Pannonhalma, Pápa és Ganna - Szerzetesek, grófok, mesterek | TravelOrigo

Pannonhalma, Pápa és Ganna - Szerzetesek, grófok, mesterek

1 napos belföldi utazás rengeteg látnivalóval

Utazás: autóbusszal
SZÉP-kártyával is fizethető!
SZÉP-kártyás fizetés irodánkban kizárólag személyes befizetés esetén lehetséges OTP, K&H és MKB szolgáltatók által kibocsátott SZÉP-kártyával. A jogszabályoknak megfelelően csak teljes egészében belföldi úti célokat magába foglaló utazásokra tudunk SZÉP-kártyás befizetési lehetőséget biztosítani bármely alszámláról.
Időpontok és Árak
Programjainknál a feltüntetett alap részvételi díj per főre és a programban szereplő alap ellátásra vonatkozik, és az utazás meghirdetett programjában szereplő minden forintban kötelezően fizetendő díjat tartalmaz.
A helyszínen (program függő) valutában illetve egy-egy esetben forintban fizetendő költségeket külön feltüntetjük.
A fentieken felül – igény szerint – fizethető pl. fakultatív programok, belépők, extra étkezések, vízumdíjak, útlemondási biztosítás díj, egyéb választható szolgáltatások az árkalkulációs résznél, illetve az ár nem tartalmazza résznél is feltüntetésre kerülnek. Szállásos programoknál egyedül utazók, vagy egyágyas szobában történő foglalás esetén egyágyas felár kerül felszámításra, melyet az árkalkulációban is megtalálhat.

A teljes részvételi díjat mely már a fent említett választható szolgáltotásokat is tartalmazza, az adott indulási időpont kalkulációjánál tekinteheti meg a Foglalás gombra kattintva.

Pannonhalma, Pápa és Ganna - Szerzetesek, grófok, mesterek

1 napos belföldi utazás rengeteg látnivalóval

Utazás: autóbusszal
SZÉP-kártyával is fizethető!
SZÉP-kártyás fizetés irodánkban kizárólag személyes befizetés esetén lehetséges OTP, K&H és MKB szolgáltatók által kibocsátott SZÉP-kártyával. A jogszabályoknak megfelelően csak teljes egészében belföldi úti célokat magába foglaló utazásokra tudunk SZÉP-kártyás befizetési lehetőséget biztosítani bármely alszámláról.

Egynapos kirándulásunk keretében a Nyugat-Dunántúl kincseit fedezzük fel. Csodálja meg velünk a Világörökség részét képező Pannonhalmi apátság 400 000 kötetes könyvtárának dísztermét, ismerje meg a pápai Esterházy-kastély barokk grófi világát és a család egyik különleges temetkezőhelyét, a Gannai templomot. Programleírás

1. nap - Budapest - Pannonhalma - Pápa - Ganna

KORA REGGEL: TALÁLKOZÓ

Idegenvezetőnk a TravelOrigo autóbuszánál várja a csoportot a választott felszállási helyen és időpontban. Felszállás után megkezdjük utunkat első állomásunk, Pannonhalma felé. Egy rövid mosdószünettel megszakított utazásunk közben ismerkedünk a tájjal és úticélunkkal.


DÉLELŐTT: PANNONHALMA

A Szent Márton hegyén álló bencés rendi apátság amellett, hogy 1996 - alapításának ezredik évfordulója - óta az UNESCO Világörökségi listáján is szerepel, ma is élő intézmény. A zarándokok és látogatók fogadása és a napi liturgia mellett a szervezetesek életének fontos része a gyógynövénykert, a pincészet, a szociális otthon és a bencés gimnázium, mely megannyi híres személyiség alma matere volt. Az apátsági sétánkat a látogatóközpontban kezdjük, majd az apátsági intézmények és épületek között sétálva megcsodáljuk a hegyről elénk táruló panorámát, majd a Bazilikát az altemplommal, a kerengőt a díszes Porta Speciosával (ékes kapu) és a híres 400 000 kötetes könyvtárat. Látogatásunk végén az ajándékboltban apátsági termékeket (teák,borok, kozmetikumok, stb.) is vásárolhatunk.


KORA DÉLUTÁN: PÁPA

A bencés szerzetesek életének megismerése után a barokk grófok és grófnék világába csöppenünk a pápai Esterházy-kastély kiállításán. A vezetés során a család és a főúri élet megismerésén túl Pápa város történetével is ismerkedünk. Természetesen nem maradhat el a kellemes városnéző séta sem, ahol idegenvezetőnk kalauzolásával ismerkedhetnek meg Magyarország egyik legszebb barokk főterével, a református kollégiummal, a lábasházzal és a gróf Eszterházy Károly pápai birtokos és egri püspök által építtetett Nagytemplommal, melynek freskódíszítését, mely Franz Anton Maulbertsch, a híres osztrák barokk festőművész egyik kiemelkedő munkája. Pápai programunk egyik különlegessége a Kékfestő Múzeum, ami az egykori Kluge cég műhelyét és berendezéseit mutatja be, betekintést nyújtva a kékfestő mesterség rejtelmeibe, melyet az UNESCO szellemi világörökséggé nyilvánított. A kelméknek az eredetileg az Európában őshonos festőcsüllenggel, majd az indiából származó infigóval jellegzetes színt adó kékfeső munka minden fázisát megismerhetjük a mai napig működőképes gépek segítségével.


DÉLUTÁN: GANNA

Napunk utolsó állomásaként az egykor szintén Esterházy birtokként működő Gannára látogatunk, ahol a római klasszicista stílusú "kerektemplomot" tekintjük meg, amelyet gyarkan szoktak a római Pantheonhoz hasonlítani, és amelynek altemplomában az Esterházy család mauzóleumát találjuk. Itt nyugszik gróf Esterházy Miksa, a magyar atlétika megteremtője, Esterházy Bálint tragikus sorsú egykori oroszországi nagykövet és a 2016-ban elhunyt Esterházy Péter író is. Gannai látogatásunk után hazaindulunk, Budapestre a kora esti órákban érkezünk vissza.

Egyéb tudnivaló

FONTOS:

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák például adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer stb.  

Útközbeni felszállók figyelmébe: Az útközbeni felszállást választók figyelmét felhívjuk arra, hogy az autóbusz visszafelé úton legtöbb esetben a másik oldalon lévő pihenőben fog megállni! Az autópályán történő átkelés felüljáró hiányában nem megoldható, tehát kérjék meg egy ismerősüket, hogy vegye fel Önöket a másik oldalon. 

Kérjük, hogy szíveskedjenek a pontos összeggel fizetni, mert nagyobb címlet esetén probléma adódhat a visszaadásból. 

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!


Az alapár tartalmazza:
  • Utazás felsőkategóriás autóbusszal
  • Csoportkísérő idegenvezető 


Az alapár nem tartalmazza:
  • Pannonhalmi apátság belépő: felnőtt 2800 Ft/fő, diák/nyugdíjas: 1600 Ft/fő
  • Esterházy-kastély belépő: felnőtt 1900 Ft/fő, kedvezményes 1290 Ft/fő (18 év alatt vagy 70 év felett). Fotójegy: 1500 Ft
  • Kékfestő Múzeum belépő: felnőtt 1200 Ft/fő, kedvezményes 600 Ft/fő (20 év alatt vagy 62 év felett), 70 év felett ingyenes
  • Gannai templom belépő: felnőtt 500 Ft/fő, diák 300 Ft/fő
  • Üléshely felár 1.500 Ft/fő

Figyelem! A belépőjegy árak tájékoztató jellegűek és minden előzetes értesítés nélkül módosulhatnak! 

Pannonhalma, Pápa és Ganna - Szerzetesek, grófok, mesterek Képek

  • Magyarország utazás - Pannonhalma, Pápa és Ganna - Szerzetesek, grófok, mesterek - TravelOrigo Utazási Iroda
Foglalás