Dínók földjén - Styrassic park | TravelOrigo

Dínók földjén - Styrassic park

1 napos utazás Ausztriába

Utazás: autóbusszal
Időpontok és Árak

Dínók földjén - Styrassic park

1 napos utazás Ausztriába

Utazás: autóbusszal

A dinoszaurusz rajongók kedvenc helye lesz az osztrák Styrassic Park. A park területén felbukkanó 85 élethűen megformált dinoszaurusz szobor mellett itt látható a világ legnagyobb dinoszaurusz csontváz replikája, egy T Rex is. A park látogatása nem csak gyerekek számára lehet izgalmas - tapasztalataink azt mutatják, hogy felnőtt utasaink is hasonlóképpen - vagy még jobban - élvezik a dinók látogatását!Programleírás

1. nap -

KORA REGGEL: INDULÁS

A kora reggeli órákban találkozunk a foglaláskor megjelölt időpontban és helyszínen. Rövid pihenőket tartva utazunk először Németújvárra, ahol a Güssingi várat nézzük meg.

KORA DÉLELŐTT: GÜSSINGI VÁR

Németújvár, vagyis Güssing vára az olasz bástyarendszerrel kiépült magyar végvárak típusába sorolható, ma Dél-Burgenland legkedveltebb turisztikai látványossága. A Szentgotthárdtól csaknem húsz kilométerre, egy meredek vulkáni kúpra épült impozáns vár a Batthyány család ősi rezidenciájaként is ismert. A várfalakról nyíló pompázatos kilátás és a vármúzeum tartalmas kiállításai mind kihagyhatatlan látnivalóvá teszik.

Meredek lépcső vezet a vár belső magjához - a palotához, ahol egy kétemeletes lakótorony, a lépcsőház és a bástyák találhatóak. A palota és a kápolna között elhelyezkedő egykori öregtornyot a XVII. században templomtoronnyá alakították át. További érdekesség, hogy a földszinti helyiségek többségét sziklából vágták ki. Miután körbejártuk a várat és a panorámában is gyönyörködtünk, továbbindulunk a napunk második programját rejtő Bad Gleichenbergbe.

DÉL: STYRASSIC PARK

A rábafüzesi határátkelőtől 40 kilométerre fekvő Bad Gleichenbergben található park több mint egy dinó kiállítás, hiszen egy varázslatos, 5 hektáron elterülő erdőben, jó levegőn, mesés környezetben élvezhetjük az őslények társaságát.

Megérkezésünk után belépünk a Styrassic Parkba, aminek felfedezésére egészen késő délutánig van időnk.

A paleontológiai kutatások eredményeinek tökéletesen megfelelő, 85 életnagyságú modellen keresztül megismerhetjük a dinoszauruszok történetét, megjelenésüktől kezdve tragikus kihalásukig. A dinoszaurusz szobrok elhelyezése a parkon belül a földtörténet fejlődési folyamatával azonos időrendi egységben van, így a gyerekek jobban megértik az állatok átalakulását, a kezdetektől az emlős állatok megjelenéséig, a kőkori ember megjelenéséig.

A dinók mellett mamutokat is szemügyre vehetünk, sőt egy neandervölgyi település “életébe” is bepillanthatunk. Szemügyre vehetünk egy tüzes vulkánt, amely megrázza a földet vagy felfedezhetünk iszapban konzervált titokzatos lényeket. A hihetetlen méretek és a valósághű dinók egyszerűen elvarázsolják a látogatókat, a látvány egyszerűen lenyűgöző. Úgy érezhetjük magunkat, mint egy időutazó, aki álmélkodva figyeli az állatokat, akik egykor a bolygónkat uralták. A gyerekek kipróbálhatják magukat paleontológusként, illetve a dínójátszótéren is szaladgálhatnak egy nagyot.

KORA ESTE: HAZAINDULÁS

A park látogatása után a késő délutáni órákban indulunk vissza Magyarországra, a kiindulási helyekre pedig a késő esti órákban érkezünk meg.


Az alapár tartalmazza:
  • Utazás felsőkategóriás autóbusszal
  • Csoportkísérő idegenvezető


Az alapár nem tartalmazza:
  • Adminisztrációs díj: 1.000 Ft
  • Vár tárlatvezetéssel: 7 EUR
  • Styrassic Park: F: 16 EUR, Gy: 10 EUR
  • Utasbiztosítás

Dínók földjén - Styrassic park Képek

Loading..
online
Foglalás