Semmeringi kalandozás: élményvasút és Lindt csokoládé | TravelOrigo
Semmeringi vonatozás

Semmeringi kalandozás: élményvasút és Lindt csokoládé

1 napos hétvégi utazás Ausztriába

Utazás: autóbusszal
Időpontok és Árak

Semmeringi kalandozás: élményvasút és Lindt csokoládé

1 napos hétvégi utazás Ausztriába

Utazás: autóbusszal
A 950 méter magas Semmering-hágón át vezet Európa legrégebbi hegyi vasútvonala, az UNESCO kulturális világörökséghez tartozó, egyedülálló semmeringi kisvasút. A semmeringi hegyivasút mentén különösen látványos túrákat tehetünk. Számos kilátó található az útvonalon, amelyekről kitekintve egyszer s mindenkorra megértjük, miért nevezik Semmeringet Varázshegynek.

Programleírás

1. nap - Budapest - Lindt csokigyár - Semmering - Budapest

KORA REGGEL: INDULÁS
A foglaláskor megjelölt felszállási helyen és időpontban találkozunk a TravelOrigo buszainál, majd Gloggnitz felé vesszük az irányt. Útközben csak rövid pihenésre állunk meg. Semmering már a császári időkben a főnemesség, világhírű művészek, építészek és szabadgondolkodók kedvelt találkozóhelye volt. Nem csak pihenőhely volt, hanem már akkoriban is sport- és élményközpontként működött, ami napjainkban az UNESCO kulturális világörökség részét képező semmeringi kisvasúttal és nagyszerű kilátóival valóban mindenkit elvarázsol.

KORA DÉLELŐTT: LINDT MINTABOLT, MARIA SCHUTZ

A kora délelőtti órákban érkezünk meg a Lindt csokoládé mintaboltjához, ahol kóstolót kapunk a mennyei csokoládéból. Mindenképpen érdemes vásárolni is a világszerte kedvelt édességből, hiszen a bolt kedvezményes árakat biztosít utasainknak. Innen a közeli Maria Schutz-ba utazunk, mely egyike az osztrák Mária-kegyhelyeknek. A Semmering-hegy lábánál fekvő falu csodatévő forrásáról és ízletes fánkjairól nevezetes, melyeket nem érdemes kihagyni.

KORA DÉLUTÁN: SEMMERING
Buszunkkal átmegyünk Semmeringre, majd a parkolóból a Magic Mountain Xpress kabinos felvonóval érjük el a csúcsot és felfedezzük az 1340 méter magas Hirschenkogel-hegy nyújtotta élményeket. A Hirschenkogel-hegy legmagasabb pontja a 30 m magas Millennium-kilátó, ahonnan csodaszép kilátás tárul a Semmering - Rax - Schneeberg "varázshegyek" álomvilágától egészen a Bécsi-medencéig. A hegy tetején pihenhetünk, sétálhatunk, akinek van kedve, a felvonó helyett gyalog is lemehet a hegyről, a legbátrabbakra pedig az óriás roller és gokartpálya vár, amivel le lehet gurulni a völgybe. Páratlan élmény, amit mindenképpen érdemes kipróbálni!

DÉLUTÁN: A VASÚT
Kb. egy 20 perces könnyed sétát követően megérkezünk a semmeringi vasúthoz, amely Európa első hegyi vasútja volt. A vasúti pálya 41 km hosszú, 16 viaduktja (ebből a legtöbbje kétemeletes), 15 alagútja és 100 íves hídja van - ennek a történelmi vasútvonalnak egy részén utazunk majd. A vonat egyik oldalán zord kősziklák emelkednek a magasba, míg a másik oldalon szédítő mélység tátong. A vonat ablakából az Alpokra nyíló pazar látványban részesülünk. A 30 perces utazást követően érkezünk Payerbach-ba, ahol már vár minket a buszunk. Amennyiben karbantartás, vagy egyéb ok miatt nem közlekedik vonat az útvonalon, helyettesítő programként autóbuszunkkal ellátogatunk a "20 schillinges" kilátóhoz, ahonnan egy rövid és könnyű túra után, a vasútvonal leglátványosabb viaduktja és a hegyvidéki táj panorámája tárul elénk.

KORA ESTE: HAZAINDULÁS
A kora esti órákban indulunk vissza Magyarországra, a kiindulási pontokra pedig késő este érkezünk meg.

Az alapár tartalmazza:
 • utazást felsőkategóriás autóbusszal
 • csoportkísérő idegenvezetőt
 • a leírásban szereplő programokat


Az alapár nem tartalmazza:
 • Adminisztrációs díj: 1.000 Ft/fő
 • Vonatjegy: 8 EUR
 • Felvonó jegy retúr: 17 EUR
 • Felvonó jegy csak fel: 12 EUR
 • Kombinált felvonó rollerrel: 20 EUR + 4 EUR sisak
 • Kombinált felvonó gokarttal: 22 EUR + 4 EUR sisak
 • Utasbiztosítás

  A fakultatív programok árait és a belépőjegyet az idegenvezető szedi össze euróban a buszon. Figyelem! A belépőárak tájékoztató jellegűek és minden előzetes értesítés nélkül módosulhatnak!
Előleg:
Az előleg az utazást megelőző 40-ik napig a teljes részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő. 40 napon belüli indulási időpont foglalása esetén már csak a teljes részvételi díj megfizetése mellett van lehetősége utazást foglalni.


Hátralék:
A hátralék az utazás teljes részvételi díjának 60%-a, mely legkésőbb az utazást megelőző 30-40-nappal fizetendő.

Semmeringi kalandozás: élményvasút és Lindt csokoládé Képek

Loading..
online
Foglalás