Stájer kóstoló: Zotter csoki és Vulcano sonka | TravelOrigo

Stájer kóstoló: Zotter csoki és Vulcano sonka

Utazás: autóbusszal
Időpontok és Árak

Stájer kóstoló: Zotter csoki és Vulcano sonka

Utazás: autóbusszal

Ha szeret utazni, de elsősorban az új ízek felfedezése köré szervezi a programját, akkor Stájerország ízei nevet viselő kirándulásunk Önnek szól! Napunk során alkalmunk lesz felfedezni a Zotter csokoládé varázslatos birodalmát, majd az édes élvezetek után elmerülhetünk a napfényes feldbach-i dombokon elterülő világhírű sonkamanufaktúra működésének rejtelmeibe. Egész nap finom falatok között nyüzsöghetünk, miközben gondtalanul élvezzük a stájerországi vidék nyújtotta fenséges látványt.Programleírás

1. nap - Ausztria, Stájerország

Utunkat a kora reggeli órákban kezdjük meg, csak rövid pihenőket tartva már a délelőtt folyamán megérkezünk a stájerországi Riegersburg városába.

Első állomásunk a Zotter csokoládégyár látogatható üzem részébe vezet, melynek Csokoládé Színházában kezdetét veszi a csokikaland! A csokoládé varázslatos világában tett utazás a Kakaó-moziban kezdődik: az érdekes és informatív filmben bemutatják a csokoládégyártás folyamatait a kakaó termesztésétől kezdve a feldolgozáson át egészen a polcokra kerülésig.

A film megtekintése után bejárjuk az “örömök útját”, mely magában foglalja a mintegy 150 különféle csokoládé alapjául szolgáló nyers alapanyag megkóstolását, a külöféle ízesítések tesztelését. A kóstoló program során szabadon fedezhetjük fel a Zotter csoki gyártási folyamatait, ám ebben az esetben nem csak egy unalmas körbevezetésről van szó! A Schoko-Laden-Theater program állomásain mini libegők szállítják a csokiitalokat, óriás lemezjátszó prezentálja a csokitáblákat és más meglepetések is várnak még ránk az út alatt, mely a Running Chocolate részleg futószalagján érkező kézzel készített kultikus csokoládéknál ér véget.

2019-ben a Csokoládészínház hatalmas fejlesztéseken esett át: 200 négyzetméterrel nőtt a látogatótér, aminek köszönhetően új kóstolóállomások és még több hely várja a vendégeket. Forog a csokoládé-óriáskerék, elindult a praliné hullámvasút és robotok szolgálják fel az érintőképernyőn keresztül kiválasztott csokoládédarabokat. A bővítésnek köszönhetően a látogatók immár 33 állomáson kóstolhatnak kakaóbabot, csokoládét és újabban már pralinét is. A vadonatúj magyar nyelvű audioguide-nak köszönhetően pedig a vendégek a különleges ízélmények mellett vidám és izgalmas háttérinformációkkal is gazdagodhatnak. Amennyiben utasaink szeretnék megosztani ezt az élményt otthon maradt családtagjaikkal, barátaikkal, vagy csak magunknak raktároznának el a megízlelt finomságokból, az út végén kedvezményes vásárlási lehetőségre is lesz alkalom.

Az édesszájúak után a húsimádóké lesz a főszerep: utunk a Feldbach-ban található Vulcano sonka manufaktúrába vezet. Itt, a dombvidék déli lejtőin készül a világ egyik legfinomabb levegőn érlelt sonkája: egyedülálló íze nehezen írható körül, de programunk soránszerencsére lehetőségünk lesz kóstolásra is. Helyi idegenvezetőnk segítségével betekintést nyerhetünk a kiváló sonkakészítés rejtelmeibe, melynek alapját a hosszú, friss levegőn való érlelés adja. Képet kaphatunk a malacok helyes gondozásáról, jó idő esetén láthatjuk, hogy mennyire élvezik a szabad levegőn való szaladgálást, meleg időben pedig igazán mókás, ahogy a frissítő zuhany alatt hemperegnek. Az előadás során 5 különféle módon elkészített szárított sonkát is megkóstolhatunk, és természetesen lesz lehetőség az ízletes falatokból vásárolni is.

A késő délutáni órákban kezdjük meg utunkat Magyarország felé, érkezésünk az esti órákra tehető.

Egyéb tudnivaló
FONTOS:
Az esetleges határellenőrzésre számítva kérjük győződjenek meg utazási okmányaik érvényességéről. Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák például adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer stb.

Útközbeni felszállók figyelmébe:
Az útközbeni felszállást választók figyelmét felhívjuk arra, hogy az autóbusz visszafelé úton legtöbb esetben a másik oldalon lévő pihenőben fog megállni! Az autópályán történő átkelés felüljáró hiányában nem megoldható, tehát kérjék meg egy ismerősüket, hogy vegye fel Önöket a másik oldalon.

Kérjük, hogy szíveskedjenek a pontos összeggel fizetni, mert nagyobb címlet esetén probléma adódhat a visszaadásból. A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.

Az alapár tartalmazza:
 • Utazás felsőkategóriás autóbusszal
 • Csoportkísérő idegenvezető


Az alapár nem tartalmazza:
 • Adminisztrációs díj: 1.000 Ft
 • Zotter csokigyár - Minik (4-5 év): 6 EUR
 • Zotter csokigyár - Kicsik (6-10 év): 12 EUR
 • Zotter csokigyár - Nagyok (11-18 év): 15 EUR
 • Zotter csokigyár - Felnőttek: 18 EUR
 • Vulcano sonka manufaktúra: 11 EUR
 • Utasbiztosítás
  A belépők a buszon fizetendők

Stájer kóstoló: Zotter csoki és Vulcano sonka Képek

Loading..
online
Foglalás