Osztrák Dunakanyar - Sétahajózás Wachauban | TravelOrigo

Osztrák Dunakanyar - Sétahajózás Wachauban

1 napos utazás Ausztriába

Utazás: autóbusszal
Időpontok és Árak

Osztrák Dunakanyar - Sétahajózás Wachauban

1 napos utazás Ausztriába

Utazás: autóbusszal

Tartson velünk a festői szépségű Osztrák Dunakanyarba egy lélegzetelállító túrára, amely kicsiknek és nagyoknak egyaránt izgalmas napot ígér. Az utazás során mesés osztrák városok látnivalói várnak minket, melyek között méltán híres Világörökség helyszín is található. A dunai hajózás élménye pedig, mindig felüdítő kalandot jelet a látogatók számára.
Osztrák Dunakanyar - Sétahajózás Wachauban Programleírás

1 nap

1. nap - PROGRAM

A reggeli, budapesti indulást követően rövid pihenőkkel megszakított utazás során érkezünk el az Alsó-Ausztria festői hegyei között megbúvó kis városkába. Melk - a híres Melki Apátság otthona -tüneményes kisváros az osztrák Dunakanyar bejáratánál, amely kellemes kikapcsolódást kínál, utcáin sétálgatva.

A Szent Benedek-rendi, Melki Apátság a Wachau névvel illetett osztrák völgyszoros jelképévé vált és 2000 óta az UNESCO felvette Világörökségeinek listájára, annak kiemelkedő fekvése, építészeti és kulturális jelentősége miatt. Azóta turisták sokaságát vonzza Ausztria egyik legszebb tájához, az Osztrák Dunakanyarhoz. A csodás, barokk épületegyüttesben bencés rendi szerzetesek élnek, több mint 900 éve és végzik mindennapos teendőjüket. Az érdeklődők az apátság épületegyüttesét belülről is megtekinthetik és annak történetét is megismerhetik idegenvezetőnk segítségével. A bencés apátság teraszra épült barokk épület együttese a turisták kedvelt úticélja.

Innen a Wachau keleti kapuját a Dunán ringatózva érhetjük el. Sétahajózásunk alkalmával nagyot szippanthatunk a tiszta levegőből, miközben élvezhetjük az elénk táruló festői táj szépségét. A folyó által kivájt 33 kilométer hosszú völgyszoros 2000 óta része az UNESCO világörökségi listájának. A hajóról romantikus, középkori várromokat, szőlő ültetvényekkel tarkított domboldalakat láthatunk. Kremsbe másfél órás utazást követően érkezünk, ahol rövid, közös séta után szabadidő áll rendelkezésre a kisváros hangulatának felfedezésére. A délutáni órákban autóbusszal indulunk Budapestre és várhatóan az esti órákban érkezünk.


Útleírás
Választható felszállásihelyek és időpontok

Osztrák Dunakanyar - Sétahajózás Wachauban felszállási lehetőségek

 • Budapest / 06:00
 • Buda - Budaörsi út / 06:30
 • Tatabánya / 07:00
 • Győr / 07:40
 • Mosonmagyaróvár / 08:25

Az ár tartalmazza:
 • Utazás felsőkategóriás autóbusszal,
 • Csoportkísérő idegenvezető


Az ár nem tartalmazza:
 • Adminisztrációs díj: 1.000 Ft
 • Melki apátság: 16 EUR/fő Diák: 27 éves korig 9 EUR
 • Melk - Krems hajózás ára magyar csoportkísérővel: 32 EUR
 • Utasbiztosítás

Programjainknál a feltüntetett alap részvételi díj per főre és a programban szereplő alap ellátásra vonatkozik, és az utazás meghirdetett programjában szereplő minden forintban kötelezően fizetendő díjat tartalmaz.
A helyszínen (program függő) valutában illetve egy-egy esetben forintban fizetendő költségeket külön feltüntetjük.
A fentieken felül – igény szerint – fizethető pl. fakultatív programok, belépők, extra étkezések, vízumdíjak, útlemondási biztosítás díj, egyéb választható szolgáltatások az árkalkulációs résznél, illetve az ár nem tartalmazza résznél is feltüntetésre kerülnek. Szállásos programoknál egyedül utazók, vagy egyágyas szobában történő foglalás esetén egyágyas felár kerül felszámításra, melyet az árkalkulációban is megtalálhat.

A teljes részvételi díjat mely már a fent említett választható szolgáltotásokat is tartalmazza, az adott indulási időpont kalkulációjánál tekinteheti meg a Foglalás gombra kattintva.

Osztrák Dunakanyar - Sétahajózás Wachauban Képek

 • Ausztria utazás - Osztrák Dunakanyar - Sétahajózás Wachauban - TravelOrigo Utazási Iroda
Foglalás