Sisi nyomában | TravelOrigo

Sisi nyomában

1 napos buszos utazás Ausztriában

Utazás: autóbusszal
Időpontok és Árak
Programjainknál a feltüntetett alap részvételi díj per főre és a programban szereplő alap ellátásra vonatkozik, és az utazás meghirdetett programjában szereplő minden forintban kötelezően fizetendő díjat tartalmaz.
A helyszínen (program függő) valutában illetve egy-egy esetben forintban fizetendő költségeket külön feltüntetjük.
A fentieken felül – igény szerint – fizethető pl. fakultatív programok, belépők, extra étkezések, vízumdíjak, útlemondási biztosítás díj, egyéb választható szolgáltatások az árkalkulációs résznél, illetve az ár nem tartalmazza résznél is feltüntetésre kerülnek. Szállásos programoknál egyedül utazók, vagy egyágyas szobában történő foglalás esetén egyágyas felár kerül felszámításra, melyet az árkalkulációban is megtalálhat.

A teljes részvételi díjat mely már a fent említett választható szolgáltotásokat is tartalmazza, az adott indulási időpont kalkulációjánál tekinteheti meg a Foglalás gombra kattintva.

Sisi nyomában

1 napos buszos utazás Ausztriában

Utazás: autóbusszal

👉 Így utazhatunk Ausztriába

Május 19-től az osztrák határ megnyílik a külföldiek előtt is!

Magyarországról karanténkötelezettség nélkül lehet belépni Ausztriába.
Továbbá negatív koronavírus-tesztre, érvényes védőoltásra vagy gyógyulási igazolásra (3G-szabály) van szükség.
Konkrétan ez azt jelenti, hogy ellenőrzés esetén orvosi igazolást, vizsgálati eredményt, oltási igazolást/útlevelet vagy hivatalos/orvosi gyógyulási igazolást kell bemutatni német vagy angol nyelven.
Ha nincs az említett dokumentumok egyike sem, akkor 24 órán belül PCR- vagy antigénvizsgálatot kell végeztetni Ausztriában.
Az Osztrák Egészségügyi Minisztérium honlapjáról letölthető az a formanyomtatvány (angol vagy német nyelvű), amelyen mindhárom eset fel van tüntetve, és az orvos meg tudja jelölni, melyiket igazolja (negatív teszteredmény, oltás vagy fertőzésből való felgyógyulás).

Sisi, azaz Erzsébet császárné és királyné a XIX. századi Habsburg történelem mai napig jól ismert és népszerű személyisége, aki izgalmas karakterével, legendás szépségével, szokatlan viselkedésével és romantikusból tragikussá váló élettörténetével mai napig az Ausztriába látogatók érdeklődésének középpontjában áll. Tartson velünk egy olyan egész napos programra, melynek középpontjában Sisi élete áll és amit kortól és nemtől függetlenül mindenkinek ajánlunk! A program része egy csupán 8 hónapig nyitva tartó, egyedülálló időszaki kiállítás megtekintése is, így a legnagyobb Sisi rajongók is új információkkal és élményekkel gazdagon térhetnek majd haza erről az utazásról.

Programleírás

1. nap - Program

KORA REGGEL: TALÁLKOZÓ
Idegenvezetőink a TravelOrigo autóbuszainál várják a csoportokat a választott felszállási helyen és időpontban. Felszállás után megkezdjük utunkat Bécsbe. Idegenvezetőink Ausztria történetével, Sisi korával és életével, illetve látványosságok és nevezetességek leírásával színesítik az utazással töltött órákat.

DÉLELŐTT: NIEDERWEIDEN KASTÉLY

Első megállónk az osztrák-szlovák határ közelében elhelyezkedő Niederweiden vadászkastélyban berendezett „Sisi – nő és császárné” című időszaki kiállítás lesz, ami egy utazó kiállítás első állomásaként kapott itt helyet 2020-ban. A kiállítás során személyes tárgyakon keresztül ismerhetjük meg miként tudott császárnéként és anyaként is helytállni, milyen viszonya volt családtagjaival, gyermekeivel. A kiállítás meglátogatása után folytatjuk utazásunkat az osztrák főváros irányába.

DÉLUTÁN: BÉCS
Bécsi buszos városnézésünk során olyan helyszíneket érintünk, melyek Sisi életének fontos helyszínei voltak, majd megérkezünk városközpontba, ahonnan gyalog indulunk tovább a Hofburg épületéhez, ahol folytatódik Sisi mindennapjaival való ismerkedés a Császári ezüstgyűjteményben, ahol Sisi korfui utazását használt étkészletét is megcsodálhatjuk, majd a Császári lakosztályokban többek között a császárné nappali-, háló- és fürdőszobájában sétálva Sisi korában érezhetjük magunkat. Ezt követően a Sisi Múzeum tárlatán a Sisi életével és halálával kapcsolatos legendákat és a valóságot egyaránt megismerjük. A nap további részében a Romy Schneider főszereplésével 1955-1957 között készült filmtrilógia rajongói a Császári Bútorgyűjtemény „Sisi a filmeken” tárlatán eredeti díszletekkel és film kulisszatitkaival ismerkedhetnek, de a szabadidő alatt Sisi és Ferenc József sírját is felkereshetik a Kapucinus templom kriptájában vagy megkóstolhatják a császárné egyik kedvenc édességét a Hofburg szomszédságában a Demel cukrászdában.

KÉSŐ DÉLUTÁN: TALÁLKOZÓ
A TravelOrigo autóbuszainál találkozunk a megbeszélt időpontban, hazaindulás előtt pedig még visszapillantunk az ünnepi fényekben pompázó belvárosra. A késő esti órákban érkezünk meg a felszállás helyszínére.

Útleírás

Az alapár tartalmazza:
 • Utazás felsőkategóriás autóbusszal
 • Csoportkísérő idegenvezető

  Az ár tájékoztató jellegű, az árváltozás jogát a szervező iroda fent tartja!
Az alapár nem tartalmazza:
 • Niederweiden kastély Sisi kiállítás: 18 EUR/fő, 6-18 éves korig 10 EUR/fő
 • Sisi Museum, Császári lakosztályok, Ezüstgyűjtemény + audioguide (Hofburg): 15 EUR/fő, Gyerek 6-18 éves korig 9 EUR/fő, Diák 19-25 éves korig és nyugdijas 14 EUR/fő.
 • Hofmibiliendepot - Császári Bútorgyűjtemény: 10,50 EUR/fő, Gyerek 6-18 éves korig 6,50 EUR/fő, Diák 19-25 éves korig és nyugdijas 9,50 EUR/fő.
 • Adminisztrációs díjat: 1.000 Ft

  Figyelem! A belépőjegy árak tájékoztató jellegűek és minden előzetes értesítés nélkül módosulhatnak!


Sisi nyomában Képek

 • Ausztria utazás - Sisi nyomában - TravelOrigo Utazási Iroda
Sisi nyomában
Foglalás