Velencei Karnevál 3/2 | TravelOrigo

Velencei Karnevál 3/2

3 nap 2 éjszakás utazás a 2019-es Velencei Karneválra

Utazás: autóbusszal
⚡ Előfoglalási Akció 2021 december 31-ig!

2022-ben induló több napos utazásaink 20% előleg befizetésével, egynapos és non-stop utazásaink 50% előleggel foglalhatóak! A fennmaradó hátralék összeget indulás előtt 35 nappal kell rendezni!

ÁRGARANCIA: Minden olyan utasunknak árgaranciát biztosítunk, aki 2022-es utazását a szokásos előleg megfizetésével, azaz több napos utazását 40% előleggel, egynapos és non-stop utazását teljes összeggel foglalja le.

Időpontok és Árak

Velencei Karnevál 3/2

3 nap 2 éjszakás utazás a 2019-es Velencei Karneválra

Utazás: autóbusszal
⚡ Előfoglalási akció 2021 december 31-ig!

2022-ben induló több napos utazásaink 20% előleg befizetésével, egynapos és non-stop utazásaink 50% előleggel foglalhatóak! A fennmaradó hátralék összeget indulás előtt 35 nappal kell rendezni!

ÁRGARANCIA: Minden olyan utasunknak árgaranciát biztosítunk, aki 2022-es utazását a szokásos előleg megfizetésével, azaz több napos utazását 40% előleggel, egynapos és non-stop utazását teljes összeggel foglalja le.👉 Tudnivalók az EU országaiba való utazáshoz

Az Európai Unió országaiba való utazáshoz egységesen elfogadott a QR-kódot tartalmazó, magyar és angol nyelvű Uniós digitális Covid-igazolvány, vagyis "zöld útlevél” (green pass). Az Uniós digitális Covid-igazolvány a megfelelő védettséggel rendelkezők számára nyomtatott és elektronikus formában egyaránt ingyenesen elérhető: nyomtatott formában igényelhető a kormányablakoknál, ügyfélkapuval rendelkezőknek néhány kattintással letölthető és nyomtatható az eeszt.gov.hu oldalról, vagy digitálisan elérhető az EESZT mobilalkalmazáson keresztül.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a kártya formátumú magyar védettségi igazolvány önmagában általánosságban nem elegendő a külföldi utazáshoz, azt a külföldi hatóságok nem minden ország esetében fogadják el.
A belépéshez szükséges egészségügyi dokumentumok megléte az utazó felelősségi körébe tartozik.
Az egyes országokra vonatkozó teljes körű és részletes szabályozásokat (pl. elfogadott oltás típusok, stb.) a Konzuli szolgálat oldalán országonként csoportosítva találják, ide kattintva elérhető:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/utazasi-tanacs

Hazautazás Magyarországra:
A jelenleg érvényes szabályok szerint közúton, vasúton és vízi úton – állampolgárságtól és a koronavírus elleni védettségtől függetlenül – járványügyi korlátozás nélkül be lehet lépni Magyarország területére Horvátország, Ausztria, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia és Ukrajna területéről, azonban a beutazás egyéb, általános feltételeivel (pl. érvényes úti okmány) rendelkezni kell.
Kérjük, hogy a foglalás és az utazás közötti időben is kísérjék figyelemmel az esetleges változásokat az aktuális szabályozásokat illetően, az ezeknek megfelelő dokumentumok megléte az utasok saját felelőssége.

Ha már elég volt a télből, vegye az irányt a TravelOrigoval a tavasz felé! Február közepén Velencében már sokszor elég a kiskabát vagy a pulcsi is, hiszen az idő már egészen tavasziasnak mutatkozik, a napnak már érezni az erejét. Ezzel együtt a város is pezseg, egyre inkább maga mögé szorítva a telet, karneválba borítva minden utcát és teret.

Velencei Karnevál 3/2 Programleírás

3 nap / 2 éj

1. nap - Trieszt

Pénteken a hajnali órákban találkozunk a TravelOrigo autóbuszainál az előre kiválasztott helyen és időpontban. Innen kezdjük meg utazásunkat, kisebb egészségügyi pihenők után pedig az első komolyabb állomásunk az észak-olaszországi közkedvelt kikötőváros, Trieszt lesz.

Még azelőtt csodálatos panoráma fogad minket, hogy Trieszt városába érkeznénk, mivel a hegyek felől, szerpentineken ereszkedünk alá. A fő érdekesség a kikötőtől busszal mintegy 15 percre található Miramare-kastély.

Kastélytúra: csoportosan megtekinthetjük belülről is Miksa herceg egykori tengerparti rezidenciáját. A termek korhűen restauráltak, kihagyhatatlan élmény azok számára, akik szeretik a pazar építészetet, fenséges bútorokat és a gyönyörű részletességgel kidolgozott tereket.

Akinek kedve tartja - vagy kihagyta a túrát - a kastély végigjárása után jut még ideje arra, hogy maga fedezze fel a park meseszép növényvilágát, tavait, szobrait.

Trieszti kiruccanásunkat követően meg sem állunk Jesoló környékéig, ahol elfoglaljuk szállásunkat.


2. nap - Velencei karnevál, Szigettúra

Reggelink elfogyasztása után útnak indulunk Punta Sabbiani kikötője felé, ahonnan behajózunk Velencébe. Mielőtt belevetnéd magad a karnevál sűrűjébe, lehetőséged lesz részt venni fakultatív szigettúránkon vagy gondolázhatsz egyet a lagúnák szerteágazó tengerében.

FAKULTATÍV PROGRAMLEHETŐSÉGEK:

Szigettúra: Ha érdekli a Velencét körülvevő szigetek világa, csatlakozzon szigettúra programunkhoz! Első állomásunk a csipkéjéről és színes házairól híres Burano lesz - az aprócska szigetet mindenképpen érdemes ezek miatt körbejárni, de sort keríthetünk egy finom olasz kávéra is az egyik hangulatos öbölben.

Ezt követően a XIII. század óta a velencei üveggyártás központjaként ismert Murano szigetét járjuk be. Az egyik üvegműhelyben a mester előttünk készíti el csodás portékáját: elképesztő élmény látni, hogy a folyékony izzó anyagból miként formálódik percek alatt csodálatos üvegtárgy.

Gondolázás: Élvezze a velencei riók által teremtett romantikus hangulatot, miközben gondolierek dúdolják feje felett mély tónusú éneküket. Evezőjükkel és gyakran lábukat a falnak vetve irányítják a 11 méter hosszúságú díszes csónakot - az egész egyben teljesen egyedülálló élmény, így mindenképpen javasoljuk, hogy próbálja ki!

Ki előbb, ki később érkezik meg íly’ módon Velencébe: a mesés hangulatú, vízre épült város tágas tereivel, óriási palotáival, megszámlálhatatlan hídjával és csaknem 200 templomával vár minket! Ráadásként a karnevál utánozhatatlan hangulata végigkísér a városban tartózkodásunk alatt: Merüljön el az események kavalkádjában, vesszen el egy kicsit a maskarások táncában, gondolázzon, alkudozzon az olaszokkal, egyen finom olasz ételeket, készítsen rengeteget fényképet, pörögjön fel egy erős olasz kávétól és érezze magát fergetegesen jól!

Az élménydús nap után visszahajózunk a kikötőbe, ahonnan ismét Jesolo felé vesszük az irányt.


3. nap - Hazautazás Olaszországból

A vasárnap is megannyi érdekes látnivalóval kecsegtet!

Reggeli után búcsút intünk kis panziónknak és Jesolonak, majd a Postojnai-cseppkőbarlang felé indulunk. Szlovénia leghosszabb ismert karsztvidéki barlangja 21 km-en át nyújtózik, melynek látogatható részét mi is megnézzük! Kisvasúttal jutunk el a barlang gyomrába, ahol sétát teszünk a fenséges barlangteremben és meghallgatjuk a leghasznosabb információkat.

A felszínre érkezés után elbuszozunk a közelben fekvő Prejdama várához, minek érdekessége, hogy egy sziklafalba épült és egyik épületszárnya benyúl a mögötte fekvő barlangba. Ezután Magyarország felé vesszük az irányt, de a sok séta után először is pótoljuk az energiaraktárainkat és betérünk a Trojaneba, ahol feltankolunk a helyi óriásfánkokból, majd indulunk is tovább és meg sem állunk egészen hazáig!


Egyéb tudnivaló
Választható felszállásihelyek és időpontok

Velencei Karnevál 3/2 felszállási lehetőségek

 • Budapest - Olof Palme sétány, Műjégpálya előtt 06:00
 • Buda - Budaörsi út 112., OMV Benzinkút, MC Donalds 06:30
 • Székesfehérvár - Székesfehérvár M7 Shell benzinkút 07:00
 • Siófok - TESCO Hipermarket parkoló (Vak Bottyán u. 27) 07:30
 • Balatonlelle - MOL Marché benzinkút (M7 autópálya 137 km) 08:00
 • Nagykanizsa - Régi 7-es főút MOL benzinkút (Garay u. 15.) 09:00
 • Debrecen - TESCO Extra Parkoló (Kishegyesi út 1-11.) 01:30 - Felár: 3000 ft/fő
 • Miskolc - Centrum Bevásárlóközpont parkolója 03:00 - Felár: 3000 ft/fő
 • Eger - MOL benzinkút (Mátyás király út) 04:00 - Felár: 3000 ft/fő
 • Gyöngyös - TESCO parkoló (Gyöngyös, Vásár u. 2) 05:00 - Felár: 3000 ft/fő
 • Hatvan - TESCO parkoló (Bibó István út 1.) 05:20 - Felár: 3000 ft/fő


Az ár tartalmazza:
 • Utazás felsőkategóriás autóbusszal
 • 2 éj szállás középkategóriás szálláson Jesolo vagy környékén
 • Félpanziós ellátás (vacsora és reggeli)
 • Csoportkísérő idegenvezető
 • Vox készülék


Az ár nem tartalmazza:
 • Egyágyas felár: 15.000 Ft
 • Üléshely választási felár: 3.000 Ft/fő
 • Hajójegy Velencébe retúr (kötelező): 35 EUR/fő*
 • Velencei városi illeték: 10 EUR/fő Idegenforgalmi adó (kötelező): 8 EUR/fő*
 • Fakultatív Murano-Burano szigettúra: 20 EUR/fő
 • Fakultatív gondolázás: 25 EUR/fő
 • Fakultatív Postojnai barlang: 31 EUR/fő + 3 EUR/fő audioguide
 • Fakultatív Miramare kastély: 12 EUR/fő, Diák 4 EUR/fő
 • Utasbiztosítás 990 Ft/fő
Előleg:
Az előleg az utazást megelőző 40-ik napig a teljes részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő. 40 napon belüli indulási időpont foglalása esetén már csak a teljes részvételi díj megfizetése mellett van lehetősége utazást foglalni.


Hátralék:
A hátralék az utazás teljes részvételi díjának 60%-a, mely legkésőbb az utazást megelőző 30-40-nappal fizetendő.
Fakultatív programok
Burano - Murano szigettúra

Szigettúra (Murano és Burano)

Olaszország, Velence

Külön hajóval kezdjük meg fakultatív szigettúránkat. Először a csipkekészítéséről híres Burano-szigetére, majd az üvegfúvó mestereiről híres Murano-szigetére látogatunk.

20 EUR/fő   

BŐVEBBEN
Olaszország - Trieszt Miramare kastély

Trieszt - Miramare kastély

Olaszország, Trieszt

A Miramare egy hangulatos isztriai fehér márvány épület, mely a Habsburg időkből maradt fenn. A kastélyt Habsburg Miksa és felesége Sarolta belga hercegnő építette a belvárostól alig néhány kilométernyi távolságra a Trieszti-öbölben.

10 EUR/felnőtt   4 EUR/gyermek   

BŐVEBBEN
Gondolázás Velencében

Gondolázás Velencében

Olaszország, Velence

Velence legjellegzetesebb legegyedibb közlekedési eszközét ma már csak kizárólag a turisták használják. Semmilyen más módon nem lehet ennyire ráérezni Velence lényegére, hangulatára. Velencében 12 gondolaállomás (imbarcadero) található.

25 EUR/fő   

BŐVEBBEN
Velencei vacsora egy hangulatos olasz étteremben

Hangulatos vacsora egy olasz étteremben

Olaszország, Velence

Velence nem más, mint a vékony, ropogós pizzákba, olasz tésztákba, kis szendvicskékbe és narancsszínű Aperol spritzekbe burkolt tökéletes csábítás. Velence gasztronómiája hűen tükrözi népe múltját és jellemét.

20 EUR/fő   

BŐVEBBEN

Postojnai cseppkőbarlang

Szlovénia, Postojna

A postojnai cseppkőbarlangban egy kis képzelőerő segítségével mese tárul elénk, a cseppkőképződmények mesefigurákká válnak, manók és óriások formájában.

31 EUR/felnőtt   

BŐVEBBEN

Programjainknál a feltüntetett alap részvételi díj per főre és a programban szereplő alap ellátásra vonatkozik, és az utazás meghirdetett programjában szereplő minden forintban kötelezően fizetendő díjat tartalmaz.
A helyszínen (program függő) valutában illetve egy-egy esetben forintban fizetendő költségeket külön feltüntetjük.
A fentieken felül – igény szerint – fizethető pl. fakultatív programok, belépők, extra étkezések, vízumdíjak, útlemondási biztosítás díj, egyéb választható szolgáltatások az árkalkulációs résznél, illetve az ár nem tartalmazza résznél is feltüntetésre kerülnek. Szállásos programoknál egyedül utazók, vagy egyágyas szobában történő foglalás esetén egyágyas felár kerül felszámításra, melyet az árkalkulációban is megtalálhat.

A teljes részvételi díjat mely már a fent említett választható szolgáltotásokat is tartalmazza, az adott indulási időpont kalkulációjánál tekinteheti meg a Foglalás gombra kattintva.

Velencei Karnevál 3/2 Képek

 • Olaszország utazás - Velencei Karnevál 3/2 - TravelOrigo Utazási Iroda
Velencei Karnevál 2018
Foglalás