Látogatás Grazba - Csokigyár és Terminátor múzeum | TravelOrigo

Látogatás Grazba - Csokigyár és Terminátor múzeum

1 napos buszos utazás Ausztriába Grazba

Utazás: autóbusszal
Időpontok és Árak

Látogatás Grazba - Csokigyár és Terminátor múzeum

1 napos buszos utazás Ausztriába Grazba

Utazás: autóbusszal


Különleges utazásra invitáljuk Önöket, mely során alkalmunk lesz felfedezni a Zotter csokoládé varázslatos birodalmát, majd az édes élvezetek után ellátogatunk az Arnold Schwarzenegger Múzeumba, a Terminátor megformálójának szülőhelyére.
Utazás hossza: 1 nap

Látogatás Grazba - Csokigyár és Terminátor múzeum Programleírás

1. nap - Budapest - Graz - Zotter csokigyár - Terminátor múzeum

Utunkat a kora reggeli órákban kezdjük meg, csak rövid pihenőket tartva már a délelőtt folyamán megérkezünk a stájerországi Riegersburg városába.

Első állomásunk a Zotter csokoládégyár látogatható üzem részébe vezet, melynek Csokoládé Színházában kezdetét veszi a csokikaland! A csokoládé varázslatos világában tett utazás a Kakaó-moziban kezdődik: az érdekes és informatív filmben bemutatják a csokoládégyártás folyamatait a kakaó termesztésétől kezdve a feldolgozáson át egészen a polcokra kerülésig.

A film megtekintése után bejárjuk az “örömök útját”, mely magában foglalja a mintegy 150 különféle csokoládé alapjául szolgáló nyers alapanyag megkóstolását, a külöféle ízesítések tesztelését. A kóstoló program során szabadon fedezhetjük fel a Zotter csoki gyártási folyamatait, ám ebben az esetben nem csak egy unalmas körbevezetésről van szó! A Schoko-Laden-Theater program állomásain mini libegők szállítják a csokiitalokat, óriás lemezjátszó prezentálja a csokitáblákat és más meglepetések is várnak még ránk az út alatt, mely a Running Chocolate részleg futószalagján érkező kézzel készített kultikus csokoládéknál ér véget.

2019-ben a Csokoládészínház hatalmas fejlesztéseken esett át: 200 négyzetméterrel nőtt a látogatótér, aminek köszönhetően új kóstolóállomások és még több hely várja a vendégeket. Forog a csokoládé-óriáskerék, elindult a praliné hullámvasút és robotok szolgálják fel az érintőképernyőn keresztül kiválasztott csokoládédarabokat. A bővítésnek köszönhetően a látogatók immár 33 állomáson kóstolhatnak kakaóbabot, csokoládét és újabban már pralinét is. A vadonatúj magyar nyelvű audioguide-nak köszönhetően pedig a vendégek a különleges ízélmények mellett vidám és izgalmas háttérinformációkkal is gazdagodhatnak. Amennyiben utasaink szeretnék megosztani ezt az élményt otthon maradt családtagjaikkal, barátaikkal, vagy csak magunknak raktároznának el a megízlelt finomságokból, az út végén kedvezményes vásárlási lehetőségre is lesz alkalom.

Továbbutazunk a Graz melletti Thal községbe, ahol múzeumot létesítettek Arnold Schwarzenegger tiszteletére. Arnie – avagy ahogyan Ausztriában szívesen nevezik, „a Stájer Tölgy” mindig is szoros kapcsolatot tartott szülőhelyével. A múzeumban, Herberstein gróf egykori erdészének házában nyomon követhetjük a leghíresebb osztrák kezdeteit és pályafutását 2011 óta. A múzeum nem nagy, mindössze 200 m2, de a legszélsőségesen tele volt gyermekkorának tárgyaival, testépítő, filmszínészi idejével és természetesen a kaliforniai kormányzói hivatalban töltött idővel. Az életszerű manökenek Arnold Schwarzeneggert mutatják be néhány filmszerepében és testépítőként. Ezenkívül a Terminator filmek egyik „robotja” a múzeum kiállításaként kapott munkát. Itt megkapja a lehetőséget, hogy szemtől szemben állhasson egy ijesztő Skynet robottal.

Tapasztalja meg közelről a Terminator & Co.-t, és merüljön el Arnold Schwarzenegger életében!

Nem érdemes kihagyni a környező látnivalókat sem, és a csodálatos várost, Grazot, mely Ausztria második legnagyobb városa, ahol rengeteg gyönyörű látnivalóval várja  látogatóit, mint például a már szimbolikussá vált Schlossbergi toronyórával, a gyönyörű főtérrel és a városban található világhírű kastéllyal, az Eggenberg kastéllyal.

Nem hagyhatjuk ki a felsorolásból természetesen a Mura folyó közepén elhelyezkedő kagyló alakú szigetet is, amelyet Vito Acconci tervei alapján építettek, és amely kiváló turistalátványosságként szolgál a környéken kirándulóknak.

Rövid városnéző sétát teszünk és a busz indulásáig szabadprogram keretében egyénileg is csodálhatjuk a nevezetességeket.

A késő délutáni órákban kezdjük meg utunkat Magyarország felé, érkezésünk az esti órákra tehető.


A programváltoztatás jogát fenttartjuk!
Választható felszállásihelyek és időpontok

Látogatás Grazba - Csokigyár és Terminátor múzeum felszállási lehetőségek

 • Budapest - BOK (volt SYMA ) csarnok elől. Dózsa györgy út 1 / 05:00
 • Buda - Budaörsi út 112., OMV Benzinkút, MC Donalds / 05:30
 • Tatabánya - Lukoil benzinkút / 06:00
 • Győr - Győr, Tesco parkoló (Királyszék u. 33). / 06:40
 • Szombathely / 07:50

Az ár tartalmazza:
 • utazás felsőkategóriás autóbusszal
 • csoportkísérő idegenvezető
 • adminisztrációs díj


Az ár nem tartalmazza:
 • Zotter csokoládégyár 18 Euro/fő, Diák 11-17 éves korig 15 Eur/fő, Gyerek 6-10 éves korig 12 EUR/fő
 • Arnold Schwarzenegger Múzeum 7 eur/fő 
 • Utasbiztosítás díját
 • Üzemanyag pótdíj 

FONTOS:

Az esetleges határellenőrzésre számítva kérjük győződjenek meg utazási okmányaik érvényességéről.


Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák például adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer stb. 


Útközbeni felszállók figyelmébe: Az útközbeni felszállást választók figyelmét felhívjuk arra, hogy az autóbusz visszafelé úton legtöbb esetben a másik oldalon lévő pihenőben fog megállni! Az autópályán történő átkelés felüljáró hiányában nem megoldható, tehát kérjék meg egy ismerősüket, hogy vegye fel Önöket a másik oldalon.


Kérjük, hogy szíveskedjenek a pontos összeggel fizetni, mert nagyobb címlet esetén probléma adódhat a visszaadásból.


A programváltoztatás jogát fenntartjuk!


Programjainknál a feltüntetett alap részvételi díj per főre és a programban szereplő alap ellátásra vonatkozik, és az utazás meghirdetett programjában szereplő minden forintban kötelezően fizetendő díjat tartalmaz.
A helyszínen (program függő) valutában illetve egy-egy esetben forintban fizetendő költségeket külön feltüntetjük.
A fentieken felül – igény szerint – fizethető pl. fakultatív programok, belépők, extra étkezések, vízumdíjak, útlemondási biztosítás díj, egyéb választható szolgáltatások az árkalkulációs résznél, illetve az ár nem tartalmazza résznél is feltüntetésre kerülnek. Szállásos programoknál egyedül utazók, vagy egyágyas szobában történő foglalás esetén egyágyas felár kerül felszámításra, melyet az árkalkulációban is megtalálhat.

A teljes részvételi díjat mely már a fent említett választható szolgáltotásokat is tartalmazza, az adott indulási időpont kalkulációjánál tekinteheti meg a Foglalás gombra kattintva.

Látogatás Grazba - Csokigyár és Terminátor múzeum Képek

 • Ausztria utazás - Látogatás Grazba - Csokigyár és Terminátor múzeum - TravelOrigo Utazási Iroda
Foglalás