Osztrák Dunakanyar - Sétahajózás Wachauban | TravelOrigo

Osztrák Dunakanyar - Sétahajózás Wachauban

1 napos utazás Ausztriába

Utazás: autóbusszal
Időpontok és Árak
Programjainknál a feltüntetett alap részvételi díj per főre és a programban szereplő alap ellátásra vonatkozik, és az utazás meghirdetett programjában szereplő minden forintban kötelezően fizetendő díjat tartalmaz.
A helyszínen (program függő) valutában illetve egy-egy esetben forintban fizetendő költségeket külön feltüntetjük.
A fentieken felül – igény szerint – fizethető pl. fakultatív programok, belépők, extra étkezések, vízumdíjak, útlemondási biztosítás díj, egyéb választható szolgáltatások az árkalkulációs résznél, illetve az ár nem tartalmazza résznél is feltüntetésre kerülnek. Szállásos programoknál egyedül utazók, vagy egyágyas szobában történő foglalás esetén egyágyas felár kerül felszámításra, melyet az árkalkulációban is megtalálhat.

A teljes részvételi díjat mely már a fent említett választható szolgáltotásokat is tartalmazza, az adott indulási időpont kalkulációjánál tekinteheti meg a Foglalás gombra kattintva.

Osztrák Dunakanyar - Sétahajózás Wachauban

1 napos utazás Ausztriába

Utazás: autóbusszal

👉 Így utazhatunk Ausztriába

Május 19-től az osztrák határ megnyílik a külföldiek előtt is!

Magyarországról karanténkötelezettség nélkül lehet belépni Ausztriába.
Továbbá negatív koronavírus-tesztre, érvényes védőoltásra vagy gyógyulási igazolásra (3G-szabály) van szükség.
Konkrétan ez azt jelenti, hogy ellenőrzés esetén orvosi igazolást, vizsgálati eredményt, oltási igazolást/útlevelet vagy hivatalos/orvosi gyógyulási igazolást kell bemutatni német vagy angol nyelven.
Ha nincs az említett dokumentumok egyike sem, akkor 24 órán belül PCR- vagy antigénvizsgálatot kell végeztetni Ausztriában.
Az Osztrák Egészségügyi Minisztérium honlapjáról letölthető az a formanyomtatvány (angol vagy német nyelvű), amelyen mindhárom eset fel van tüntetve, és az orvos meg tudja jelölni, melyiket igazolja (negatív teszteredmény, oltás vagy fertőzésből való felgyógyulás).

Tartson velünk a festői szépségű Osztrák Dunakanyarba egy lélegzetelállító túrára, amely kicsiknek és nagyoknak egyaránt izgalmas napot ígér. Az utazás során mesés osztrák városok látnivalói várnak minket, melyek között méltán híres Világörökség helyszín is található. A dunai hajózás élménye pedig, mindig felüdítő kalandot jelet a látogatók számára.
Programleírás

1. nap - PROGRAM

A reggeli, budapesti indulást követően rövid pihenőkkel megszakított utazás során érkezünk el az Alsó-Ausztria festői hegyei között megbúvó kis városkába. Melk - a híres Melki Apátság otthona -tüneményes kisváros az osztrák Dunakanyar bejáratánál, amely kellemes kikapcsolódást kínál, utcáin sétálgatva.

A Szent Benedek-rendi, Melki Apátság a Wachau névvel illetett osztrák völgyszoros jelképévé vált és 2000 óta az UNESCO felvette Világörökségeinek listájára, annak kiemelkedő fekvése, építészeti és kulturális jelentősége miatt. Azóta turisták sokaságát vonzza Ausztria egyik legszebb tájához, az Osztrák Dunakanyarhoz. A csodás, barokk épületegyüttesben bencés rendi szerzetesek élnek, több mint 900 éve és végzik mindennapos teendőjüket. Az érdeklődők az apátság épületegyüttesét belülről is megtekinthetik és annak történetét is megismerhetik idegenvezetőnk segítségével. A bencés apátság teraszra épült barokk épület együttese a turisták kedvelt úticélja.

Innen a Wachau keleti kapuját a Dunán ringatózva érhetjük el. Sétahajózásunk alkalmával nagyot szippanthatunk a tiszta levegőből, miközben élvezhetjük az elénk táruló festői táj szépségét. A folyó által kivájt 33 kilométer hosszú völgyszoros 2000 óta része az UNESCO világörökségi listájának. A hajóról romantikus, középkori várromokat, szőlő ültetvényekkel tarkított domboldalakat láthatunk. Kremsbe másfél órás utazást követően érkezünk, ahol rövid, közös séta után szabadidő áll rendelkezésre a kisváros hangulatának felfedezésére. A délutáni órákban autóbusszal indulunk Budapestre és várhatóan az esti órákban érkezünk.


Útleírás

Az alapár tartalmazza:
  • Utazás felsőkategóriás autóbusszal,
  • Csoportkísérő idegenvezető


Az alapár nem tartalmazza:
  • Adminisztrációs díj: 1.000 Ft
  • Melki apátság: 16 EUR/fő Diák: 27 éves korig 9 EUR
  • Melk - Krems hajózás ára magyar csoportkísérővel: 32 EUR
  • Utasbiztosítás

Osztrák Dunakanyar - Sétahajózás Wachauban Képek

  • Ausztria utazás - Osztrák Dunakanyar - Sétahajózás Wachauban - TravelOrigo Utazási Iroda
Foglalás