Krakkó - Wielicka - Zakopane | TravelOrigo

Krakkó - Wielicka - Zakopane

3 napos városnéző és kulturális utazás Lengyelországba

Utazás: autóbusszal
Időpontok és Árak

Krakkó - Wielicka - Zakopane

3 napos városnéző és kulturális utazás Lengyelországba

Utazás: autóbusszal


👉 Tudnivalók az EU országaiba való utazáshoz

Az Európai Unió országaiba való utazáshoz egységesen elfogadott a QR-kódot tartalmazó, magyar és angol nyelvű Uniós digitális Covid-igazolvány, vagyis "zöld útlevél” (green pass). Az Uniós digitális Covid-igazolvány a megfelelő védettséggel rendelkezők számára nyomtatott és elektronikus formában egyaránt ingyenesen elérhető: nyomtatott formában igényelhető a kormányablakoknál, ügyfélkapuval rendelkezőknek néhány kattintással letölthető és nyomtatható az eeszt.gov.hu oldalról, vagy digitálisan elérhető az EESZT mobilalkalmazáson keresztül.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a kártya formátumú magyar védettségi igazolvány önmagában általánosságban nem elegendő a külföldi utazáshoz, azt a külföldi hatóságok nem minden ország esetében fogadják el.
A belépéshez szükséges egészségügyi dokumentumok megléte az utazó felelősségi körébe tartozik.
Az egyes országokra vonatkozó teljes körű és részletes szabályozásokat (pl. elfogadott oltás típusok, stb.) a Konzuli szolgálat oldalán országonként csoportosítva találják, ide kattintva elérhető:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/utazasi-tanacs

Hazautazás Magyarországra:
A jelenleg érvényes szabályok szerint közúton, vasúton és vízi úton – állampolgárságtól és a koronavírus elleni védettségtől függetlenül – járványügyi korlátozás nélkül be lehet lépni Magyarország területére Horvátország, Ausztria, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia és Ukrajna területéről, azonban a beutazás egyéb, általános feltételeivel (pl. érvényes úti okmány) rendelkezni kell.
Kérjük, hogy a foglalás és az utazás közötti időben is kísérjék figyelemmel az esetleges változásokat az aktuális szabályozásokat illetően, az ezeknek megfelelő dokumentumok megléte az utasok saját felelőssége.

Krakkóban járva megelevenedik a történelem. Egy igazi középkori város, egyetemi székhely, királyi város, tele magyar vonatkozású emlékekkel. Az Óvárosa, valamint az egyeteme világhírű, nem beszélve a Posztócsarnokról és a gótikus Mária templomról. A Wavel királyi vár és a székesegyház szintén a középkorból maradt fenn ránk, zsidónegyedét a világörökség részeként tartják számon.


Utazás hossza: 3 nap / 2 éj

Krakkó - Wielicka - Zakopane Programleírás

1. nap - Budapest - Zakopane - Krakkó

Indulás a reggeli órákban a választott felszállási helyről, a megadott időpontban. Útközben megállunk Zakopaneban. A pár óra alatt, amit a kitűnő klimatikus adottságokkal rendelkező városban töltünk. Ez idő alatt lehetőség nyílik a Gubalowka csúcsra felvonóval feljutni, nézelődni és vásárolni a piacon, illetve megkóstolni a finom sajtokat. A késő délutáni órákban érkezünk Krakkóba, ahol megkezdjük városnéző sétánkat. A városnézést követően a szállás elfoglalása. 

2. nap - Krakkó

Reggeli után szabadprogram, vagy fakultatív látogatás a Kazimierzbe, a zsidónegyedbe. Múzeumok, kávézók és éttermek, galériák tucatjai működnek a turisták és a helyiek nagy örömére. A negyed a fiatalok kedvenc helye, az éjszakai élet központja, Krakkó városának szerves és lüktető része, ám ezen túl sokkal fontosabb, hogy jelenléte örök mementóul szolgál az utókor számára. A program részeként lehetőségünk lesz megkóstolni egy helyi étteremben a macesz ételeket. Délután szabadprogram, amikor érdemes felsétálni a lengyel "Akropolisz"-on magasodó Wawelt, mely a XVII. századig a királyok koronázási és temetkezési színhelye volt. Este visszatérés a szállásra. 

3. nap - Wieliczka sóbányába - Budapest

Reggeli után a 900 éves múltra visszatekintő Wieliczka sóbányába megyünk, mely 1978 óta a Világörökség része. Koronás fők, politikusok, költők keresték fel ezt a világon egyedülálló - természetes és mesterséges úton egyaránt létrejött - labirintus rendszert.Kora délután hazaindulás Lengyelországból. Érkezés Magyarországra a késő esti órákban.


A programváltoztatás jogát fenttartjuk!
Egyéb tudnivaló

A programváltozás jogát fenntartjuk!
A szállásról: Krakkó környékén, középkategóriás szállodában 
Hotel City SM vagy hasonló

Az elhelyezésről: 2-3 ágyas, fürdőszobás szobákban
Az ellátásról: Reggelis ellátá
A külföldi valutában megadott belépőárakat a helyszínen kell kifizetni. Kérjük, hogy szíveskedjenek a pontos összeget átadni, mert nagyobb címlet esetén probléma adódhat a visszaadásból.

Választható felszállásihelyek és időpontok

Krakkó - Wielicka - Zakopane felszállási lehetőségek

 • Budapest / 05:00
 • Dunakeszi / 05:30
 • Vác / 06:00

Az ár tartalmazza:
 • utazást felsőkategóriás autóbusszal
 • magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezetőt
 • 2 éjszaka szállást 3 csillagos szállodában
 • reggelis ellátást


Az ár nem tartalmazza:
 • Gubalowka felvonó retúr: F: 24 PLN, Gy: 20 PLN
 • Krakkó: Wawel 30 PLN,
 • Fakultatív városnézés kisbusszal Zsidónegyedben: 75 PLN/fő
 • Wieliczkai sóbánya: 105 PLN/felnőtt, 95 PLN/65 éven felüli és 18-26 éves diák , 85 PLN/4-18 éves gyerek
 • Utasbiztosítás 
 • egyágyas felár 12.000 Ft
 • ülőhelyválasztási felár 300 Ft
 • fakultatív vacsora 7000 Ft
Előleg:
Az előleg az utazást megelőző 40-ik napig a teljes részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő. 40 napon belüli indulási időpont foglalása esetén már csak a teljes részvételi díj megfizetése mellett van lehetősége utazást foglalni.


Hátralék:
A hátralék az utazás teljes részvételi díjának 60%-a, mely legkésőbb az utazást megelőző 30-40-nappal fizetendő.

Programjainknál a feltüntetett alap részvételi díj per főre és a programban szereplő alap ellátásra vonatkozik, és az utazás meghirdetett programjában szereplő minden forintban kötelezően fizetendő díjat tartalmaz.
A helyszínen (program függő) valutában illetve egy-egy esetben forintban fizetendő költségeket külön feltüntetjük.
A fentieken felül – igény szerint – fizethető pl. fakultatív programok, belépők, extra étkezések, vízumdíjak, útlemondási biztosítás díj, egyéb választható szolgáltatások az árkalkulációs résznél, illetve az ár nem tartalmazza résznél is feltüntetésre kerülnek. Szállásos programoknál egyedül utazók, vagy egyágyas szobában történő foglalás esetén egyágyas felár kerül felszámításra, melyet az árkalkulációban is megtalálhat.

A teljes részvételi díjat mely már a fent említett választható szolgáltotásokat is tartalmazza, az adott indulási időpont kalkulációjánál tekinteheti meg a Foglalás gombra kattintva.

Krakkó - Wielicka - Zakopane Képek

 • Lengyelország utazás - Krakkó - Wielicka - Zakopane - TravelOrigo Utazási Iroda
Krakkó - Wielicka - Auschwitz - Zakopane
Foglalás