Bécsi sörfesztivál - Wiener Wiesn Fest | TravelOrigo
Bécsi sörfesztivál

Bécsi sörfesztivál - Wiener Wiesn Fest

1 napos utazás ősszel a Bécsi sörfesztiválra

Utazás: autóbusszal
Időpontok és Árak

Bécsi sörfesztivál - Wiener Wiesn Fest

1 napos utazás ősszel a Bécsi sörfesztiválra

Utazás: autóbusszal
Ausztria egyik legnépszerűbb népünnepélye a Wiener Wiesn, azaz az osztrák sörfesztivál. A bécsi oktoberfest során a gasztronómián, a sok-sok zenén, az osztrák népviseleten és természetesen a sörön keresztül megismerhetjük az igazi osztrák életérzést. Tarts velünk Te is!

Programleírás

1. nap - Irány a Bécsi Sörfesztivál!

KORA REGGEL: INDULÁS

TravelOrigos idegenvezetőnk kora reggel várja utasainkat a foglaláskor kiválasztott indulási helyen és időben. Útközben sok-sok érdekességeket oszt meg Ausztria és Bécs történelméről, legfőbb látnivalóiról és a Bécsi Sörfesztiválról.

Időnként rövid pihenőket iktatunk be, hogy mindenki kinyújtóztassa végtagjait és elegendő idő legyen a felfrissülésre.

DÉLELŐTT: VÁROSNÉZÉS

Miután megérkeztünk az osztrák fővárosba, idegenvezetőnk informatív buszos, majd gyalogos városnézést tart, amihez bárki kedve szerint csatlakozhat. Kívülről megtekintjük a Hofburgot, az Operaházat, a Parlamentet - az útvonalat úgy terveztük meg, hogy a nap további részében is mindenki könnyedén el tudjon igazodni.

A déli órákban autóbuszra szállunk és utunkat a Prater felé vesszük, hogy elmerüljünk a bécsi sörünnep forgatagában. A fesztiválon Ausztria minden tartománya képviselteti magát: a sátrakban a hagyományos osztrák konyha remekeit kóstolhatjuk, sramlizenét hallgathatunk, és kedvünkre válogathatunk a finom sörök kínálatából! Azok se aggódjanak, akik a bort részesítik előnyben, hiszen helyi borosgazdák kínálják nedűjüket, a gyermekek pedig kipróbálhatják a Prater vidámparki attrakcióit.

Az osztrák Oktoberfesten minden adott a felhőtlen szórakozáshoz: több ünnepi sátorban, számos alpesi kunyhóban, valamint a fesztivál szabadtéri részén változatos programok várják a látogatókat minden korosztályból, több mint 700 órányi élőzenével. A zene élvezetéhez kötelező a megfelelő kulináris kiegészítés, amit az osztrák sörök és konyha szolgáltat, a bécsi szelettől a Brettljauseig (hidegtál, amely hagyományos paraszti ételekből kerül összeállításra), a jó hangulatot pedig még fokozza sok-sok drindl és lederhosen is. Ez a fajta népviselet fontos kiegészítője a kirándulásnak, hiszen az osztrákok (is) szeretnek külön felöltözködni erre az alkalomra.

Ha már a világ egyik első élményparkjában járunk, ne hagyjuk ki Bécs egyik századfordulós nevezetességét, az Óriáskereket sem! Nagyszerű kilátás nyílik 64,5 méteres magasságból Bécs városára és a színes fesztiválkavalkádra - bár ezt az élményt talán még a finom osztrák sörök elfogyasztása előtt ajánljuk.

Amennyiben úgy tartja kedve, hogy a fesztiválon kívül mást is megnézne Bécsből, természetesen lehetőség van egyénileg metróval bemenni a belvárosba, és felfedezni mindazt, ami a napba belefér.

KÉSŐ DÉLUTÁN: HAZAINDULÁS

Az késő délutáni órákban találkozunk a Práternél és együtt indulunk vissza Magyarországra. A késő esti órákban érkezünk haza.Az alapár tartalmazza:
  • Utazást felsőkategóriás autóbusszal
  • Csoportkísérő idegenvezetőt
  • Informatív városnézést


Az alapár nem tartalmazza:
  • Adminisztrációs díj: 1.000 Ft
Előleg:
Az előleg az utazást megelőző 40-ik napig a teljes részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő. 40 napon belüli indulási időpont foglalása esetén már csak a teljes részvételi díj megfizetése mellett van lehetősége utazást foglalni.


Hátralék:
A hátralék az utazás teljes részvételi díjának 60%-a, mely legkésőbb az utazást megelőző 30-40-nappal fizetendő.
Fakultatív programok

INGYENES - Bécs informatív városnézés

Ausztria, Bécs

Ingyenes városnézésünk keretén belül betekintünk Bécs varázslatos helyeire úgy mint: Burggarten , Neue Hofburg ,Albertina, Sacher cukrászda, Opera, Kapucinus templom, Kärtner Strasse, Stephansdom, Graben, Peterkirche, Miklós tér, Miklós-szárny (Hofburg), Burg belső udvara, Hősök tere, Városháza Bécsi Városháza (Rathausplatz)

0 EUR/fő   

BŐVEBBEN

Bécsi sörfesztivál - Wiener Wiesn Fest Képek

Loading..
online
Foglalás