Palócföldi kalandozás: Hollókő és a Füleki vár | TravelOrigo

Palócföldi kalandozás: Hollókő és a Füleki vár

1 napos belföldi kirándulás Palócföldön

Utazás: autóbusszal
Időpontok és Árak

Palócföldi kalandozás: Hollókő és a Füleki vár

1 napos belföldi kirándulás Palócföldön

Utazás: autóbusszal

Tartson velünk a Palócföldi kalandozás: Hollókő és a Füleki vár utazásra! A kiutazás busszal történik. Az utazás időtartama 1 nap nonstop utazással. Az utazás legjobb alapára 8.900 Ft/fő.Programleírás

1. nap - Budapest - Fülek - Somoskői vár - Somoskőújfalu - Hollókő

Indulás 07.00-kor a Hősök teréről, a Műcsarnok mögötti parkolóból. Utunk első állomása a Palócföld legnagyobb vára, Fülek lesz. Fülek impozáns várromja a város közepén magasodó vulkáni bazaltkúpra épült. A falakról csodás kilátás nyílik a javarészt magyarok lakta kisvárosra és a környező hegyekre. A várat helyi magyarnyelvű vezetővel látogathatjuk meg. A vár alatt a nemrégiben megnyitott légópincében a Trianon utáni időszak elevenedik meg képeken, a másik folyosórészen pedig 2. világháborús emlékeket őriznek. Ezután a határon fekvő Somoskői várat mászhatjuk meg. Évtizedekig csak a falu széléről lehetett csodálni a várat, ma már szerencsére a határok átjárhatóságával, gond nélkül meglátogathatjuk az várromot és a hegy oldalában, szintén Szlovákiához tartozó geológiai érdekességet, a bazaltorgonákat és a kőtengert. Lesétálhatunk a ,,Macskalyukhoz", ahonnan a köveket szállították Európa nagyvárosainak a macskaköves útjaihoz. Bekukkantunk a Petőfi kunyhóba, aki egy éjjelt itt töltött szerény körülmények között, mielőtt átsétált a később róla elnevezett ösvényen a Salgó várába és megírta a Salgó című költeményét. Tovább indulva keresztülhaladunk Somoskőújfalun, ahol idegenvezetőnktől megtudjuk, milyen mesés módon került vissza hozzánk Trianon után a ,,Hazatért falu". Ezt követően tovább utazunk Hollókőre, Magyarország egyetlen falujába, melyet természeti környezetével együtt1987 óta Unesco világörökségi helyszínként tartanak számon. A falucska lakói jellegzetes palóc nyelvjárásuk mellett gazdagon díszített népi öltözetüket is büszkén viselik vasárnaponként és ünnepnapokon. A húsvéti időpontban csak a Hollókői Húsvéti Fesztivál központi jegyével látogatható. (4.000 Ft/fő nyugdíjas 3.000 Ft/fő) Az Ófalu 67 védett házát, a település szívében álló fatornyos, zsindelytetős katolikus templomot és számos múzeum épületet látogathatunk végig. A Palócföldről a kora esti órákban indulunk vissza Budapestre.

Az alapár tartalmazza:
  • Utazás autóbusszal
  • idegenvezetés


Az alapár nem tartalmazza:
  • Foglalási díjat
  • Füleki vár: kb. 5 euro/fő
  • Somoskő vár: kb. 2 euro/fő 
  • A húsvéti időpontban Hollókő csak a Hollókői Húsvéti Fesztivál központi jegyével látogatható. (4.000 Ft/fő nyugdíjas 3.000 Ft/fő)

Palócföldi kalandozás: Hollókő és a Füleki vár Képek

Loading..
online
Foglalás