Klosterneuburgi apátság és Tulln kertjei | TravelOrigo

Klosterneuburgi apátság és Tulln kertjei

1 napos utazás

Utazás: autóbusszal
Időpontok és Árak

Klosterneuburgi apátság és Tulln kertjei

1 napos utazás

Utazás: autóbusszal

Bécstől mindössze néhány kilométerre található az osztrák történelem egyik legfontosabb helyszíne az Ágoston-rendi kolostor több mint 900 évvel ezelőtti alapítása óta, mely mind a Babenbergek, mind a Habsburgok idején kiemelkedő jelentőséggel bírt, de Hunyadi Mátyás idején rövid ideig magyar kézen is volt. Járja be velünk az apátság gótikus részeit, ismerje meg a történetet, miként köszönheti az apátság alapítását egy menyasszonyi fátyolnak, majd tegyen egy felejthetetlen sétát Tulln kertjeiben, ahol a több mint 50 bemutatókert mellett játszótér, éttermek és kilátó várja a látogatókat, de akár egy kellemes piknikre is lehetőséget ad a terület.Programleírás

1. nap -

KORA REGGEL: TALÁLKOZÓ
Idegenvezetőink a TravelOrigo autóbuszainál várják az utasokat a választott felszállási helyen és időpontban. Felszállás után megkezdjük utunkat Alsó-Ausztria irányába. Út közben ismerkedünk a tájjal, Ausztriával és a programhelyszínekkel.

DÉLELŐTT: KLOSTERNEUBURGI APÁTSÁG
Első helyszínünk Klosterneuburg apátsága lesz, ahol kb. 60 perces vezetett sétán veszünk részt. Az apátság Ausztria egyik legjelentősebb kulturális, egyházi és szellemi központja. Az Ágoston-rend kolostorának alapítása III. Lipót őrgróf alapította, akit később szentté is avattak. A kolostor eredeti gótikus részei mellett elsősorban a barokk építészet jegyeit viseli. A látogatás során megtekintjük a Szent Lipót kápolnában elhelyezett híres Verdun oltárat, VI. Károly császári oratóriumát és a 17. századi ünnepi orgonát is.

DÉLUTÁN: TULLN KERTJEI
Az informatív kolostorlátogatás után folytatjuk utazásunkat a Duna mentén Tulln an der Donau városáig. A 16 ezres lakosságú városkát a virágok és rózsák városának is nevezik és már a Római korban lakott terület volt, majd a Babenbergek egyik fontos városa volt már a 11. században, de itt született a híres osztrák művész, Egon Schiele is. Teszünk egy sétát a városközpontban, majd autóbuszunkkal Tullni Kertekhez utazunk, ahol több mint 50 hektár területen különböző mintakerteket látogathatunk meg a parkban, ahol otthoni hobbikerttel rendelkezők is remek inspirációkat kaphatnak. A látványos kertek mellett egy 30 méter magas lomborona sétány, több játszótér és étterem is a látogatók rendelkezésére áll, így a legkisebbek és az idősebbek is kellemesen tölthetik el az időt.

KÉSŐ DÉLUTÁN: TALÁLKOZÓ
Programunk végén autóbuszra szállunk, majd megkezdjük utazásunkat Magyarország felé. A késő esti órákban érkezünk meg a felszállás helyszínére.

Az alapár tartalmazza:
  • Utazás felsőkategóriás autóbusszal
  • Csoportkísérő idegenvezető
Az alapár nem tartalmazza:
  • Klosterneuburg – apátsági túra vezetéssel: 10 EUR
  • Tulln kert belépő: 13,50 EUR
  • Adminisztrációs díjat: 1.000 Ft


Klosterneuburgi apátság és Tulln kertjei Képek

Loading..
online
Foglalás