Plitvicei tavak non-stop utazással | TravelOrigo
Plitvicei-tavak a vízesések királynője
Tájékoztató a szigorításokkal kapcsolatban

Plitvicei tavak non-stop utazással

2 napos utazás Horvátország egyik legszebb látnivalójához

Utazás: autóbusszal
Időpontok és Árak

Plitvicei tavak non-stop utazással

2 napos utazás Horvátország egyik legszebb látnivalójához

Utazás: autóbusszal
Itt a lehetőség, hogy Ön is ellátogasson és megnézze Európa egyik legszebb természeti képződményét! A Plitvicei-tavak Magyarországtól csupán 500 km-re, Karlovactól 75 kilométerre délre fekszik, így egynapos kirándulásunk tökéletes arra, hogy kedvére gyönyörködjön benne. A tórendszer Horvátország egyik varázslatos Nemzeti Parkjának részeként, egy erdős hegyek által körülölelt völgyben terül el, ami már 1979-től megtalálható az UNESCO természeti világörökségi listáján.

Töltsön velünk egy csodás napot Horvátországban, jöjjön velünk non-stop buszos utazásukra a Plitvicei-tavakhoz, és fedezze fel a vízesések paradicsomát!

Programleírás

1. nap - Utazás a plitvicei tavakhoz

Indulás péntekről szombatra virradó éjjel. A foglalás során megadott helyszínen és időpontban találkozunk a TravelOrigo autóbuszainál, majd megkezdjük utazásunkat Horvátország felé, melyet csupán rövid pihenőkkel szakítunk meg. Mivel az éjszakát az autóbuszon töltjük, a lehető legkényelmesebb utazás érdekében érdemes kispárnával és pokróccal is készülni!

A plitvicei tavak Magyarországtól csupán 500 km-re, Karlovactól 75 kilométerre délre fekszik, így egynapos kirándulásunk tökéletes arra, hogy kedvére gyönyörködjön benne. A reggeli órákban érkezünk meg Horvátország legjelentősebb nemzeti parkjába, ami többek között Karl May német író egyik híres indiánfilmjének, a Winnetou-nak is helyszínt adott a hatvanas években.

A park legérdekesebb látnivalója a plitvicei tavak, amely Európa egyik legszebb természeti látványossága. A tórendszert tápláló Bijela rijeka (fehér folyó) és a Crna rijeka (fekete folyó) folyók víztömegével, sodrásával és erejével több ezer éven keresztül vájta ki, alakította ki a plitvicei tavak jelenlegi formáját. A plitvicei tavak, a tavakat körülvevő hegyek dolomit és mészkő egyvelegéből épül fel. Ahol a vízáramlat akadályba ütközött, ott alakultak ki a mai vízesések. Mindezekből következik, hogy a plitvicei tavak - a víz erejének köszönhetően - még ma is alakulóban van.
Gyalogos, kisvonatos, hajós kirándulást teszünk a tavak körül – megtekintjük a nemzeti park legszebb részeit – áthajózunk a Kozjak-tavon, melynek különlegessége a mintegy 300 méter hosszú és 60 méter széles Štefanija sziget; közvetlen közelről tekintjük meg a legszebb vízlépcsőket, mellettük a megkövesedett fatörzseket. A felső tórendszert 12 tó alkotja, mely 637 méter magasan helyezkedik el, legszebb látnivalója a 20 méter magas Labudovac vízesés. A látvány olyan lélegzetelállító, hogy szinte kötelező fényképezkedni.

Az alsó tórendszert a Milanovac, Gavanovac, Kaluđerovac és a Novakovića Brod alkotják, mely egy mészkő kanyonban helyezkedik el, ahol közvetlenül, a pisztrángokkal teli tó peremén sétálhatunk végig. Kirándulásunk egyik legérdekesebb pillanata lesz az, amikor elérkezünk az utolsó gigavízeséshez, a csaknem 80 méter magas Nagy Vízeséshez, ami az alsó tavakat zárja. Ez a vízesés nemcsak méterében, de kialakulásában is eltér a többi vízeséstől: amíg a többi vízesést a tavak szintkülönbsége formálja, addig a Nagy vízesés a meredek mészkő sziklafalból kizúduló vízzuhatag által keletkezett.

Miután bejártuk a plitvicei tavak Paradicsomát, a késő délutáni órákban, kellemes fáradtsággal telve indulunk haza.

2. nap - Hazaérkezés

A kiindulási helyre az éjjeli órákban érkezünk vissza.

Egyéb tudnivaló
A túra időtartama a nemzeti parkban pihenőkkel, hajózással, kisvonatozással együtt kb. 7 óra. A túra idegenvezetőnk kíséretével történik. A nemzeti park turistaútjai jól kiépítettek. A vizes részeken pallókat helyeztek le, hogy megkönnyítsék a túrázást. Érdemes kényelmes, utcai cipőt, illetve esőkabátot is hozni az útra.

Szuvenírek vásárlására, étkezésre, mellékhelyiségek használatára a két nagyobb hajókikőtőben, illetve a buszparkoló és pénztár közelében van lehetőség. Az út minden korosztály számára ajánlott.

Az út az aktuális időjárástól függetlenül indul. A program rossz idő esetén is egész napos!
(Rossz idő esetére javasoljuk: esőkabát, váltóruha, gumicsizma)

A külföldi valutában megadott belépőárakat a helyszínen kell kifizetni. Kérjük, hogy szíveskedjenek a pontos összeget átadni, mert nagyobb címlet esetén probléma adódhat a visszaadásból. Figyelem! A belépőárak tájékoztató jellegűek és minden előzetes értesítés nélkül módosulhatnak!

Az alapár tartalmazza:
 • Utazás felsőkategóriás autóbusszal
  • Csoportkísérő idegenvezetőAz alapár nem tartalmazza:
 • Plitvicei tavak belépőjegye: szezonálisan változik
  április-május, október: F: 25 EUR, Diák 20 EUR, Gyerek 7-18 éves korig: 10 EUR, 7 éves kor alatt ingyenes
  június-szeptember: Felnőtt: 35 EUR , Diák 20 EUR, Gyerek 7-18 éves korig: 10 EUR, 7 éves kor alatt ingyenes
 • Csoportos regisztrációs díj: 3 EUR/fő
 • Adminisztrációs díj: 1.000 Ft
 • Utasbiztosítás
Előleg:
Az előleg az utazást megelőző 40-ik napig a teljes részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő. 40 napon belüli indulási időpont foglalása esetén már csak a teljes részvételi díj megfizetése mellett van lehetősége utazást foglalni.


Hátralék:
A hátralék az utazás teljes részvételi díjának 60%-a, mely legkésőbb az utazást megelőző 30-40-nappal fizetendő.

Plitvicei tavak non-stop utazással Képek

Loading..
online
Foglalás