Európa Zöld Szíve: Szlovénia | TravelOrigo
Európa Zöld Szíve: Szlovénia

Európa Zöld Szíve: Szlovénia

4 napos utazás Szlovénia legszebb tájain

Utazás: autóbusszal
Időpontok és Árak

Európa Zöld Szíve: Szlovénia

4 napos utazás Szlovénia legszebb tájain

Utazás: autóbusszal
Délnyugati szomszédunk évről évre több turistát vonz, ami egyáltalán nem a véletlennek, mint inkább gyönyörű természeti tájainak, hangulatos kisvárosainak, kristálytiszta folyóinak és patakjainak, magas hegyeinek és apró, de látványos tengerpartjának köszönhető. A negyed magyarországnyi területen elhelyezkedő Szlovénia mindemellett százötven, 2000 méternél magasabb hegycsúccsal is büszkélkedhet, az ország belsejében pedig számos gyönyörű barlangot lehet felfedezni. Ez az ország maga a Kánaán a kikapcsolódásra vágyó turista számára.

Programleírás

1. nap - Ptuj - Ljubljana

A reggeli órákban találkozunk a TravelOrigo autóbuszainál az előre egyeztetett időpontokban és helyszíneken, majd útnak indulunk Szlovénia felé. Utunkat rövid egészségügyi pihenőkkel szakítjuk csak meg, így délelőtt már Ptuj városában nézelődhetünk. Ptuj legfontosabb látnivalója a vár, mely a XV. században rövid ideig Mátyás uralma alá tartozott. A város ma már Podravje régió gazdasági központja, a vásárok városa, ahol az éttermekben a remek helyi gasztronómia fogásait, borospincéiben pedig a környék finom nedűit kóstolhatjuk meg.

A nap zárásaként Ljubljanában nézünk körül, ahol a fenséges középkori, barokk és szecessziós épületek között sétálva mesebeli időutazáson vehetünk részt. A város fölött elnyúló várba (ahol első miniszterelnökünk, gróf Batthyány Lajos is raboskodott egy ideig) feljuthatunk gyalog és siklóval is. A városban szinte minden a mi Petőfinkhez hasonlóan 1849-ben elhunyt nagy költőről, Prešerenről szól. A Ljubljanica folyó partján számtalan étterem, kávézó, söröző várja a turistákat, melyeket kedvünk szerint látogathatunk meg, majd késő este elfoglaljuk szállásunkat, fakultatív vacsora.

2. nap - Bled - Bledi vár - Bohinj

Délelőtt Bledbe utazunk, ahol a Bledi-tó közepén fekvő kis szigetre hajózunk - itt megtekintjük a templomot, majd lehetőség lesz megkóstolni a híres bledi krémest is. Ezután a tó fölé magasodó középkori Bledi várat nézzük meg, mely Szlovénia legrégebbi vára. Az interaktív kiállításon egy igazi történelmi időutazáson vehetünk részt.Ezt követően Szlovénia legmélyebb és legnagyobb természetes tavát nézzük meg Bohinj-ban. A tó partjáról induló kabinos felvonók 1663 méter magasra visznek fel, ahonnan gyönyörű panoráma tárul elénk a Bohinji-tóra és a völgyben elhelyezkedő apró falvakra. A hegy teljes magassága egyébként 1800 méter, télen népszerű sícentrumként üzemel.
A kirándulás után visszatérünk a szállásra, fakultatív vacsorával egybekötött 

3. nap - Predjama - Postojna- Piran - Portoroz

Délelőtti programunk során a legendás, sziklafalba vájt Predjamai-várhoz utazunk, utána pedig a Postojnai-cseppkőbarlangot fedezzük fel. A lélegzetelállító szépségű barlangba kisvonattal jutunk be, majd a barlang belső részeit gyalogosan, helyi vezetőkkel, kiépített útvonalon tekintjük meg.

Délután a kicsi, ám annál szebb szlovén tengerpartra látogatunk el, ahol jó idő esetén fürdésre is lesz lehetőségünk. Érdemes azonban Portoroz városkáját is feltérképezni, megcsodálni a velencei hatásokat bizonyító csodás műemléképületeket, vagy inni egy kakaót a Cacao nevű népszerű standbárban. A nap zárásaként egy rövid séta keretében a szomszédos Pirant, a szlovén tengerpart gyöngyszemét is megtekintjük. Az olaszos hangulatú mediterrán kisváros kötelező látnivalóin túl leginkább az óvárosban érdemes bolyongani és csak úgy, véletlenül felfedezni a legszebb helyeket. Este visszatérés a szállásra, majd fakultatív vacsora.

4. nap - Skofja Loka - Orchidea Farm

Reggeli után elhagyjuk szálláshelyünket és elindulunk hazafelé. Ám nem olyan sietősen, mert az ország legrégebbi városában, a Skofja Loka-ban megtekintjük a középkori városkát. Hazafelé a magyar határtól mindössze 5 kilométerre fekvő, többségében magyarok lakta Dobronakban (Dobrovnik) állunk meg, ahol Közép-Európa egyetlen orchideatermesztő vállalkozása működik. A 14 ezer négyzetméteres üvegházban 160 féle orchideát termesztenek, trópusi körülményeket biztosítva számukra. Az egyre nagyobb érdeklődés miatt nemrég egy 500 négyzetméteres trópusi kertet is kialakítottak. Látogatásunk során végigvezetnek minket a kerten, majd természetesen vásárolni is tudunk a különleges növényekből.Visszaérkezés a kiindulási helyre az esti órákban.

Egyéb tudnivaló

A szállásról: 3 éj középkategóriás szállodában Ljubljana környékén
Az elhelyezésről: Kétágyas, saját fürdőszobás szobákban. Egy- és háromágyas szobák igényelhetők
Az ellátásról: Büféreggelivel , Félpanzió felár ellenében igényelhető, kérjük foglaláskor jelezzék.


Az alapár tartalmazza:
 • az autóbuszos utazást
 • 3 éj szállást reggelivel
 • a magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezetőt
 • a felsorolt programokat
 • a szervezést


Az alapár nem tartalmazza:
 • Ptuj vár tárlatvezetéssel: F: 6,5 EUR/fő, Gy: 3,5 EUR
 • Ljubljana vársikló oda-vissza: F: 4 EUR / fő, Gy: 3 EUR
 • Bledi vár: F: 9,5 EUR/fő, GY: 4,5 EUR/fő
 • Hajókázás Blednél: 15 EUR /fő
 • Bohinj felvonó: F (oda-vissza): 24 EUR/fő, Gy (oda-vissza): 12 EUR/fő
 • Postojna és Predjama: F: 38,5 EUR/fő, D: 30,8 EUR Gy (16 év alatt): 23,1 EUR/fő + 3,5 EUR/fő audioguide
 • Orchidea farm vezetéssel: 5 EUR/fő
 • Vox készülék városnézéshez: 2000 Ft/fő
 • az idegenforgalmi adó: 2 EUR / fő / éj
 • az utasbiztosítás: 390 Ft / fő / nap
Előleg:
Az előleg az utazást megelőző 40-ik napig a teljes részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő. 40 napon belüli indulási időpont foglalása esetén már csak a teljes részvételi díj megfizetése mellett van lehetősége utazást foglalni


Hátralék:
A hátralék az utazás teljes részvételi díjának 60%-a, mely legkésőbb az utazást megelőző 40-nappal fizetendő.
Fakultatív programok

Csónakázás a Bledi tavon

Szlovénia,

Különböző módon lehet csónakázni a Bledi tavon és eljutni a tó közepén álló szigetre. Az egyik közülük a hagyományos csónak, mely csak Bledben ismert – ez a ''pletna''. Eredete 1590-be nyúlik vissza és körülbelül 20 fő fér el benne kényelmesen. Jellegzetes alakja miatt már messziről felismerhető, hiszen a teteje színes vászonból van, alja pedig lapos.

15 EUR/fő   

BŐVEBBEN
Szlovén vacsoraest

Szlovén vacsoraest

Szlovénia,

Ízletes, szlovén ételekből összeállított büfévacsorával egybekötött zenés-táncos estre hívjuk meg Önöket. Érkezéskor aperitif és egy pohár bor fogadja a vendégeket, majd elmerülhetnek a helyi gasztronómia élvezeteiben. A talpalávalóról zenekar, a jókedvről pedig táncház gondoskodik.

10900 HUF/fő   

BŐVEBBEN

Európa Zöld Szíve: Szlovénia Képek

Loading..
online
Foglalás