Itália ínyenceknek | TravelOrigo

Itália ínyenceknek

4 napos gasztrótúra Olaszországban

Utazás: autóbusszal
Időpontok és Árak
Programjainknál a feltüntetett alap részvételi díj per főre és a programban szereplő alap ellátásra vonatkozik, és az utazás meghirdetett programjában szereplő minden forintban kötelezően fizetendő díjat tartalmaz.
A helyszínen (program függő) valutában illetve egy-egy esetben forintban fizetendő költségeket külön feltüntetjük.
A fentieken felül – igény szerint – fizethető pl. fakultatív programok, belépők, extra étkezések, vízumdíjak, útlemondási biztosítás díj, egyéb választható szolgáltatások az árkalkulációs résznél, illetve az ár nem tartalmazza résznél is feltüntetésre kerülnek. Szállásos programoknál egyedül utazók, vagy egyágyas szobában történő foglalás esetén egyágyas felár kerül felszámításra, melyet az árkalkulációban is megtalálhat.

A teljes részvételi díjat mely már a fent említett választható szolgáltotásokat is tartalmazza, az adott indulási időpont kalkulációjánál tekinteheti meg a Foglalás gombra kattintva.

Itália ínyenceknek

4 napos gasztrótúra Olaszországban

Utazás: autóbusszal

👉 Így utazhatunk Olaszországba

A beutazást megelőző 48 órán belül elvégzett PCR vagy AG-antigén gyorsteszt negatív eredményét a beutazó köteles bemutatni. Negatív teszteredmény hiányában a beutazó 10 napos járványügyi megfigyelésnek és karanténnak veti alá magát Olaszország területén. A beutazó köteles gondoskodni arról, hogy lakóhelyét tömegközlekedés igénybevétele nélkül érje el! A repülővel érkezők esetén a repülőtér tranzitzónájának elhagyása nélkül lehetőség van a hazautazás légi úton történő folytatására, a jegyen jelzett úticél eléréséig.

Felhívjuk továbbá a figyelmet, hogy a két éven aluli gyermekek mentesülnek a PCR vagy antigén teszt bemutatásának kötelezettsége alól!

Három napon át élvezheti az olasz “dolce vita” életérzést Észak-Olaszország mesés városaiban. A reneszánsz éra ma is csillogó fénye, fenséges bizánci mozaikok díszítette utcák, a pompás építészet, mennyei ízekben gazdag gasztronómia, zamatos, testes borok és a modern technika eklektikus egésze kínál az Ön számára felejthetetlen élményt utazásunk során.Programleírás

1. nap - Ferrara

A hajnali órákban indulunk el Budapestről, és Olaszországig csak rövid pihenőket tartunk. Így a délután folyamán megérkezünk a reneszánsz városképéről híres Ferrarába, ahol egyből bele is vetjük magunkat a város felfedezésébe. A városnézés során megtekintjük a városért oly’ sokat tett Este család kastélyát, a középkori téglavárat, a Katedrálist és a Gyémánt Palotát is. A kanyargós macskaköves utcák bája és a mesekönyv illusztrációjának is beillő vár pedig már csak hab az egyébként is tetszetős tortán. A tartalmas nap után elfoglaljuk Bologna környéki szállásunkat, ahonnan másnap Ravennába folytatjuk utunkat.

2. nap - Ravenna, Bologna

Reggeli után útra kelünk az egyik legrégebbi olasz város, Ravenna felé, ahol páratlan együttese található az ókeresztény és bizánci mozaikoknak és épületeknek. A város a Nyugat-Római Birodalom fővárosa volt az V. században, majd a VI. században a Bizánci Birodalom egyik legjelentősebb városának számított. Megtekintjük a Sant' Apollinare in Classe temlpomot, mely a belső falakat borító mozaikokról híres, mint a többi bizánci alapítású templom Ravennában.

A délutánt Bolognában töltjük. A várost “a vörös város” becenévvel is illetik, mivel az épületek nagy része vörös téglából és terrakottából épült. Emellett számtalan hangulatos árkád díszíti a várost, mely páratlan látványban részesíti az erre járó turistákat. Az egyetemi város jellegéből adódó fiatalság és lazaság kellemes egyveleget alkot a városban burjánzó építészeti remekekkel: megnézzük a Santo Domenico templom gótikus kápolnáit, megismerjük a Piazza Maggiorét és az ott található csodálatos épületeket, megtekintjük a város jelképeinek számító tornyokat.

3. nap - Olasz ízek, Ferrari múzeum, Parma

Ez a nap az olasz ízek bűvöletében telik majd el: a parmezánnal, a pármai sonkával, finom borokkal, valamint a „vörös istállóval” tervezünk emlékezetes randevút.

Reggeli után látogatást teszünk a Maranelloban található Ferrari Múzeumban. Itt az autókon keresztül ismerhetjük meg a Ferrari egyedülálló és lenyűgöző történetét, fotózkodhatunk a gyönyörű kiállítási darabokkal és megismerhetjük a cég bámulatos jövőképét is.

Következő állomás előtt rövid kitérőt teszünk a Torrechiara kastély felé, amely az egyik leglátványosabb az észak-olasz kastélyok közül. Majd egy sajtkészítő műhelyben teszünk látogatást, ahol az egyik legrégebbi európai sajtfajta, a „sajtok királyának” is nevezett parmezán készítésének titkaival ismerkedünk meg, és természetesen kóstolunk is belőle.

Majd megérkezünk a pármai sonka kóstolóra, ahol az ízek élvezete mellett azt is megtudhatjuk, hogy miért csak itt, a Parma környéki dombokon készülhet ez a különlegesség.

Utazás Parma városába, ahol városnéző sétára indulunk, melynek során érintjük a Keresztelőkápolnát és a Dómot, amelyet Correggio nagyszerű falfestményei ékesítenek. A város szülötte a vílághírű karmester, Toscanini, melynek szülőházát is megtekintjük.

Végül helyi borokkal kísérhetjük az izgalmas napot: olyan gyöngyszemekből kortyolhatunk, mint a félédes, gyöngyöző vörösbor, a Lambrusco, vagy a Malvasia szőlőből készülő édes, fehér, szicíliai likőrbor. 

4. nap - Grappa Múzeum

A kora reggeli órákban indulunk el Bassanoba, hogy még a hazatérés előtt legyen időnk megnézni a híres Grappa múzeumot, ahol videot tekinthetünk meg az olasz grappa készítés hagyományáról és egy kis kóstolóval zárjuk gasztronómiai túránkat! Ezt követően trövid pihenőkkel megszakított utazás Budapestre, érkezés a késő esti órákban. (kb. 22-23 óra)

Egyéb tudnivaló

FONTOS: Az esetleges határellenőrzésre számítva kérjük győződjenek meg utazási okmányaik érvényességéről. Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák, például adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer stb.

Útközbeni felszállók figyelmébe: Az útközbeni felszállást választók figyelmét felhívjuk arra, hogy az autóbusz visszafelé úton legtöbb esetben a másik oldalon lévő pihenőben fog megállni! Az autópályán történő átkelés felüljáró hiányában nem megoldható, tehát kérjék meg egy ismerősüket, hogy vegye fel Önöket a másik oldalon.

Kérjük, hogy szíveskedjenek a pontos összeggel fizetni, mert nagyobb címlet esetén probléma adódhat a visszaadásból. A programváltoztatás jogát fenntartjuk! A városnézések során tömegközlekedést veszünk igénybe, amelynek költsége előre nem kalkulálható, ezért a helyszínen egyénileg fizetendő.

* A fakultatív programokon a részvétel kötelező, kivéve, ha az utazás foglalásakor már előre jelzik, hogy nem kívánnak részt venni a programokon. Ebben az esetben a helyi idegenvezetővel történő városnézésen sem tudnak részt venni. Megértésüket köszönjük!


Az alapár tartalmazza:
 • Autóbuszos utazást a leírt útvonalon
 • Elhelyezést 3 csillagos szállodákban, 2 ágyas szobákban
 • Reggelis ellátást (fakultatív vacsora befizethető)
 • Csoportkísérő idegenvezetőt
 • Magyar nyelvű, helyi idegenvezetőt


Az alapár nem tartalmazza:
 • Vox készülék: 2.000 Ft/fő*
 • Idegenforgalmi adó: 12 EUR/fő*
 • Grappa gyárlátogatás: 10 EUR/fő*


Választható:

 • Gasztroprogram (sajtkészítő műhely, bor- és sonkakostoló) 30 EUR/fő
 • Fakultatív vacsora felár: 19.000 Ft/fő
 • Egyágyas felár: 24.000 Ft
 • Utasbiztosítás 1.320 Ft/fő
 • Ülőhely választási felár: 3.000 Ft/fő
 • Ferrara - Castello belépőjegy: 10 EUR/fő
 • Parma - Keresztelőkápolna 8 EUR/fő
 • Parma – Farnese színház 8 EUR/fő
 • Parma - Toscanini szülőháza 2 EUR/fő
 • Ferrari múzeum belépő: 17 EUR/fő
 • Ravenna - Sant'Apollinare Nuovo - Bazilika - 5 EUR/fő
 • Bologna - San Domenico Bazilika -5 EUR/fő


A belépők és fakultatív programok a buszon fizetendők.

Itália ínyenceknek Képek

 • Olaszország utazás - Itália ínyenceknek - TravelOrigo Utazási Iroda
Foglalás