Semmeringi kalandozás: élményvasút és Lindt csokoládé | TravelOrigo

Semmeringi kalandozás: élményvasút és Lindt csokoládé

1 napos hétvégi utazás Ausztriába

Utazás: autóbusszal
Időpontok és Árak

Semmeringi kalandozás: élményvasút és Lindt csokoládé

1 napos hétvégi utazás Ausztriába

Utazás: autóbusszal

👉 Tudnivalók az EU országaiba való utazáshoz

Az Európai Unió országaiba való utazáshoz egységesen elfogadott a QR-kódot tartalmazó, magyar és angol nyelvű Uniós digitális Covid-igazolvány, vagyis "zöld útlevél” (green pass) szükséges. Az Uniós digitális Covid-igazolvány a megfelelő védettséggel rendelkezők számára nyomtatott és elektronikus formában egyaránt ingyenesen elérhető:
- nyomtatott formában igényelhető a kormányablakoknál,
- ügyfélkapuval rendelkezőknek néhány kattintással letölthető és nyomtatható az eeszt.gov.hu oldalról,
- vagy digitálisan elérhető az EESZT mobilalkalmazáson keresztül.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a kártya formátumú magyar védettségi igazolvány önmagában általánosságban nem elegendő a külföldi utazáshoz, azt a külföldi hatóságok nem minden ország esetében fogadják el.

Az egyes országokra vonatkozó teljes körű és részletes szabályozásokat (pl. elfogadott oltás típusok, stb.) a Konzuli szolgálat oldalán országonként csoportosítva találják, ide kattintva elérhető:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/utazasi-tanacs

Hazautazás Magyarországra: A jelenleg érvényes szabályok szerint közúton, vasúton és vízi úton – állampolgárságtól és a koronavírus elleni védettségtől függetlenül – járványügyi korlátozás nélkül be lehet lépni Magyarország területére Horvátország, Ausztria, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia és Ukrajna területéről, azonban a beutazás egyéb, általános feltételeivel (pl. érvényes úti okmány) rendelkezni kell.

Kérjük, hogy a foglalás és az utazás közötti időben is kísérjék figyelemmel az esetleges változásokat az aktuális szabályozásokat illetően, az ezeknek megfelelő dokumentumok megléte az utasok saját felelőssége.

A 950 méter magas Semmering-hágón át vezet Európa legrégebbi hegyi vasútvonala, az UNESCO kulturális világörökséghez tartozó, egyedülálló semmeringi kisvasút. A semmeringi hegyivasút mentén különösen látványos túrákat tehetünk. Számos kilátó található az útvonalon, amelyekről kitekintve egyszer s mindenkorra megértjük, miért nevezik Semmeringet Varázshegynek.

Semmeringi kalandozás: élményvasút és Lindt csokoládé Programleírás

1 nap

1. nap - Budapest - Lindt csokigyár - Semmering - Budapest

KORA REGGEL: INDULÁS
A foglaláskor megjelölt felszállási helyen és időpontban találkozunk a TravelOrigo buszainál, majd Gloggnitz felé vesszük az irányt. Útközben csak rövid pihenésre állunk meg. Semmering már a császári időkben a főnemesség, világhírű művészek, építészek és szabadgondolkodók kedvelt találkozóhelye volt. Nem csak pihenőhely volt, hanem már akkoriban is sport- és élményközpontként működött, ami napjainkban az UNESCO kulturális világörökség részét képező semmeringi kisvasúttal és nagyszerű kilátóival valóban mindenkit elvarázsol.

KORA DÉLELŐTT: LINDT MINTABOLT, MARIA SCHUTZ

A kora délelőtti órákban érkezünk meg a Lindt csokoládé mintaboltjához, ahol kóstolót kapunk a mennyei csokoládéból. Mindenképpen érdemes vásárolni is a világszerte kedvelt édességből, hiszen a bolt kedvezményes árakat biztosít utasainknak. Innen a közeli Maria Schutz-ba utazunk, mely egyike az osztrák Mária-kegyhelyeknek. A Semmering-hegy lábánál fekvő falu csodatévő forrásáról és ízletes fánkjairól nevezetes, melyeket nem érdemes kihagyni.

KORA DÉLUTÁN: SEMMERING
Buszunkkal átmegyünk Semmeringre, majd a parkolóból a Magic Mountain Xpress kabinos felvonóval érjük el a csúcsot és felfedezzük az 1340 méter magas Hirschenkogel-hegy nyújtotta élményeket. A Hirschenkogel-hegy legmagasabb pontja a 30 m magas Millennium-kilátó, ahonnan csodaszép kilátás tárul a Semmering - Rax - Schneeberg "varázshegyek" álomvilágától egészen a Bécsi-medencéig. A hegy tetején pihenhetünk, sétálhatunk, akinek van kedve, a felvonó helyett gyalog is lemehet a hegyről, a legbátrabbakra pedig az óriás roller és gokartpálya vár, amivel le lehet gurulni a völgybe. Páratlan élmény, amit mindenképpen érdemes kipróbálni!

DÉLUTÁN: A VASÚT
Kb. egy 20 perces könnyed sétát követően megérkezünk a semmeringi vasúthoz, amely Európa első hegyi vasútja volt. A vasúti pálya 41 km hosszú, 16 viaduktja (ebből a legtöbbje kétemeletes), 15 alagútja és 100 íves hídja van - ennek a történelmi vasútvonalnak egy részén utazunk majd. A vonat egyik oldalán zord kősziklák emelkednek a magasba, míg a másik oldalon szédítő mélység tátong. A vonat ablakából az Alpokra nyíló pazar látványban részesülünk. A 30 perces utazást követően érkezünk Payerbach-ba, ahol már vár minket a buszunk. Amennyiben karbantartás, vagy egyéb ok miatt nem közlekedik vonat az útvonalon, helyettesítő programként autóbuszunkkal ellátogatunk a "20 schillinges" kilátóhoz, ahonnan egy rövid és könnyű túra után, a vasútvonal leglátványosabb viaduktja és a hegyvidéki táj panorámája tárul elénk.

KORA ESTE: HAZAINDULÁS
A kora esti órákban indulunk vissza Magyarországra, a kiindulási pontokra pedig késő este érkezünk meg.
Útleírás


Választható felszállásihelyek és időpontok

Semmeringi kalandozás: élményvasút és Lindt csokoládé felszállási lehetőségek

 • Budapest / 06:00
 • Buda - Budaörsi út / 06:30
 • Tatabánya / 07:00
 • Győr / 07:40
 • Mosonmagyaróvár / 08:25

Az ár tartalmazza:
 • utazást felsőkategóriás autóbusszal
 • csoportkísérő idegenvezetőt
 • a leírásban szereplő programokat


Az ár nem tartalmazza:
 • Vonatjegy: 8 EUR
 • Felvonó jegy retúr: 17 EUR
 • Felvonó jegy csak fel: 12 EUR
 • Kombinált felvonó rollerrel: 20 EUR + 4 EUR sisak
 • Kombinált felvonó gokarttal: 22 EUR + 4 EUR sisak
 • Utasbiztosítás

  A fakultatív programok árait és a belépőjegyet az idegenvezető szedi össze euróban a buszon. Figyelem! A belépőárak tájékoztató jellegűek és minden előzetes értesítés nélkül módosulhatnak!
Előleg:
Az előleg az utazást megelőző 40-ik napig a teljes részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő. 40 napon belüli indulási időpont foglalása esetén már csak a teljes részvételi díj megfizetése mellett van lehetősége utazást foglalni.


Hátralék:
A hátralék az utazás teljes részvételi díjának 60%-a, mely legkésőbb az utazást megelőző 30-40-nappal fizetendő.

Programjainknál a feltüntetett alap részvételi díj per főre és a programban szereplő alap ellátásra vonatkozik, és az utazás meghirdetett programjában szereplő minden forintban kötelezően fizetendő díjat tartalmaz.
A helyszínen (program függő) valutában illetve egy-egy esetben forintban fizetendő költségeket külön feltüntetjük.
A fentieken felül – igény szerint – fizethető pl. fakultatív programok, belépők, extra étkezések, vízumdíjak, útlemondási biztosítás díj, egyéb választható szolgáltatások az árkalkulációs résznél, illetve az ár nem tartalmazza résznél is feltüntetésre kerülnek. Szállásos programoknál egyedül utazók, vagy egyágyas szobában történő foglalás esetén egyágyas felár kerül felszámításra, melyet az árkalkulációban is megtalálhat.

A teljes részvételi díjat mely már a fent említett választható szolgáltotásokat is tartalmazza, az adott indulási időpont kalkulációjánál tekinteheti meg a Foglalás gombra kattintva.

Semmeringi kalandozás: élményvasút és Lindt csokoládé Képek

 • Ausztria utazás - Semmeringi kalandozás: élményvasút és Lindt csokoládé - TravelOrigo Utazási Iroda
Semmeringi vonatozás
Foglalás