Pozsonyi kirándulás, Schloss Hof és csokigyár látogatás | TravelOrigo
Utazásid: 100
Figyelem! Irodánk 2023. december 08-án áramszünet miatt zárva tart. Mobilszámainkon elérhetőek vagyunk!

Pozsonyi kirándulás, Schloss Hof és csokigyár látogatás

1 napos kirándulás Pozsonyba és a Schloss Hof-hoz csokigyár látogatással

Utazás: autóbusszal
Időpontok és Árak

Pozsonyi kirándulás, Schloss Hof és csokigyár látogatás

1 napos kirándulás Pozsonyba és a Schloss Hof-hoz csokigyár látogatással

Utazás: autóbusszal
Tartson velünk a Pozsonyi kirándulás, Schloss Hof és csokigyár látogatással utazásra! A kiutazás busszal történik. Az utazás időtartama 1 nap nonstop utazással. 

Ajánlatot kérek!

Programhossz: 1 nap

1. nap - Budapest - Schloss Hof - Kitsee - Pozsony - Budapest

KORA REGGEL: INDULÁS Indulás a foglaláskor megadott helyszínről és időpontban és meg sem állunk alső úti célunkig, a Schloss Hof-i kastélyig.


DÉLELŐTT: SCHLOSS HOF, KITTSEE A délelőtt folyamán megérkezünk Ausztria legnagyobb vidéki kastélyához, a Schloss Hof-hoz, ami Alsó-Ausztria keleti részén, több mint 50 hektáron terül el. A kastélyt és a hozzá tartozó hatalmas parkot a 18. században Johann Lucas von Hildebrandt tervei alapján építették, Savoyai Jenő herceg reprezentatív vidéki és vadászszékhelyeként. A főúri lakóépületből, a művészien kialakított teraszos kertből és az idilli majorságból álló épületegyüttest páratlan szépsége Mária Terézia figyelmét sem kerülte el, aki családjával együtt minden évben a tavaszi és késő őszi hónapok között sok-sok hetet töltött itt, hogy "mentesítse a lelkét az uralkodás terhétől". A Hof-i kastély hét teraszon kialakított gyönyörű barokk kertje szezononként és évente mindig új színekben és új formában pompázik, emellett számtalan látnivalót is rejt. Majorsága kézműves műhelyeket és a régi osztrák háziállatokat mutat be, sétalugasok és impozáns kutak keresztezik egymást, míg színes kavics és elegáns virágágyások kombinációjával kialakított íves ornamentikában gyönyörködhetünk. Emellett kocsikázási lehetőség, élményjátszótér és állatkert nyújt felejthetetlen élményt minden korosztály számára. Az állatkertben bivalyok, őzikék, fehér púpos tevék és fehér szamarak is vannak. Miután körbenéztünk a kastélyban és a kertben is, Hofból Pozsony felé indulunk tovább, útközben viszont még betérünk a Hauswirth család tulajdonában álló csokoládégyárba, Kittseeben. Itt lehetőségünk lesz csokikóstolásra és természetesen vásárlásra is.


KORA DÉLUTÁN: POZSONY Rövid utazás után meg is érkezünk Pozsonyba, ahol idegenvezetőnk segítségével ismerkedünk meg a várossal. Pozsonyban közel 300 éven keresztül tartották a magyar királyok koronázási ünnepségeit. A busz rövid időre megáll a vár mellett, ahonnan gyönyörködhetünk az óváros panorámájában. Ezután gyalogos séta következik az óvároson keresztül a Szent Márton székesegyház, a Mihály-kapu, Közép-Európa legrégibb egyetemének épülete, az Academia Istropolitana, a Fő tér, a Prímás Palota, a különböző méretű ám egyaránt lenyűgöző templomok, a főnemesek palotái és Szlovák Nemzeti Színház érintésével. Az Óváros központi részén elhelyezkedő Fő tér a város társasági életének központja, több forgalmas sétálóutca is itt fut össze. A hangulatos sétateret barokk, klasszicista és szecessziós épületek övezik, jó időben teraszos vendéglátóhelyek sorjáznak az épületek aljában. A városnézés után szabadprogram keretén belül lehetőség nyílik vásárlásra, illetve érdemes felfedezni a szlovákok kínálta kulináris örömöket: sztrapacskázzunk egyet az egyik helyi vendéglőben, amit kellemes, házi főzésű szlovák sörökkel öblíthetünk le. Emellett keressünk fel párat a több szellemes, hétköznapi jelenetes köztéri szoborból - például a csatornanyílásból kinéző emberke - és fotózkodjunk a mutatós szökőkutaknál.


KÉSŐ DÉLUTÁN: HAZAINDULÁS A késő délutáni órákban találkozunk újra, majd elindulunk haza. A felszállási helyekre a késő esti órákban érkezünk meg.


A programváltoztatás jogát fenttartjuk!

Az ár tartalmazza:
 • Felsőkategóriás autóbusz
 • Csoportkísérő idegenvezető
 • informatív városnézés helyi idegenvezetővel


Az ár nem tartalmazza:
 • biztosítás
 • Schlosshof belépőjegy a kastélyba: F: 20 EUR
 • fizetendő: pozsonyi városnézés díja helyi idegenvezetővel, valamint városi belépő díja: 5 €/fő (buszon fizetendő)

A belépők ára tájékoztató jellegű, előzetes információ nélkül módosulhatnak!FONTOS:
A belépők ára tájékoztató jellegű, előzetes információ nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák például adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer stb.

Az esetleges határellenőrzésre számítva kérjük győződjenek meg utazási okmányaik érvényességéről.

Útközbeni felszállók figyelmébe: Az útközbeni felszállást választók figyelmét felhívjuk arra, hogy az autóbusz visszafelé úton legtöbb esetben a másik oldalon lévő pihenőben fog megállni! Az autópályán történő átkelés felüljáró hiányában nem megoldható, tehát kérjék meg egy ismerősüket, hogy vegye fel Önöket a másik oldalon.

Kérjük, hogy szíveskedjenek a pontos összeggel fizetni, mert nagyobb címlet esetén probléma adódhat a visszaadásból.

Pozsonyi kirándulás, Schloss Hof és csokigyár látogatás

 • Pozsonyi kirándulás, Schloss Hof és csokigyár látogatás - kép 1
 • Pozsonyi kirándulás, Schloss Hof és csokigyár látogatás - kép 2
 • Pozsonyi kirándulás, Schloss Hof és csokigyár látogatás - kép 3
 • Pozsonyi kirándulás, Schloss Hof és csokigyár látogatás - kép 4
 • Pozsonyi kirándulás, Schloss Hof és csokigyár látogatás - kép 5
 • Pozsonyi kirándulás, Schloss Hof és csokigyár látogatás - kép 6
 • Pozsonyi kirándulás, Schloss Hof és csokigyár látogatás - kép 7
 • Pozsonyi kirándulás, Schloss Hof és csokigyár látogatás - kép 8
 • Pozsonyi kirándulás, Schloss Hof és csokigyár látogatás - kép 9
 • Pozsonyi kirándulás, Schloss Hof és csokigyár látogatás - kép 10
 • Pozsonyi kirándulás, Schloss Hof és csokigyár látogatás - kép 11
 • Pozsonyi kirándulás, Schloss Hof és csokigyár látogatás - kép 12
 • Pozsonyi kirándulás, Schloss Hof és csokigyár látogatás - kép 13
 • Pozsonyi kirándulás, Schloss Hof és csokigyár látogatás - kép 14
 • Pozsonyi kirándulás, Schloss Hof és csokigyár látogatás - kép 15
 • Pozsonyi kirándulás, Schloss Hof és csokigyár látogatás - kép 16
 • Pozsonyi kirándulás, Schloss Hof és csokigyár látogatás - kép 17
Programjainknál a feltüntetett alap részvételi díj per főre és a programban szereplő alap ellátásra vonatkozik, és az utazás meghirdetett programjában szereplő minden forintban kötelezően fizetendő díjat tartalmaz.
A helyszínen (program függő) valutában illetve egy-egy esetben forintban fizetendő költségeket külön feltüntetjük.
A fentieken felül – igény szerint – fizethető pl. fakultatív programok, belépők, extra étkezések, vízumdíjak, útlemondási biztosítás díj, egyéb választható szolgáltatások az árkalkulációs résznél, illetve az ár nem tartalmazza résznél is feltüntetésre kerülnek. Szállásos programoknál egyedül utazók, vagy egyágyas szobában történő foglalás esetén egyágyas felár kerül felszámításra, melyet az árkalkulációban is megtalálhat.

A teljes részvételi díjat mely már a fent említett választható szolgáltotásokat is tartalmazza, az adott indulási időpont kalkulációjánál tekinteheti meg a Foglalás gombra kattintva.
Foglalás