Semmeringi kalandozás: élményvasút és Lindt csokoládé | TravelOrigo

Semmeringi kalandozás: élményvasút és Lindt csokoládé

1 napos hétvégi utazás Ausztriába

Utazás: autóbusszal
Időpontok és Árak

Semmeringi kalandozás: élményvasút és Lindt csokoládé

1 napos hétvégi utazás Ausztriába

Utazás: autóbusszal
 A 950 méter magas Semmering-hágón át vezet Európa legrégebbi hegyi vasútvonala, az UNESCO kulturális világörökséghez tartozó, egyedülálló semmeringi kisvasút. A semmeringi hegyivasút mentén különösen látványos túrákat tehetünk. Számos kilátó található az útvonalon, amelyekről kitekintve egyszer s mindenkorra megértjük, miért nevezik Semmeringet Varázshegynek.


Utazás hossza: 1 nap

Semmeringi kalandozás: élményvasút és Lindt csokoládé Programleírás

1. nap - Budapest - Lindt csokigyár - Semmering - Budapest

KORA REGGEL: INDULÁS
A foglaláskor megjelölt felszállási helyen és időpontban találkozunk a TravelOrigo buszainál, majd Gloggnitz felé vesszük az irányt. Útközben csak rövid pihenésre állunk meg. Semmering már a császári időkben a főnemesség, világhírű művészek, építészek és szabadgondolkodók kedvelt találkozóhelye volt. Nem csak pihenőhely volt, hanem már akkoriban is sport- és élményközpontként működött, ami napjainkban az UNESCO kulturális világörökség részét képező semmeringi kisvasúttal és nagyszerű kilátóival valóban mindenkit elvarázsol.

KORA DÉLELŐTT: LINDT MINTABOLT, MARIA SCHUTZ

A kora délelőtti órákban érkezünk meg a Lindt csokoládé mintaboltjához, ahol kóstolót kapunk a mennyei csokoládéból. Mindenképpen érdemes vásárolni is a világszerte kedvelt édességből, hiszen a bolt kedvezményes árakat biztosít utasainknak. Innen a közeli Maria Schutz-ba utazunk, mely egyike az osztrák Mária-kegyhelyeknek. A Semmering-hegy lábánál fekvő falu csodatévő forrásáról és ízletes fánkjairól nevezetes, melyeket nem érdemes kihagyni.

KORA DÉLUTÁN: SEMMERING
Buszunkkal átmegyünk Semmeringre, majd a parkolóból a Magic Mountain Xpress kabinos felvonóval érjük el a csúcsot és felfedezzük az 1340 méter magas Hirschenkogel-hegy nyújtotta élményeket. A Hirschenkogel-hegy legmagasabb pontja a 30 m magas Millennium-kilátó, ahonnan csodaszép kilátás tárul a Semmering - Rax - Schneeberg "varázshegyek" álomvilágától egészen a Bécsi-medencéig. A hegy tetején pihenhetünk, sétálhatunk, akinek van kedve, a felvonó helyett gyalog is lemehet a hegyről, a legbátrabbakra pedig az óriás roller és gokartpálya vár, amivel le lehet gurulni a völgybe. Páratlan élmény, amit mindenképpen érdemes kipróbálni!

FIGYELEM: Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Hirschenkogel felvonó karbantartási munkálatok miatt május első hetéig nem üzemel. Az utazás programja az alábbiak szerint módosul:
Maria Schut után közös sétára indulunk a "20 schillinges kilátóhoz", mely az egyik legkedveltebb kilátópont Semmeringen. 1968-ban nevezték el így, mivel pontosan ez a kép díszítette a 20 schillinges papírpénz egyik oldalát. Innen lenyűgöző kilátás nyílik a vasútvonal Semmering és Bretenstein közötti szakaszára, a Kalte-Rinne-Viaduktra, a Krausel-Klause-Viaduktra, a Kleiner Krausel-alagútra és a Polleros-alagútra láthatunk rá.
A kilátó után autóbuszunkkal megyünk Semmeringbe, a XIX. század császári üdülőközpontjába, amely nem csak pihenőhely volt, hanem már akkoriban is a sport- és élményterület bölcsője. Itt az érdeklődőkkel felsétálunk a kis XIX. század végén épült, tájba gyönyörűen illeszkedő katolikus templomhoz és gyönyörködünk a környék hegyeinek panorámájában. DÉLUTÁN: A VASÚT
Kb. egy 20 perces könnyed sétát követően megérkezünk a semmeringi vasúthoz, amely Európa első hegyi vasútja volt. A vasúti pálya 41 km hosszú, 16 viaduktja (ebből a legtöbbje kétemeletes), 15 alagútja és 100 íves hídja van - ennek a történelmi vasútvonalnak egy részén utazunk majd. A vonat egyik oldalán zord kősziklák emelkednek a magasba, míg a másik oldalon szédítő mélység tátong. A vonat ablakából az Alpokra nyíló pazar látványban részesülünk. A 30 perces utazást követően érkezünk Payerbach-ba, ahol már vár minket a buszunk. Amennyiben karbantartás, vagy egyéb ok miatt nem közlekedik vonat az útvonalon, helyettesítő programként autóbuszunkkal ellátogatunk a "20 schillinges" kilátóhoz, ahonnan egy rövid és könnyű túra után, a vasútvonal leglátványosabb viaduktja és a hegyvidéki táj panorámája tárul elénk.

KORA ESTE: HAZAINDULÁS
A kora esti órákban indulunk vissza Magyarországra, a kiindulási pontokra pedig késő este érkezünk meg.

A programváltoztatás jogát fenttartjuk!


Választható felszállásihelyek és időpontok

Semmeringi kalandozás: élményvasút és Lindt csokoládé felszállási lehetőségek

 • Budapest / 06:00
 • Buda - Budaörsi út / 06:30
 • Tatabánya / 07:00
 • Győr / 07:40
 • Mosonmagyaróvár / 08:25

Az ár tartalmazza:
 • utazást felsőkategóriás autóbusszal
 • csoportkísérő idegenvezetőt
 • a leírásban szereplő programokat


Az ár nem tartalmazza:
 • Vonatjegy: 8 EUR
 • Felvonó jegy retúr: 17 EUR
 • Felvonó jegy csak fel: 12 EUR
 • Kombinált felvonó rollerrel: 20 EUR + 4 EUR sisak
 • Kombinált felvonó gokarttal: 22 EUR + 4 EUR sisak
 • Utasbiztosítás
 • Üzemanyag pótdíj

  A fakultatív programok árait és a belépőjegyet az idegenvezető szedi össze euróban a buszon. Figyelem! A belépőárak tájékoztató jellegűek és minden előzetes értesítés nélkül módosulhatnak!
Előleg:
Az előleg az utazást megelőző 40-ik napig a teljes részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő. 40 napon belüli indulási időpont foglalása esetén már csak a teljes részvételi díj megfizetése mellett van lehetősége utazást foglalni.


Hátralék:
A hátralék az utazás teljes részvételi díjának 60%-a, mely legkésőbb az utazást megelőző 30-40-nappal fizetendő.

Programjainknál a feltüntetett alap részvételi díj per főre és a programban szereplő alap ellátásra vonatkozik, és az utazás meghirdetett programjában szereplő minden forintban kötelezően fizetendő díjat tartalmaz.
A helyszínen (program függő) valutában illetve egy-egy esetben forintban fizetendő költségeket külön feltüntetjük.
A fentieken felül – igény szerint – fizethető pl. fakultatív programok, belépők, extra étkezések, vízumdíjak, útlemondási biztosítás díj, egyéb választható szolgáltatások az árkalkulációs résznél, illetve az ár nem tartalmazza résznél is feltüntetésre kerülnek. Szállásos programoknál egyedül utazók, vagy egyágyas szobában történő foglalás esetén egyágyas felár kerül felszámításra, melyet az árkalkulációban is megtalálhat.

A teljes részvételi díjat mely már a fent említett választható szolgáltotásokat is tartalmazza, az adott indulási időpont kalkulációjánál tekinteheti meg a Foglalás gombra kattintva.

Semmeringi kalandozás: élményvasút és Lindt csokoládé Képek

 • Ausztria utazás - Semmeringi kalandozás: élményvasút és Lindt csokoládé - TravelOrigo Utazási Iroda
Semmeringi vonatozás
Foglalás