Itália ínyenceknek | TravelOrigo

Itália ínyenceknek

4 napos gasztrótúra Olaszországban

Utazás: autóbusszal
Időpontok és Árak

Itália ínyenceknek

4 napos gasztrótúra Olaszországban

Utazás: autóbusszal

Három napon át élvezheti az olasz “dolce vita” életérzést Észak-Olaszország mesés városaiban. A reneszánsz éra ma is csillogó fénye, fenséges bizánci mozaikok díszítette utcák, a pompás építészet, mennyei ízekben gazdag gasztronómia, zamatos, testes borok és a modern technika eklektikus egésze kínál az Ön számára felejthetetlen élményt utazásunk során.Programleírás

1. nap - Ferrara

A hajnali órákban indulunk el Budapestről, és Olaszországig csak rövid pihenőket tartunk. Így a délután folyamán megérkezünk a reneszánsz városképéről híres Ferrarába, ahol egyből bele is vetjük magunkat a város felfedezésébe. A városnézés során megtekintjük a városért oly’ sokat tett Este család kastélyát, a középkori téglavárat, a Katedrálist és a Gyémánt Palotát is. A kanyargós macskaköves utcák bája és a mesekönyv illusztrációjának is beillő vár pedig már csak hab az egyébként is tetszetős tortán. A tartalmas nap után elfoglaljuk Bologna környéki szállásunkat, ahonnan másnap Ravennába folytatjuk utunkat.

2. nap - Ravenna, Bologna

Reggeli után útra kelünk az egyik legrégebbi olasz város, Ravenna felé, ahol páratlan együttese található az ókeresztény és bizánci mozaikoknak és épületeknek. A délutánt Bolognában töltjük. A várost “a vörös város” becenévvel is illetik, mivel az épületek nagy része vörös téglából és terrakottából épült. Emellett számtalan hangulatos árkád díszíti a várost, mely páratlan látványban részesíti az erre járó turistákat. Az egyetemi város jellegéből adódó fiatalság és lazaság kellemes egyveleget alkot a városban burjánzó építészeti remekekkel: megnézzük a Santo Domenico templom gótikus kápolnáit, megismerjük a Piazza Maggiorét és az ott található csodálatos épületeket, megtekintjük a város jelképeinek számító tornyokat. 

3. nap - Olasz ízek, Ferrari múzeum

Ez a nap az olasz ízek bűvöletében telik majd el: a parmezánnal, a pármai sonkával, finom borokkal, valamint a „vörös istállóval” tervezünk emlékezetes randevút.A reggeli során mindenki hagyjon elég helyet a nap kóstolóinak, ugyanis ínyenc fogások várnak minket több helyen is. Elsőként egy sajtkészítő műhelyben teszünk látogatást, ahol az egyik legrégebbi európai sajtfajta, a „sajtok királyának” is nevezett parmezán készítésének titkaival ismerkedünk meg, és természetesen kóstolunk is belőle. Gasztrotúránk következő állomása előtt rövid kitérőt teszünk a Torrechiara kastély felé, amely az egyik leglátványosabb az észak-olasz kastélyok közül. Majd megérkezünk a pármai sonka kóstolóra, ahol az ízek élvezete mellett azt is megtudhatjuk, hogy miért csak itt, a Parma környéki dombokon készülhet ez a különlegesség. Végül helyi borokkal kísérhetjük az izgalmas napot: olyan gyöngyszemekből kortyolhatunk, mint a félédes, gyöngyöző vörösbor, a Lambrusco, vagy a Malvasia szőlőből készülő édes, fehér, szicíliai likőrbor. Az ízek birodalmában tett kirándulás után városnéző sétára indulunk Parmában, melynek során érintjük a Keresztelőkápolnát és a Dómot, amelyet Correggio nagyszerű falfestményei ékesítenek. A délután a technikai sportok szerelmeseinek tartogat még izgalmas epizódokat, ugyanis látogatást teszünk a Maranelloban található Ferrari Múzeumban. Itt az autókon keresztül ismerhetjük meg a Ferrari egyedülálló és lenyűgöző történetét, fotózkodhatunk a gyönyörű kiállítási darabokkal és megismerhetjük a cég bámulatos jövőképét is. 

4. nap - Grappa Múzeum

A kora reggeli órákban indulunk el Bassanoba, hogy még a hazatérés előtt legyen időnk megnézni a híres Grappa múzeumot, ahol videot tekinthetünk meg az olasz grappa készítés hagyományáról és egy kis kóstolóval zárjuk gasztronómiai túránkat! Ezt követően trövid pihenőkkel megszakított utazás Budapestre, érkezés a késő esti órákban. (kb. 22-23 óra)

Egyéb tudnivaló

FONTOS: Az esetleges határellenőrzésre számítva kérjük győződjenek meg utazási okmányaik érvényességéről. Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák, például adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer stb.

Útközbeni felszállók figyelmébe: Az útközbeni felszállást választók figyelmét felhívjuk arra, hogy az autóbusz visszafelé úton legtöbb esetben a másik oldalon lévő pihenőben fog megállni! Az autópályán történő átkelés felüljáró hiányában nem megoldható, tehát kérjék meg egy ismerősüket, hogy vegye fel Önöket a másik oldalon.

Kérjük, hogy szíveskedjenek a pontos összeggel fizetni, mert nagyobb címlet esetén probléma adódhat a visszaadásból. A programváltoztatás jogát fenntartjuk! A városnézések során tömegközlekedést veszünk igénybe, amelynek költsége előre nem kalkulálható, ezért a helyszínen egyénileg fizetendő.

* A fakultatív programokon a részvétel kötelező, kivéve, ha az utazás foglalásakor már előre jelzik, hogy nem kívánnak részt venni a programokon. Ebben az esetben a helyi idegenvezetővel történő városnézésen sem tudnak részt venni. Megértésüket köszönjük!


Az alapár tartalmazza:
 • Autóbuszos utazást a leírt útvonalon
 • Elhelyezést 3 csillagos szállodákban, 2 ágyas szobákban
 • Reggelis ellátást (fakultatív vacsora befizethető)
 • Csoportkísérő idegenvezetőt
 • Magyar nyelvű, helyi idegenvezetőt


Az alapár nem tartalmazza:
 • Vacsora felár 19.000.- Ft/fő/turnus
 • Egyágyas felár 24.000.- Ft/fő/hét
 • Vox készülék felár 2.000.- Ft/főÍzes
 • Itália idegenforgalmi adó 12 EUR
 • Ferrara kirándulás belépőjegyek 20 EUR
 • Bologna városnézés 15 EUR
 • Ravenna városnézés 22 EUR
 • Párma, Ferrari múzeum belépők 25 EUR
 • utasbiztosítást

A belépők és fakultatív programok a buszon fizetendők. 

Itália ínyenceknek Képek

Loading..
online
Foglalás