Hétvége Velencében | TravelOrigo
Utazásid: 214
Figyelem! Irodánk 2023. december 08-án áramszünet miatt zárva tart. Mobilszámainkon elérhetőek vagyunk!

Hétvége Velencében

3 napos utazás busszal Olaszországba

Utazás: autóbusszal
Időpontok és Árak

Hétvége Velencében

3 napos utazás busszal Olaszországba

Utazás: autóbusszal

Pár napos utazás busszal Olaszországba, Velencébe. Gyere velünk egy szuper hétvégére Velencébe! Garantált kikapcsolódást nyújt ez a rövid kiruccanás! Velence városával nem lehet betelni, ez a látnivalókban gazdag különlegesség tulajdonképpen megunhatatlan, mindig tartogat meglepetéseket. Hiába jártunk ott már egyszer, tízszer, vagy akár százszor is, amikor újra megpillantjuk Velencét és Velence látnivalóit, biztosak lehetünk benne, hogy még sok-sok meglepetést tartogat számunkra ez a titokzatos város. A történelmi látnivalókon kívül, kulturális és kulináris élményekben is gazdag ez a csodás észak-olasz város!Ajánlatot kérek!

Programhossz: 3 nap / 2 éj

Budapest - Trieszt - Velence

Indulás Velencébe busszal, a kora reggeli órákban, a kiválasztott indulásnak megfelelő helyszínen és időpontban. Útközben megtekintjük Trieszt mellett a Miramare-kastélyt. A kastély a tragikus sorsú Ferenc Miksa nevével és később Sissi legendájával is szorosan egybefonódott. Továbbutazás, majd a szállás elfoglalása az esti órákban.

Velence

Megérkezés Olaszországba,  Punta Sabbioni kikötőjébe, ahonnan külön hajóval kezdjük meg szigettúránkat. A hajón idegenvezetőnk bemutatja Velence híres lagúnavilágát, valamint az érintett szigeteket.

Először Burano szigetén szállunk ki. A csipkéjéről és színes házairól híres szigeten lesz időnk gyönyörködni a kézzel vert buranói csipkékben, esetleg megreggelizni egy hangulatos öbölben. 

Majd áthajózunk Murano szigetére, ahol egy üvegműhelyben megtekinthetjük, hogyan dolgozik egy üvegmester. Nagyon nagy élmény látni, hogy a nagymúltú muránói üveg egy izzón folyó anyagból miként formálódik percek alatt csodálatos lóvá vagy virággá. Az üvegműhelyben sok érdekességet hallhatunk az üvegkészítés fortélyairól, Murano jellegzetességéről. 

Utunkat a tengeren hajózva folytatjuk. Szigettúránk végeztével kora délután kikötünk Velencében, a Szent Márk tér közelében. Ezt követően mindenki szabadon használhatja fel az idejét, vagy részt vehet további fakultatív programjainkon.

Igény szerint lehetőség van Velence különleges világában, lagúnáiban gondolázni. 

Este visszahajózunk a buszhoz, majd visszatérünk a szállásra.

Velence - Postojna - Budapest

Reggeli után elhagyjuk Velence városát. Hazafelé látogatást tehetünk Postojna csodálatos cseppkőbarlangjában. 

A barlangi élmény után lehetőségünk lesz megtekinteni a mintegy 20 perc buszozással elérhető Predjama várát kívülről, amely festői látványként tárul elénk különleges, barlangba épített épületszárnyával.

Visszaérkezés a kiindulási helyre a késő esti órákban.


A programváltoztatás jogát fenttartjuk!
Egyéb tudnivaló

Szállás: Jesolo vagy Noventa di Piave környékén 3*-os szállodában.
Elhelyezés: két-háromágyas szobákban (egyágyas szoba felár ellenében)


Az ár tartalmazza:
 • utazás felsőkategóriás autóbusszal
 • 2 éj szállás középkategóriás szálláshelyen Jesolo vagy Noventa di Piave környékén
 • reggeli
 • Csoportkísérő idegenvezető
 • Informatív városnézésAz ár nem tartalmazza:
 • Egyágyas felár: 28.000 Ft
 • Hajójegy Velencébe retúr : 35 EUR*
 • Behajtási illeték + parkolás + városi belépő (kötelező):  15 EUR*
 • Idegenforgalmi adó: 8 EUR*
 • Miramare kastély: 12 EUR
 • Fakultatív Murano-Burano szigettúra: 25 EUR
 • Fakultatív gondolázás: 30 EUR
 • Fakultatív vacsora a szálláson: 50 EUR
 • Postojnai barlang: 36 EUR + 4 EUR audioguide
 • EUB utas- és útlemondási biztosítás *


FONTOS:
A belépők ára tájékoztató jellegű, előzetes információ nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák például adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer stb.

Az esetleges határellenőrzésre számítva kérjük győződjenek meg utazási okmányaik érvényességéről.

Útközbeni felszállók figyelmébe: Az útközbeni felszállást választók figyelmét felhívjuk arra, hogy az autóbusz visszafelé úton legtöbb esetben a másik oldalon lévő pihenőben fog megállni! Az autópályán történő átkelés felüljáró hiányában nem megoldható, tehát kérjék meg egy ismerősüket, hogy vegye fel Önöket a másik oldalon.

Kérjük, hogy szíveskedjenek a pontos összeggel fizetni, mert nagyobb címlet esetén probléma adódhat a visszaadásból.

Fakultatív programok
Burano - Murano szigettúra

Szigettúra (Murano és Burano) - Itt kell előre jelezni!

Olaszország, Velence

Külön hajóval kezdjük meg fakultatív szigettúránkat. A hajón idegenvezetőnk mutatja be Velence híres lagúnavilágát, valamint az érintett szigeteket. Első kiszállásunk Burano szigetén lesz, ahol a csipkéjéről és színes házairól híres szigeten lesz időnk gyönyörködni a kézzel vert buránói csipkékben, esetleg megreggelizni egy hangulatos öbölben. Majd áthajózunk Murano szigetére, ahol egy üvegműhelyben a szemünk láttára készíti el az üvegmester becses portékáját. Nagyon nagy élmény látni, hogy a nagy múltú muránói üveg egy izzón folyó anyagból miként formálódik percek alatt csodálatos kehellyé, vagy figurává. Az üvegműhelyben sok érdekességet hallhatunk az üvegkészítés fortélyairól, Muránó jellegzetességéről. Utunkat a tengeren hajózva folytatjuk. Szigettúránk végeztével kora délután kikötünk Velencében, a Szent Márk tér közelében.

25 EUR/fő   

Olaszország - Trieszt Miramare kastély

Trieszt - Miramare kastély látogatás egyénileg

Olaszország, Trieszt

A Miramare egy hangulatos isztriai fehér márvány épület, mely a Habsburg időkből maradt fenn. A kastélyt Habsburg Miksa és felesége Sarolta belga hercegnő építette a belvárostól alig néhány kilométernyi távolságra a Trieszti-öbölben.  A 19. századi romantikus kastély sok mindent átélt, éveken át nyaralt az osztrák riviérán a Habsburg hercegi pár, itt fogadta Miksa 1864 április 10-én a mexikói küldöttséget, amely felkérte őt országuk császárává. Erzsébet királyné, Sissi is több alkalommal tett látogatást a Miramare kastélyban.  A kastélyban jelenleg múzeum működik, minden szoba az eredeti 19. század közepéből származó díszekkel, tárgyakkal, bútorokkal van berendezve. A terjedelmes, 22 hektáros tengerparti parkot maga Miksa főherceg tervezte. A kopár kőszirtet, amelyre épült, számos trópusi növénnyel telepítették be.

13 EUR/felnőtt   10 EUR/gyermek   

Gondolázás Velencében

Gondolázás Velencében

Olaszország, Velence

Mielőtt a hidakat megépítették, a gondola nélkülözhetetlen közlekedési és szállítási eszköz volt Velencében. Velence legjellegzetesebb legegyedibb közlekedési eszközét ma már csak kizárólag a turisták használják. Semmilyen más módon nem lehet ennyire ráérezni Velence lényegére, hangulatára. Velencében 12 gondolaállomás (imbarcadero) található. A legnagyobb a Szent Márk téren, de Akadémia hid lábánál, Rialtó hídnál, az vasútállomásnál, és a Piazzale Románál is beülhetünk egy gondolába. A gondolások általában ugyan azon a helyen állomásoznak egész életükben.
Minimális létszám 5 fő! Időtartam: kb 30-35 perc Nem privát túra. A hajóban 6 utas ül egy időben, és a gondolákat 6 főnként tudjuk indítani.
Ár: EUR 30 /fő Gyermekeknek nincs külön tarifa, felnőtt áron utazhatnak .
6 éves kor alatt is minden gyermeknek ülnie kell a hajóban külön ülésen. Privát gondolázásra is van lehetőség, kérem érdeklődjön irodánkban!

30 EUR/fő   

Postojnai cseppkőbarlang

Szlovénia, Postojna

Az audio guideért a helyszínen további 3,5 EUR fizetendő fejenként!

36 EUR/felnőtt   

Hétvége Velencében

 • Hétvége Velencében - Miramare kastély
 • Hétvége Velencében - Miramare kastély
 • Hétvége Velencében - Miramare kastély
 • Hétvége Velencében - Miramare kastély
 • Hétvége Velencében
 • Hétvége Velencében
 • Hétvége Velencében
 • Hétvége Velencében
 • Hétvége Velencében
 • Hétvége Velencében
 • Hétvége Velencében
 • Hétvége Velencében
 • Hétvége Velencében - Burano
 • Hétvége Velencében - Postojna
 • Hétvége Velencében - Postojna
 • Hétvége Velencében - Postojna
 • Hétvége Velencében - Postojna
Programjainknál a feltüntetett alap részvételi díj per főre és a programban szereplő alap ellátásra vonatkozik, és az utazás meghirdetett programjában szereplő minden forintban kötelezően fizetendő díjat tartalmaz.
A helyszínen (program függő) valutában illetve egy-egy esetben forintban fizetendő költségeket külön feltüntetjük.
A fentieken felül – igény szerint – fizethető pl. fakultatív programok, belépők, extra étkezések, vízumdíjak, útlemondási biztosítás díj, egyéb választható szolgáltatások az árkalkulációs résznél, illetve az ár nem tartalmazza résznél is feltüntetésre kerülnek. Szállásos programoknál egyedül utazók, vagy egyágyas szobában történő foglalás esetén egyágyas felár kerül felszámításra, melyet az árkalkulációban is megtalálhat.

A teljes részvételi díjat mely már a fent említett választható szolgáltotásokat is tartalmazza, az adott indulási időpont kalkulációjánál tekinteheti meg a Foglalás gombra kattintva.
Foglalás