Utazás a múltba - Kastélytúra és nosztalgia vonatozás Stájerországban | TravelOrigo

Utazás a múltba - Kastélytúra és nosztalgia vonatozás Stájerországban

1 napos autóbuszos és vonatos utazás Ausztriában

Utazás: autóbusszal
Időpontok és Árak
Programjainknál a feltüntetett alap részvételi díj per főre és a programban szereplő alap ellátásra vonatkozik, és az utazás meghirdetett programjában szereplő minden forintban kötelezően fizetendő díjat tartalmaz.
A helyszínen (program függő) valutában illetve egy-egy esetben forintban fizetendő költségeket külön feltüntetjük.
A fentieken felül – igény szerint – fizethető pl. fakultatív programok, belépők, extra étkezések, vízumdíjak, útlemondási biztosítás díj, egyéb választható szolgáltatások az árkalkulációs résznél, illetve az ár nem tartalmazza résznél is feltüntetésre kerülnek. Szállásos programoknál egyedül utazók, vagy egyágyas szobában történő foglalás esetén egyágyas felár kerül felszámításra, melyet az árkalkulációban is megtalálhat.

A teljes részvételi díjat mely már a fent említett választható szolgáltotásokat is tartalmazza, az adott indulási időpont kalkulációjánál tekinteheti meg a Foglalás gombra kattintva.

Utazás a múltba - Kastélytúra és nosztalgia vonatozás Stájerországban

1 napos autóbuszos és vonatos utazás Ausztriában

Utazás: autóbusszal

👉 Így utazhatunk Ausztriába

Május 19-től az osztrák határ megnyílik a külföldiek előtt is!

Magyarországról karanténkötelezettség nélkül lehet belépni Ausztriába.
Továbbá negatív koronavírus-tesztre, érvényes védőoltásra vagy gyógyulási igazolásra (3G-szabály) van szükség.
Konkrétan ez azt jelenti, hogy ellenőrzés esetén orvosi igazolást, vizsgálati eredményt, oltási igazolást/útlevelet vagy hivatalos/orvosi gyógyulási igazolást kell bemutatni német vagy angol nyelven.
Ha nincs az említett dokumentumok egyike sem, akkor 24 órán belül PCR- vagy antigénvizsgálatot kell végeztetni Ausztriában.
Az Osztrák Egészségügyi Minisztérium honlapjáról letölthető az a formanyomtatvány (angol vagy német nyelvű), amelyen mindhárom eset fel van tüntetve, és az orvos meg tudja jelölni, melyiket igazolja (negatív teszteredmény, oltás vagy fertőzésből való felgyógyulás).

Időutazás a Herberstein család 700 éves történetének nyomain: Titokzatosan, elrejtve Freistritz folyó vadregényes szurdokában fekszik Herberstein. Egy páratlan ékkő, melyben a család 700 éves történetét, a grófi család életét, lakosztályait, a konyhától egészen a lovagteremig ismerhetjük meg.

Az idén 100 éves jubileumát ünneplő ,,Feistritztalbahn'' nosztalgia gőzvasúttal megtapasztalhatja, hogyan is utaztak elődeink. A zöld dombok, a gyümölcsöskertek, a gazdag rétek és erdők, a látványos hidak, a merész viaduktok látványát élvezetessé teszi az utazás lassú tempója.Programleírás

1. nap - Budapest - Herberstein - Birkfeld - Budapest

KORA REGGEL: TALÁLKOZÓ
Találkozás és Indulás korán reggel a megadott felszállási helyekről Ausztriába, Stájeországba.

DÉLELŐTT: HERBERSTEIN KASTÉLY
Érkezés a romantikus Herberstein kastélyhoz. A máig lakott várkastély immár 700 éve a Herberstein grófi család tulajdonában van, fenséges falai között építészeti és művészeti értékek igazi kincsestárát tárja a látogatók elé, bepillantást enged a századforduló idején a kastélyban élt grófok mindennapi életébe. Megismerkedünk a kastély legszebb részével – Lovagterem, ősök arcképcsarnoka, Szent György kápolna, középkori konyha -, és betekintést nyerünk a birtok 1800-as évekbeli hétköznapjaiba. A kastély előtt terül el a Történelmi Kert, melynek kialakítása a 16. században kezdődött. Másik vonzereje az évszázadok óta létező Vadasparkja, ahol 5 kontinens több tucatnyi állatfaja természetes környezetében figyelhető meg.


DÉLUTÁN: BIRKFELD - FEISTRIZBAHN

Élményekkel telve tovább folytatjuk utunkat Birkfeld-be, itt megkóstolhatjuk a legizgalmasabb kávét is a Kuhcaféban. Vonatra szállunk a Birkfeldből Angerig közlekedő gőzmozdonyra, a Feistritztalbahn-ra. Felejthetetlen élményt kínál eredeti személykocsikkal, fújtató, füstös gőzmozdonnyal. Ráadásként maga a pálya, számtalan viaduktjával, hídjával, alagútjával, látványos vonalvezetésével a dimbes-dombos, hullámzó tájon, erdők, rétek közt, is elsőrangú látnivaló. A ráérős utazáson nemcsak a táj szépségét élvezhetjük, hanem egy igazi, békebeli időutazáson is részt vehetünk.A vonatozás végén érdemes körülnézni a csinos kis városkában. Séta közben megtekinthetjük a helyi anekdotagyűjteményt, a „Geh-Schichtent” (Geschichte=történelem, gehen=menni), az ún. „komm.st”-művészek által a házak előtti aszfaltra rajzolt történeteket. Itt még a hagyományos kézművesek elégítik ki a lakosok és a vendégeik kívánságait. A pékek és a hentesek pedig első osztályú specialitásokat készítenek a regionális alapanyagokból. A tejcsárdában, a sörfőzdében, a bio almatermesztőknél, a méhészetben és a pálinkafőzdében megkóstolhatjuk az elkészült termékeket, valamint meg is vásárolhatjuk azokat. Rövid szabadidő után hazaindulunk.

Útleírás

Az alapár tartalmazza:
  • Utazás felsőkategóriás autóbusszal
  • Csoportkísérő idegenvezető 


Az alapár nem tartalmazza:
  • vonatjegy ára egy útra: Felnőtt 16,00 €, gyerek (6-15): 7,50 € , 6 éven alul ingyenes.
  • kastély belépő: 21 € A belépő magában foglalja az állatkert, a múzeumok, a kertek látogatását és a kastély vezetett túráin való részvételt. 3 éven alul ingyenes 
  • adminisztrációs díj
  • utasbiztosítás


Figyelem! A belépőjegy árak tájékoztató jellegűek és minden előzetes értesítés nélkül módosulhatnak!

A belépők a buszon fizetendők.

FONTOS:
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák például adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer stb.

Útközbeni felszállók figyelmébe: Az útközbeni felszállást választók figyelmét felhívjuk arra, hogy az autóbusz visszafelé úton legtöbb esetben a másik oldalon lévő pihenőben fog megállni! Az autópályán történő átkelés felüljáró hiányában nem megoldható, tehát kérjék meg egy ismerősüket, hogy vegye fel Önöket a másik oldalon.

Kérjük, hogy szíveskedjenek a pontos összeggel fizetni, mert nagyobb címlet esetén probléma adódhat a visszaadásból.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Utazás a múltba - Kastélytúra és nosztalgia vonatozás Stájerországban Képek

  • Ausztria utazás - Utazás a múltba - Kastélytúra és nosztalgia vonatozás Stájerországban - TravelOrigo Utazási Iroda
Foglalás