Barangolás a Felső-Tisza-vidéken | TravelOrigo

Barangolás a Felső-Tisza-vidéken

1 napos belföldi utazás autóbusszal

Utazás: autóbusszal
SZÉP-kártyával is fizethető!
SZÉP-kártyás fizetés irodánkban kizárólag személyes befizetés esetén lehetséges OTP, K&H és MKB szolgáltatók által kibocsátott SZÉP-kártyával. A jogszabályoknak megfelelően csak teljes egészében belföldi úti célokat magába foglaló utazásokra tudunk SZÉP-kártyás befizetési lehetőséget biztosítani bármely alszámláról.
Időpontok és Árak
Programjainknál a feltüntetett alap részvételi díj per főre és a programban szereplő alap ellátásra vonatkozik, és az utazás meghirdetett programjában szereplő minden forintban kötelezően fizetendő díjat tartalmaz.
A helyszínen (program függő) valutában illetve egy-egy esetben forintban fizetendő költségeket külön feltüntetjük.
A fentieken felül – igény szerint – fizethető pl. fakultatív programok, belépők, extra étkezések, vízumdíjak, útlemondási biztosítás díj, egyéb választható szolgáltatások az árkalkulációs résznél, illetve az ár nem tartalmazza résznél is feltüntetésre kerülnek. Szállásos programoknál egyedül utazók, vagy egyágyas szobában történő foglalás esetén egyágyas felár kerül felszámításra, melyet az árkalkulációban is megtalálhat.

A teljes részvételi díjat mely már a fent említett választható szolgáltotásokat is tartalmazza, az adott indulási időpont kalkulációjánál tekinteheti meg a Foglalás gombra kattintva.

Barangolás a Felső-Tisza-vidéken

1 napos belföldi utazás autóbusszal

Utazás: autóbusszal
SZÉP-kártyával is fizethető!
SZÉP-kártyás fizetés irodánkban kizárólag személyes befizetés esetén lehetséges OTP, K&H és MKB szolgáltatók által kibocsátott SZÉP-kártyával. A jogszabályoknak megfelelően csak teljes egészében belföldi úti célokat magába foglaló utazásokra tudunk SZÉP-kártyás befizetési lehetőséget biztosítani bármely alszámláról.

Hazánk északnyugati csücskében szinte minden falu és kisváros büszkélkedhet valamivel: legnagyobb költőink, íróink szülőhelyei és sírjai, különleges néprajzi és ipartörténeti érdekességek, vagy éppen étel- és italkülönlegességek várják az ide látogatókat. Fedezzük fel Szabolcs, Szatmár és Bereg vidékének szépségeit és különlegességeit egy fejelthetetlen egynapos belföldi barangolás keretében!Programleírás

1. nap - TÚRISTVÁNDI, SZATMÁRCSEKE, CSARODA, TÁKOS, VÁSÁROSNAMÉNY, VAJA

KORA REGGEL: TALÁLKOZÓ

Idegenvezetőnk a TravelOrigo autóbuszánál várja a csoportot a választott felszállási helyen és időpontban. Felszállás után megkezdjük utunkat Magyarország északkeleti csücske felé. Egy rövid mosdószünettel megszakított utazásunk közben ismerkedünk a tájjal és úticélunkkal.


DÉLELŐTT: TÚRISTVÁNDI, SZATMÁRCSEKE

Délelőtt érkezünk meg a Felső-Tisza vidéken elhelyezkedő Túristvándiba, ahol az egész Európában egyedülálló méretű és felépítésű vízimalmot tekintjük meg. A 18. századból származó malom három, egyenként több mint 6 méter átmérűjű kerékkel rendelkezik. Miután megismerkedtünk a vízimalom történetével és működésével, folytatjuk utunkat Szatmárcsekére, ahol a híres "csónakos" fejfás temetőt és nemzeti himnuszunk szerzőjének, Kölcsey Ferencnek a sírját tekintjük meg. Következő állomásunkon a messzeföldön híres szatmári szilvapálinkával ismerkedünk egy kóstoló keretében. A helyi kedvező mikroklímának köszönhetően évszázadok óta egyedi zamattal termő szilva, a helyi pálinkafőző hagyomány és a csak helyben alkalmazható védjegy a garancia a különleges ital minőségére. Természetesen vásárlásra is lehetőségünk nyílik pálinka- és élekvárkülönlegességekből.


DÉLUTÁN: CSARODA, TÁKOS, VÁSÁROSNAMÉNY, VAJA

Gazdag programunk következő részében az egykori Bereg vármegye emlékeivel ismerkedünk. A beregi vármegyei gyűlések helyszíne, Csaroda igazi különlegességet rejt: a Csarona-patak által körbeölelt kis dombon magasodó református templom egyik érdekessége, hogy benne egyszerre tekinthetjük meg a 14. századi apostolokat ábrázoló freskókat és a 17. századi református népi falfestést. Következő megállónk Tákos, ahol a "Mezítlábas Notre Dame", melyről azt tartják, hogy "a nép emelte magának fából és sárból", Mária terézia rendelkezései szerint ugyanis a reformátusok nem építhettek templomot kőből és téglából. Vásárosnaménybe, a "Bereg fővárosába" látogatunk, ahol a Beregi Múzeum számos érdekességet mesél el a vidékről. Programunk zárásaként a Vay várkastélyba látogatunk, mely Szabolcs-Szatmár-Bereg megye egyik legértékesebb műemléke. Az eredetileg reneszánsz családi várkastély nagytermének mennyezetfreskója a Honfoglalás 1000. évfordulójára készült páratlan művészettörténeti érték.


KORA ESTE: HAZAINDULÁS

A kastély megtekintése után hazaindulunk, Budapestre a késő esti órákban érkezünk vissza.

Egyéb tudnivaló

FONTOS:

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák például adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer stb.


Útközbeni felszállók figyelmébe: Az útközbeni felszállást választók figyelmét felhívjuk arra, hogy az autóbusz visszafelé úton legtöbb esetben a másik oldalon lévő pihenőben fog megállni! Az autópályán történő átkelés felüljáró hiányában nem megoldható, tehát kérjék meg egy ismerősüket, hogy vegye fel Önöket a másik oldalon.


Kérjük, hogy szíveskedjenek a pontos összeggel fizetni, mert nagyobb címlet esetén probléma adódhat a visszaadásból. A programváltoztatás jogát fenntartjuk! *


A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.


Az alapár tartalmazza:
  • Utazás felsőkategóriás autóbusszal
  • Csoportkísérő idegenvezető 


Az alapár nem tartalmazza:
  • Túristvándi vízimalom: 300 Ft/fő
  • Csarodai templom: 400 Ft/fő
  • Tákosi templom: 500 Ft/fő
  • Beregi Múzeum: felnőtt 800 Ft/fő, 62 év felett 500 Ft/fő
  • Vay Várkastély: 1100 Ft/fő Pálinkakóstoló program: kb. 1500 Ft/fő
  • Adminisztrációs díjat: 1.000 Ft/fő
  • Üléshelyfelár: 1.500 Ft/fő

Barangolás a Felső-Tisza-vidéken Képek

  • Magyarország utazás - Barangolás a Felső-Tisza-vidéken - TravelOrigo Utazási Iroda
Foglalás