Velencei Karnevál 4/1 | TravelOrigo

Velencei Karnevál 4/1

4 napos utazás a Velencei Krneválra 1 éjszaka szállással Jesolo környékén

Utazás: autóbusszal
Időpontok és Árak

Velencei Karnevál 4/1

4 napos utazás a Velencei Krneválra 1 éjszaka szállással Jesolo környékén

Utazás: autóbusszal

👉 Tudnivalók az EU országaiba való utazáshoz

Az Európai Unió országaiba való utazáshoz egységesen elfogadott a QR-kódot tartalmazó, magyar és angol nyelvű Uniós digitális Covid-igazolvány, vagyis "zöld útlevél” (green pass) szükséges. Az Uniós digitális Covid-igazolvány a megfelelő védettséggel rendelkezők számára nyomtatott és elektronikus formában egyaránt ingyenesen elérhető:
- nyomtatott formában igényelhető a kormányablakoknál,
- ügyfélkapuval rendelkezőknek néhány kattintással letölthető és nyomtatható az eeszt.gov.hu oldalról,
- vagy digitálisan elérhető az EESZT mobilalkalmazáson keresztül.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a kártya formátumú magyar védettségi igazolvány önmagában általánosságban nem elegendő a külföldi utazáshoz, azt a külföldi hatóságok nem minden ország esetében fogadják el.

Az egyes országokra vonatkozó teljes körű és részletes szabályozásokat (pl. elfogadott oltás típusok, stb.) a Konzuli szolgálat oldalán országonként csoportosítva találják, ide kattintva elérhető:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/utazasi-tanacs

Hazautazás Magyarországra: A jelenleg érvényes szabályok szerint közúton, vasúton és vízi úton – állampolgárságtól és a koronavírus elleni védettségtől függetlenül – járványügyi korlátozás nélkül be lehet lépni Magyarország területére Horvátország, Ausztria, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia és Ukrajna területéről, azonban a beutazás egyéb, általános feltételeivel (pl. érvényes úti okmány) rendelkezni kell.

Kérjük, hogy a foglalás és az utazás közötti időben is kísérjék figyelemmel az esetleges változásokat az aktuális szabályozásokat illetően, az ezeknek megfelelő dokumentumok megléte az utasok saját felelőssége.

Akik ezt az utazást választják, azok két teljes napot tölthetnek Velencében. Sok csoport szombaton érkezik Velencébe, míg mi egy nappal előbb, már pénteken felfedezhetjük Velence csodáit, és a nagy nyüzsgés előtt bepillanthatunk a karneváli forgatagba is.

Velencei Karnevál 4/1 Programleírás

4 nap / 1 éj

1. nap - Utazás Olaszországba

Az esti órákban elindulunk a TravelOrigo jelzésű autóbuszokkal, melyek a korábban kiválasztott időpontban és helyszínen veszik fel az utasokat. Rövid pihenőket tartva haladunk Olaszország felé az éjszaka folyamán, az út alatt filmnézésre is lesz lehetőség, továbbá idegenvezetőink segítségével megismerkedünk Olaszország, Velence történelmével, érdekességeivel.

2. nap - Velence 1. nap

Érkezés pénteken a reggeli órákban Punte Sabbioni kikötőjébe, ahol már várják utasainkat a Travelorigo különhajók. Idegenvezető kíséretében hajózunk be a Szent Márk térre. A hajóról csodálatos látványként terül elénk Velence. A hajókázási idő kb. 30 perc.

Kikötés után Utasaink eldönthetik, hogy részt kívánnak-e venni INGYENES informatív városnézésünkön idegenvezetőnkkel, vagy egyéni program keretein belül önmaguk fedezik fel a város nevezetességeit. A városnéző séta során megtekintjük a Ponte dei Sospiri-t (Sóhajok hídja), a Dózse Palotát, a Szent Márk teret. Végigsétálunk Velence híres bevásárló utcáján, a Via Mercerie-n, s eljutunk a város legmagasabbnak tartott pontjára, a Ponte di Rialto-hoz. A hídról fantasztikus látvány tárul elénk: a Canal Grande. Láthatjuk a csatorna melletti gyönyörű palotákat, a gondolákat és a mindennapi velencei élet helyi közlekedési eszközeit is. Itt található a Hal- és Zöldségpiac is, mely mind a mai napig a velencei élet egyik központja.

A városnéző séta után utasaink részt vehetnek fakultatív program keretein belül egy igazi és kihagyhatatlan velencei gondolázáson. Aki velünk tart kora délután gondolán hódíthatja meg a lagúnák városát.

Felejthetetlen élmény a Gondolázás, javasoljuk nemcsak szerelmeseknek. :) Velence és a világhírű velencei gondolák története évszázadok óta összefonódott. Gondolázz és élvezd a napsütötte velencei riók által kínált egyedülálló hangulatot, miközben gondolierek dúdolják mély bariton tónusú éneküket, különleges evezőjükkel és gyakran lábukkal a falnak támaszkodva irányítják a díszes csónakot.

A lagúnák meghódítása után kora délután kikötünk Velencében, a Szent Márk tér közelében majd részt veszünk a karneváli forgatagban. Megcsodálhatjuk a színpompás ruhákba öltözött maszkosokat és elvegyülhetünk kedvünkre a karnevál egyedülálló hangulatot kínáló forgatagában.

3. nap - Velence 2. nap

Reggeli után elhagyjuk a szállásunkat és ismét Punte Sabbioni kikötőjét vesszük célba ahonnan behajókázunk Velencébe, ahol a már tegnap jól megismert, színpompás, maszkos kavalkád fogad minket a Szent Márk téren. Délelőtt szabadprogram, melynek keretein belül lehetőség nyílik szuvenír vásárlására, gasztronómiai élvezetekre. Csatangolhatunk a tegnap már megismert csodálatos velencei lagúnák között, kedvünkre felfedezhetjük a város rejtett zugait és nevezetességeit.

Természetesen ez a nap sem telhet el egy igazi velencei fakultatív program nélkül. Utasaink részt vehetnek fakultatív szigettúránkon, ahol két világhírű szigetet, Buranót majd Muranót látogatjuk meg.

Fakultatív szigettúra: a program során meglátogatjuk Murano és Burano szigetét. A hajón idegenvezetőnk mutatja be Velence híres lagúnavilágát, valamint az érintett szigeteket.

Első kiszállásunk Burano szigetén lesz, ahol a csipkéjéről és színes házairól híres szigeten lesz időnk gyönyörködni a kézzel vert buranói csipkékben, esetleg megreggelizni egy hangulatos öbölben.

Ezt követően áthajózunk Murano szigetére, ahol egy üvegműhelyben a szemünk láttára készíti el az üvegmester becses portékáját. Nagyon nagy élmény látni, hogy a nagy múltú muránói üveg egy izzón folyó anyagból, miként formálódik percek alatt csodálatos kehellyé, vagy figurává. Az üvegműhelyben sok érdekességet hallhatunk az üvegkészítés fortélyairól, Murano jellegzetességéről. Utunkat a tengeren hajózva folytatjuk.

A fakultatív program után kikötünk a Szent Márk tér közelében, ismét szabadidő következik. A belvárosban ünnepség, parádé történelmi kosztümökben (álarcosok, pantomimesek, zenészek), az esti órákban zenés, táncos karneváli hangulat vár minket.

Élményekkel telve találkozunk az esti órákban, és a már jól megszokott módon, különhajóval tesszük meg utunkat vissza a buszhoz, majd megkezdjük utazásunkat rövid megállókkal Magyarország felé. Éjszaka az autóbuszon igény szerint filmezéssel.

4. nap - Hazaérkezés

Folyamatos utazást követően visszaérkezés a kiindulási helyre a reggeli/délelőtti órákban.

Egyéb tudnivaló
Választható felszállásihelyek és időpontok

Velencei Karnevál 4/1 felszállási lehetőségek

 • Budapest - BOK csarnok (volt SYMA csarnok) 22:00
 • Buda - Budaörsi út 112., OMV Benzinkút, MC Donalds 22:30
 • Székesfehérvár - Székesfehérvár M7 Shell benzinkút Fehérvári pihenő (M7 59 km) 23:00
 • Siófok - TESCO Hipermarket parkoló (Vak Bottyán u. 27) 23:30
 • Balatonlelle - MOL Marché benzinkút (M7 autópálya 137 km) 23:55
 • Nagykanizsa - Régi 7-es főút MOL benzinkút (Garay u. 15.) 01:00

Az ár tartalmazza:
 • Utazás felsőkategóriás autóbusszal
 • Csoportkísérő idegenvezető
 • 1 éj szállás
 • Reggeli


Az ár nem tartalmazza:
 • Egyágyas felár: 7.500 Ft
 • Ülőhely választási felár: 3.000 Ft/fő
 • Idegenforgalmi adó: 4 EUR/fő*
 • Retúr hajójegy Velencébe: 65 EUR/fő*
 • Velencei városi illeték: 20 EUR/fő*
 • Fakultatív Murano-Burano szigettúra: 20 EUR/fő
 • Fakultatív gondolázás: 25 EUR/fő
 • Fakultatív hangulatos olasz vacsora: 20 EUR/fő
 • Utasbiztosítás 1.320 Ft/fő
Előleg:
Az előleg az utazást megelőző 40-ik napig a teljes részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő. 40 napon belüli indulási időpont foglalása esetén már csak a teljes részvételi díj megfizetése mellett van lehetősége utazást foglalni.


Hátralék:
A hátralék az utazás teljes részvételi díjának 60%-a, mely legkésőbb az utazást megelőző 30-40-nappal fizetendő.
Fakultatív programok
Burano - Murano szigettúra

Szigettúra (Murano és Burano)

Olaszország, Velence

Külön hajóval kezdjük meg fakultatív szigettúránkat. Először a csipkekészítéséről híres Burano-szigetére, majd az üvegfúvó mestereiről híres Murano-szigetére látogatunk.

20 EUR/fő   

BŐVEBBEN
Olaszország - Trieszt Miramare kastély

Trieszt - Miramare kastély

Olaszország, Trieszt

A Miramare egy hangulatos isztriai fehér márvány épület, mely a Habsburg időkből maradt fenn. A kastélyt Habsburg Miksa és felesége Sarolta belga hercegnő építette a belvárostól alig néhány kilométernyi távolságra a Trieszti-öbölben.

10 EUR/felnőtt (Érvényes: 2021-01-07 - 2022-06-06)  4 EUR/gyermek (Érvényes: 2021-01-07 - 2022-01-07)  

BŐVEBBEN
Gondolázás Velencében

Gondolázás Velencében

Olaszország, Velence

Velence legjellegzetesebb legegyedibb közlekedési eszközét ma már csak kizárólag a turisták használják. Semmilyen más módon nem lehet ennyire ráérezni Velence lényegére, hangulatára. Velencében 12 gondolaállomás (imbarcadero) található.

25 EUR/fő   

BŐVEBBEN
Velencei vacsora egy hangulatos olasz étteremben

Hangulatos vacsora egy olasz étteremben

Olaszország, Velence

Velence nem más, mint a vékony, ropogós pizzákba, olasz tésztákba, kis szendvicskékbe és narancsszínű Aperol spritzekbe burkolt tökéletes csábítás. Velence gasztronómiája hűen tükrözi népe múltját és jellemét.

20 EUR/fő   

BŐVEBBEN

Programjainknál a feltüntetett alap részvételi díj per főre és a programban szereplő alap ellátásra vonatkozik, és az utazás meghirdetett programjában szereplő minden forintban kötelezően fizetendő díjat tartalmaz.
A helyszínen (program függő) valutában illetve egy-egy esetben forintban fizetendő költségeket külön feltüntetjük.
A fentieken felül – igény szerint – fizethető pl. fakultatív programok, belépők, extra étkezések, vízumdíjak, útlemondási biztosítás díj, egyéb választható szolgáltatások az árkalkulációs résznél, illetve az ár nem tartalmazza résznél is feltüntetésre kerülnek. Szállásos programoknál egyedül utazók, vagy egyágyas szobában történő foglalás esetén egyágyas felár kerül felszámításra, melyet az árkalkulációban is megtalálhat.

A teljes részvételi díjat mely már a fent említett választható szolgáltotásokat is tartalmazza, az adott indulási időpont kalkulációjánál tekinteheti meg a Foglalás gombra kattintva.

Velencei Karnevál 4/1 Képek

 • Olaszország utazás - Velencei Karnevál 4/1 - TravelOrigo Utazási Iroda
Velencei Karnevál 4 nap 1 éjszakás utazás busszal
Foglalás