A Tátra természeti kincsei | TravelOrigo

A Tátra természeti kincsei

1 napos természetjárás Szlovákiában

Utazás: autóbusszal
Időpontok és Árak
Programjainknál a feltüntetett alap részvételi díj per főre és a programban szereplő alap ellátásra vonatkozik, és az utazás meghirdetett programjában szereplő minden forintban kötelezően fizetendő díjat tartalmaz.
A helyszínen (program függő) valutában illetve egy-egy esetben forintban fizetendő költségeket külön feltüntetjük.
A fentieken felül – igény szerint – fizethető pl. fakultatív programok, belépők, extra étkezések, vízumdíjak, útlemondási biztosítás díj, egyéb választható szolgáltatások az árkalkulációs résznél, illetve az ár nem tartalmazza résznél is feltüntetésre kerülnek. Szállásos programoknál egyedül utazók, vagy egyágyas szobában történő foglalás esetén egyágyas felár kerül felszámításra, melyet az árkalkulációban is megtalálhat.

A teljes részvételi díjat mely már a fent említett választható szolgáltotásokat is tartalmazza, az adott indulási időpont kalkulációjánál tekinteheti meg a Foglalás gombra kattintva.

A Tátra természeti kincsei

1 napos természetjárás Szlovákiában

Utazás: autóbusszal

👉 Így utazhatunk Szlovákiába

2021. 06. 09- től Magyarország állampolgárai korlátozás (teszt-, karantén kötelezettség) nélkül léphetnek be Szlovákiába az oltási igazolások/védettségi igazolvány kölcsönös elismeréséről szóló, kétoldalú megállapodás értelmében, amennyiben rendelkeznek az oltottságot igazoló, magyar illetékes hatóság által kiállított érvényes védettségi igazolvánnyal és az oltóanyag típusát és valamennyi oltás dátumát rögzítő oltási igazolással, ugyanakkor legkésőbb a határon regisztrálni szükséges a https://korona.gov.sk/ehranica/ weboldalon. A védettségi igazolvány és az oltási igazolás birtokában mindazokat a szolgáltatásokat és kedvezményeket igénybe vehetik, amelyek a szlovák oltási igazolással elérhetők.

Szlovákia és Magyarországon az egymás országában használt oltóanyagokkal történt oltást elfogadja. A Szlovák Közegészségügyi Hivatal hatályos, 212/2012. sz. rendeletében foglaltak alapján az mRNS-alapú oltóanyaggal (Pfizer, Moderna) történt második oltástól eltelt 14 nap, a vektor-alapú oltóanyaggal (AstraZeneca, Johnson & Johnson, Sputnyik V) és a Sinopharmmal történt első oltástól eltelt 28 nap után lehet regisztrációs és karanténkötelezettség nélkül Szlovákiába belépni.

A védettségi igazolvánnyal és oltási igazolással rendelkező személyeket kísérő 18 évnél fiatalabb kiskorúak hasonlóan korlátozás nélkül utazhatnak be Szlovákiába, s mindazokat a szabadságokat élvezhetik, mint a védettségi igazolvánnyal utazó személyek.

Ez a kirándulásunk kristálytiszta vizű tátrai tavakkal ismertet meg bennünket. A világon a legkisebb magashegység csúcsainak látványát, a friss, erdei levegőt, a nyugalmat és a természet közelségét élvezhetjük itt.Programleírás

1. nap - Budapest - Szlovákia, Tátra - Budapest

Indulás korán reggel a megadott felszállási helyekről, 3-4 óránként pihenőkkel folyamatos utazás Magas-Tátrába, mely Szlovákia elsőszámú kirándulóhelye.  Csorba-tó település parkolójától kezdődik a túra a Poprádi-tóhoz, mely oda-vissza kb.11,5 km, kb.300 méter szintkülönbséggel. Először hatalmas fenyveserdőben, egy keskeny erdei ösvényen haladva fokozatosan emelkedéssel érünk el egy nyeregbe, ahol hirtelen kitárul előttünk a völgy, s megpillantjuk a Menguszfalvi-völgyet övező impozáns, hófödte csúcsok lenyűgöző világát. Itt a meredek hegyoldal lavinaveszélyes részeit elkerülő zöld jelzésű ösvényre térünk át, mely ismét fenyvesek sűrűjében hullámzik, míg elérünk a Poprádi-tó partjára (1500 méter). Innen előbb rövid kitérőt tehetünk még a közeli Szimbólikus temetőbe, majd a Poprádi-tavi menedékházba betérve pihenés, egy erőt adó ital következhet. Végül a már megismert útvonalon visszatúrázunk a Csorba-tóhoz.

Innen a romantikus Deményfalvi völgybe vesszük az irányt, ahol a vadregényes Vebnici–tó található, ahol lehetőségük van ebédelni.

Hazautazás a délutáni órákban, útközben elhaladunk a gyönyörű Liptói víztározó mellett.

Érkezés Budapestre várhatóan a késő esti órákban.

A túrához hegymászótudásra nincs szükség, ám túrázási tapasztalatot, sportos erőnlétet, jó kondíciót feltételez.  

Átlagos középhegységi időjárásra kell számítanunk. Nyáron is bármikor előfordulhat eső vagy hirtelen zápor, ezért különösen fontos a vízálló ruházat. Napközben 15-25 fok közötti hőmérséklet várható, ami természetesen a tengerszint feletti magasság, aktuális időjárási frontok függvényében változhat. Kis hátizsák (mindazon felszereléssel, vízzel, elemózsiával, amit a napi túrára magunkkal viszünk), lehetőleg vízálló túrabakancs, kamásli, túraöltözet, jó esőruha, meleg ruha, egészségügyi ragtapasz, naptej, UV-szűrős napszemüveg, fejfedő ajánlott. 
A gyengébb térdízületek kímélése érdekében jó hasznát vehetik egy sport térdvédőnek vagy fáslinak, valamint a túrabotnak!

Útleírás

Az alapár tartalmazza:
  • Utazás felsőkategóriás autóbusszal
  • Csoportkísérő idegenvezető


Az alapár nem tartalmazza:
  • Szlovák Tátra belépő: 5 EUR
  • Utasbiztosítás díját: 390 Ft/fő


A belépő a buszon fizetendő. 

A Tátra természeti kincsei Képek

  • Szlovákia utazás - A Tátra természeti kincsei - TravelOrigo Utazási Iroda
Foglalás