Sisi nyomában | TravelOrigo
Sisi nyomában

Sisi nyomában

1 napos buszos utazás Ausztriában

Utazás: autóbusszal
Időpontok és Árak

Sisi nyomában

1 napos buszos utazás Ausztriában

Utazás: autóbusszal
Sisi, azaz Erzsébet császárné és királyné a XIX. századi Habsburg történelem mai napig jól ismert és népszerű személyisége, aki izgalmas karakterével, legendás szépségével, szokatlan viselkedésével és romantikusból tragikussá váló élettörténetével mai napig az Ausztriába látogatók érdeklődésének középpontjában áll. Tartson velünk egy olyan egész napos programra, melynek középpontjában Sisi élete áll és amit kortól és nemtől függetlenül mindenkinek ajánlunk! A program része egy csupán 8 hónapig nyitva tartó, egyedülálló időszaki kiállítás megtekintése is, így a legnagyobb Sisi rajongók is új információkkal és élményekkel gazdagon térhetnek majd haza erről az utazásról.

Programleírás

1. nap - Program

KORA REGGEL: TALÁLKOZÓ
Idegenvezetőink a TravelOrigo autóbuszainál várják a csoportokat a választott felszállási helyen és időpontban. Felszállás után megkezdjük utunkat Bécsbe. Idegenvezetőink Ausztria történetével, Sisi korával és életével, illetve látványosságok és nevezetességek leírásával színesítik az utazással töltött órákat.

DÉLELŐTT: NIEDERWEIDEN KASTÉLY

Első megállónk az osztrák-szlovák határ közelében elhelyezkedő Niederweiden vadászkastélyban berendezett „Sisi – nő és császárné” című időszaki kiállítás lesz, ami egy utazó kiállítás első állomásaként kapott itt helyet 2020-ban. A kiállítás során személyes tárgyakon keresztül ismerhetjük meg miként tudott császárnéként és anyaként is helytállni, milyen viszonya volt családtagjaival, gyermekeivel. A kiállítás meglátogatása után folytatjuk utazásunkat az osztrák főváros irányába.

DÉLUTÁN: BÉCS
Bécsi buszos városnézésünk során olyan helyszíneket érintünk, melyek Sisi életének fontos helyszínei voltak, majd megérkezünk városközpontba, ahonnan gyalog indulunk tovább a Hofburg épületéhez, ahol folytatódik Sisi mindennapjaival való ismerkedés a Császári ezüstgyűjteményben, ahol Sisi korfui utazását használt étkészletét is megcsodálhatjuk, majd a Császári lakosztályokban többek között a császárné nappali-, háló- és fürdőszobájában sétálva Sisi korában érezhetjük magunkat. Ezt követően a Sisi Múzeum tárlatán a Sisi életével és halálával kapcsolatos legendákat és a valóságot egyaránt megismerjük. A nap további részében a Romy Schneider főszereplésével 1955-1957 között készült filmtrilógia rajongói a Császári Bútorgyűjtemény „Sisi a filmeken” tárlatán eredeti díszletekkel és film kulisszatitkaival ismerkedhetnek, de a szabadidő alatt Sisi és Ferenc József sírját is felkereshetik a Kapucinus templom kriptájában vagy megkóstolhatják a császárné egyik kedvenc édességét a Hofburg szomszédságában a Demel cukrászdában.

KÉSŐ DÉLUTÁN: TALÁLKOZÓ
A TravelOrigo autóbuszainál találkozunk a megbeszélt időpontban, hazaindulás előtt pedig még visszapillantunk az ünnepi fényekben pompázó belvárosra. A késő esti órákban érkezünk meg a felszállás helyszínére.


Az alapár tartalmazza:
  • Utazás felsőkategóriás autóbusszal
  • Csoportkísérő idegenvezető

    Az ár tájékoztató jellegű, az árváltozás jogát a szervező iroda fent tartja!
Az alapár nem tartalmazza:
  • Niederweiden kastély Sisi kiállítás: 13 EUR
  • Sisi Museum, Császári lakosztályok, Ezüstgyűjtemény + audioguide (Hofburg): 15 EUR
  • Hofmibiliendepot - Császári Bútorgyűjtemény: 10,50 EUR
  • Adminisztrációs díjat: 1.000 Ft

    Figyelem! A belépőjegy árak tájékoztató jellegűek és minden előzetes értesítés nélkül módosulhatnak!


Sisi nyomában Képek

Loading..
online
Foglalás