Esterházy kultúr- és gasztrokaland Burgenlandban | TravelOrigo

Esterházy kultúr- és gasztrokaland Burgenlandban

1 napos utazás Ausztriába

Utazás: autóbusszal
Időpontok és Árak
Programjainknál a feltüntetett alap részvételi díj per főre és a programban szereplő alap ellátásra vonatkozik, és az utazás meghirdetett programjában szereplő minden forintban kötelezően fizetendő díjat tartalmaz.
A helyszínen (program függő) valutában illetve egy-egy esetben forintban fizetendő költségeket külön feltüntetjük.
A fentieken felül – igény szerint – fizethető pl. fakultatív programok, belépők, extra étkezések, vízumdíjak, útlemondási biztosítás díj, egyéb választható szolgáltatások az árkalkulációs résznél, illetve az ár nem tartalmazza résznél is feltüntetésre kerülnek. Szállásos programoknál egyedül utazók, vagy egyágyas szobában történő foglalás esetén egyágyas felár kerül felszámításra, melyet az árkalkulációban is megtalálhat.

A teljes részvételi díjat mely már a fent említett választható szolgáltotásokat is tartalmazza, az adott indulási időpont kalkulációjánál tekinteheti meg a Foglalás gombra kattintva.

Esterházy kultúr- és gasztrokaland Burgenlandban

1 napos utazás Ausztriába

Utazás: autóbusszal

👉 Így utazhatunk Ausztriába

Május 19-től az osztrák határ megnyílik a külföldiek előtt is!

Magyarországról karanténkötelezettség nélkül lehet belépni Ausztriába.
Továbbá negatív koronavírus-tesztre, érvényes védőoltásra vagy gyógyulási igazolásra (3G-szabály) van szükség.
Konkrétan ez azt jelenti, hogy ellenőrzés esetén orvosi igazolást, vizsgálati eredményt, oltási igazolást/útlevelet vagy hivatalos/orvosi gyógyulási igazolást kell bemutatni német vagy angol nyelven.
Ha nincs az említett dokumentumok egyike sem, akkor 24 órán belül PCR- vagy antigénvizsgálatot kell végeztetni Ausztriában.
Az Osztrák Egészségügyi Minisztérium honlapjáról letölthető az a formanyomtatvány (angol vagy német nyelvű), amelyen mindhárom eset fel van tüntetve, és az orvos meg tudja jelölni, melyiket igazolja (negatív teszteredmény, oltás vagy fertőzésből való felgyógyulás).

Az Esterházy hercegek mint kiváló politikusok, diplomaták és hadvezérek egész Európa történetében fontos szerepet játszottak, ugyanakkor gazdag birtokaik és udvartartásuk a kulturális és művészeti központok is voltak. Nem csak a család műkincsgyűjteménye révén maradtak ránk pártalan kincsek, de Haydn pártfogóiként a klasszikus zenei világ is gazdagodott a hercegek jó ízlésének és művési érzékének köszöhetően. Az Esterházy örökség a mai napig meghatározó Burgenland életében, de a mai Burgenland is rengeteg élményt kínál vendégeinek. Programleírás

1. nap -

KORA REGGEL: TALÁLKOZÓ
Idegenvezetőink a TravelOrigo autóbuszainál várják az utasokat a választott felszállási helyen és időpontban. Felszállás után megkezdjük utunkat Ausztria irányába. Út közben ismerkedünk a tájjal, Ausztriával, Burgenlanddal és az Esterházy család történetével.

DÉLELŐTT: EISENSTADT
Első helyszínünk Eisenstadt (Kismarton) lesz, ahol az Esterházy Kastély gazdagon díszített termeiben nem csak a műkincsgyűjtemény, a gazdagon díszített termek és a főúri életet megidéző bútorok kápráztatják el a látogatókat, de megismerhetjük néhány Esterházy-hercegnő különleges élettörténetét, megnézhetjük Haydn munkásságának fontos helyszíneit; a kápolnát és a Haydn Termet is, mely tökéletes akusztikájának köszönhetően a komponista több jelentős művének ihletője is volt. A kastélyban megismerkedhetünk a hercegi család és az egykori szolgáló személyzet mindennapjaival is. A kastély után sétálunk Eisenstadt utcáin, kívülről megnézzük azt a házat, ahol egykor Haydn is lakott, valamint a Szent Márton dómot is, mely eredetileg még a 12. században épült, majd többször újjá kellett építeni.

DÉLUTÁN: BORKÓSTOLÓ, RUSZT
Johann Wolfgang von Goethe azt mondta, hogy „az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz bort igyunk”. Ennek szellemében dolgoznak az Esterhazy Szőlészetben is, ahol a hagyomány és a modern technológia ötvözésével remek borokat készítenek. A pincészetben ötféle bort kóstolhatunk meg szakszerű információkkal kísérve, sajttal és csemegékkel teljessé téve a gasztronómiai élményt. Borkóstoló programunk után a Fertő-tó osztrák oldalán elhelyezkedő, közeli Rust (Ruszt) városát látogatjuk meg, mely a bor és a gólyák városaként vált ismertté. A világörökségi helyszínen elhelyezkedő egykori szabad királyi város – mely e cím elnyerését 60 000 aranyforinttal és 500 hordó fehér aszúborral köszönte meg I. Lipót császárnak – szinte minden óvárosi épülete műemlék, emellett majd minden kéményén gólyák fészkelnek. A hangulatos óvárosban fejezzük be a programunkat.

KÉSŐ DÉLUTÁN: TALÁLKOZÓ
Programunk végén autóbuszra szállunk, majd megkezdjük utazásunkat Magyarország felé. A késő esti órákban érkezünk meg a felszállás helyszínére.
Útleírás

Az alapár tartalmazza:
  • Utazás felsőkategóriás autóbusszal
  • Csoportkísérő idegenvezető

    Az ár tájékoztató jellegű, az árváltozás jogát a szervező iroda fent tartja!
Az alapár nem tartalmazza:
  • Esterházy kastély: 12 EUR
  • Borkóstoló: 15 EUR (kötelező)
  • Adminisztrációs díjat: 1.000 Ft


Esterházy kultúr- és gasztrokaland Burgenlandban Képek

  • Ausztria utazás - Esterházy kultúr- és gasztrokaland Burgenlandban - TravelOrigo Utazási Iroda
Foglalás