Malmö-Koppenhága városlátogatás | TravelOrigo

Malmö-Koppenhága városlátogatás

4 napos városlátogató utazás Skandináviában

Utazás: repülővel
Időpontok és Árak

Malmö-Koppenhága városlátogatás

4 napos városlátogató utazás Skandináviában

Utazás: repülővel

👉 Tervezze könnyedén, kockázatmentesen utazását!

Amennyiben 40 % előleggel lefoglalja utazásaink egyikét 2021 május 1-ig, bármikor módosíthatja utazása időpontját, úticélját, illetve lemondhatja foglalását az út indulása előtt egy hónappal!

A skandináv életérzés az elmúlt években járványszerűen terjed, mindenhol nyugalmat, kiegyensúlyozottságot és pozitivizmust hagyva maga után. Ebben Svédország és Dánia járnak az élen, utóbbi fővárosa, Koppenhága ráadásul nem csupán a legmenőbb skandináv város, de folyamatosan a legboldogabb városok listáját vezeti. Svédország 3. legnagyobb városát, Malmöt pedig egyszer mindenkinek látnia kell! Kulturális sokszínűsége, a modern és a hagyományos elemek eklektikus találkozása egyszerűen elbűvölő. Ráadásul a két város annyira közel fekszik egymáshoz, hogy egy hosszú hétvége alatt mindkettőt kényelmesen be lehet járni.Tartson velünk erre a felejthetetlen hétvégére és tapasztalja meg, mit jelent örök optimistán, amolyan skandináv-szemüvegen keresztül nézni a világot!Programleírás

1. nap - Malmö

Két órával a gép felszállási időpontja előtt gyülekezünk a Liszt Ferenc Repülőtéren, ahonnan a Wizzair 11:35-kor induló járatával utazunk Malmöbe. Érkezés 13:25-kor Malmö repülőterére, amely nagyjából 30 km-re fekszik a várostól. Innen közvetlen transzferrel jutunk el 40 perc alatt a szálláshoz, ahol elfoglaljuk szobáinkat.

Megnézzük a város főterét a Városházával és a Szt. Péter templomot. Mindenképpen keressük fel az óvároson belül a Lilla torgot, a 16-18. századból való, szépen felújított házakkal szegélyezett, hangulatos terecskét. Átsétálunk a parkon,elhaladunk a malom és a vár mellett ahonnan már látszik a világhírű Turning Torso furcsán csavart építménye. A 190 méter magas és 54 szintes torony Európa második legmagasabb épülete: kilenc darab 5 emeletes kockát csavart el tervezője úgy, hogy a legalsó helyzetéhez képest a legfelsőé 90 fokos eltérést mutat. A lakóépület legfelső szintjére a lift rendkívül gyorsan, mindössze 38 másodperc alatt ér fel.

Sétáljunk egyet a tengerparton, ahonnan halványan látszik a Koppenhágát és Malmöt összekötő Öresund híd is.

2. nap - Koppenhága

Reggeli után célba vesszük Koppenhágát, ahová menetrendszerinti járattal jutunk el körülbelül 40 perc utazás után. Utunk során átkelünk Európa egyik leghíresebb és egyben leghosszabb hídján, az Öresund-hídon, mely a két várost (és a két országot) köti össze. A híd a kis szigetet is érinti, ahol a tengerbe, a föld alá ereszkedik, és a teljes hosszból 4 kilométert alagúton keresztül fut. Örök élmény lesz már maga ez az út is!Miután megérkeztünk Koppenhágába, lehetőség lesz csatlakozni egy Hop on-Hop off városnézéshez, majd egy órás hajókázásra is sor kerül. A Hop on-Hop off kinálta lehetőségekkel élve, többször megszakítva utazásunkat egy-egy kiemelt látnivalónál érdemes gyalogos sétát tenni ,majd újra csatlakozni a szervezett városnézéshez,hogy további látványosságokat keressünk fel. Ezek közül kiemelve a több mint száz éves vidámparkot, a Tivolit, a Kis Hableány szobrát és a szabadvárost, Christianiat.

Innen érdemes a Nyhavn felé venni az irányt, ami eredetileg egy forgalmas kereskedelmi kikötő volt, hatalmas hajóforgalommal, részeg matrózokkal, tolakodó örömlányokkal és persze kocsmákkal. Napjainkban ebből már semmi nem maradt meg, az egész városrészt gyönyörűen felújított házak és ízléses éttermek uralják. Különösen nyáron nyújt tökéletes színteret egy hosszú nap befejezéséhez, itt mindenki zavartalanul élvezheti az idilli atmoszférát. Ebédeljen meg egy hangulatos étteremben, vagy csak bámészkodva lógassa a lábát a rakparton - így is úgy is felemelő élményben lesz része!A régi kikötő nevezetességei közé tartozik a 20. számú ház, melyben Andersen élt - itt írta például a Borsószem királykisasszony című mesét is. És ha már a meséknél tartunk... nem látogathatja meg a dán fővárost anélkül, hogy látná Koppenhága hivatalos jelképét, a Kis Hableányt! Sétáljon végig a parton Nyhavn-tól Kastelletig, és nézze meg ezt a csodás szobrot és környezetét!A tartalmas nap után, este visszatérünk szálláshelyünkre, Malmöbe.

3. nap - Koppenhága

Elfogyasztjuk reggelinket, majd újra Dánia felé vesszük az irányt. Koppenhága ugyanis tartogat még számunkra érdekességeket!Dánia egyik legnépszerűbb turisztikai látványossága Koppenhága szabad, területen kívüliséget élvező területe: Christiania. Ezren lakják ezt a városon belüli várost és évente 500 ezren látogatják meg. Története szerint a ‘70-es évek elején alapították (az évtized hangulata azóta is uralkodó), amikor egy csoport fiatal lyukat vágott az egykori katonai laktanya kerítésén, és beköltözött - még ma is laknak itt néhányan az eredeti telepesek közül. Christiania egy kollektíva által irányított , pénzügyileg önálló kommuna: öko-éttermek, műhelyek, galériák mellett több zenei és kulturális rendezvény is teret kap itt. A főbejáratnál található egy tábla, amely felsorolja a területre érvényes szabályokat, melyeket tanácsos megfogadni. Eszerint aki a területre belép, nem fotózhat, nem mobilozhat, tilos a hangoskodás vagy a futkározás. Érdemes csatlakozni egy vezetett túrához, melyen maguk a telepesek mutatják be ezt a különleges területet.Kezdjük a városnézést inkább egy központi helyen: a főváros ékessége a Radhaus, vagyis a városháza, üvegtetős belső udvara kiállításoknak és nagyszabású rendezvényeknek ad otthont, 106 méter magas tornyából szédítően szép a panoráma. Híres és nagyon látványos világórája mutatja az időt, jelzi a napkelte és a napnyugta idejét, és naptárként is szolgál.A városházától mindössze néhány percnyi sétára található a Tivoli, Dánia legkedveltebb vidámparkja. Teli vad attrakciókkal, zöld oázisokkal, ínyenc éttermekkel, rock koncertekkel és rendszeres a tűzijáték is - egész évben tartogat meglepetéseket minden korosztály számára. A nyugalomra vágyó turisták sem fognak csalódni, hiszen hatalmas zöld területek, tavak és szökőkutak, szép virágok teremtenek pihentető légkört.Érdemes pontban déli 12 órakor az Amalienborg, vagyis Margit királynő lakhelye felé járni, hiszen ekkor zajlik az őrségváltás parádéja. Az őrök nem kerülik a szemkontaktust, mosolyognak és rövid válaszokra is rábírhatóak. A koronát és a királyi kincseket viszont nem itt, hanem a közelben található Rosenborg-kastély pincéjében, üvegvitrin mögött őrzik, aminek rácsos állványzatára a gyerekek fel is mászhatnak.A városon belüli elvarázsolt világ után belevethetjük magunkat a város szívébe: fedezzük fel a Strøget, a lüktető bevásárló negyedet. Európa egyik leghosszabb sétáló utcájában pedig rengeteg üzlet, olcsóbb áruházak és drága márkaboltok sorakoznak egymás mellett: a nagy nemzetközi márkák kivétel nélkül jelen vannak. A bevásárló negyed sok kis utcája látnivalókban is gazdag: itt áll például a Nagyboldogasszony templom, ahol Frederik, a trónörökös házasodott. A Strøget közkedvelt törzshelye a város utcai előadóművészeinek, gyakran találkozhatunk itt akrobatákkal, varázslókkal és zenészekkel is.Este visszautazunk Malmöbe és nyugovóra térünk szálláshelyünkön.

4. nap - Malmő

Megreggelizünk, majd szabadidő Malmöban.

Transzferrel jutunk ki a repülőtérre, majd a Wizzair 14:00-kor induló járatával térünk vissza Budapestre. A Liszt Ferenc Repülőtérre 15:45-kor érkezünk meg.

Egyéb tudnivaló

A szállásról: Malmöben, belvárosi 3*-os szállodában

Az elhelyezésről: Kétágyas szobában. Egy- és háromágyas szoba igényelhető.

Az ellátásról: Reggelis ellátás


Az alapár tartalmazza:
 • Budapest – Malmö – Budapest repülőjegyet Wizz Air légitársasággal, a helyszínen pedig menetrendszerinti bussszal
 • Az ár tartalmaz 1 db 40x30x20 cm-es kézipoggyászt
 • 3 éjszaka szállást belvárosi 3*-os szállodában, kétágyas elhelyezéssel
 • reggelis ellátást
 • csoportkísérő idegenvezetőt
 • 2 x repülőtér-szállás transzfert
 • 2 x Malmö-Koppenhága-Malmö transzfert


Az alapár nem tartalmazza:
 • repülőtéri illetéket 18.900 Ft/fő
 • utasbiztosítást (1320 Ft /fő/4 nap)
 • feladott poggyászt: 10 kg-ig 17.900 Ft , 20 kg-ig 23.500 Ft
 • buszos és hajós városnézést Koppenhágában (kötelezően fizetendő): 300 DKK/fő
Előleg:
Az előleg az utazást megelőző 40-ik napig a teljes részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő. 40 napon belüli indulási időpont foglalása esetén már csak a teljes részvételi díj megfizetése mellett van lehetősége utazást foglalni


Hátralék:
A hátralék az utazás teljes részvételi díjának 60%-a, mely legkésőbb az utazást megelőző 30-40-nappal fizetendő.

Malmö-Koppenhága városlátogatás Képek

Foglalás