A napfényes Toszkána páratlan csodái | TravelOrigo
Toszkána

A napfényes Toszkána páratlan csodái

5 napos utazás Toszkánában

Utazás: autóbusszal
Időpontok és Árak

A napfényes Toszkána páratlan csodái

5 napos utazás Toszkánában

Utazás: autóbusszal
Sokak szerint Olaszország legkellemesebb tartománya Toszkána: a hegy-völgyekkel rajzolt táj és a patinás emlékekkel átszőtt vidék utánozhatatlan atmoszférával rendelkezik. A történelmi látnivalókon és a mesebeli tájon túl Toszkána legfőbb vonzereje mégis talán azokban a röpke pillanatokban rejlik, melyek csak jönnek és magukkal ragadnak minket egy életen át. 

Programleírás

1. nap - INDULÁS, MONTECATINI TERME

A kora reggeli órákban találkozunk a TravelOrigo autóbuszainál, a foglaláskor megjelölt helyszínen és időpontban, majd innen utazunk Szlovénián keresztül Olaszországba. Este érkezünk a Montecatini környékén elhelyezkedő szálláshelyünkre.

2. nap - FIRENZE

Reggelinket a szállodában fogyasztjuk el, majd vonattal, a toszkán régió kulturális fővárosába, Firenzébe utazunk. Ez a csodaszép város mindmáig megőrizte a reneszánsz kultúra és a művészet ötvözetének egyedülálló atmoszféráját. Lépten-nyomon fenséges épületekbe, építészeti remekekbe és az útikönyvek által mellőzött különlegességekbe botlunk. Gyalogos városnézésünk során megismerkedünk a legfontosabb látnivalókkal és - fakultatív lehetőségként - bemegyünk a világhírű Uffizi képtárba.

Nem feledkezhetünk meg a Firenze kínálta gasztronómia örömökről sem - több fogás is van, amit vétek lenne kihagyni, ha erre jár az ember. Ebédeljünk meg egy hangulatos étteremben, amiből nincsen hiány: 1267 különböző vendéglátóhely között válogathatunk. Bár a pizza őshazája Nápoly, Firenzében számtalan említésre méltó pizzázót is találunk, ahol a verhetetlen olasz pizzákat kóstolhatunk. Este visszautazás vonattal a szálláshelyre.

3. nap - CARRARA, PISA, LUCCA

Reggeli után szabadprogram vagy fakultatív egész napos kirándulás. Először a márványbányájáról híres Carraraba utazunk, ahol egy izgalmas terepjárós kirándulást teszünk a működő bányában.

Következő megállónk Pisa lesz. Városnézésünk folyamán először a Csodák terét tekintjük meg a Keresztelőkápolna, a Dóm és a világszerte híres pisai Ferde torony épületegyüttesével. Ez Olaszország egyik legszebb tere, mely az UNESCO világörökségeinek listáján is szerepel.

Délután Lucca városába utazunk. A középkori hangulatú óváros keskeny utcái autó- és robogómentesek, aranyos kis terein legfeljebb a kerékpárcsengők csilingelése jelentheti a forgalmi zajt. A jellegzetes, szűk utcákon barangolva megtekintjük a Piazza dell’Anfiteatro-t, a város különleges hangulatú terét, a San Martino katedrálist, a város román stílusú templomait és kereskedőházait. 

4. nap - SIENA, SAN GIMIGNANO, VOLTERRA

A reggelit követően a másfél órányira találálható Sienaba utazunk, ahol régen gazdag bankárok építették fel palotáikat. A városban a mai napig tisztán érezhető a középkor hangulata, így a városnézést követően érdemes a szűk utcácskákat is bejárni.

Délután látogatás San Gimignanoba, a "tornyok városába, melynek lenyűgöző és érintetlen városközpontja 1990 óta az UNESCO Világörökségi listáján szerepel. Végül rövid látogatás az alabástrom művészetéről híressé vált etruszk alapítású Volterrában. A középkorban is híres város, Volterra újkori népszerűségét egy tiniregénynek is köszönheti: itt játszódik az Alkonyat-saga Újhold részének kulcsjelenete. Visszaérkezés a szállodába az esti órákban.

5. nap - Hazautazás

Utolsó reggelinket is eltöltjük a szállodában, majd megkezdjük utunkat Magyarország felé, rövid pihenőkkel az éjszakai órákban érkezünk vissza a felszállási helyekre.

A programok sorrendje változhat!

Egyéb tudnivaló

A programok sorrendje változhat!
A szállásról: középkategóriás szállodában Montecatini Terme-ben.
Az elhelyezésről: Kétágyas, saját fürdőszobás szobákban. (Egyágyas és háromágyas szoba igényelhető.)
Az ellátásról: reggelivel vacsora igényelhető


Az alapár tartalmazza:
 • utazás felsőkategóriás autóbusszal
 • csoportkísérő idegenvezető
 • 4 éj szállás reggelivel
 • a helyi magyar nyelvű idegenvezetést


Az alapár nem tartalmazza:
 • VOX készülék (városnézéshez) (kötelező): 2.500 Ft/fő
 • Idegenforgalmi adó (kötelező): 6 Euro/fő
 • Firenzei behajtás, helyi közlekedés (kötelező): 12 EUR/fő
 • Fakultatív vacsora felár (4 vacsora): 14.000 Ft/fő
 • Egyágyas felár: 15.900 Ft/fő
 • Firenze, Sta. Croce templom : 7 €/fő
 • Firenze, Uffizi képtár: 30 €/fő
 • Siena Dóm: 10 €/ fő
 • Fakultatív: Pisa-Lucca-Carrara kirándulás: 40 €/fő + belépőjegyek
 • Pisa Ferde Torony: 19 €/ fő (a feljutás lehetősége a - helyszínen derül ki, a torony szabad kapacitásának függvénye)
 • Pisa, Dóm és Keresztelőkápolna: 7 €/fő
 • Pisa, transzferbusz: 2 €/fő
 • Carrara márványbánya terepjárókkal: 15 €/fő

A belépők ára tájékoztató jellegű, előzetes információ nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák például adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer stb. 

Felhívjuk azon utasaink figyelmét, akik a Uffizi képtárba, illetve a Pisai ferde toronyba szeretnének belépőt venni, hogy fogalási szándékukat előre jelezni szíveskedjenek!

Előleg:
Az előleg az utazást megelőző 40-ik napig a teljes részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő. 40 napon belüli indulási időpont foglalása esetén már csak a teljes részvételi díj megfizetése mellett van lehetősége utazást foglalni


Hátralék:
A hátralék az utazás teljes részvételi díjának 60%-a, mely legkésőbb az utazást megelőző 40-nappal fizetendő.

A napfényes Toszkána páratlan csodái Képek

Loading..
online
Foglalás