Seegrotte tavasbarlang kastélyokkal fűszerezve | TravelOrigo

Seegrotte tavasbarlang kastélyokkal fűszerezve

1 napos autóbuszos kirándulás Ausztriába

Utazás: autóbusszal
Időpontok és Árak
Programjainknál a feltüntetett alap részvételi díj per főre és a programban szereplő alap ellátásra vonatkozik, és az utazás meghirdetett programjában szereplő minden forintban kötelezően fizetendő díjat tartalmaz.
A helyszínen (program függő) valutában illetve egy-egy esetben forintban fizetendő költségeket külön feltüntetjük.
A fentieken felül – igény szerint – fizethető pl. fakultatív programok, belépők, extra étkezések, vízumdíjak, útlemondási biztosítás díj, egyéb választható szolgáltatások az árkalkulációs résznél, illetve az ár nem tartalmazza résznél is feltüntetésre kerülnek. Szállásos programoknál egyedül utazók, vagy egyágyas szobában történő foglalás esetén egyágyas felár kerül felszámításra, melyet az árkalkulációban is megtalálhat.

A teljes részvételi díjat mely már a fent említett választható szolgáltotásokat is tartalmazza, az adott indulási időpont kalkulációjánál tekinteheti meg a Foglalás gombra kattintva.

Seegrotte tavasbarlang kastélyokkal fűszerezve

1 napos autóbuszos kirándulás Ausztriába

Utazás: autóbusszal

👉 Így utazhatunk Ausztriába

Május 19-től az osztrák határ megnyílik a külföldiek előtt is!

Magyarországról karanténkötelezettség nélkül lehet belépni Ausztriába.
Továbbá negatív koronavírus-tesztre, érvényes védőoltásra vagy gyógyulási igazolásra (3G-szabály) van szükség.
Konkrétan ez azt jelenti, hogy ellenőrzés esetén orvosi igazolást, vizsgálati eredményt, oltási igazolást/útlevelet vagy hivatalos/orvosi gyógyulási igazolást kell bemutatni német vagy angol nyelven.
Ha nincs az említett dokumentumok egyike sem, akkor 24 órán belül PCR- vagy antigénvizsgálatot kell végeztetni Ausztriában.
Az Osztrák Egészségügyi Minisztérium honlapjáról letölthető az a formanyomtatvány (angol vagy német nyelvű), amelyen mindhárom eset fel van tüntetve, és az orvos meg tudja jelölni, melyiket igazolja (negatív teszteredmény, oltás vagy fertőzésből való felgyógyulás).

Európa legnagyobb földalatti tava közelebb van, mint gondolnánk. Bécstől mindössze 17 km-re fekszik az a barlangrendszer, amely lenyűgöző élménnyel ajándékozza meg az odalátogatókat. A Laxenburgi kastély Ausztria egyik legfigyelemreméltóbb kastélya. Az óriási, 280 hektárnyi területen három kastély is található, a fő vonzerő mégis Európa egyik legszebb, legromantikusabb, gyönyörűen gondozott kastélyparkja hangulatos, csónakázásra csábító tavával, lovagkort idéző mesebeli várával, varázslatos barlangjaival, változatos látnivalóival.Programleírás

1. nap - Budapest - Ausztria, Seegrotte - Liechtenstein - Laxenburg - Budapest

Indulás kora reggel a kiválaszott felszállási helyről. 


A délelőtti órákban érkezünk meg a hinterbrühli tavasbarlanghoz, másnéven a Seegrotte-hoz, mely egy természeti katasztrófa következtében alakult ki. 1912-ben egy robbantás után több mint 20 millió liter víz ömlött a gipszbánya járataiba, kialakítva így Európa legnagyobb, 6000 m2 területű, föld alatti tavát.  A sejtelmes földalatti világban megismerkedhetünk a hosszú éveken át itt zajlott munkával; találunk múzeumot, kápolnát, sőt a világ egyik legelső vadászrepülőgépének makettjét is láthatjuk itt, amelyet a barlangban építettek a második világháború ideje alatt. A tavon motorcsónak segítségével kalauzolják el az érdeklődőket, amely nemcsak rendkívül izgalmas, hanem páratlanul gyönyörű látványt is nyújt. 


Következő megállónk, Maria Enzersdorfban a Liechtenstein várban lesz. A vár bevehetetlen és hatalmas a sziklával egybeépített falaival, tornyaival, finom díszítőelemeivel, igazi remekműve a középkori építészetnek. A tárlatvezetés során megtudhatjuk, hogy miért üldve aludtak régebben vagy hogy került egy hatalmas fatörzs a szűk falak közé. A belső terek megtekintése után, érdemes a várfalakon kívülre is nézni, hiszen csodálatos látvány tárul elénk.


Napunk zárása és méltó fénypontja a Laxenburgi kastély lesz. A Laxenburgi kastélypark a legimpozánsabb történeti kastélyparkok egyike Európában, mely a XVIII.-XIX. századi kertépítészet egyik legszebb példája. A park legismertebb épülete a Franzensburg. II. Ferenc császár egy középkori lovagvár mintájára építtette a park tavának közepén kialakított mesterséges szigeten. A pompás esküvö után itt töltötte mézesheteit Sisi császárné és Ferenc József császár. Az emlékezetes látogatás során Franzensburg múzeumát fogjuk megtekinteni, a látogatás kisvonatozást és sétahajókázást is tartalmaz.

Hazaindulás a késő délutáni órákban, visszaérkezés a kiindulási helyre az esti órákban.

Útleírás

Az alapár tartalmazza:
  • Utazás felsőkategóriás autóbusszal
  • Csoportkísérő idegenvezető


Az alapár nem tartalmazza:
  • Tavasbarlang belépő: felnőtt 15 EUR/fő, gyermek 14 éves korig 7 Euro
  • Liechtenstein vár belépő: felnőtt 10 EUR/fő, gyerek 6-  15 év 7 EUR/fő, diák és 60 éven felüli 8 EUR/fő  
  • Kastély belépő : 17 Euro /fő
  • Utasbiztosítás


A belépők a buszon fizetendők. 

FONTOS:

Az esetleges határellenőrzésre számítva kérjük győződjenek meg utazási okmányaik érvényességéről.

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák például adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer stb.

Útközbeni felszállók figyelmébe: Az útközbeni felszállást választók figyelmét felhívjuk arra, hogy az autóbusz visszafelé úton legtöbb esetben a másik oldalon lévő pihenőben fog megállni! Az autópályán történő átkelés felüljáró hiányában nem megoldható, tehát kérjék meg egy ismerősüket, hogy vegye fel Önöket a másik oldalon.

Kérjük, hogy szíveskedjenek a pontos összeggel fizetni, mert nagyobb címlet esetén probléma adódhat a visszaadásból.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Seegrotte tavasbarlang kastélyokkal fűszerezve Képek

  • Ausztria utazás - Seegrotte tavasbarlang kastélyokkal fűszerezve - TravelOrigo Utazási Iroda
Foglalás