Velencei Karnevál 3/2 | TravelOrigo
Velencei Karnevál 2018

Velencei Karnevál 3/2

3 nap 2 éjszakás utazás a 2019-es Velencei Karneválra

Utazás: autóbusszal
Időpontok és Árak

Velencei Karnevál 3/2

3 nap 2 éjszakás utazás a 2019-es Velencei Karneválra

Utazás: autóbusszal
Ha már elég volt a télből, vegye az irányt a TravelOrigoval a tavasz felé! Február közepén Velencében már sokszor elég a kiskabát vagy a pulcsi is, hiszen az idő már egészen tavasziasnak mutatkozik, a napnak már érezni az erejét. Ezzel együtt a város is pezseg, egyre inkább maga mögé szorítva a telet, karneválba borítva minden utcát és teret.

Programleírás

1. nap - Trrieszt

Pénteken a hajnali órákban találkozunk a TravelOrigo autóbuszainál az előre kiválasztott helyen és időpontban. Innen kezdjük meg utazásunkat, kisebb egészségügyi pihenők után pedig az első komolyabb állomásunk az észak-olaszországi közkedvelt kikötőváros, Trieszt lesz.

Még azelőtt csodálatos panoráma fogad minket, hogy Trieszt városába érkeznénk, mivel a hegyek felől, szerpentineken ereszkedünk alá. A fő érdekesség a kikötőtől busszal mintegy 15 percre található Miramare-kastély.

Kastélytúra: csoportosan megtekinthetjük belülről is Miksa herceg egykori tengerparti rezidenciáját. A termek korhűen restauráltak, kihagyhatatlan élmény azok számára, akik szeretik a pazar építészetet, fenséges bútorokat és a gyönyörű részletességgel kidolgozott tereket.

Akinek kedve tartja - vagy kihagyta a túrát - a kastély végigjárása után jut még ideje arra, hogy maga fedezze fel a park meseszép növényvilágát, tavait, szobrait.

Trieszti kiruccanásunkat követően meg sem állunk Jesoló környékéig, ahol elfoglaljuk szállásunkat.


2. nap - Velencei karnevál, Szigettúra

Reggelink elfogyasztása után útnak indulunk Punta Sabbiani kikötője felé, ahonnan behajózunk Velencébe. Mielőtt belevetnéd magad a karnevál sűrűjébe, lehetőséged lesz részt venni fakultatív szigettúránkon vagy gondolázhatsz egyet a lagúnák szerteágazó tengerében.

FAKULTATÍV PROGRAMLEHETŐSÉGEK:

Szigettúra: Ha érdekli a Velencét körülvevő szigetek világa, csatlakozzon szigettúra programunkhoz! Első állomásunk a csipkéjéről és színes házairól híres Burano lesz - az aprócska szigetet mindenképpen érdemes ezek miatt körbejárni, de sort keríthetünk egy finom olasz kávéra is az egyik hangulatos öbölben.

Ezt követően a XIII. század óta a velencei üveggyártás központjaként ismert Murano szigetét járjuk be. Az egyik üvegműhelyben a mester előttünk készíti el csodás portékáját: elképesztő élmény látni, hogy a folyékony izzó anyagból miként formálódik percek alatt csodálatos üvegtárgy.

Gondolázás: Élvezze a velencei riók által teremtett romantikus hangulatot, miközben gondolierek dúdolják feje felett mély tónusú éneküket. Evezőjükkel és gyakran lábukat a falnak vetve irányítják a 11 méter hosszúságú díszes csónakot - az egész egyben teljesen egyedülálló élmény, így mindenképpen javasoljuk, hogy próbálja ki!

Ki előbb, ki később érkezik meg íly’ módon Velencébe: a mesés hangulatú, vízre épült város tágas tereivel, óriási palotáival, megszámlálhatatlan hídjával és csaknem 200 templomával vár minket! Ráadásként a karnevál utánozhatatlan hangulata végigkísér a városban tartózkodásunk alatt: Merüljön el az események kavalkádjában, vesszen el egy kicsit a maskarások táncában, gondolázzon, alkudozzon az olaszokkal, egyen finom olasz ételeket, készítsen rengeteget fényképet, pörögjön fel egy erős olasz kávétól és érezze magát fergetegesen jól!

Az élménydús nap után visszahajózunk a kikötőbe, ahonnan ismét Jesolo felé vesszük az irányt.


3. nap - Hazautazás Olaszországból

A vasárnap is megannyi érdekes látnivalóval kecsegtet!

Reggeli után búcsút intünk kis panziónknak és Jesolonak, majd a Postojnai-cseppkőbarlang felé indulunk. Szlovénia leghosszabb ismert karsztvidéki barlangja 21 km-en át nyújtózik, melynek látogatható részét mi is megnézzük! Kisvasúttal jutunk el a barlang gyomrába, ahol sétát teszünk a fenséges barlangteremben és meghallgatjuk a leghasznosabb információkat.

A felszínre érkezés után elbuszozunk a közelben fekvő Prejdama várához, minek érdekessége, hogy egy sziklafalba épült és egyik épületszárnya benyúl a mögötte fekvő barlangba. Ezután Magyarország felé vesszük az irányt, de a sok séta után először is pótoljuk az energiaraktárainkat és betérünk a Trojaneba, ahol feltankolunk a helyi óriásfánkokból, majd indulunk is tovább és meg sem állunk egészen hazáig!


Egyéb tudnivaló
Választható felszállásihelyek és időpontok

Budapest - Hősök tere 05:40
Buda - Budaörsi út 112., OMV Benzinkút, MC Donalds 06:10
Székesfehérvár - Székesfehérvár M7 Shell benzinkút 06:50
Siófok - TESCO parkoló 07:20
Balatonlelle
- MOL Marché benzinkút (M7 autópálya 137 km) 07:55
Nagykanizsa - Régi 7-es főút MOL benzinkút (Garay u. 15.) 08:50


Az alapár tartalmazza:
 • Utazás felsőkategóriás autóbusszal
 • 2 éj szállás középkategóriás szálláson Jesolo vagy környékén
 • Félpanziós ellátás (vacsora és reggeli)
 • Csoportkísérő idegenvezető
 • Ismeretterjesztő, informatív városnézés


Az alapár nem tartalmazza:
 • Egyágyas felár: 9.000 Ft /fő
 • Idegenforgalmi adó (helyszínen kötelezően fizetendő): 8 EUR t /fő
 • Retúr hajójegy Velencébe (helyszínen kötelezően fizetendő): 35 EUR t /fő
 • Velencei városi illeték (helyszínen kötelezően fizetendő): 10 EUR t /fő
 • Fakultatív Murano-Burano szigettúra: 20 EUR t /fő
 • Fakultatív gondolázás: 25 EUR t /fő
 • Fakultatív hangulatos olasz vacsora: 20 EUR t /fő
 • Miramare kastély: 8 EUR t /fő
 • Postojnai barlang: 26 EUR + 3,5 EUR audioguide t /fő
 • Utasbiztosítás
Előleg:
Az előleg az utazást megelőző 40-ik napig a teljes részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő. 40 napon belüli indulási időpont foglalása esetén már csak a teljes részvételi díj megfizetése mellett van lehetősége utazást foglalni.


Hátralék:
A hátralék az utazás teljes részvételi díjának 60%-a, mely legkésőbb az utazást megelőző 30-40-nappal fizetendő.
Fakultatív programok
Burano - Murano szigettúra

Szigettúra (Murano és Burano)

Olaszország, Velence

Külön hajóval kezdjük meg fakultatív szigettúránkat. Először a csipkekészítéséről híres Burano-szigetére, majd az üvegfúvó mestereiről híres Murano-szigetére látogatunk.

20 EUR/fő   

BŐVEBBEN
Olaszország - Trieszt Miramare kastély

Trieszt - Miramare kastély

Olaszország, Trieszt

A Miramare egy hangulatos isztriai fehér márvány épület, mely a Habsburg időkből maradt fenn. A kastélyt Habsburg Miksa és felesége Sarolta belga hercegnő építette a belvárostól alig néhány kilométernyi távolságra a Trieszti-öbölben.

10 EUR/fő   

BŐVEBBEN
Gondolázás Velencében

Gondolázás Velencében

Olaszország, Velence

Velence legjellegzetesebb legegyedibb közlekedési eszközét ma már csak kizárólag a turisták használják. Semmilyen más módon nem lehet ennyire ráérezni Velence lényegére, hangulatára. Velencében 12 gondolaállomás (imbarcadero) található.

25 EUR/fő   

BŐVEBBEN
Velencei vacsora egy hangulatos olasz étteremben

Hangulatos vacsora egy olasz étteremben

Olaszország, Velence

Velence nem más, mint a vékony, ropogós pizzákba, olasz tésztákba, kis szendvicskékbe és narancsszínű Aperol spritzekbe burkolt tökéletes csábítás. Velence gasztronómiája hűen tükrözi népe múltját és jellemét.

20 EUR/fő   

BŐVEBBEN

Postojnai cseppkőbarlang

Szlovénia, Postojna

A postojnai cseppkőbarlangban egy kis képzelőerő segítségével mese tárul elénk, a cseppkőképződmények mesefigurákká válnak, manók és óriások formájában.

28 EUR/felnőtt   

BŐVEBBEN

Velencei Karnevál 3/2 Képek

Loading..
online
Foglalás