Prága - Česky Krumlov - Kutna Hora | TravelOrigo

Prága - Česky Krumlov - Kutna Hora

3 napos utazás Csehországba

Utazás: autóbusszal
Időpontok és Árak

Prága - Česky Krumlov - Kutna Hora

3 napos utazás Csehországba

Utazás: autóbusszal

Tartson velünk erre a 3 napos utazásra és fedezze fel velünk a Csehország gyöngyszemeit.Programleírás

1. nap - Budapest - Český Krumlov - Prága

Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Český Krumlov-ba, középkori hangulatú városba, mely az UNESCO világörökség része. A Moldva folyó kanyarulatában elhelyezkedő óvárosa és meghökkentően érdekes vára sokáig emlékezetes marad a turistáknak. A krumlovi vár a prágai Hradzsin után a második legnagyobb vár Csehországban. A negyven épületből álló épületegyüttesnek öt udvara van és hét hektáros kastélypark veszi körül. A XIV. században kezdték építeni, majd folyamatos építés és bővítés után a mai elrendezését a reneszánsz korában, a XVI. században nyerte el.  Továbbutazunk Prágába, szállás a környéken.

2. nap - Prága

Mai programunkat a Prágai Várban kezdjük. Itt található a gótikus Szent Vitus székesegyház, a Szent György szobor, a Régi Királyi palota és a Szent György bazilika. Végigsétálunk Prága egyik legfestőibb utcáján, az Arany utcácskán, majd a Várat elhagyjuk, rövid szabadidő. Délután Prága Zsidónegyedében sétálunk,  mely egy részét a 19. században lebontották, de megmaradt néhány zsinagóga, a Tanácsháza és a Régi Zsidótemető. A Zsidóváros egyedülálló a maga nemében, világhírű a temetője, amelyet napjainkban már azonban nem használnak. Sétánk során kívülről fogjuk megnézni a negyed épen maradt zsinagógáit, a városházát és csodálatos polgári házait. Ezután elsétálunk az Óvárosba, ahol megnézzük a híres Orlojt, valamint az Óváros teret. Fakultatív vacsora egy hangulatos prágai sörözőben. Visszaérkezés a szálláshelyre az esti órákban.

3. nap - Prága - Kutna Hora - Budapest

Utazás a Világörökség részeként nyilvántartott Kutna Hora-ba, mely a középkorban Prága mellett  Csehország legnagyobb városa és a királyság ezüstbányászatának központja volt és egy ideig pénzverdeként is működött. Városnézés, - Csontkápolna, Szent Borbála Katedrális, Olasz udvar (egykori pénzverde és királyi palota) - majd hazautazás. Érkezés a késő esti órákban.


Az alapár tartalmazza:
  • Buszos utazás
  • 2 éj szállás középkategóriás hotelben
  • Reggeli
  • Csoportkísérő idegenvezető 


Az alapár nem tartalmazza:
  • Egyágyas felár: 12.000 Ft
  • Fakultatív sörvacsora (3 fogás, itallal): 590 CZK/ fő
  • Kutna Hora: Csontkápolna 90 CZK, Szent Borbála Katedrális 120 CZK

Prága - Česky Krumlov - Kutna Hora Képek

Loading..
online
Foglalás