Szecessziós túra Szabadkától Kecskemétig | TravelOrigo

Szecessziós túra Szabadkától Kecskemétig

1 napos kirándulás a szecesszió bűvöletében

Utazás: autóbusszal
Időpontok és Árak
Programjainknál a feltüntetett alap részvételi díj per főre és a programban szereplő alap ellátásra vonatkozik, és az utazás meghirdetett programjában szereplő minden forintban kötelezően fizetendő díjat tartalmaz.
A helyszínen (program függő) valutában illetve egy-egy esetben forintban fizetendő költségeket külön feltüntetjük.
A fentieken felül – igény szerint – fizethető pl. fakultatív programok, belépők, extra étkezések, vízumdíjak, útlemondási biztosítás díj, egyéb választható szolgáltatások az árkalkulációs résznél, illetve az ár nem tartalmazza résznél is feltüntetésre kerülnek. Szállásos programoknál egyedül utazók, vagy egyágyas szobában történő foglalás esetén egyágyas felár kerül felszámításra, melyet az árkalkulációban is megtalálhat.

A teljes részvételi díjat mely már a fent említett választható szolgáltotásokat is tartalmazza, az adott indulási időpont kalkulációjánál tekinteheti meg a Foglalás gombra kattintva.

Szecessziós túra Szabadkától Kecskemétig

1 napos kirándulás a szecesszió bűvöletében

Utazás: autóbusszal
A szecesszió szó kivonulást jelent, ami arra utal, hogy a stílus művészei a 19-20. század fordulóján kivonultak a bécsi városi művészeti központból. Budapest is bővelkedik kiemelkedő szecessziós alkotásokban, mégis ajánljuk, hogy vonuljon ki velünk Ön is a szecesszió jegyében és ismerkedjen meg a szecessziós építészet alföldi kincseivel a mai Szerbia és Magyarország területén.

Programleírás

1. nap -

KORA REGGEL: TALÁLKOZÓ
Találkozó a TravelOrigo autóbuszánál az idegenvezetővel a választott felszállási helyen és időpontban. Felszállás után megkezdjük utunkat Szerbia irányába. Út közben ismerkedünk Szecesszióval és a Programhelyszínekkel.

DÉLELŐTT: SZABADKA
A határon való várakozási idő függvényében érkezünk meg Szabadkára (Subotica), ahol végigsétálunk a belvároson érintve a Raichle-palotát, ami a szecesszió egyik kiemelekedő alkotása, egészen a Városházáig, ami a város jelképe. A Komor Marcell és Jakab Dezső tervei alapján 1912-ben elkészült épület tornya 76 méter magas. A magyaros szecesszió jegyében született belső tér páratlan szépségű faldíszeivel és vitrázsablakaival egyedülálló ártéket képvisel. A díszes ülésterem ma is a városi tanács üléseinek színhelye, amit épületbejárásunk is érint. A Zsolnay-kerámiából készült szökőkút mellett vezet az utunk a frissen felújított szecessziós zsinagógához, melyet ma már csak kulturális célokra használnak. A zsinagóga belső terének megtekintése után a Városi Múzeum szecessziós épületében berendezett kiállításokat tekintjük meg, majd szabadidő is rendelkezésre áll, hogy sétáljanak a hangulatos belvárosban.

DÉLUTÁN: PALICS, KECSKEMÉT
Szabadka után a közeli Palicsi-tó partjára látogatunk. A tóban ma már nem fürdőznek, de Palics ma is a Szabadkaiak kedvelt kirándulóhelye. Sétánk során megnézzük a Vigadót, a Női fürdőt, az Emlékkutat és megismerhetjük a helyi legendákat a tó keletkezéséről, valamint a Monarchia fürdőkultúrájába is betekintést nyerünk. Palics után Kecskemétre utazunk, ahol a belváros szecessziós épületeivel ismerkedünk. A 19. századi mezőváros Lechner Ödön és Pártos Gyula tervei alapján készült városházát kapott, de itt is találunk olyan épületet, melyet a Szabadkán megismert Komor-Jakab építészpáros alkotott. Kecskemét kétségkívül leghíresebb épülete a Cifra Palota, melyet Márkus Géza tervezett és valóban „ zöld az ablaka”. De eredetileg is zöld volt és valóban erről az épületről szól a gyerekdal? Szecessziós programunkon sok más érdekesség mellett erre is fény derül...

KÉSŐ DÉLUTÁN: TALÁLKOZÓ
Programunk végén autóbuszra szállunk, majd megkezdjük utazásunkat Budapest felé. A késő esti órákban érkezünk meg a felszállás helyszínére.
Útleírás

Az alapár tartalmazza:
  • Utazás felsőkategóriás autóbusszal
  • Csoportkísérő idegenvezető

    Az ár tájékoztató jellegű, az árváltozás jogát a szervező iroda fent tartja!


Az alapár nem tartalmazza:
  • Szabadka városháza, Múzeum, Zsinagóga: kb. 600 DIN
  • Adminisztrációs díjat: 1.000 Ft

    Figyelem! A belépőjegy árak tájékoztató jellegűek és minden előzetes értesítés nélkül módosulhatnak! 

Szecessziós túra Szabadkától Kecskemétig Képek

  • Magyarország, Szerbia utazás - Szecessziós túra Szabadkától Kecskemétig - TravelOrigo Utazási Iroda
Foglalás