal
Időpontok és Árak

Barangolás Dél-Lengyelországban

Zakopane, Dunajec, Krakkó, Wielicka

Utazás: autóbusszal

A természet adta szabadság érzését semmi más nem tudja helyettesíteni. Főleg akkor nem, ha vízen ringatózva élvezhetjük a vadregényes táj adta nyugalmat. Ezt kombináljuk most a dél-lengyel területeken fellelhető kulturális, gasztronómiai és történelmi látnivalókkal, hogy komplex élményekkel feltöltődve térhessen haza három napos kirándulásunkról.Programleírás

1. nap - DUNAJECI TUTAJOZÁS, ZAKOPANE, GUBALOWKA-HEGY

Indulás a reggeli órákban a választott felszállási helyről, a megadott időpontban. Dél környékén a szlovák-lengyel határon fekvő, festői szépségű Pieniny Nemzeti Parkban veszi kezdetét kirándulásunk első része. Fából készült tutajokra szállunk, és kb. 2 óra alatt leereszkedünk a Dunajec folyón, ami Közép-Európa legnagyobb kanyonja. A vadregényes, mesés tájat csaknem hat kilométer hosszan csodálhatjuk - a természet érintetlen szépsége egyszerűen mindenkit magával ragad. Délután érkezünk érkezünk Zakopane-ba, ahol lehetőség nyílik a Gubalowka csúcsra felvonóval feljutni, nézelődni és vásárolni a piacon, illetve megkóstolni a finom sajtokat. A késő délutáni órákban elfoglaljuk a szállásunkat Zakopane-ban.  

2. nap - Krakkó

Reggeli után Krakkóba indulunk, ahol megelevenedik a történelem. Egy igazi középkori város, egyetemi székhely, királyi város, tele magyar vonatkozású emlékekkel. Az Óvárosa, valamint az egyeteme világhírű, nem beszélve a Posztócsarnokról és a gótikus Mária templomról. A Wavel királyi vár és a székesegyház szintén a középkorból maradt fenn ránk, zsidónegyedét a világörökség részeként tartják számon. 

Délután szabadprogram, amikor érdemes felsétálni a lengyel "Akropolisz"-on magasodó Wawelt, mely a XVII. századig a királyok koronázási és temetkezési színhelye volt. Este a szállás elfoglalása Krakkó környékén. 

3. nap - WIELICZKA

Reggeli után felfedezünk egy különleges föld alatti világot, a wieliczkai sóbányát. Aki nem látta még, milyen kincset rejt a föld mélye, elképzelni sem tudja, milyen a maga valójában ez a bámulatos, termeket, kápolnákat, izgalmas tárnákat, só domborműveket, sószobrokat és tavakat magában rejtő csodavilág, melyekhez megannyi izgalmas történet, legenda fűződik.

Kora délután hazaindulás Lengyelországból. Érkezés Magyarországra a késő esti órákban.Az alapár tartalmazza:
  • Utazás felsőkategóriás autóbusszal
  • 2 éj szállás középkategóriás szálláshelyen, 2 ágyas szobában
  • Reggeli
  • Csoportkísérő idegenvezető


Az alapár nem tartalmazza:
  • Fakultatív vacsora (2 éj): 9.800 Ft
  • Egyágyas felár: 16.000 Ft
  • Gubalowka felvonó retúr: 25 PLN, Diák: 21 PLN/fő
  • Dunajeci tutajozás (2 óra): 85 PLN
  • Wieliczkai sóbánya: 89 PLN
  • Utasbiztosítás

Barangolás Dél-Lengyelországban Képek

Loading..
online
Foglalás