Romantikus Advent Burgenlandban | TravelOrigo

Romantikus Advent Burgenlandban

1 napos adventi utazás Ausztriába

Utazás: autóbusszal
Időpontok és Árak

Romantikus Advent Burgenlandban

1 napos adventi utazás Ausztriába

Utazás: autóbusszal

Varázslatos helyszínek, meghitt pillanatok és hagyományok a régmúltból. Alsó-Ausztriában változatos módon ünnepelhetjük a karácsonyi várakozás időszakát. Először Kismarton-ba, Burgenland székhelyre látogatunk el, az Esterházy-kastelyhoz, mely adventkor különleges ünnepi díszben pompázik. A belváros és a sétálóutcák a fenyő- és fahéjillatban, az apró mécsesek fényében és karácsonyi kivilágításban még szebbek és hangulatosabbak, mint más hétköznapokon. Második állomásunk Ruszt városa, kis ékszerdoboz Fertő-tó partján, ahol az óriási karácsonyfa mellett kézműves alkotások, regionális finomságok, ízletes borok és vonzó kulturális események várják az odalátogatókat.Programleírás

1. nap -

KORA REGGEL: TALÁLKOZÓ
Idegenvezetőink a TravelOrigo autóbuszainál várják az utasokat a választott felszállási helyen és időpontban. Felszállás után megkezdjük utunkat Ausztria irányába. Út közben ismerkedünk a tájjal, Ausztriával, Burgenlanddal és az Esterházy család történetével.

DÉLELŐTT: EISENSTADT
Első helyszínünk Eisenstadt (Kismarton) lesz, ahol az Esterházy Kastély gazdagon díszített termeiben nem csak a műkincsgyűjtemény, a gazdagon díszített termek és a főúri életet megidéző bútorok kápráztatják el a látogatókat, de megismerhetjük néhány Esterházy-hercegnő különleges élettörténetét, megnézhetjük Haydn munkásságának fontos helyszíneit; a kápolnát és a Haydn Termet is, mely tökéletes akusztikájának köszönhetően a komponista több jelentős művének ihletője is volt. A kastélyban megismerkedhetünk a hercegi család és az egykori szolgáló személyzet mindennapjaival is. A kastély után sétálunk Eisenstadt utcáin, kívülről megnézzük azt a házat, ahol egykor Haydn is lakott, valamint a Szent Márton dómot is, mely eredetileg még a 12. században épült, majd többször újjá kellett építeni.

DÉLUTÁN: RUSZT
Továbbutazunk a Fertő-tó osztrák oldalán elhelyezkedő, közeli Rust (Ruszt) városába, mely a bor és a gólyák városaként vált ismertté. A világörökségi helyszínen elhelyezkedő egykori szabad királyi város – mely e cím elnyerését 60 000 aranyforinttal és 500 hordó fehér aszúborral köszönte meg I. Lipót császárnak – szinte minden óvárosi épülete műemlék. Az adventi időszakban itt is felpezsdül az élet, karácsonyi zene hallható a kisváros egyik sétálóutcáján, a Kirchengassén. A vásárban különleges mézek, teák, lekvárok, mézeskalácsok, szappanok, játékok, jászolok, karácsonyi dekorációk, könyvek és kézzel készített alkotások csábítják a bámészkodókat.

KÉSŐ DÉLUTÁN: TALÁLKOZÓ

Programunk végén autóbuszra szállunk, majd megkezdjük utazásunkat Magyarország felé. A késő esti órákban érkezünk meg a felszállás helyszínére.


Az alapár tartalmazza:
  • Utazás felsőkategóriás autóbusszal
  • Csoportkísérő idegenvezető


Az alapár nem tartalmazza:
  • Esterházy kastély: 12 EUR
  • Kastély előtti adventi vásár belépő: 4 EUR / fő, Gyerek belépő (6 éves kortól) 2 EUR / fő, 6 éves kor alatti gyerekeknek ingyenes a belépés.
  • Adminisztrációs díjat: 1.000 Ft
  • Utasbiztosítás 390 Ft/fő 

Romantikus Advent Burgenlandban Képek

Loading..
online
Foglalás