Észak-Itália gyöngyszemei | TravelOrigo
Észak-Itália gyöngyszemei 4 nap / 3 éjszaka

Észak-Itália gyöngyszemei

4 napos buszos utazás a Velencétől a Garda-tóig

Utazás: autóbusszal
Időpontok és Árak

Észak-Itália gyöngyszemei

4 napos buszos utazás a Velencétől a Garda-tóig

Utazás: autóbusszal

Talán nem is kell hosszan ecsetelni, miért tökéletes úti cél Olaszország egy utazni vágyó számára. Az ország adottságainak és kultúrájának köszönhetően minden megtalálható itt, amiért érdemes lehet elindulni: történelmi emlékek, kulturális kikapcsolódás, gyönyörű építészeti remekek, barátságos városkák és nyüzsgő metropoliszok, remek gasztronómia és egyedülálló természeti szépségek.

Ezen belül is kiemelkedik az észak-olaszországi régió, mely elsőként földrajzi sokszínűségével vonzza látogatóit: a táj Alpesi hegyekkel és napsütötte partvidékekkel egyaránt kecsegtet. A térség városai és tartományai kulináris élvezetek és kulturális értékek sokaságát kínálják, valamint a régió gazdagságának köszönhetően elegáns üzletei bevásárlásra is lehetőséget nyújtanak. Ha egy zseniális bort kóstolna meg, vagy beülne egy világszínvonalú étterembe, esetleg bejárna egy ősi várat, katedrálist vagy templomot - Észak-Olaszország élményekkel teli utazást kínál mindenki számára, aki tartalommal teli kikapcsolódást tervez Itáliában.

Kirándulásunk során Olaszország festői tájain járva a vízen úszó várost, Velencét, a tilalmak városaként is ismert Padovát, a lélegzetelállító Garda-tó partján Sirmione-t és a hősszerelmesek városát, Veronát fogjuk felkeresni.Programleírás

1. nap - Budapest - Olaszország - Trieszt - Jesolo

A foglalás során megjelölt felszállási helyszínről és időpontban indulunk el a TravelOrigo autóbuszaival, a reggeli órákban. Rövid megállókat tartva folyamatosan utazunk Olaszország felé. Idegenvezetőink betekintést nyújtanak a lagúna-világ titkaiba, érdekességekről és emlékezetes történetekről mesélnek majd, tájékoztatást adnak az izgalmas 4 nap programjáról.

Útközben megtekintjük Trieszt mellett a Miramare-kastélyt. A kastély a tragikus sorsú Ferenc Miksa nevével és később Sisi legendájával is szorosan egybefonódott. Továbbutazás a szálláshelyig, a szállás elfoglalása az esti órákban. Vacsora a szálláson.

2. nap - Olaszország - Velence, Murano, Burano

Megérkezés Punta Sabbioni-ba, ahol hajóra szállunk. Első kiszállásunk Burano szigetén lesz, ahol a csipkéjéről és színes házairól híres szigeten lesz időnk gyönyörködni a kézzel vert buranói csipkékben, esetleg megreggelizni egy hangulatos öbölben.

Majd áthajózunk Murano szigetére, ahol egy üvegműhelyben a szemünk láttára készíti el az üvegmester becses portékáját. Nagyon nagy élmény látni, hogy a nagy múltú muránói üveg egy izzón folyó anyagból miként formálódik percek alatt csodálatos kehellyé, vagy figurává. Az üvegműhelyben sok érdekességet hallhatunk az üvegkészítés fortélyairól, Murano jellegzetességéről.

Utunkat a tengeren hajózva folytatjuk. Szigettúránk végeztével kora délután kikötünk Velencében, a Szent Márk tér közelében. Innentől mindenki szabadon használhatja fel az idejét, vagy részt vehet további fakultatív programjainkon.

Igény szerint lehetőség van Velence különleges világában gondolázni (25 EUR/fő).

Este visszahajózunk a buszhoz, majd visszatérünk a szállásra, vacsora.

Figyelem: Pünkösdkor induló utazáskor lehetőségünk lesz megnézni a pünkösdi hajósfelvonulást a Canal Grande-n. A Vogalonga idején több ezer kisebb-nagyobb hajó, csónak vonul fel Velencében.

3. nap - Olaszország - Verona - Sirmione (fakultatív program: 35 EUR / fő)

Reggelit követően szabadprogram vagy irány Verona, fakultatív program keretében (35 EUR) a kétségtelenül egyik legszebb olasz város, melyet számos történelmi emlék ellenére Shakespeare híres tragédiája a Rómeó és Júlia tette ismertté. 

Mi is meglátogatjuk a Casa di Giulietta, a Capuleték házát, melynek udvarán Júlia erkélye és szobra látható.

A csodás ősi város történelmi központja 2000-ben felkerült az UNESCO világörökségeket tartalmazó listájára. Régi várak, kastélyok, paloták mentén járunk és megnézzük az Adige folyó feletti híres hídat.

A legismertebb és leglátogatottabb történelmi épület a hatalmas amfiteátrum az 1. évszázadból, az egyik legjobb állapotban fennmaradt római Aréna.

Itt fejezzük be közös sétánkat és kezdetét veszi a rövid szabad nézelődés, kávézás, helyi ételek kóstolása.

Innen Sirmionéba, a Garda tó déli csücskében található hangulatos városkába látogatunk. A hely természeti szépségét és gyógyvizeit már az ókorban felfedezték. A Scaligeri vár őrzi a Garda-tó gyöngyszemének óvárosát, ahol gyalogos sétánkat folytatva felfedezhetjük a zegzugos kis utcákat illetve motorcsónakkal kirándulunk egyet a Garda-tavon. Szabad program vásárlási lehetőség. 

4. nap - Olaszország - Padova - hazaút - Budapest

Reggeli után Padova felé vesszük az irányt, amely Veneto tartomány híres egyetemi városa. A Prato della Valle-n kezdjük a gyalogos városnézést, mely Európa egyik legnagyobb tere, és egyben a város történelméhez kapcsolódó hírességek szobrait felvonultató park is. A város másik építészeti és történelmi érdekessége, a Szent Antal Bazilika megtekintése után elindulunk hazafelé.

Útközben rövid megállót tartunk Trojane-i pihenőhelynél, ahol megkóstolhatjuk az óriásfánkot, mely olyan nagy, hogy alig fér el az ember tenyerében.

A kiindulási helyekre a késő esti órákban érkezünk meg.

Egyéb tudnivaló

Utazás: Felsőkategóriás autóbusszal Felszereltség: légkondícionálás, állítható-bővíthető ülések.

Szállás: Lido di Jesolóban, középkategóriás szálloda, kétágyas elhelyezéssel. Egyágyas szoba lekérésre!
Figyelem! A júliusi és augusztusi időpontoknál a szállás Noventa di Piave környékén lesz.

Ellátás: Az ár a félpanziós ellátást tartalmazza. (reggeli, vacsora)

Velencébe együtt hajózunk be, valamint este együtt hajózunk vissza, így biztosítva, hogy nem téved el senki. Idegenvezetés az autóbuszon és a hajón, majd kötetlen szabadidő a lagúnák városában késő estig.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!


Az alapár tartalmazza:
 • utazást nyugati tipusú, kényelmes autóbusszal
 • magyar nyelvű asszisztenciát, idegenvezetést
 • 3 éjszaka szállást a megadott ellátással (reggeli és vacsora)
  Figyelem: júliusban és augusztusban
  a szállás Noventa di Piave környékén található, a többi időpontban Jesolo környékén.


Az alapár nem tartalmazza:
 • Kötelező Audio Guide (VOX) (kötelező): 2000 Ft/fő
 • Retúr hajójegy Velencébe Murano-Burano kirándulással (kötelező) 55 EUR/ fő
 • Velencei városi illeték (kötelező): 10 €/fő
 • Idegenforgalmi adó: (kötelező): 4 EUR/fő/éj
 • Fakultatív Miramare kastély belépő: 8 EUR/fő
 • Fakultatív gondolázás: 25 EUR/fő
 • Fakultatív Verona - Sirmione kirándulás, motorcsónakozással: 35 EUR/ fő
 • Baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást
A hajójegyet és az idegenforgalmi adót az idegenvezető szedi össze euróban a buszon.

Igény esetén egyágyas szoba felára:
13.500 Ft/fő

Figyelem! A belépőárak tájékoztató jellegűek és minden előzetes értesítés nélkül módosulhatnak!

Előleg:
Az előleg az utazást megelőző 40-ik napig a teljes részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő. 40 napon belüli indulási időpont foglalása esetén már csak a teljes részvételi díj megfizetése mellett van lehetősége utazást foglalni


Hátralék:
A hátralék az utazás teljes részvételi díjának 60%-a, mely legkésőbb az utazást megelőző 30-40-nappal fizetendő.
Fakultatív programok
Olaszország - Trieszt Miramare kastély

Trieszt - Miramare kastély

Olaszország, Trieszt

A Miramare egy hangulatos isztriai fehér márvány épület, mely a Habsburg időkből maradt fenn. A kastélyt Habsburg Miksa és felesége Sarolta belga hercegnő építette a belvárostól alig néhány kilométernyi távolságra a Trieszti-öbölben.

10 EUR/fő   

BŐVEBBEN
Gondolázás Velencében

Gondolázás Velencében

Olaszország, Velence

Velence legjellegzetesebb legegyedibb közlekedési eszközét ma már csak kizárólag a turisták használják. Semmilyen más módon nem lehet ennyire ráérezni Velence lényegére, hangulatára. Velencében 12 gondolaállomás (imbarcadero) található.

25 EUR/fő   

BŐVEBBEN

Észak-Itália gyöngyszemei Képek

Loading..
online
Foglalás