A napfényes Toszkána páratlan csodái | TravelOrigo

A napfényes Toszkána páratlan csodái

5 napos utazás Toszkánában

Utazás: autóbusszal
Időpontok és Árak

A napfényes Toszkána páratlan csodái

5 napos utazás Toszkánában

Utazás: autóbusszal

👉 Tudnivalók az EU országaiba való utazáshoz

Az Európai Unió országaiba való utazáshoz egységesen elfogadott a QR-kódot tartalmazó, magyar és angol nyelvű Uniós digitális Covid-igazolvány, vagyis "zöld útlevél” (green pass) szükséges. Az Uniós digitális Covid-igazolvány a megfelelő védettséggel rendelkezők számára nyomtatott és elektronikus formában egyaránt ingyenesen elérhető:
- nyomtatott formában igényelhető a kormányablakoknál,
- ügyfélkapuval rendelkezőknek néhány kattintással letölthető és nyomtatható az eeszt.gov.hu oldalról,
- vagy digitálisan elérhető az EESZT mobilalkalmazáson keresztül.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a kártya formátumú magyar védettségi igazolvány önmagában általánosságban nem elegendő a külföldi utazáshoz, azt a külföldi hatóságok nem minden ország esetében fogadják el.

Az egyes országokra vonatkozó teljes körű és részletes szabályozásokat (pl. elfogadott oltás típusok, stb.) a Konzuli szolgálat oldalán országonként csoportosítva találják, ide kattintva elérhető:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/utazasi-tanacs

Hazautazás Magyarországra: A jelenleg érvényes szabályok szerint közúton, vasúton és vízi úton – állampolgárságtól és a koronavírus elleni védettségtől függetlenül – járványügyi korlátozás nélkül be lehet lépni Magyarország területére Horvátország, Ausztria, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia és Ukrajna területéről, azonban a beutazás egyéb, általános feltételeivel (pl. érvényes úti okmány) rendelkezni kell.

Kérjük, hogy a foglalás és az utazás közötti időben is kísérjék figyelemmel az esetleges változásokat az aktuális szabályozásokat illetően, az ezeknek megfelelő dokumentumok megléte az utasok saját felelőssége.

Sokak szerint Olaszország legkellemesebb tartománya Toszkána: a hegy-völgyekkel rajzolt táj és a patinás emlékekkel átszőtt vidék utánozhatatlan atmoszférával rendelkezik. A történelmi látnivalókon és a mesebeli tájon túl Toszkána legfőbb vonzereje mégis talán azokban a röpke pillanatokban rejlik, melyek csak jönnek és magukkal ragadnak minket egy életen át. 

A napfényes Toszkána páratlan csodái Programleírás

5 nap / 4 éj

1. nap - INDULÁS, MONTECATINI TERME

A kora reggeli órákban találkozunk a TravelOrigo autóbuszainál, a foglaláskor megjelölt helyszínen és időpontban, majd innen utazunk Szlovénián keresztül Olaszországba. Este érkezünk a Montecatini környékén elhelyezkedő szálláshelyünkre.

2. nap - FIRENZE

Reggelinket a szállodában fogyasztjuk el, majd vonattal, a toszkán régió kulturális fővárosába, Firenzébe utazunk. Ez a csodaszép város mindmáig megőrizte a reneszánsz kultúra és a művészet ötvözetének egyedülálló atmoszféráját. Lépten-nyomon fenséges épületekbe, építészeti remekekbe és az útikönyvek által mellőzött különlegességekbe botlunk. Gyalogos városnézésünk során megismerkedünk a legfontosabb látnivalókkal és - fakultatív lehetőségként - bemegyünk a világhírű Uffizi képtárba.

Nem feledkezhetünk meg a Firenze kínálta gasztronómia örömökről sem - több fogás is van, amit vétek lenne kihagyni, ha erre jár az ember. Ebédeljünk meg egy hangulatos étteremben, amiből nincsen hiány: 1267 különböző vendéglátóhely között válogathatunk. Bár a pizza őshazája Nápoly, Firenzében számtalan említésre méltó pizzázót is találunk, ahol a verhetetlen olasz pizzákat kóstolhatunk. Este visszautazás vonattal a szálláshelyre.

3. nap - PISA, CARRARA, LUCCA

Reggeli után szabadprogram Montecatini Terme-ben vagy fakultatív egész napos kirándulás. Először Pisaba megyünk, ahol gyalogos városnézés során fedezzük fel a világörökségi listán szereplő óvárost, Csodák terét Keresztelőkápolnával, Dómmal és a világszerte híres pisai Ferde torony épületeggyüttessel. Ez Olaszország egyik legszebb tere, mely az UNESCO világörökségeinek listáján is szerepel.

Innen a márványról híres Carraraba utazunk, ahol terepjárókkal járunk be egy működő bányát. Mindent elmondanak nekünk a márvány történetéről, bányászatáról és felhasználási lehetőségeiről.

Délután Lucca városába utazunk. A középkori hangulatú óváros keskeny utcáin barangolva megtekintjük a Piazza dell’Anfiteatro-t, a város különleges hangulatú terét, a San Martino katedrálist, a város román stílusú templomait és kereskedőházait. Este visszatérés a szállásra.

4. nap - SIENA, SAN GIMIGNANO, VOLTERRA

A reggelit követően a másfél órányira találálható Sienaba utazunk, ahol régen gazdag bankárok építették fel palotáikat. A városban a mai napig tisztán érezhető a középkor hangulata, így a városnézést követően érdemes a szűk utcácskákat is bejárni.

Délután látogatás San Gimignanoba, a "tornyok városába, melynek lenyűgöző és érintetlen városközpontja 1990 óta az UNESCO Világörökségi listáján szerepel. Végül rövid látogatás az alabástrom művészetéről híressé vált etruszk alapítású Volterrában. A középkorban is híres város, Volterra újkori népszerűségét egy tiniregénynek is köszönheti: itt játszódik az Alkonyat-saga Újhold részének kulcsjelenete. Visszaérkezés a szállodába az esti órákban.

5. nap - Hazautazás

Utolsó reggelinket is eltöltjük a szállodában, majd megkezdjük utunkat Magyarország felé, rövid pihenőkkel az éjszakai órákban érkezünk vissza a felszállási helyekre.

A programok sorrendje változhat!

Egyéb tudnivaló

A programok sorrendje változhat!
A szállásról: középkategóriás szállodában Montecatini Terme-ben.
Az elhelyezésről: Kétágyas, saját fürdőszobás szobákban. (Egyágyas és háromágyas szoba igényelhető.)
Az ellátásról: reggelivel vacsora igényelhető

Választható felszállásihelyek és időpontok

A napfényes Toszkána páratlan csodái felszállási lehetőségek

 • Budapest / 05:00
 • Buda - Budaörsi út / 05:30
 • Székesfehérvár / 06:00
 • Siófok / 06:30
 • Balatonlelle / 07:00
 • Nagykanizsa / 08:00

Az ár tartalmazza:
 • utazás felsőkategóriás autóbusszal
 • csoportkísérő idegenvezető
 • 4 éj szállás reggelivel
 • a helyi magyar nyelvű idegenvezetést
 • VOX készülék városnézéshez


Az ár nem tartalmazza:
 • Idegenforgalmi adó (kötelező): 6 Euro/fő
 • Firenzei behajtás, helyi közlekedés (kötelező): 12 EUR/fő
 • Fakultatív vacsora felár (4 vacsora): 14.000 Ft/fő
 • Egyágyas felár: 15.900 Ft/fő
 • Firenze, Sta. Croce templom : 8 €/fő
 • Firenze, Uffizi képtár: 35 €/fő
 • Siena Dóm: 10 €/ fő
 • Fakultatív: Pisa-Lucca-Carrara kirándulás: 45 €/fő + belépőjegyek
 • Pisa Ferde Torony: 19 €/ fő (a feljutás lehetősége a - helyszínen derül ki, a torony szabad kapacitásának függvénye)
 • Pisa, Dóm és Keresztelőkápolna: 7 €/fő
 • Pisa, transzferbusz: 2 €/fő
 • Carrara márványbánya terepjárókkal: 15 €/fő
 • Utasbiztosítást (ajánlott)

A belépők ára tájékoztató jellegű, előzetes információ nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák például adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer stb. 

Felhívjuk azon utasaink figyelmét, akik a Uffizi képtárba, illetve a Pisai ferde toronyba szeretnének belépőt venni, hogy fogalási szándékukat előre jelezni szíveskedjenek!

Előleg:
Az előleg az utazást megelőző 40-ik napig a teljes részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő. 40 napon belüli indulási időpont foglalása esetén már csak a teljes részvételi díj megfizetése mellett van lehetősége utazást foglalni


Hátralék:
A hátralék az utazás teljes részvételi díjának 60%-a, mely legkésőbb az utazást megelőző 40-nappal fizetendő.

Programjainknál a feltüntetett alap részvételi díj per főre és a programban szereplő alap ellátásra vonatkozik, és az utazás meghirdetett programjában szereplő minden forintban kötelezően fizetendő díjat tartalmaz.
A helyszínen (program függő) valutában illetve egy-egy esetben forintban fizetendő költségeket külön feltüntetjük.
A fentieken felül – igény szerint – fizethető pl. fakultatív programok, belépők, extra étkezések, vízumdíjak, útlemondási biztosítás díj, egyéb választható szolgáltatások az árkalkulációs résznél, illetve az ár nem tartalmazza résznél is feltüntetésre kerülnek. Szállásos programoknál egyedül utazók, vagy egyágyas szobában történő foglalás esetén egyágyas felár kerül felszámításra, melyet az árkalkulációban is megtalálhat.

A teljes részvételi díjat mely már a fent említett választható szolgáltotásokat is tartalmazza, az adott indulási időpont kalkulációjánál tekinteheti meg a Foglalás gombra kattintva.

A napfényes Toszkána páratlan csodái Képek

 • Olaszország utazás - A napfényes Toszkána páratlan csodái - TravelOrigo Utazási Iroda
Toszkána
Foglalás