Esterházy kultúr- és gasztrokaland Burgenlandban | TravelOrigo

Esterházy kultúr- és gasztrokaland Burgenlandban

1 napos utazás Ausztriába

Utazás: autóbusszal
Időpontok és Árak

Esterházy kultúr- és gasztrokaland Burgenlandban

1 napos utazás Ausztriába

Utazás: autóbusszal

Az Esterházy hercegek mint kiváló politikusok, diplomaták és hadvezérek egész Európa történetében fontos szerepet játszottak, ugyanakkor gazdag birtokaik és udvartartásuk a kulturális és művészeti központok is voltak. Nem csak a család műkincsgyűjteménye révén maradtak ránk pártalan kincsek, de Haydn pártfogóiként a klasszikus zenei világ is gazdagodott a hercegek jó ízlésének és művési érzékének köszöhetően. Az Esterházy örökség a mai napig meghatározó Burgenland életében, de a mai Burgenland is rengeteg élményt kínál vendégeinek. Programleírás

1. nap -

KORA REGGEL: TALÁLKOZÓ
Idegenvezetőink a TravelOrigo autóbuszainál várják az utasokat a választott felszállási helyen és időpontban. Felszállás után megkezdjük utunkat Ausztria irányába. Út közben ismerkedünk a tájjal, Ausztriával, Burgenlanddal és az Esterházy család történetével.

DÉLELŐTT: EISENSTADT
Első helyszínünk Eisenstadt (Kismarton) lesz, ahol az Esterházy Kastély gazdagon díszített termeiben nem csak a műkincsgyűjtemény, a gazdagon díszített termek és a főúri életet megidéző bútorok kápráztatják el a látogatókat, de megismerhetjük néhány Esterházy-hercegnő különleges élettörténetét, megnézhetjük Haydn munkásságának fontos helyszíneit; a kápolnát és a Haydn Termet is, mely tökéletes akusztikájának köszönhetően a komponista több jelentős művének ihletője is volt. A kastélyban megismerkedhetünk a hercegi család és az egykori szolgáló személyzet mindennapjaival is. A kastély után sétálunk Eisenstadt utcáin, kívülről megnézzük azt a házat, ahol egykor Haydn is lakott, valamint a Szent Márton dómot is, mely eredetileg még a 12. században épült, majd többször újjá kellett építeni.

DÉLUTÁN: BORKÓSTOLÓ, RUSZT
Johann Wolfgang von Goethe azt mondta, hogy „az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz bort igyunk”. Ennek szellemében dolgoznak az Esterhazy Szőlészetben is, ahol a hagyomány és a modern technológia ötvözésével remek borokat készítenek. A pincészetben ötféle bort kóstolhatunk meg szakszerű információkkal kísérve, sajttal és csemegékkel teljessé téve a gasztronómiai élményt. Borkóstoló programunk után a Fertő-tó osztrák oldalán elhelyezkedő, közeli Rust (Ruszt) városát látogatjuk meg, mely a bor és a gólyák városaként vált ismertté. A világörökségi helyszínen elhelyezkedő egykori szabad királyi város – mely e cím elnyerését 60 000 aranyforinttal és 500 hordó fehér aszúborral köszönte meg I. Lipót császárnak – szinte minden óvárosi épülete műemlék, emellett majd minden kéményén gólyák fészkelnek. A hangulatos óvárosban fejezzük be a programunkat.

KÉSŐ DÉLUTÁN: TALÁLKOZÓ
Programunk végén autóbuszra szállunk, majd megkezdjük utazásunkat Magyarország felé. A késő esti órákban érkezünk meg a felszállás helyszínére.

Az alapár tartalmazza:
  • Utazás felsőkategóriás autóbusszal
  • Csoportkísérő idegenvezető

    Az ár tájékoztató jellegű, az árváltozás jogát a szervező iroda fent tartja!
Az alapár nem tartalmazza:
  • Esterházy kastély: 12 EUR
  • Borkóstoló: 15 EUR (kötelező)
  • Adminisztrációs díjat: 1.000 Ft


Esterházy kultúr- és gasztrokaland Burgenlandban Képek

Loading..
online
Foglalás