Stájer kóstoló: Zotter csoki és Vulcano sonka | TravelOrigo

Stájer kóstoló: Zotter csoki és Vulcano sonka

Utazás: autóbusszal
Időpontok és Árak
Programjainknál a feltüntetett alap részvételi díj per főre és a programban szereplő alap ellátásra vonatkozik, és az utazás meghirdetett programjában szereplő minden forintban kötelezően fizetendő díjat tartalmaz.
A helyszínen (program függő) valutában illetve egy-egy esetben forintban fizetendő költségeket külön feltüntetjük.
A fentieken felül – igény szerint – fizethető pl. fakultatív programok, belépők, extra étkezések, vízumdíjak, útlemondási biztosítás díj, egyéb választható szolgáltatások az árkalkulációs résznél, illetve az ár nem tartalmazza résznél is feltüntetésre kerülnek. Szállásos programoknál egyedül utazók, vagy egyágyas szobában történő foglalás esetén egyágyas felár kerül felszámításra, melyet az árkalkulációban is megtalálhat.

A teljes részvételi díjat mely már a fent említett választható szolgáltotásokat is tartalmazza, az adott indulási időpont kalkulációjánál tekinteheti meg a Foglalás gombra kattintva.

Stájer kóstoló: Zotter csoki és Vulcano sonka

Utazás: autóbusszal

👉 Így utazhatunk Ausztriába

Május 19-től az osztrák határ megnyílik a külföldiek előtt is!

Magyarországról karanténkötelezettség nélkül lehet belépni Ausztriába.
Továbbá negatív koronavírus-tesztre, érvényes védőoltásra vagy gyógyulási igazolásra (3G-szabály) van szükség.
Konkrétan ez azt jelenti, hogy ellenőrzés esetén orvosi igazolást, vizsgálati eredményt, oltási igazolást/útlevelet vagy hivatalos/orvosi gyógyulási igazolást kell bemutatni német vagy angol nyelven.
Ha nincs az említett dokumentumok egyike sem, akkor 24 órán belül PCR- vagy antigénvizsgálatot kell végeztetni Ausztriában.
Az Osztrák Egészségügyi Minisztérium honlapjáról letölthető az a formanyomtatvány (angol vagy német nyelvű), amelyen mindhárom eset fel van tüntetve, és az orvos meg tudja jelölni, melyiket igazolja (negatív teszteredmény, oltás vagy fertőzésből való felgyógyulás).

Ha szeret utazni, de elsősorban az új ízek felfedezése köré szervezi a programját, akkor Stájerország ízei nevet viselő kirándulásunk Önnek szól! Napunk során alkalmunk lesz felfedezni a Zotter csokoládé varázslatos birodalmát, majd az édes élvezetek után elmerülhetünk a napfényes feldbach-i dombokon elterülő világhírű sonkamanufaktúra működésének rejtelmeibe. Egész nap finom falatok között nyüzsöghetünk, miközben gondtalanul élvezzük a stájerországi vidék nyújtotta fenséges látványt.Programleírás

1. nap - Ausztria, Stájerország

Utunkat a kora reggeli órákban kezdjük meg, csak rövid pihenőket tartva már a délelőtt folyamán megérkezünk a stájerországi Riegersburg városába.

Első állomásunk a Zotter csokoládégyár látogatható üzem részébe vezet, melynek Csokoládé Színházában kezdetét veszi a csokikaland! A csokoládé varázslatos világában tett utazás a Kakaó-moziban kezdődik: az érdekes és informatív filmben bemutatják a csokoládégyártás folyamatait a kakaó termesztésétől kezdve a feldolgozáson át egészen a polcokra kerülésig.

A film megtekintése után bejárjuk az “örömök útját”, mely magában foglalja a mintegy 150 különféle csokoládé alapjául szolgáló nyers alapanyag megkóstolását, a külöféle ízesítések tesztelését. A kóstoló program során szabadon fedezhetjük fel a Zotter csoki gyártási folyamatait, ám ebben az esetben nem csak egy unalmas körbevezetésről van szó! A Schoko-Laden-Theater program állomásain mini libegők szállítják a csokiitalokat, óriás lemezjátszó prezentálja a csokitáblákat és más meglepetések is várnak még ránk az út alatt, mely a Running Chocolate részleg futószalagján érkező kézzel készített kultikus csokoládéknál ér véget.

2019-ben a Csokoládészínház hatalmas fejlesztéseken esett át: 200 négyzetméterrel nőtt a látogatótér, aminek köszönhetően új kóstolóállomások és még több hely várja a vendégeket. Forog a csokoládé-óriáskerék, elindult a praliné hullámvasút és robotok szolgálják fel az érintőképernyőn keresztül kiválasztott csokoládédarabokat. A bővítésnek köszönhetően a látogatók immár 33 állomáson kóstolhatnak kakaóbabot, csokoládét és újabban már pralinét is. A vadonatúj magyar nyelvű audioguide-nak köszönhetően pedig a vendégek a különleges ízélmények mellett vidám és izgalmas háttérinformációkkal is gazdagodhatnak. Amennyiben utasaink szeretnék megosztani ezt az élményt otthon maradt családtagjaikkal, barátaikkal, vagy csak magunknak raktároznának el a megízlelt finomságokból, az út végén kedvezményes vásárlási lehetőségre is lesz alkalom.

Az édesszájúak után a húsimádóké lesz a főszerep: utunk a Feldbach-ban található Vulcano sonka manufaktúrába vezet. Itt, a dombvidék déli lejtőin készül a világ egyik legfinomabb levegőn érlelt sonkája: egyedülálló íze nehezen írható körül, de programunk soránszerencsére lehetőségünk lesz kóstolásra is. Helyi idegenvezetőnk segítségével betekintést nyerhetünk a kiváló sonkakészítés rejtelmeibe, melynek alapját a hosszú, friss levegőn való érlelés adja. Képet kaphatunk a malacok helyes gondozásáról, jó idő esetén láthatjuk, hogy mennyire élvezik a szabad levegőn való szaladgálást, meleg időben pedig igazán mókás, ahogy a frissítő zuhany alatt hemperegnek. Az előadás során 5 különféle módon elkészített szárított sonkát is megkóstolhatunk, és természetesen lesz lehetőség az ízletes falatokból vásárolni is.

A késő délutáni órákban kezdjük meg utunkat Magyarország felé, érkezésünk az esti órákra tehető.

Egyéb tudnivaló
FONTOS:
Az esetleges határellenőrzésre számítva kérjük győződjenek meg utazási okmányaik érvényességéről. Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák például adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer stb.

Útközbeni felszállók figyelmébe:
Az útközbeni felszállást választók figyelmét felhívjuk arra, hogy az autóbusz visszafelé úton legtöbb esetben a másik oldalon lévő pihenőben fog megállni! Az autópályán történő átkelés felüljáró hiányában nem megoldható, tehát kérjék meg egy ismerősüket, hogy vegye fel Önöket a másik oldalon.

Kérjük, hogy szíveskedjenek a pontos összeggel fizetni, mert nagyobb címlet esetén probléma adódhat a visszaadásból. A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.

Az alapár tartalmazza:
 • Utazás felsőkategóriás autóbusszal
 • Csoportkísérő idegenvezető


Az alapár nem tartalmazza:
 • Adminisztrációs díj: 1.000 Ft
 • Zotter csokigyár - Minik (4-5 év): 6 EUR
 • Zotter csokigyár - Kicsik (6-10 év): 12 EUR
 • Zotter csokigyár - Nagyok (11-18 év): 15 EUR
 • Zotter csokigyár - Felnőttek: 18 EUR
 • Vulcano sonka manufaktúra: 11 EUR
 • Utasbiztosítás
  A belépők a buszon fizetendők

Stájer kóstoló: Zotter csoki és Vulcano sonka Képek

 • Ausztria utazás - Stájer kóstoló: Zotter csoki és Vulcano sonka - TravelOrigo Utazási Iroda
Foglalás